"Ahhoz képest, hogy az önellátással nem lenne többmillió éhező és hajléktalan."
Röviden! Hidd el, hogy több lenne! Egyszerűen azért mert a mezőgazdaságban dolgozóknak nem érné meg dolgozni. Most is a gazdáknak óriási problémáik vannak. Egy piacbeszűkülés után elvben még jobban lecsökkennének a felvásárlói árak, de ezt egy nacionalista kormány nem engedheti meg, ezért inflálódna a forintot. Egy nagy infláció elvenné a gazdák nyereségét, ráadásul az egész gazdaságra óriási nyomás lenne. Ugrásszerűen elvben emelkedne a munkanélküliség, amit egy nacionalista kormány szintén nem engedhet meg, tehát teljesen felborulna a piac. Ismét a hiány és a feketegazdaság uralkodna el. Eluralkodna a perzekúció. Stb.
"Hááát, nem éppen ezt csinálja a kormányod a MAGYAROKKAL!!!!!"
Valahogy egyedül rám ruháztad a kormányt!:-)
"//"..Én vagyok a szavazótábor személyesen?????.."//
Ilyen hülyeséget én ugyan nem mondtam, legfeljebb a te olvasatodban lehet egy táborozó személy maga a tábor. " bár nem tudom milyen logika alapján döntöttél úgy, hogy az én kormányom.
én nem ezt a lovat akartam, de sajna már ezt sokan fogják jogtalanul állítani:-( de az is valami.
A Te egysíkú gondolkozásodat akarod rámaggatni? Olvastál tőlem olyat, hogy hajrá, adjuk el a földeket, privatizáljunk, bótoljunk ezerrel, vegyünk hiteleket, építsünk kormányzati negyedet, négyes metrót, támogassuk a cigányok jövedelem nélkül eltartott létszámnövelő törekvésit? Hogy jogosnak vélném azt, hogy kifordított zsebekből kotorásszák elő a nemlétező forintjainkat új audikra?
Vagy melyik mondatomban akadtál valamire, amivel a jelenlegit " reklámozom"?
Te elolvasod a hozzászólásokhoz fűződő neveket is? Vagy kategorizálod tartalmuk szerint: ez jobbik aranyköpés, ez nem az, tehát szoci büfögés.... Huhh. Elfáradtam:-(
Te, adj egy postacímet, és elküldöm cédén amit mondok, hogy amikor ilyeneket írsz, akkor játszd le, mert nekem ehhez nincs idegzetem:
Szeretnék én akkora magyar lenni, hogy még a narancsból is kizárólag a hazait fogadjam el!!!!!
Viccet félretéve: a jelenlegi EU-ra szabott gépezetet kellene megjavítani, és magát az EU nevezetű járdát szélesíteni ki!
Nem szétverni kalapáccsal oszt nekiállni keletre cserekereskedelmet folytatni, mert hidd el a szamaritánusok ott sem lakoznak!
Nyugodtan kell egy tárgyalóképes és ütőképes EP képviselő csapattól elvárni, hogy azt tegyék, amivel megbíztuk: képviseljék az érdekeinket! De ne úgy, hogy a végén repüljünk!
És nem utolsósorban: kötelezettségeink vannak, és ha neked nem tetszik a hitelszerződésed otthon, attól még, hogy kettétéped a papiros még nem úsztad meg a törlesztést!
És inkább lemezre írom, játszd ahányszor akarod: Számomra is a kormány a hibás, hogy eladósodtunk, hogy IMF hitelre szorultunk ( ja, és nem a hitelezőt hibáztatom veletek ellentétben), és hogy a cigányok itt tartanak, ahol! És hogy mi ott tartunk, ahol!
És nem vagyok híve a földjeink eladásának....tudod az a fránya bonyolult gondolkodás, amit nem lehet követni, ugyanis egyik oldalon sem hajlandó lebetonozódni, hanem hülye, járható utak kutatásával bíbelődik...igaz milyen sz@r ügy????
//".....felhívtam a figyelmet arra, hogy a jobbik magatartása jelentősen készül beszűkíteni a piacot! Anélkül meg igen korlátozottak lesznek a lehetőségek!"//
Hogyan is gondolod?
Az egyoldalú "piac", melyen keresztül csak kihurcolnak mindent az országból, nagyobb lehetőség, mint ami az önellátásból adódna????
Érteni vélem!
Nem lesz luxusautóparkja néhány neppernek.
Tragédia!
Ahhoz képest, hogy az önellátással nem lenne többmillió éhező és hajléktalan.
előbb Te maradtál adós, addig ne kérj semmit számon, nem a padsorban ülő kisiskolás vagyok. egyenrangú állampolgárnak tartom magam, és elvem az, hogy nekem is járnak válaszok. Ha valaki csak beszól minden alap nélkül azt illő korrigálni. addig a másik beszólást nem kezelem:-(
de egyébként súgok: ha nem olvastam volna, hát itt folyamatosan orrba gyűrnek vele! És jelzem még egyszer, nagyon sok mindennel egyetértek!
Csak a vízözön kézfeltartás általi megállításában kételkedem! Minden elismerésem Morvai Krisztinának, ott van a szeren!
még van egy kis "csúsztatás", utána lépjünk tovább jó:-)
Olvashatom, az írásom másik felét is idézd, amivel felhívtam a figyelmet arra, hogy a jobbik magatartása jelentősen készül beszűkíteni a piacot! Anélkül meg igen korlátozottak lesznek a lehetőségek!
Az a baj, hogy a véleményemből kiragadtok egy felet, és aszerint a fél szerint döntitek el, hogy így nem egész...így nem kívánok vitázni, mert nem lehet!
Annyiról vesztek tudomást, amennyit kezelni bírtok, hát ez kezd jellemző lenni sajnos:-(
Jól látod! Ez lenne a magyarázat a DURVA szabadrablásra, ha hatalomra kerülnének. De nem azoktól szereznék vissza akik ellopták, hanem azoktól vennének el, akiknek semmi közük sem volt hozzá. Erre mérget vehetsz!
az a baj veletek, hogy a szoci divat szerint egysíkú a világ nektek is: aki nem veletek, az ellenetek! Középút nincs a számotokra! Ha nincs az általatok mutatott út, akkor csakis a jelenlegi létezik!
:-(((((((((((((((((((
Már nem sok különbséget a két oldal között, csak annyit, hogy balra már volt alkalom, hogy iszonyú sokat ártson, jobbra még alig, de az ártás már így is elindult.
Ha más nem, hát nekifeszültetek egymásnak és az egész ország szív még jobban gratulálok!