"...Ha valamiről biztosan tudom, hogy szar, akkor inkább kipróbálom a másikat, mert rosszabbul úgysem járhatok, ellenben van egy kis esélye annak, hogy jól járok. Veszítenivalóm nincs...."
Nem szüzekről van szó. Ki lettek próbálva, és nem volt jobb szerintem, és persze mások szerint sem , hiszen nem véletlen hogy nem tudtak duplázni. És egyetlen olyan ígéret nem hangzik el tőlük ami reményre adna okot a jövőben.
Kétlem hogy a Fideszt nem érdekelte a média helyzet. Itt inkább árulás történt, mint érdektelenség, de az árulás elnyerte méltó büntetését, a Zorbán megbukott ennek az árulásnak is köszönhetően.
Szerintem a Fidesz totál leszarta az egészet. Az ORTT, ami az egyik legszánalmasabb képződmény országunkban, lett megvásárolva. Ez azóta is sok döntésükön látszik. Egyes tévéadókat minden szarért megbüntették, másokat meg csak alig-alig.
Ennek a topiknak a címe szerintem eddig is csak azoknak volt zavaros, akik szerint Obama és Gyurcsány beszédje tartalmi lényegének vannak közös pontjai.
A magyaroknak semmi közük ahhoz, amit a gyurcsányisták műveltek és művelnek az országgal. Az, hogy sokakat átvertek azzal kapcsolatban, hogy mit fognak tenni kormányon, az más kérdés, de annak sincs pozitív tartalmi üzenete senki számára, csak azoknak, akikre akkor utaltam, amikor a Gyurcsány-féle balatonőszödi beszéd tartalmának felelőseit írtam körül.
Nos, elnézést, fordítva csináltam: Előbb az itteni kommenteket olvastam el, és utána a Babarczy írást. És nagyon elszomorodtam.
Babarczy Eszter írása arról szól, hogy Gyurcsány őszödi beszéde miért nem hasonlít Obama beszédéhez, Gyurcsány miért nem tekinthető olyan jó(-nak tűnő) vezetőnek, mint Obama, illetve a magyarok, Magyarország 2006-ban (és azóta) miért és mennyiben más, mint Amerika most.
A szomorúságom oka nem ez. Babarczy elemzésével alapvetően egyetértek, ha részleteivel vitatkoznék is. Ami elszomorít, az a HVG-beli és az itteni jobboldali kommentezők megnyilvánulása: Ha Orbán Viktor neve bármilyen írásban felmerül, és nem az Angyali üdvözletre emlékeztet a vélemény, akkor az író minimum ballibsi bértollnok, de inkább elmebeteg, semmihez sem ért. Hogy ezt megfelelően indokolni lehessen, kiderülaz is, hogy az író korrupciógyanús ügybe keveredett, továbbá az egész média a baloldal kezében van, és csak ezért nem 100%-os a támogatottsága a mostani ellenzéknek.
Ezen lehetne röhögni is. Amiért szomorú vagyok: 1998-2002. között ez volt a politiki diskurzus kormányoldali "hivatalos" stílusa és mondanivalója. Már majdnem megfeledkeztem róla az elmúlt hét évben.
Az, hogy nem vagyok a Fidesz támogatója, leszámítva a 2006-os acsarkodást és a jelenlegi világválság közepette ijesztően változatlan retorikájukat, szóval az alapvető ellenérzésem oka a Fidesz-kurzussal szemben az, hogy a tudatom mélyrétegeiben megmaradt ennek a poltikai diskurzusnak az emléke.
És úgy látom, 2010-től ugyanerre lehet számítani újra.
Sajnos, nem szeretnék fogadni Babarczyval: Már innen is látszik, hogy " 2010 utáni Fidesz-kormány (esetleg Fidesz-Jobbik kormány) első kijelentése" tekintetében nem sokat tévedett.
A pénz a felperes oldalán volt a lényeg, az alperes oldalán a politika volt a lényeg. A per megszüntetéséhez csak a pénz nem lett volna elég, kellett hozzá a Fidesz árulása is.
A törvénysértés az volt, hogy az RTL-Klub kapta meg a koncessziót annak ellenére, hogy nem az ő pályázata volt a legjobb. Ez a törvénysértés maradt fenn azáltal, hogy az ezt megállapító jogerős ítélet kihirdetését a már leírt módon meghiúsították.
A felperest azért vásárolta fel az RTL-Klub tulajdonosa, hogy az lépjen vissza a pertől, az alperes pedig a "megbízható" (vagyis nem igazi nemzeti) fideszes kézben volt, ezért ő is beleegyezett a per megszüntetésébe, tehát a bíró nem hirdethette ki az ítéletet, az RTL-Klub koncessziója maradt.
Dehogynem volt közük, itt írja Commander Pepe a 121-ben.
Megyó adománya elvakította és nem kérdezte, miért a csere, nem mondta neki senki, hogy túl sokat kaptál. Senki. Azt mondták, hogy rosszabbul él, de valahogy nem.
Nem érted. Hiába vásárolják fel a felperest, a per csak akkor szüntethető meg, ha abba az alperes is beleegyezik. Mivel az alperes az ORTT volt, annak elnöke meg a fideszes Körmendi Ékes Judit, így az ő hozzájárulása kellett a per megszüntetéséhez és az RTL-Klub maradásához. Ha jobbikos ORTT elnök lett volna, az kizárt hogy beleegyezett volna a per megszüntetésébe, ahogy a kriptolibsi fideszes tette.