Keresés

Részletes keresés

zividivi Creative Commons License 2009.01.15 0 0 176
Inkább te magyarázhatnád el, mit kellett volna érteni ezen a szövegeden:

"Néhány kirívó példa keresztény - gyűlöletre: Pörzse Sándor (magát igazmagyar kereszténynek vallja) azon reményének ad hangot, hogy a szocik rövidesen egymást fogják ölni. "

Jaj, a remény már csak saját olvastaod volt, ugye? Mert a szövegkörnyezet egyáltalában nem szokott számítani a "liberális" vitakultúrában.

Voltál tüntetni is Kövér-kötele ellen?
Előzmény: syrius (132)
chajie Creative Commons License 2009.01.15 0 0 175
eddig csak antiszemitáktól hallottam hogy ők megismerik a zsidókat kinézetről. mondjuk az egyik egyszer megjárta, felháborodva mesélte, hogy az egyik 'kollégája' zsidónak nézte. hát ennyit erről...
Előzmény: Törölt nick (172)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.15 0 0 174

Igen, van egy sunyi, lapos, füalatti kereszténygyülölet, sõt  lelassított kampány is,  de akik ebben a ludasak, azok nagyon áttetelesen operálnak, hogy nehogy valamit ebbõl  rájuk lehessen kenni.

Akik ebben ludasak.

Eto Demerzel Creative Commons License 2009.01.15 0 0 173

valóban.

a gyűlöletről pedig csak igen kiterjesztő formában és általánosságban.

Előzmény: Or Kán (156)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.15 0 0 172
Ha már mindenképpen ezt a hamis vonalat erőlteted, akkor a zsidókat miért veszed bele?
Előzmény: dorongoló (170)
tulok42 Creative Commons License 2009.01.15 0 0 171
Kereszténygyűlölet nincs, de van  klérusutálat. Nem is indokolatlanul. Aki a Don kanyar áldozatait "ünnepli" püspökként, azt bizony érdem szerint utálják.
dorongoló Creative Commons License 2009.01.15 0 0 170

A keresztet, dávid-csillagot stb. stb. az, aki szorult helyzetbe kerül, bármikor el tudja dobni (az más kérdés, hogy megteszi-e), az egy felvállalt kötődés... 

A cigány, a zsidó, a kínai, a néger stb. stb. a testi jegyeitől akkor sem tud megszabadulni, ha ez adott esetben a túlélését jelentené. 

A két csoport üldöztetése tehát szvsz össze nem vethető.

Előzmény: Or Kán (152)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.15 0 0 169
A nácik és a komcsik is utálták annyira a keresztényeket mint az un. liberálisok, úgyhogy ez egy komoly érv a történelmi egyházak mellett, szvsz még ateisták számára is.
Előzmény: zividivi (130)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.15 0 0 168
>>részben tiltással és vérengzéssel tették kereszténnyé a magyarokat. méghozzá olyan sikeresen, hogy a ősi magyar vallásnak és kultúrának írmagja sem maradt.

Igazad van, valamelyik sámánista gittegyletet különleges támogatásban kellene részesíteni a történelmi igazságtétel nevében, de a többit miért is kellene teljesítményüktől függetelenül a mában előnyökhöz juttatni?

Előzmény: gozzano (163)
chajie Creative Commons License 2009.01.15 0 0 167
milyen keresztényellenes gyűlölet? hallottam már hanuka elleni tüntetésről, meg cigányok elleniről. keresztények ellen mikor volt ? vizionálj valamit össze de gyorsan!
Előzmény: Törölt nick (164)
Eto Demerzel Creative Commons License 2009.01.15 0 0 166

Ezzel megpróbálod igazolni, hogy a szűk szubkultúrákban létező keresztényellenes gyűlöletek jogosak, tolerálandók és pláne igazságosak, mert nem érik el az arányos mértéket?

nem, nem igazolok semmit, hanem megkérdőjeleztem egy - kérdésbe ágyazott - állítást.

Nem üldözöttségről beszélünk, hanem adott vélemények igazságtartalmát beárazó zsigerizmusról, adott esetben keresztényellenes gyűlölködésről.

amelyre viszonylagosan kevés példát találunk manapság*.

*kivéve ha a gyűlölködés fogalmát kiterjesztően értelmezzük. Ugyanezen ismérvek alapján azonban más halmazok sokkal nagyobb gyűlöletnek vannak kitéve

Előzmény: Törölt nick (164)
Eto Demerzel Creative Commons License 2009.01.15 0 0 165

Nem valóban nem, éppen ezért nem is állítottam róla semmit.

te voltál ?

láttad ?

De azért én is kérdeztem valamit amire ha tudnál akkor lécci válaszolj.

nem tudok rá válaszolni, mivel más interpretációján keresztül ismerem mit mondtak a "művészek" és nem autentikusan.

Előzmény: PoliBili (161)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.15 0 0 164
>>A keresztényekre jóval kevesebb gyűlölködés irányul, mint bármely más hasonló halmazra.

Ezzel megpróbálod igazolni, hogy a szűk szubkultúrákban létező keresztényellenes gyűlöletek jogosak, tolerálandók és pláne igazságosak, mert nem érik el az arányos mértéket?

>>jogaik fényében beszélhetünk-e pl. üldözöttségükről ?!

Nem üldözöttségről beszélünk, hanem adott vélemények igazságtartalmát beárazó zsigerizmusról, adott esetben keresztényellenes gyűlölködésről.
Előzmény: Eto Demerzel (151)
gozzano Creative Commons License 2009.01.15 0 0 163
"nem kívánják bejárni az odáig vezető utat és rövidítenének?"

miért a keresztények talán nem rövidítettek?

részben tiltással és vérengzéssel tették kereszténnyé a magyarokat. méghozzá olyan sikeresen, hogy a ősi magyar vallásnak és kultúrának írmagja sem maradt.
Előzmény: Törölt nick (147)
Or Kán Creative Commons License 2009.01.15 0 0 162
Egyáltalán, vannak szerinted keresztények ebben az országban?
Előzmény: figyelő (157)
PoliBili Creative Commons License 2009.01.15 0 0 161

Akkor te tényleg nem voltál azon a kiállításon.

De azért én is kérdeztem valamit amire ha tudnál akkor lécci válaszolj.

Egyébként nekem semmi bajom a különféle vallású emberekkel,sőt.

Előzmény: Eto Demerzel (153)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.15 0 0 160
a.) redukáltat hsz-emet, amiben azt taglaltam, miért is a katik és a röfik a célpontjai a hazai ballib társadalmi méretekben alkalmazott elidegenítést és atomizást szolgáló ámokfutásnak, és miért nem a evangélikusok ill. a zsidók. Mindezt azért, hogy tudjál egy jót rugózni a katolikusokon ill. a reformátusokon, tehát ballib szempontból a nem kívánatos csoportokon. Túlképpen ezzel a vitatechnikával engem igazolsz:-9

b:) Az Észak-írországi példa hibádzik, hisz itt két nemzet harcáról van szó, noha vallási köntösbe bújtatják.*

*ahogy az ellenkezőjére is van példa. Izrael kapcsán ugyan zsidók a célpontok ("cionista entitás"), de valójában a muszlim világ akarja onnan kisöpörni a zsidó-keresztény kultúrkör előretolt bástyáját. Vagy, a libanoni a maroniták túlképpen nem a palesztinokkal támadt konfliktusuk a polgárháború idején, mivel a keresztény palesztinokat befogadták, azok állampolgárságot, munkát, lakást, támogatást stb. kaptak. Az ott egy keresztény-muszlim szembenállás volt.
Előzmény: syrius (129)
AAAaaa Creative Commons License 2009.01.15 0 0 159
dehogynem
ha Mo-on 2008-ban 100 embert vagtak pofan csak mert nem tettszett az arcuk es ebbol 0.1% volt zsido, 20% volt cigany, 50% volt kereszteny (vagy ird be a valos aranyokat) akkor rossz a kozbiztonsag de nem tortent vallasi/szarmazasi alapon torteno bantalmazas
ha a 100 esetbol 90 eset volt ciganyok ellen akkor beszelhetunk ciganyuldozesrol
Előzmény: Eto Demerzel (155)
chajie Creative Commons License 2009.01.15 0 0 158
ámen
Előzmény: figyelő (157)
figyelő Creative Commons License 2009.01.15 0 0 157

Magyarországon kereszténygyűlöletről (keresztények ellen irányuló gyűlöletről) értelmesen egyáltalán nem lehet beszélni.

Viszont lehet és kell beszélni arról a gyűlölködésről, amely magukat kereszténynek nevező vagy egyszerűen hazudó csoportokból - egyháziaktól kezdve a pogány neonáci-újnyilas széljobbig - árad mindenkire, aki nem olyan, mint ők.

Or Kán Creative Commons License 2009.01.15 0 0 156
Szerintem itt a topikban senki nem beszélt a keresztények üldözöttségéről...
Előzmény: Eto Demerzel (151)
Eto Demerzel Creative Commons License 2009.01.15 0 0 155
az arányukhoz képest megközelítésből nem lehet üldöztetésre avagy gyűlöletre vonatkozóan megállapításokat nyerni..
Előzmény: AAAaaa (149)
AAAaaa Creative Commons License 2009.01.15 0 0 154
szerinted az atlag magyar meg tud kolonboztetni egy zsido szarmazasu embert a nem zsido szarmazasutol? foleg olyan csaladokban akik mar par nemzedek ota itt elnek es ki es behazasodtak?
mert a kunok es szekelyek kozott is van kampo orru a zsidok kozott is pisze

'zsido' alapon rengeteg ember el Mo-on aki zsidonak szarmazna mert egyik anyai felmenoje zsido volt csak se o se a kornyezete nem tud rola mert fel sem ismerheto
Előzmény: dorongoló (148)
Eto Demerzel Creative Commons License 2009.01.15 0 0 153

legalább ennek a mibenlété ki tudnád fejteni ?

Szarrá alázták és gúnyolták a keresztényeket

Előzmény: PoliBili (150)
Or Kán Creative Commons License 2009.01.15 0 0 152

Egy más aspektusból megközelítve - amikor még arról az állításodról volt szó, hogy egy zsidónak, cigánynak más az élethelyzete, mint a keresztényeknek  - még ezt mondtad:

"A cigány, a zsidó - mint rassz - nem fedhető el"

Most meg mégsincs különbség? Olddd fel ezt az ellentmondást, kedves tanult olvtársam.

Előzmény: dorongoló (148)
Eto Demerzel Creative Commons License 2009.01.15 0 0 151

Egy dolog, hogy melyik mennyire beágyazódott, más dolog, hogy jelenlegi (alábbiakban már felsorolt) lehetőségeik, jogaik fényében beszélhetünk-e pl. üldözöttségükről ?!

Szerinted ez a létező fajsúlybéli különbség az oka a feléjük irányuló gyűlölködésnek?
nem. Szerintem a kérdésben már van egy fals állítás.

A keresztényekre jóval kevesebb gyűlölködés irányul, mint bármely más hasonló halmazra.

Előzmény: Törölt nick (147)
PoliBili Creative Commons License 2009.01.15 0 0 150

Mondom,sajnos nem találtam meg a videó anyagot de a lényege ez volt:

Szarrá alázták és gúnyolták a keresztényeket arra való hivatkozással,hogy ők csak művészek és mikr a riporter visszakérdezett,hogy ezt meg mernék-e csinálni a zsidó vallási értékekkel akkor a kamerában is teljesen elzárkóztak előle(mert hát,hogy azt nem szabad).

Előzmény: Eto Demerzel (146)
AAAaaa Creative Commons License 2009.01.15 0 0 149
talan ugy kellene megkozeliteni, hogy az egyes csoportok az aranyukhoz kepest mennyi szot kapnak

mert talan a magyarorszagi trakoknak nem kellene napi 3 ora musoridot adni a kiralyi teveben
Előzmény: Eto Demerzel (140)
dorongoló Creative Commons License 2009.01.15 0 0 148
Valamit piszokul félreértettél. Ember és ember között én csak egyetlen különbséget ismerek: lélekből van-e az illető vagy szarból. A fülcimpa és az orr minéműségét mások szokták mustrálgatni. Az utóbbi időben sajnos ismét növekszik a számuk.
Előzmény: AAAaaa (144)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.15 0 0 147
>>Mindezekkel összevetve megállapítható, hogy a keresztények a hasonló halmazok összevetése után inkább előnyt élveznek, kiemeltebb helyzetben vannak az általad összevetettekkel.

Miért hasonlók a halmazok?
A beágyazódottságot, tömegbázist nem lottón nyerték, a többiek előtt is ott a lehetőség, nekiugranak és egy-két évszázad, esetleg évezred munkájának meg lesz a gyümölcse.

Szerinted ez a létező fajsúlybéli különbség az oka a feléjük irányuló gyűlölködésnek?
A potenciális versenytársak frusztrációja abból fakadóan, hogy nem kívánják bejárni az odáig vezető utat és rövidítenének?

Miért jó ez a nagy többségnek?
Azt értem, hogy nekik miért?
Előzmény: Eto Demerzel (140)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!