Éppen ellenkezőleg! Megboldogult +Csontossal is a legtöbbet a hazai diy csapat innen-onnan összelopkodott félinformációiból épített kütyüin derültünk a legtöbbet. Alapjaiban nem értették, hogy mit miért, viszont kiválóan hallották a kondenzátorok hangját :) Nem azért, mert a diy alapvetően zsákutca lenne - hiszen valójában Kondo is diy mester volt - csak éppen az intelligenciájuk hiányzott ahhoz, hogy felfogják, mibe nyúlnak bele, vagy hova kellene eljutni.
Az a Zaqu-é. Az enyém egy alu doboz, benne volt a bemeneten két Kálmán féle ezüstdrót, a belselyében két kocka alakú permalloy dobozban a két trafó. Ezért csodálkozok, hogy az AN szólt a legjobban. :o)) Sőt a másikon feltett képeidet nézve elborzadtam, mikor megláttam azt a sok Wimát valami előfoxerű masinába. Mostmár sajnálom, hogy nem fért be az autóba az én M7-em a PIO, SM kondikkal, valamint a Tantál, Rikenohm ellenállásokkal, és a GE csövekkel. Na mostmár mindegy. Annabálon meg kellene ezt a tesztet ismételni fent a hálóteremben szombat koradélután. Mondjuk vinnénk egy ARC ST70-C3-at a legjobb alkatrészekkel, Te hoznád a hangfalad, én meg mindenki trafókat, meg RIAA korrektort, vagy vinnénk egy eredeti ARC SP6-ost. Mit szólnál hozzá? Még töröm az eszem egy fejlesztésen is, ami talán kiküszöböli a tápellátás gondjait. Ha addig kész lenne a prototípus, akkor azt is vinném. Lenne jó gumis LLP játszó is tőled. LLP=Levitáló Long Player
többek között ezért érdektelen számomra minden ilyen összejövetel, ahol az ehhez hasonló diy lovagok beleugathatnak olyasmibe, ami alapból kívül esik a fejtérfogatukon ;)
Én még AN cuccot amit mértem, az mind a műszaki vicc kategóriába tartozott. Attól, hogy ezüst, nem biztos, hogy jól szól. Lehet, érces éneklésem megváltás lett vona a T. hallgatóságnak.
Másik topicban leírtam a gondolatom. De anélkül, hogy valakit, vagy valakik műszaki irányvonalában bármilyen sértést, gonoszságot, tiszteletlenséget el akarnék követni, csak azt kérdem T. triódahívő NFBLess-ben "élveszkedő" őszintén szeretett barátaimtól, hogy miből gondoltátok, hogy egy 2-4% torzítást produkáló eszközzel minősíteni lehet egy olyan (eleve nagyon kis torzítású) kütyüt, mint egy MC Trafó. Ez, nem fér a fejembe. SE esetében egyértelműen az a trafó fog jobban szólni, amelyik eleve nem visz át mélyhangot, s ezzel megkerüli az említett erősítők leggyengébb oldalát: a mélyátvitelt. Na lehet anyázni. :o)))
Az eddigi talik során (elmúlt 5-6 év???) nem volt ilyen gond.
Egyébként ha nem hozok hosszabbítót (Kontakta, hüvelykujjnyi kábellel) -tanulva a tapasztalatokból minden ilyen alkalomra hozok legalább kettőt- nagy valószínűséggel Dyscus énekét hallgathattuk volna csak.
a fenti rendszer minden komponense egy db jobb oldali konnektorból volt hosszabbítóval táplálva, talán jobb lett volna a bal oldalról egy másik konnektor ágról is táplálni. De így is a bekapcsolások előtti 216V, már az is gyanús volt. Csak kérdezem, a konyhában milyen fajta-teljesítményű villamos gépek működtek? hűtő, sütő, kávéfőző, persze ezek sem konstans áramúak, BE-KI kapcsolgatnak, és vajon melyik fázison dolgoznak?
Azért nem ennyire vészes ám a helyzet az áramfelvétel ügyében. Ha jók a kötések, akkor nem adódhat probléma . Ha meg hibásak, akkor meg úgy is mindegy ki mit kapcsol ki, vagy be....
Még annyi Krizsinek, hogy a jövőre nézve fontos lehet, hogy mennyire bírja az összes terhelést a vadászház elektromos hálózata. Ha összeadjuk az egyszerre zenélő berendezések teljesítményét, akkor meglepő dolgok jöhetnek ki:( Lehet, hogy a fenti teszt alatt máskor egységesen ki kell kapcsolni a lenti szobák berendezéseit?!
Az erősen lecsökkent hálózati feszültség sajnos sokat ronthat a hangon, pláne ha nem stab IC-s készülékekről van szó :O. Az én M7 előerősítőm hajtotta meg István végfokját és ez is érzékeny a hálózati feszültségre, stab IC-k hiányában:) A csövek fűtése 228-230 V-os hálózati feszre van optimalizálva, 200-210 V-on erősen alulfűtöttek a csövek, aminek a hatását ugye nem kell magyarázni...főleg a transzparenciát és a teret illetően.
Lehet, hogy nem is az AN trafó volt a legjobb, csak ő adta a legtöbb levegősséget az ezüst révén a - kicsit döglött - hanghoz ;)