Egy virágzó sivatagi rózsa lélegzetelállító látványt nyújt. Nemrég szerettem bele jómagam is, ami csak egy pillanat műve volt. Hazánkban még alig ismerik ezt a gyönyörű növényt. Cseréljünk információt és képeket a tartásukkal, gondozásukkal kapcsolatosan.
Ha óvatosan megnyomkodod a tövet, kemény, nem benyomató, vagy puha, szivacsos? Ha szivacsos, akkor mégis a locsolásban van a bibi. Amúgy jó az ötlet, hogy Florimo virágfölddel próbálkozz. Szinte az egyetlen használható virágföld. Már magában is nagyon jó textúrája van, jó nedvességáteresztő. Évek óta használom, és semmi probléma vele. Párszor próbáltam olcsóbbra váltani, de reménytelen.
De, ki fog száradni. Benn a szobában azért párologtat rendesen. Én elkövettem ezt a hibát. Tavasszal szegények alig tudtak magukhoz térni. Szedd le a föld tetejét, ha szükséges pótold Florimo virágföld és kókusz keverékével. Állott vízzel locsold. Most télen már ne tápozd.
Ha penész, akkor mindenképpen ritkítsd a locsolást. Vedd figyelembe, hogy a csökkent lombozatú, és nyugalomban lévő növények korlátozottabban vesznek fel és párologtatnak nedvességet. Ez fontos, mert gyökér és tőrothadást okozhat a túlöntözés.
Nem kell hűvösebb helyre tenni. Pontosan a legmelegebb legvilágosabb helyet kell nekik megkeresni. Hűvösebb helyen tartva sajnos félő, hogy megfázik és akkor könnyen tőrothadás lesz a vége pláne ha még picit több vizet is kap!
Nagyon szívesen! Nem feltétlenül atka miatt hullhat a levelük érzik itt az ősz van nekem is amik levél nélkül telelnek át. Amint majd hosszabbodnak a nappalok jön a tavasz újra beindulnak. Csak ha levél nélkül telelnek nagyon óvatosan locsolni őket!
Sajnos szinte lehetetlen úgy tartani a növényt, hogy ne keljen permetezni. A takácsatka előbb utóbb megtalálja és ha elhatalmasodik a növényen képes megkopaszítani! Én a nyáron is több alkalommal permeteztem takácsatka illetve rovarölővel is mert a gyapjastetű is szereti nagyon. Mielőtt behoztam őket most is kaptak egy kombó permetezést. A takácsatka elleni szereket pedig váltogatni kell és mindig más más szerrel permetezni, nagyon ellenállóak azok a kis dögök! Ha megtámadják a növényt nagyon letudják gyengíteni!
Megpróbálom ismét az itteni email címet, lehet, hogy az előző levelemet spamnak nyilvánította a hotmail, ámbár korábban már több probléma mentes levélváltásunk is volt.
Szia! Érdekes, nálam ugyan ez volt idén, kétszer a bimbókat is elvitte, de harmadszor már csodásan kivirágzott, még július közepe körül, azóta virágzik, viszont most megint lehullajtja a leveleit. A növény egészséges, jo állapotban van. Nem permetezted előtte?
Nekem kellett, mert tavasztól többször tetűs lett, én arra tippelek, hogy a permet miatt dobta a leveleit le.
Kb. 5 éve kezdtem az Adenium tartását. Idén a magoncaim közül 3 db eladtam és vettem 2 Obesumot. Jelenleg 6 virágzó szépségem van. A kérdésem a következő: Hol tudok elérhető áron: Adenium boehmianum
Adenium multiflorum
Adenium crispum Válaszotokat előre is nagyon köszönöm! Még valami, Az arabika ugyan az mint az obesum? Manó! :)