Sziasztok! Ha olyan helyen kotlik ahol megoldható hogy egyedül le jöjjön nem kell rakosgatni lejön ő magától is!!
Általában akkor amikor nem látja "senki"! A fészekre azért siet vissza amikor ott vagyunk mert nagyon félti azt és a kelésidő vége felé még jobban fogja!!
Még annyit hozzátennék hogy nekem mindennap le kellett vennem,a fészket meg elállnom (ne üljön vissza) hogy ürítsen meg egyen..Iszonyat kotlási hajlamuk van.3-4 perc után már ment is vissza :-)
Ez így van k.b. ahogy mondod.Viszont ha meg már kotlik indokolatlan letakarni bármivel is.Elég biztosítani neki félhomájos nyugodt körülményt.
Csak úgy kotlásra kényszeríteni esélytelen.Viszont ha látod hogy rendezgeti a fészket de sűrűn lejön bizonytalan még, na akkor már van esély hogy elül.Az imént említett ideális körülmények... Akkor nagy esélyel el fog kotlani.
Rég jártam itt, de most ismét tanácsra van szükségem. Pulykanyó szépen kiköltött kiscsibéket, meg vettem is hozzájuk. Nagyon szépen neveli őket, pedig sok fajta van, de a selyemtyúk csibéket zavarja.
Már 4 napja együtt vannak és úgy látom éjszakára azokat is maga alá veszi. Remélhetem, hogy javul a helyzet, vagy készüljek arra, hogy a három kis selymet külön kell nevelnem? Tényleg eléggé különböznek a standard csibéktől.
Ezen a képen látszik, ez a nagyobbacska nagyszemű fehér az egyik.
7-30 at de változó. Rakj a fészekbe tyuktojást és ha már éjjelre is rajta marad cseréld ki a sajátraira a tyukokét meg használd fel. Ha 21 et már tojt lassan ott tart hogy hamarosan lekotlik.
hali. Ha nem huzódik magától vissza akkor ujjal nyomd vissza neki. Valószinü megeröltette a nagy tojást és kitolódott a tojó csatornája. Figyeld,ha ujra kitolódik és a tojó bágyadt akkor gyulladás csökkentö krém vagy szer végsö esetben kés. De rendszerint helyre jön.
Üdvözlök mindenkit. Van 2 db sötét bronzpulyka tojóm, tavalyi sarjú kelésből. Már tojnak, de bak nincs hozzájuk. Családi okok miatt meg kell válnom tőlük, levágni pedig sajnálom. Szeretném ha érdekelne valakit.
szia egy bak több tojót is elvisel de ha egy van egy van. Arra figyelj azért nehogy nagy nászi kedvében szét tapossa a tojót tehát ha ugy látod hogy a tojó megviseld nyugodtan zárd külön öket. A pulyka egy párzással is akár 3 heti tojás petét is megtermékenyit.
Szia Peti. Nálam 30as zöldséges rekeszbe tojtak meg ültek de ha van lehetöséged szélesebbet csinálhatsz. A pulyka elég nagy fészket szeret mert inkább csuszik a tojásra vagy óvatosan maga alá kotorja. Ha kicsi a fészek a nagy lábaival könnyen töri a tojást. Nekem az az álmom hogy egyszer majd lesz egy hatalmas istállóm széna szalmával teli,és minden állatom oda fészkel ahová akar.
Üdv.Xanonos.Ha jól emlékszem te már segítettél nekem liba ügyben is.Szombaton hozok parlagi pulykákat és szeretném kérdezni mekkora méretű fészket készítsek nekik?Természetesen más szaki is válaszolhat.Köszi előre is.