D800-ra milyen nagylátószögű fixet érdemes venni? 20, 24, 28? Mivel ritkábban használom ezt a tartományt, nem szeretnék horror kiadásokba bocsátkozni :)
Sajnos ez kommunikációs probléma gép és a kártya között. Nem segít a kikapcsolás,akku kivétel, ki kell várni a 40 másodpercet amíg ,,beszélget" a gép a kártyával.Nálam különben ez alatt ,,vakon" lehetett képet készíteni, csak nem lehetett visszanézni a képeket. Nekem a garanciális kártyacsere segített. Lehet hogy ez a mostani új frissítés is megoldja a problémát.
Miért írtad hogy barkács? Gondolom, hogy a gyári üvegeket méretre csiszolják, hogy jók legyenek a D800-ba. Sajnos a http://www.katzeyeoptics.com/ nem kínál a D800-hoz semmit, pedig az jobb lenne. Ezek is mintha vissza fejlődnének, eddig kínáltak a D700-hoz és a Canon 5D -hez üveget, most már nincs a listán full frames üvegük. Visszatérve a http://www.focusingscreen.com/ az F6-J üveget ismerem, bár annyira nem szerettem meg, de biztos érdemes akár erre is váltani, mert a D800 gyári üvege nagyon gyenge. Sajnos a brightscreen.com is megszűnt, mert meghalt a tulajdonos. Egyszerűen botrány hogy ezek a mai akár ,,csúcs" digi gépek a manuális élesre állításhoz, vagy az élesség szemmel történő ellenőrzéséhez totál alkalmatlanok.A Nikon pedig úgy viselkedik mint a strucc, a homokba dugja fejét, mintha a probléma nem is létezne. Szóval érdemes a cserén gondolkodni, de sajnos a kínálatot nem lehet megnézni, kipróbálni, és a Nikon szervíz sem segít a cserében.
Nekem akkor fagyott, amikor CF-ből és SD-ből is a 16 GB-os Extreme Pro volt bent egyszerre. És akkor is úgy, hogy közben lehetett fotót készíteni, tehát csak a képernyő volt sötét és világított 10-20 másodpercig a zöld led. Ha csak a CF van bent, soha nem produkálta ezt a jelenséget.
Pontosítanám a kérdést: A Canon mikroprizmás keresője Ec-a jobb, vagy a Nikon F6-J keresője? A Canon Stype van annyira jó, hogy érdemes miatta lemondani a mikroprizmáról?
Most éppen elemezgettem a d800 keresőképét. Hát nem valami kimagasló. Mondhatom, nagyon gyenge. Egy húsz évvel régebbi filmes ,,ronccsal" hasonlítottam össze. Szomorú, de nem a Nikon nyert. Ideje beszerezni valami mattüveget. a kínálat nem valami bőséges, és a kínált típusok számomra nem eléggé ismertek. www.focusingscreen.com A választható lista: http://www.focusingscreen.com/index.php?cPath=22_130
Ebből én csak a nikon F6-J ,,üveget" ismerem. Ez nem rossz, de láttam már jobbat. Van valakinek tapasztalata a Canon Ec-A vagy a canon S type üvegekkel?
A márkaszervíz drágább lesz mint "okosba" cseréltetni, de én a helyedben egy munkagépnél mégis azt választanám. A hibák nem garanciálisak, tehát fizetni kell érte, de a váz garanciáját akkor veszítenéd el ha nem a képviselethez viszed.
egy kérdésem lenne, hátha ti tudtok segíteni. egyik nap véletlen kiesett a d800 a táskámból. szerencsére nem lett nagy baja, kicsit lejött a festék egy-egy helyen, de semmi komoly. a joystick gombot ki kell cseréltetnem. kérdés ha a gombot kicseréltetem okosba, akkor arról tudomást szerez a szervíz valahogy? vagy vehetem úgy hogy buktam a maradék garit? tudtok valamit javasolni erre?
másrészt azóta az optikáim olyanok mintha elcsúszott volna valami az autófókusszal, nem ott éles ahol kéne, és az af tuning se segít. ötlet hogy hol a gond és hogy javítható? előre is köszönöm.
Pedig egyszerű volt a történet (előzmények vagy korábbi sérelmek nélkül)
Ő keresett egy eladó D800-t. Amihez joga van bárkinek. Akár egy péknek, szabónak, tanárnéninek. A szomszéd unokájának.
Egyetlen dolog miatt reagáltam.. az pedig nem más mint a sok hónappal korábbi eszmefuttatása (nem nevezem ámokfutásnak mert az túlzó lenne)
A lényeg hogy egy olyan sorozatba csöppentem olvasatilag akkor hogy Ő bezony komoly fotós és kinőtte a D7000 tudását- ff-re fog váltani. (tegye)
Vett egy D700-t és vett hozzá 85/1.8. Majd megállapította 5 expo után hogy minden hulladék, eladó a D700 és eladó a 85/1.8 is. (joga van hozzá hogy eladja)
Az hogy ez mikor és miként sikerült neki nem tudom, ennyire gyakran nem vagyok jelen... de olvasom a múltkor hogy a D600 vázával is gondok vannak- porosodik. (minő meglepetés)
És most D800-t keres.
Ha ilyen mértékű beruházásokról beszélünk (nem két kiflit veszek más pékségben) akkor miért nem lehet utánajárni a google korában hogy mi mennyire jó és mire? Mindenki tudja hogy a D600 egy lutri váz, gyengébb AF-l mint az 51 mezős társai. Mindenki tudja hogy a 12 Mp-es vázak toleránsabbak az üvegekhez mint a nagyobb felbontású társaik. És 12 Mp az általános fotózási szokások 95%-hoz elegendő. A D3s és a D4 közötti árkülönbség pusztán fotózási szempontból pl nem indokolt (szerintem). Mint ahogy a D4s új ára sem fogja lenyomni a D4 használt árakat. Apró előrelépések vannak.. de korszakváltás nincs.
D600 pro: -5 évvel újabb szenzor: lenyűgöző dinamika, dupla akkora pixelszám, valós iso100, magas érzékenységen is fejlődött
-szép videó
-jó élőkép
-kicsi, könnyű
D600 kontra: -nevetséges felépítés (játékgép érzet) -nevetséges kezelés (pl középső gomb képvisszanézéskor a retusálás menüt hozza be és nem lehet átállítani. wtf??)
-csapnivaló AF (fényes nappal képes félrefókuszálni, több obival is)
-a fénymérésétől sem vagyok elájulva
A D700 egy masszív riportergép, mind a mai napig. AF-ben, fénymérésben, gyorsaságban, építésben, precízségben lealázza a D600-at. Viszont a D3s meg ezekben a tulajdonságokban (+zajban is) mindkettőt megeszi reggelire, annak ellenére, hogy abban is egy 5 éves szenzor dolgozik! :D
Aki 0-ról indul és Nikonnal akar dolgozni, az D700-at vegyen, nincs ár/érték arányban jobb alternatíva. Aki hobbista/műtermi fotós/tájképeket csinál, annak több lehetőséget nyújt egy D600. Nekem a D3s mellé másodgépnek jobb társ, jobb kiegészítés, annak ellenére, hogy bosszantanak a gyerekbetegségei. Ha a piacon lévő gépek közül kéne választanom, talán a Canon 1Dx szolgálná ki legjobban az igényeim, de semmi kedvem rendszert váltani. Nekem a D800 nem tetszik, ezt egy hét izlandi fotózás után nyugodt szívvel ki merem jelenteni. Hosszútávon egy D5-D3s párosítást tartok reálisnak, remélem kitermelem az árát, mire aktuális lesz. (: "
Amit én írtam az egy közmondás. A közmondások pedig azért jöttek létre, mert valóságos eseményekhez egy idő után általánosítás vonható le. Az hogy anyagilag mennyire megy a fotózás semmi közöm. Meg a többihez sem. De mivel ez egy nyilvános fórum, itt bárki bárki kommentjére reagálhat. Én ezt meg is tettem, mert a net lehetőséget ad rá. Meg a fórum szabályzata. Sem szitok, sem trágár szöveg nem hangzott el.
Nem tudom mikor olvastam először tőled itt sorokat... de te azóta folyamatosan csak szidod a technikát. Legyen az D700, 85/1.8, zárcserére szoruló szürkeimportos D600 vagy bármely más technika. Nézd meg hogy JÓ fotósok milyen technikával csináltak 5 éve, 2 éve vagy most JÓ képeket.
De mondom.. vegyél D800-t. És az első fényszegény helyen való fotózás után már D4-t fogsz keresni.
Innentől átmentem read-only üzemmódba. Nehogy én akadályozzam meg hogy valaki neked akarja eladni szeretett technikáját.
Köszönöm, de már meguntam a várakozást. Sok töprengés és tesztek olvasgatását követően megvettem a Sigma 35/1,4-et, és pár felvétel után tökéletesen elégedett vagyok vele. Sok meghatározó teszteredmények alapján a saját márka 35/1,4-et körökkel veri. Egyébként itthon még most is csak rendelhető, sehol nincs raktáron.