Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2008.08.16 0 0 25
Hiszen lehet mas anyag is - es nem gond a tisztitas, ha moshato anyagbol van, plane nem.

No meg lehet lehuzhato is. . .ilyesmire gondolok.

Előzmény: kisidi (24)
kisidi Creative Commons License 2008.08.16 0 0 24
Az biztos nagyon szép lenne, de nálam esztétika-szépség, kényelem, praktikusság egyenlő arányba kell, hogy legyen. A bársonyt elég nehéz lenne mindig porszívózgatni, tisztítani, meg aztán van egy nyuszóm, aki néha, ha nem is szabad neki, átugrik a polcokról az ágyra. Tehát könnyen moshatónak, letörölhetőnek kéne legyen.
Előzmény: ZsuR (22)
kisidi Creative Commons License 2008.08.16 0 0 23
Nem áll tőlem távol. Míg régebben az igazi lila, most inkább ez a bíbor, padlizsános tetszik. Viszont, ha nagyon sötét lenne, világítana elötte az ágy és szekrény. Ha fenn vannak a függönyök, már jobban fogjuk látni. Ma azt csináltam, levágtam méretre, bár adtak hozzá rávasalós felhajtószalagot, igazán nem tetszik, így mehetek ezerféle cérnáért, hogy fel tudjam hajtani. Úgy kell nekem, ha finnyáskodok. A világos türkizt, meg nekem kell megvarrni teljesen, mert az csak úgy volt itthon méterben. 5 pár függöny lesz a végén, az ablakokra, + 138-138 cm van még az ablakok mellett, oda még fel kell fúrni a karnist. nem várok a festésig, mindent, amit lehet megcsinálok, kirakok, így egyre jobban ki fogja adni szerintem, hogy milyen árnyalat legyen a falon.
A kéményre a vitrin mögé az aranyfüst? Szerinted? És a lilás papír képkeretben?
Előzmény: mzsperx (16)
ZsuR Creative Commons License 2008.08.16 0 0 22
Az agytamlat meg csodalatosan be lehet vonni valami barsonyos huzattal :))
Előzmény: ZsuR (20)
kisidi Creative Commons License 2008.08.16 0 0 21
Köszi, nagyon jó kis oldal, még nem ismertem:))
Előzmény: chablis74 (13)
ZsuR Creative Commons License 2008.08.16 0 0 20
Latom, nem toloajtok - de szep sima feluletek, sok fantazia van bennuk. . .
Előzmény: ZsuR (19)
ZsuR Creative Commons License 2008.08.16 0 0 19
Mivel a szoba tetoter, nem bontanam meg a falat ket szire. Ketto jobban kihangsulyozza a ferde falat - ami nem lenne baj, ha magas lenne, de nem az. Ha egy szin, akkor nagyobbnak fog tunni.

Nem mennek a nagyon sotetre, de a nagyon halvany olyan "mosott" hatast tud adni, hacsak nem megy az egesz szoba a nagyon finom pasztel fele. Egy kozep arnyalatot, es maximum nehany sotetebb kiegeszitot.

Lattam par erdekes megoldast a szekreny ajtokra, ami ha toloajtokrol van szo, megvalosithato.
Előzmény: mzsperx (17)
mzsperx Creative Commons License 2008.08.16 0 0 18
tovább nézegettem a textileket, és az is felmerült bennem, hogy függőleges csíkos is lehetne: kék-bordós
itt van ez pl: http://www.dulux.hu/c_cs_scheme.shtml?name=hawaiian_blue_3
meg: http://www.dulux.hu/c_cs_scheme.shtml?name=fire_cracker_1
csíkosat nem lehet csinálni, de így kül falra:

a bordós helyett lilával (ua a kék, a lila itt: http://www.dulux.hu/c_cs_scheme.shtml?name=russian_velvet_2)
mzsperx Creative Commons License 2008.08.16 0 0 17
pl http://www.dulux.hu/c_cs_scheme.shtml?name=russian_velvet_6
alulra, felülre valami világosabb szín:
http://www.dulux.hu/c_cs_scheme.shtml?name=rose_trellis_6
Előzmény: mzsperx (16)
mzsperx Creative Commons License 2008.08.16 0 0 16
én is lilás falra szavaznék
Előzmény: kisidi (5)
ZsuR Creative Commons License 2008.08.16 0 0 15
Ha a butor tort feher - es nem festheto - akkor maradjon tort feher. Akkor nem lenne jo a sotetebb tonust megcelozni - mint az a csikos parna - hanem egy kozepeset, amibol a butor szine nem ut ki nagyon.

Ha sikerul eleg sok textiliat bevinni, akkor az sikeresen valtoztat a szinen. No es a fal, a soznyeg. . .

Tudsz varrni?
Előzmény: kisidi (10)
kisidi Creative Commons License 2008.08.16 0 0 14
Igen,igen. Elég tágas a szoba, attól nem félek, hogy nyomasztó lesz. Sajnos a mostani ágytakaróban van műszál, így nemigen lehet festeni, pedig most vettem észre, hogy a mintája egyész jól visszaköszön a lógólámpa szélén. Lámpák: kovácsoltvasjelleg egy kis bronz-óarany-antikrézzel. Gondolom az ágy melletti olvasólámpából(megvan a párja) meg az állólámpából nem lehet valami hozzáillőt( mármint a lógólámpához) kreálni. Az ágyhoz állítható-elforgathatót szeretnék mindenképpen, az éjjeliszekrényen meg inkább hangulatfényt szeretnék, mécsest, vagy ledes-elemes karácsonyfaégőre emlékeztetőt, mondjuk egy szép üveggömbbe.

Ezek túl retrosak ahhoz, hogy átalakítással menjenek a lógólámpához, igaz?
Előzmény: chablis74 (12)
chablis74 Creative Commons License 2008.08.16 0 0 13
Ha még nem láttad ezt az oldalt:http://www.lakberendezes.hu/magazin/mutat.php?id=548
chablis74 Creative Commons License 2008.08.16 0 0 12
Ha tényleg amolyan közel-keletiest akarsz, akkor szerintem is a mélyebb, sötétebb árnyalatokat keresd. Bátorság kell hozzá, az igaz, mert összenyomhatják a teret; de nagyon 'egzotikusak'. Az Ikeának van egy kedvező árú ágytakarója, talán Indira a neve, sötét bordó színű vászon, vagy pamut, vagy mi... Szóval természetes anyag, csak vékony.
Előzmény: kisidi (10)
kisidi Creative Commons License 2008.08.16 0 0 11
Megpróbálom élethűbb színekben feltenni. Amásik kérdésem, hogy az a lila minta valyon illik a koncepcióba? Addig is míg találok megfelelő képeket ezeket gondoltam 4 db.ot egymás mellé, a radiátor fölé. Nem túl barokkos ez? Megvallom, most, hogy divatos a neobarokk modern változata, hajlottam felé, de aztán lebeszéltem magam 1. mert ki tudja még meddig divat, én túl sokat már nem adok neki, 2. van egy nagyon kedves lámpám, az keleties, nem igen illett volna össze, bár ki tudja , annyi mindent vegyítenek mostanában. a képek színekről, a lilamintáról, lámpáról.
kisidi Creative Commons License 2008.08.16 0 0 10
45:( Igen törtfehér, épp az imént írtam mailt egy vegytisztítónak, akik festenek. Azért vettem ezt, mert a többi abszolút nem ment az elképzeléseimhez, és ennél benne van a lehetőség, hogy sikerül befestettni. Az ágytakarót talán ki tudom majd cserélni, bár vadásznom kell mejd bizti. Az Ikeás, színre nagyon jó lenne, de nagyon műszálas, azt nem viselem el testközelben, max a microszálas tipusúakat.
Igazából az ágy, éjjeliszekrény szekrény is jobb lenne, ha nem világos lenne, de ez van, fehér kőris bútorlap, de jó minőségű, kb. 13-15 éves. Nem merem bevállalni a festését. Bár állítólag létezik már olyan festék, amit direkt a bútorlapokra találtak ki. Azért a színes függönyök, sötétebb fal, szőnyeg talán ellensúlyozza egy kicsit. Az íróasztal, tvállvány más téma, azt át merem festeni, talán a párnában található barnás-kekis színre, mert mdf-lapból lesz a fiókelő, ill.a fiókos váza marad, de most is festve van akrillal, az nem gond
Előzmény: ZsuR (9)
ZsuR Creative Commons License 2008.08.16 0 0 9
:)) Hany eves vagy? :)) - nem kell valaszolnod, csak ez ugrott be amikor olvastam amit irtal.

Milyen szinu az agyad es a fekvo fotelod? A kepen csak azt latom, hogy majdnem feher.
Előzmény: kisidi (8)
kisidi Creative Commons License 2008.08.16 0 0 8
Igenis, parancs:)), íme a sötét szőnyeg, igaz, még csak a kisebb fajtából, de ami késik...
Közben megérkezett a fekvőfotelem, ugyanis eddig csak az ágyat tudtam kényelmesen használni olvasgatásra, tvzéshez. Az az elképzelés, hogy olyan tv-állvány legyen, amit, ha akarok erre, ha akarok arra fordítok. itt lesz a helye a dekódernek, dvdnek, távirányítós radio-cd-kasetta (koromnál fogva én még ismerem) minitorony, és a lehetősége, ha külön számítógépem,esetleg laptopom lesz az is beférjen. Akkor majd olyan tv veszek, ami monitor is. Használaton kívül, ha nem használom, vendégem jön stb, be tudjam tólni az íróasztal síkjába. Rengeteget agyaltam ezen, hogy hogyan, aztán rájöttem, ha dupla teteje van, közte valami u-alakú erősítéssel, úgy betolható, és bár eltűnni nem fog, a fekete tv alá fekete üvegajtókkal, amin a táirányító áthatol, azért nem lesznek szem elött a műszaki dolgok, amiket utálok, de szükségem van rájuk. Sokszor van az úgy, hogy fekszem az ágyon, megy a tv hang nélkül, közben rádiót hallgatok, és újságot olvasok. Ha közben valami érdekesek elcsípek a tv-ben váltás. na ezért kell a radiónak is távirányításosnak lennie:) A család röhögőgörcsöket szokott kapni, mikor meglát így.
Majd teszek fel másik képet, nem adja vissza a szőnyeg bíborlila színét:(
Előzmény: ZsuR (7)
ZsuR Creative Commons License 2008.08.16 0 0 7
Az a csikos parna lehet az alap a szinekhez - hozzal azokbol a szinekbol a szobaba minel tobbet. Ha vilagosan hagyod, az inkabb egy kislany szobara hasonlit, nem 1001 ejszakara. Komoly, felnott szinek :)) kellenek.
A sotetebb szinek jobban adjak a meghittseget.
ZsuR Creative Commons License 2008.08.16 0 0 6
A fal szine. .. tetszik az a halvany lila - az jo lenne! Ha szonyeget veszel akkor meg az a sotetebb fuggony lehetne.
kisidi Creative Commons License 2008.08.16 0 0 5
Az új színvilág első darabjai. Szeretnék valami misztikus, 1001-éjszakás hangulatot. a csíkos párna is az Ikeából való, Andrea kollekció, arról azt írja, hogy Afrika és Kelet találkozása inspirálta. A nagy szőnyeg egyenlőre marad, talán később cserélem, uhogy ehhez is kellett illeszkednie az új színeknek, meg persze az üveggyűjteményemhez. Meg van négy kép a falon, a keretük ilyen türkiszes az is maradhat szerintem, csak a rózsanyomatokat kell kicserélni másra. Az eredeti drapériában voltak rózsák, ezért volt eddig ez a falon. Gondoltam mind a négyet egymás mellé, a radiátor fölé teszem.
Minden elgondolásom egyszerre kérdőjeles is, várom a javaslatokat, kritikákat.
A nagy kérdés még, milyen legyen a fal színe? Legyen esetleg az íróasztal, és az ágy mögötti más szín? A vitrin mögé gondoltam teszek (mű)aranyfüstöt. Mivel a vitrin hátoldala átlátszó szerintetek azért mutatni mögötte ill. elötte a színes üveg?
quiki Creative Commons License 2008.08.16 0 0 4
Imádom az ilyet, már mint az átalakítást. Nagyon várom, hogy többen legyenek itt képekkel.
mzsperx Creative Commons License 2008.08.16 0 0 3
szia, jövök figyelni :) majd azért hozok pár képet is, ha ráérek. milyen jó, hogy a füves topikban kérdeztél :D
kisidi Creative Commons License 2008.08.15 0 0 2
Összecsúsztak az aláírások bocsi. Most elteszem magam holnapra, remélem hamarosan idetalálnak egy páran! Holnap folyt.köv.
kisidi Creative Commons License 2008.08.15 0 0 1

Szemben az iróasztallal, tv-állvánnyal. Jelenleg a polcokon hatalmas kupi, tele újságokkal prospektusokkal, könyvekkel. Mellesleg ez a törpenyuszim kedvenc helye, csak nem tűri az újságokat, halomba ledobálja, rendet rak.
Az ablak felől.
Valamikor ebből a csíkos anyagból akartam ágytakarót steppeltetni, de nagyon drága lett volna. Egyébként uabból a kollekcióból van, mint a függöny és párna.
kisidi Creative Commons License 2008.08.15 0 0 0
ide új függönyöket, a karnist meghosszabbítva gondoltam, képek le a falról
A tv ideiglenes tartón jelenleg, az iróasztalt helyettesítő is provizórikus. A vitrin marad, benne az üveggyüjteményem. Az új színvilág azért ehhez is passzolni fog. remélem.
Az iróasztal nem lesz új, mert nem is kapok ekkorát , 2m szélest, szükségem van erre a 8 fiókra, és mert jó drága is lenne. Ehelyett új fiókelőket, fogantyúkat kap, le lesz festve és munkalapot is újat kap, szintén festve.
kisidi Creative Commons License 2008.08.15 0 0 topiknyitó
Hát akkor vágjunk bele. A cél, hálószoba átalakítás. A jelenlegi állapotot unom, ezek nem igazán a színeim, de mivel az előző házban a földszinten azok voltak, gondoltam fenn lágyabb színeket használok. Költözéskor maradt a régiben, de most apránként belevágok, kapóra jön a szülinapom, legalább nem hülyeségeket kapok. Egyszerre nem fog menni, meg lesz amit csináltatni kell, de egyszer el kell kezdeni.
nemsokára teszem fel a képeket a kiinduló állapotról.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!