Szinte a világ minden táján ismert tehetségkutató műsor Magyarországra is megérkezett!
Ebben a topicban minden olyan szóba jöhet, ami kizárólag a topic-címet adó tehetségkutató műsorának résztvevő versenyzőiről, zsűrijeiről - kizárólag a műsorban látottakról - szól!
Az érintettek magánéletei, bulvárhírei és más előadókkal (az adott produkciót érintők kivételével) történő azonosítás, hasonlítás OFF-nak számítanak!
én nem éreztem gúnyosnak azt a megjegyzést...brewer is csak azt hangsúlyozta, h tényleg nevetséges, ha valaki már egy egyetemi tanár apukára is rá akarja verni, h protkózza a gyerekét a showbizbe, mint a zenész apukák...sztem csak ennyi volt ebben
Én elvonatkoztattam a Vastag családtól. Nekem a híresen jóhírű veszprémi egyetem gúőnyos megjegyzés nem esett jól. Teljesen mindegy, hogy milyen összefüggésben hangzott el ez a megjegyzés, nem éreztem helyénvalónak.
Szívesen. Azért vagyok ilyen érzékeny a dolgora, mert a fiam a győri egyetem közlekedésmérnöki karán végzett. Ott ez a kar van hasonló helyzetben, mint Veszprémben a vegyészet.
Protestálok! A veszprémi egyetem eredetileg vegyipari egyetem volt, a rendszerváltás után több más oktatási profilt is felvettek, változó színvonalon. A nagymúltú vegyészképzés azonban ma is rendkívül magas szívonalú, az itt szerzett diploma sokat ér. Jó néhány ismerősöm végzett itt, eltérő időpontokban, és mindnyájan szép karriert tudtak építeni az itt szerzett tudásra. Különösen az "olajos" szakmában kelendők az itt végzett szakemberek.
De ha már a Veca került szóba, akkor ennyi erővel (a csajokon kívül) a Vastag-apuka is labdába rúghatna a "hogyan segítsük gyermekünket a siker felé vezető úton?" c.történetben, nem?
Nem. A híresen nagyrangú Veszprémi Egyetem vegyész docensének annyi köze van a showbusiness-hez, mint nekem. Bár lehet h nekem több van ;)
A befolyásosság nem megítélés kérdése: vagy az valaki, vagy nem -- nem nekünk kell róla dönteni.
De ha már a Veca került szóba, akkor ennyi erővel (a csajokon kívül) a Vastag-apuka is labdába rúghatna a "hogyan segítsük gyermekünket a siker felé vezető úton?" c.történetben, nem?
Adott esetben sokkal inkább, mint Janicsák....
Nincs okom változtatni azon a véleményemen, hogy sokkal könnyebb volt bekerülnie az élő show-ba azoknak, akiknek komoly hátszelük volt, az események mindenképp ezt bizonyítják.
Nyilván nem véletlen, hogy minimum 3, ha nem 4-5 komoly zenész múltú család sarja vívta ki magának a jogot a döntőre!
(...és, láss csodát, a Vastag-apuka még szóba sem került!!)
"CSak nem értem mi köze van egy docensnek ahhoz, hogy a fia benne legyen az első 3-ban?Vagy esetleg meg is nyerje!?"
Ki mondta, hogy köze van? Azon persze el lehet gondolkodni, hogy miképpen juthat egy testvérpár mindkét tagja a legjobb 5-be az X-Faktorban, de biztosan azért, mert ennyivel jobbak a teljes magyar mezőnynél:)))))
Barátunk azt mondta, hogy Vecát az apja miatt tartották benn. (Ez ugye, eddig világos??) Én azt mondtam, hogy ez hülyeség, hiszen akkor egy csomó további embert is bent kellett volna idáig tartani az egyik szülő miatt, DE MÉGSEM így történt. Ez a tény bizonyítja, hogy micsoda agyament, gondolkodás-nélküli megállapítás volt az apjára hivatkozni. (Még mindig lehet követni?)
Ezután jött a válasz:"SEMMI".
Mintha én azt mondtam volna, hogy Vastag Csabát az apja segítette a legjobb 3-ba...
Csakhogy én ilyet sose mondtam, az 1426-osban micsker jutott arra a megállapításra, hogy "bunda" volt Veca eddigi szereplése, hisz őt az apuka miatt...... Na, így?
Ezzel nem is volt gond, tökéletesen igazad volt. Csak a befolyásos papák közé besoroltad a Vastag-papát is, aki nyilván milliomos, mert egyetemi docens. Ez viszont nem így van. (illetve lehet, hogy az, nem ismerem, de az egyetemi docensséggel nem jár együtt automatikusan a nagy lóvé. Max néhány szerencsés esetben, ha jól pályáztak sok pénzre. De ez független az egyetemi titulustól.)
"...a zsüri Janicsák papára való tekintettel - ahogy már mások is irták ezen a helyen- benttartotta."
Mármint Vecát. Erre válaszoltam, hogy ez kolosszális baromság, mert ilyen alapon sok más embert is benn kellett volna tartani az illető papájára tekintettel, pl. Nyári-lányok,Wolf Kati. (Az ő "papájukkal" talán még jobb a viszony, mint a Janicsák-apukával, viszont ők kiestek már régen: ÉPPEN EZÉRT SEMMI ÉRTELME A JANOCSÁK-PAPÁT EMLEGETNI.
Ezért mondtam, hogy az ilyen érvelés értelmetlen és bugyuta.
Mi olyan bonyolult ezen? De most halál komolyan.....
A békesség miatt hajlandó vagyok annyit módosítani, hogy (ezek szerint) amiről én beszéltem, az csak néha előforduló jelenség, mint pl. az általam jelzett esetben.
Ezzel együtt elég magas társadalmi presztízsű (és neadjisten befolyásos) személyiség a Vastag-papa, ámde ez semmit nem befolyásol a vitában.
Jééézusom, te nagyon el vagy tévedve, ha azt hiszed egy egyetemi docens havi 1.5 milliót kap. Mindkét szülőm az, és én többet keresek (nem tanárként), mint ők. 30 év alatt. És nem keresek olyan qrva jól...
Találgassak? Azt Te csinálod. Ráadásul tényként írsz le egy hamis állítást.
Megszavazom neked, h tudatlanságból, és nem egyéb okból. Szóval akkor mesélek: egyik legjobb barátnőm édesapja kutatóorvos, nem vidéken, hanem a nagyvárosban. És egyetemi tanár. Az pedig gyk. a docens feletti fokozat...és nem milliomos darling, hanem alig pár tízessel keres többet, mint én...pedig én sem vagyok egy krőzus...
A 28-30 éves barátaim 60-70%-a többet keres nála...