Le se szarom, hogy cigány e az, aki leüt az utcán a mobilomért, nem erről van it nagybaszó!!! Ki az a hülye, akinek kevébé fáj ha a mohamedánok/magyarok/tótok/németek ütik...?!!
"Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa szerint van cigánybűnözés, és erre figyelmeztetni kell a társadalmat."
Minek figyelmeztetni? A társadalom már nagyon régóta tudja és érzi saját bőrén, hogy van cigány bűnözés!!!! És aki ezt tagadja arról meg is van a társadalom véleménye.....
Szabó korrekten, mértéktartóan fogalmazott szerintem. A kollektív erőszakra vonatkozó bekezdéshez egy tegnapi történet:
Hazafelé tekertem a napi tréningből, szépen, lassan, pihengetve. Egy csendes utcában (járda nincs) jön velem szembe, gyalog egy cigány család. Elöl szaladgál egy ötévesforma kisfiú. Ahogy pár méterre érünk egymáshoz, behúzódtam az út közepére, a kissrác viszont kiugrott elém széttárt karokkal. Ájjálmeg! - kiáltotta. Anyukája félrehúzta előlem, és jót nevettek a vicces epizódon.
Szabó Máté szerint a válság erőszakot szül, és egyre több lopást fog hozni, de az is elképzelhető, hogy szétesik az állam. Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa szerint van cigánybűnözés, és erre figyelmeztetni kell a társadalmat. Úgy véli, elegendő egy ombudsman is: mandátuma lejárta után például Sólyom alkalmas lenne. FN-interjú.