Sok olyan mediterrán származású növény van, amit szívesen ültetnek az emberek, és ez a kedves színes, sőt színváltós virág is joggal tartozik ide.
Beszélgessünk róla- ki hogy teleteti, és ki hogy szaporítaj, ki hogyan-mivel éri el, hogy sátányrózsája sokáig szép maradjon!
Nagyon szép. Neem is van egy-két fának nevelt növényem, de mindig aggódom, hogy egyszer a törzsnek valami baja lesz, és akkor az egész növénynek annyi.
Én az enciánt is és a lantanát is simán ledugtam hormonnal, rá zacskó, és ablakba tettem. Az encián például így gyökeresedett a tél kellős közepén. A lantanákból a fele maradt csak meg
A ledugott hajtás tavaszra egy hosszu vessző lett. Miután lecsiptem a tetejét hozta az oldalágakat. Télire az oldalágakat 10-15 cm-re vágom vissza. Évről évre bokrosabb lesz.
Köszi a választ. Majd figyelem a kis bogyókat...a lantana magról vetéséről majd kérdezek ha lesz mag.
Az egész növény olyan kicsi hogy nem nagyon van mit levágni dugványnak...
Enciánt is próbáltam dugványozni úgy mint a leandert, félfás homonnal...egy sem eredt meg. Amelyiket lefedtem műanyag palackal az megpenészesedett, amelyiket nem az egyszerűen elszáradt miután lehullajtotta az összes kis levelét.
Nekem is kinyílt teljesen az az újfajta sárga, tényleg barackszín a külseje, nem sötétedik tovább:)
Ilyenkor ősszel mi a teendő velük? Meddig maradhatnak kint? És aztán egyből metszeni, és eltenni télire, vagy egy darabig a lakásban kell tartani őket?