Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
A franc ebbe a hidegbe. Leejtettem egy majdnem teli flakon csavarlazítót, erre a szelepe pont a tövénél tört el, annyira meg volt keményedve a kis műanyag cső a hidegtől. :-(
Mi a fenét kezdjek most vele. Valakinek valami ötlet???
Szóval az úgy vagyon , hogy az én filteremet bele rakom az ő csészéjébe . S fel le mozgatva asztatom . Aztán otthon meg majd 2 szatyornyi ruha vár az ajtóba . S ezen szatyorral együt rám sem tartanak többet igényt a lakásnál . 😀🙃
Hát ez még a régi rendszerben volt ,manapság nem tudom mi a divat ! A hortobágy szélére járni nem volt sosem könnyű feladat a birkákkal való meló a sár miatt .
Tegnapi sötétödés körül, felhők voltak az égön errefelé, most a telefon csak -5 fokot mutat. Itt az udvarban sem lössz több remélöm. Több cégös autóval is itthon aludtam az udvarban, azok mindig indultak ilyenkor is. Soxor voltak -10 körüli röggelök, de leállás utàn körbe vöttem a fülkét dupla fóliával ami a földig ért. Sokat számított az is, hogy nem huzatolt alatta a szellő. Akkor a napi használós kocsikban is cserêlgetni köllött az akksikat 3-4 évente. Perionok voltak álltalában, a Jász akku annyit sem bírt ki.
Előző technikám(Nissan Vanette Cargo,ismeretlenül sok km-rel,kopott motorral,szívárgó vízpumpával-fagyálló one)180 AH-s MTZ akkuval az orrában,hidegindítóval,légszívó torok melegítéssel,légfúvó segítségével indult+izzítás.aztán elszállt az izzítás:Ajánlott villamossági szerelőt felkeresve lerázott.nem foglalkozik ilyen öreg autókkal.Aztán kiszakadt az egyik hátsó rúgótartó bak_aki visszaheggesztette,mondta:Habzik az anyag,nincs hova hegeszteni.Kaszni kaput.Aztán a motornál lett galiba:Motorolaj ment folyamatosan a hűtővizbe,megint hengerfejes lett(meg lett főzve az öntvény hengerfej,füstölt hidegen-melegen,nyomta kifelé az olajos vizet-kezdett gőzgép filingje lenni)Kiadtam az utasítást:keressetek Nekem megfelelő autót.Mondjuk én VW Transzportert gondoltam,de hagytam magam meggyőzni!Jelenleg -9!Alakul!