Keresés

Részletes keresés

W.L. Creative Commons License 2014.05.02 0 0 74

Nekem meg eddig pont Mexiko a kedvencem, es Costa Rica jon be legkevesbe.

Brutal turistas, elnyugatiasodott es draga. Akik arrol jottek, azt mondjak, Panama detto. Guatemala es Honduras oke, de DK-Azsia minden tekintetben kenterbe veri a regiot. Szerintem a kultura hasonlo minden itteni orszagban, a kaja halal unalmas, a strandok/szigetek tok felejthetoek es persze turistak is boven.

Mexikoba talan visszamennek, esetleg termeszet miatt Belizebe is, de amugy jo eselyt latok arra, hogy nekem ebbol a regiobol egy ut eleg lesz.

Előzmény: döme71 (73)
döme71 Creative Commons License 2014.04.30 0 0 73

Szia W.L. !

Merre felé jártál? Nekem Panama nagyon tetszett, Mexikó valahogy nem igazán vonz, az idén erősen gondolkodtam egy guatemalai-hondurasi úton, de aztán győzött (megint) Dél-Kelet Ázsia...

Előzmény: W.L. (72)
W.L. Creative Commons License 2014.04.19 0 0 72

En most vagyok.

Előzmény: Aksi (71)
Aksi Creative Commons License 2014.01.30 0 0 71

Feldobom.. volt valaki mostanában?

eufória77 Creative Commons License 2013.11.01 0 0 70

Közép-Amerika (Costa Rica, Honduras..) Bécsből 132.000 Ft:
http://www.repjegyportal.com/becs-kozep-amerika-belize-costa-rica-repjegyek-127204-ft/

Munchausen Creative Commons License 2011.12.15 0 0 69

Koszi az infot, a repteren nem probaltam, sajnos a hotelban Holiday Inn Claytonban csak prepaid net lett volna, az is csak ugy ha deli 12-ig elore igenyelem, szoval mar csak a hajorol tudtam uzenni. ;-) Valamikor januar 20-a korul megyek vissza, addig Guatemala partjainal csavargunk.

Előzmény: döme71 (68)
döme71 Creative Commons License 2011.11.19 0 0 68

Szerintem ingyenes wifit is sok helyen fogsz találni,  a Tocumen reptéren tuti, de sok egyéb helyen is meglepően sok lehetőség van kávézókban, vendéglőkben, bevásárló központokban, de a legtöbb közép-kategóriás szállás is biztosít ingyenes hozzáférést.

Előzmény: Munchausen (67)
Munchausen Creative Commons License 2011.11.18 0 0 67

Nemsokara december 3-an Panama-City-be hajozom, es a kornyeken leszek januar vegeig.

Tudja valaki, hogy van-e ott hasznalhato, megfizetheto wifi internet?

döme71 Creative Commons License 2011.05.20 0 0 66

A Csatorna északi részén-így Colonban sem-jártunk. Maga a város képek-beszámolók alapján egyáltalán nem tűnt bizalomgerjesztőnek. A Gatun-zsilip és tó már érdekesebb lett volna, de miután a déli oldalt jobban bele tudtam illeszteni az utitervünkbe, így inkább arra felé néztünk körbe egy kicsit.

Előzmény: W.L. (65)
W.L. Creative Commons License 2011.05.20 0 0 65

Azért pl. Colonról még mindig elég rossz dolgokat hallani közbiztonságilag...

Előzmény: döme71 (64)
döme71 Creative Commons License 2011.05.20 0 0 64

Bocas, David, Panama, San Blas tartományok szvsz teljes biztonsággal bejárhatóak hátizsákkal és persze ésszerű viselkedéssel. Darient elsőre sajnos nem vállaltam be jórészt időhiány miatt meg 0 helyismerettel nem tűnt ésszerűnek a dolog. Utólag úgy gondolom, nem lett volna ott sem gond.

A Csatornából no meg a liberális bankrendszerből befolyó bevétel igen csak nyugtatólag hat ám a kedélyekre. Ahogy láttam a kisebbségben élő népekkel sem bánnak rosszul: törzsi autonómia van, saját törvényeik, kultúrájuk szerint élhetnek...Nem rossz hely az...

Előzmény: Törölt nick (63)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.19 0 0 63

Inkább csak viccelek. Ott a smile...

Nem ismerem az ottani állapotokat, nem jártam ott, semmi konkrét infón, csak feltétlezem, hogy ott azért Mexico és Columbia közelében, ráadásul nyomorgó karib országok mellett, vélelmezhető, hogy igencsak nagy a bűnözés. Nagyban is, maffia szinten (kábítószer ill egyéb csempészet), de nyilván kicsiben is. Aztán meg a Panama csatorna is vonzza ott a rossz arcokat, gondolom... Ez tűnik ésszerűnek, de persze tévedés jogát fenntartva...

Előzmény: döme71 (62)
döme71 Creative Commons License 2011.05.19 0 0 62

Mihez képest nincs szerinted közbiztonság?

Előzmény: Törölt nick (61)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.19 0 0 61

Ami meg nincs: az a közbiztonság... ;)

Előzmény: döme71 (60)
döme71 Creative Commons License 2011.05.19 0 0 60

Csak, hogy felhozzam egy kicsit a topicot: Panama.

Nem sok szó esett eddig róla, pedig van minden ami kell: felhő-erdők, vulkánok, jó kaják, modern főváros, máshol viszont még törzsi életmód, viszonylag jó infrastruktura, kedves, vendégszerető emberek...ja és van  "nyugodt, feherhomokos idill" is!

SimonG7 Creative Commons License 2010.10.01 0 0 59
Sziasztok!
Tervezünk párommal Karácsony után 3 hetes utat Guatelmalába, Belizebe.
Nagy tapasztalatunk van Afrikában, Ázsiában.
1. Jár valaki akkor arra, hogy a húzosabb részeken többen legyünk?
2. Mennyire vészes a közbiztonság, hátizsákos, buszos utazgatáshoz?
W.L. Creative Commons License 2010.05.30 0 0 58
Pakisztán most már érkezéskor is ad vízumot a kínai határon!
Előzmény: minimal (57)
minimal Creative Commons License 2010.05.30 0 0 57

Egyebkent ha nyaron lettem volna ugyanebben a szituacioban (es van cernam onnan intezni a vizumokat), akkor valszeg visszafordultam volna Pakisztan fele... csak azert reagaltam, mert tudom, szamodra 5 honapos RTW ut tul rohanos, ami persze valahol igaz is. :o)

Előzmény: W.L. (54)
W.L. Creative Commons License 2010.05.28 0 0 56
Apropó, látod hogy a moderátor itt nem túl reszponzív...
Előzmény: minimal (31)
BOLOND Creative Commons License 2010.05.26 0 0 55
Baromi jellemzo sztori. Jo volt, olcso volt, nagyon kellemes elmenyek. Persze megindult a "gringo" bevandorlas, Kanadabol, Europabol, USAbol. Az arak felmentek, a helyiek szerettek volna ugy elni mint a jovevenyek, es a kozeli csocselek (Jamaica, Panama) rajott milyen jo lett a szuret a szomszedban.
Előzmény: W.L. (52)
W.L. Creative Commons License 2010.05.26 0 0 54
Először nem is értettem, hogy ezt mire mondod, aztán megfejtettem. :-)
A kipipálás nem neked illetve rólad szólt (végtére is utadat részben együtt terveztük és a tervet még alul is "teljesítetted), hanem Bolondnak volt válasz arra, hogy a kedvenc rendszeres látogatása miatt az ember kevesebbet tud máshova utazni, így csak lassabban tudja bejárni a világ többi/nagy részét.
Előzmény: minimal (53)
minimal Creative Commons License 2010.05.25 0 0 53
Nem kipipalni szerettem volna, de nekem kevesebb lehetosegem van megindulni. Egyebkent a mostani ut legjobb resze pont a valtozatossag volt - klima, kultura, tajak...

Ezutan valoszinuleg tema szerint fogok utazni (mint Karakoram Hwy, Amazonas, stb.), plane hogy egy darabig nem is fogok menni...
Előzmény: W.L. (50)
W.L. Creative Commons License 2010.05.25 0 0 52
Szerinted mi a baj CR-val?
Annó tök jó híre volt, de mostanában egyre több roszat hallani róla.
Csak a túlzott népszerűség tett be neki, vagy más is van?
Előzmény: BOLOND (51)
BOLOND Creative Commons License 2010.05.24 0 0 51
En igy vagyok a Cook-al. Sot tervezgetjuk hogy leaselunk egy talpalattnyit oreg korunkra:) Mar mikor masodszorra mentunk tudtuk hogy nem kell kapkodni a szetnezessel, hagyhatunk valamit a kovetkezo latogatasra.
Costa Ricaban is terveztuk hogy veszunk egy kunyhot, de a dolgok nem ugy alakulnak ott ahogy nekunk tetszene. Latogatas lessz meg de maradando visko nem. Akkor inkabb Inuvik.
Előzmény: W.L. (50)
W.L. Creative Commons License 2010.05.24 0 0 50
Én Indonéziába minden évben visszajárok asszem '98 óta, és bár ez valóban vesz el az időmből rendesen, azért csak jut idő másra is. Csak lassanként. De úgysem célom a "világot" egy egyéves RTW jeggyel "kipipálni"! :-)
Előzmény: BOLOND (48)
W.L. Creative Commons License 2010.05.24 0 0 49
Mintha ezeket éppen erre az útra is tervezted volna... de így jobb is, majd mehetünk együtt! ;-)
Előzmény: minimal (47)
BOLOND Creative Commons License 2010.05.24 0 0 48
Ez a baj ezzel az utazas dologgal. Az ember megszeret valamit aztan tovabb kell allni. Ha meg visszajarsz valahova allandoan (kacsint-kacsint Cook) akkor nincs ido/keret a vilag tobbi reszere. Ejj, nyomorult elet!:)
Előzmény: minimal (47)
minimal Creative Commons License 2010.05.24 0 0 47
En ha valahova visszaterek, az a Cook's vagy Argentina lesz...
Előzmény: BOLOND (45)
minimal Creative Commons License 2010.05.24 0 0 46
Amerikai... :o))

Az alabbi listanak jo reszet pedig most az ablakon kinezve latom. Ez egy elegge ejtos nap lesz, de nem banom. :o)
Előzmény: BOLOND (44)
BOLOND Creative Commons License 2010.05.24 0 0 45
Costa Rica is egy olyan hely ahova nem szabad csak egyszer menni. Mint a Sziklas Hegyseg.
Minden evszak mas (habar csak 2 evszak van igazan) es az ember mindig fel tud fedezni uj dolgokat. Nem beszelve az allatvilagrol (nem osszekeverendo a Jaco partizokkal:). Igaz hogy nagyon gazdag a flora/fauna de neha szerencse is kell hogy lass valamit. Pl egyik kora reggel kimentem setalni es hallottam hogy a kozeli fakon howler majmok reggeliznek. Konnyu volt megtalalni oket, a videokameraval kovettem oket ugy 10 percig. Nagy elmeny volt. Aztan dobbentem ra milyen hulye voltam, az egesz filmezes alatt nem neztem a labam ala hogy hova lepek!! A jungelben ez egy nagy no-no!
Minden alkalommal lattunk uj allatokat, novenyeket. Nna, most en is felizgattam magam!:) Menni kell megint!
Előzmény: W.L. (40)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!