Keresés

Részletes keresés

pmon Creative Commons License 2009.08.07 0 0 173

....lehet,hogy a csőbe pisilnek a szakik..:-),és mivel még nincs víz....

A csempekirakáson mit értesz? Kértél valami egyedi megoldás és azt nem úgy csinálták,vagy az alapvető dolgok nem stimmeltek? Én lerajzoltam nekik szépen,hogy hogyan szeretném,remélem jó lesz !!!

A lakás csak 15m ig illetékmentes! Az ezen felüli részt 6% os adó terheli!

Remélem,hogy minnél később küldik a csekket!!!

Előzmény: Tapasz (171)
Peaceke Creative Commons License 2009.08.07 0 0 172
Sziasztok!

Hát, amit mi aláírtunk adásvételit, abban ez van benne az illetékfizetési kötelezettségről. És mint nuki10 is írta, bizony, ez van az illetéktörvényben.

"Az ingatlan után, az idézett jogszabályhelyre figyelemmel az illetéket csak a 15.000.000 forintot meghaladó rész után kell megfizetni. Ennek mértéke 6%."

Biztonsági rácsot mi sem az ajtóra szeretnénk, inkább arra a két ablakra, amely a folyosóra néz. Van némi kapcsolatunk biztonságtechnikai céggel, majd még egyeztetünk velük.

A kivitelezéstől mi is tartunk egy kicsit, de a többi lakóparkos fórumot nézegetve, ez sajnos mifelénk nem egyedi probléma.

A redőny ára így elsőre nagyon húzós. Mi csak egy ablakra és az erkélyajtóra szeretnénk, körbekérdezgetjük ismerőseinket, hátha van valami kedvező lehetőség.

Üdv mindenkinek
Tapasz Creative Commons License 2009.08.07 0 0 171

Válaszom:

Ugye az építkezésen tételezzük fel 160 lakás van. Ebből mondjuk a harmada kelt el, amibe elvileg október végén költözhetnek a lakók ( mi is). Van egy eredeti terv ami alapján csinálják a belső munkálatokat is. Na de most, mivel aki tervezte a lakások belső elrendezését, az TUTI, hogy nem fog bele költözni, ő csak egy tervező volt aki szépen leadta a munkáját és fel vett érte szép summát. Tipikus!
Mivel a mi meglátásunk szerint (én és a feleségem) némi változtatást vittünk bele (konyhafal kivétel), falak rövidítése) így nem mindig időben kezdték meg azokat. Teszem itt az építkezésen dolgozó munkás csinálja a megszokott terv/ütem alapján a munkáját. De a lakó kért változtatást, és nem mindig időben kapja meg az ott dolgozó, így azokat neki korrigálnia kell.
Fali konnektorok, minták kirakása csempénél.

Amit erősen észrevettem és érzékeltem, a wc-ben erős vizelet szag érződik a csatorna csőből.Na ez, hogy lehet. MÉG SENKI SE HASZNÁLJA.
A bejárati ajtóról nem tudok sokat elmondani. Szép fehér ,kis kukkoló nyílás található rajta. :)

A lakás illetékről én annyit tudok vagyis hallottam, hogy első lakásra és újépítésűre nem kell fizetni illetéket. De majd kiderül.

Üdv.
Előzmény: pmon (170)
pmon Creative Commons License 2009.08.07 0 0 170

Sziasztok!

Szia Tapasz üdv köztünk!

Mit jelent az "érdekes megoldás" , ill. a "némi hiba" ?Ird meg nekünk légyszi,hogy mi is odatudjunk figyelni rá!

Milyen a bejárati ajtó? Én még nem láttam. A látványképeken fehér,  feltöltött fotókon meg nem látszik még.

Előzmény: Tapasz (169)
Tapasz Creative Commons License 2009.08.07 0 0 169
Hali!

Itt egy újabb lakó/fórumozó. B ép. / 1em.03.

Csodát szerintem ne várjatok, hogy egyre több ember lesz ebben a topicban, hiszen én nem is keresgettem fórumot. Illetve hiába mondták az értékesítési irodában vagy halllotta fél füllel, hogy létezik ilyen szerintem nem sok ember vette fel.

Én is rendszeresen járok ki a lakóparkhoz. Belső hidegburkolat már fenn-lenn készen áll, némi hibákkal. Erkély kész állapotban. Belső falak festésre várnak. Belső térelválasztó ajtókat majdnem a legvégén szerelik fel/be.

Én javasolnám minden jövendőbeli lakónak, hogy járjon ki az építkezésre ha van rá szabad ideje, mert vannak elég érdekes megoldások az építkezésen. Jobb rájuk nézni, legalább is én így vagyok vele. Péntekenként fel is lehet menni, lakásszemlére.

Akinek más parkettát kell választania, ő még a mai nap folyamán tegye meg.
KIFOGYTAK 1-2 lehetséges burkolatból.

Mindenkinek sok sikert előre is. Van pár képem nekem is. Majd feltöltöm.

Üdv.
nuki10 Creative Commons License 2009.08.07 0 0 168

Bocsi, de pontosítanom kell az előzőt!

Illeték új építésű lakás vásárlásánál 15 M Ft-ig nincs, az a feletti részre pedig 6%. A nem lakás célú ingatlant (tároló, garázs) 10% illeték terheli.

Ezt az interneten most néztem, tehát elméletileg pontos!

nuki10 Creative Commons License 2009.08.07 0 0 167

Szevasztok!

Rég nem írtam, de most van miről.

Először is. A közfalak terhelhetősége m2-ént 70 kg a Zsolt tájékoztatása szerint. Gipszkartonhoz való tiplivel el kell bírnia egy megpakolt polcot.

Másodszor. Én úgy olvastam, hogy új építésű, első lakás vételekor nincs illeték. Persze lehet, hogy ez is megváltozott, nem lepne meg!

Harmadszor. A DIGI tv-ről sok jót hallottam, de nálam most T-Home-s van. A három szolgáltatás együtt 1 év hűségnyilatkozattal úgy 6500 Ft körül van, persze ez változhat a megrendelt programcsomagtól függően. De nem kell külön modem a készülékekhez. A második tv bekötésért egy minimális szerelési díjat számoltak fel, és itt max. 3 készüléket lehet rákötni lakásonként, mert a hállózat nem bír el többet. Hogy ez mit jelent azt nem tudom.

Végül. Redönyt szeretnék én is rakni. A három ablakra és az erkélyajtóra fehér műanyagból, lehúzható szunyoghállóval 185 - 210 ezer között adtak árajánlatot szereléssel együtt. Ha többen rendelnénk ezt biztos lejebb lehetne nyomni, és legalább egyformák lennének! Az ajtóra nem hiszem, hogy rakatok rácsot, mert annak az árából már rádiófrekvenciás (nem kell vezetékezni!) nyitásérzékelős riasztót is lehet kapni akcióban. A bejárati ajtó egyébként nekem nem tetszik, de ez ízlés kérdése.

Az én lakásomban a parkettát kivéve már kész a burkolás. Szép munkát végeztek!

szimat1977 Creative Commons License 2009.08.06 0 0 166
elbirja csak speckó csavarrögzítés van hozzá.a sima gipszkarton is elbírja de ehez is kell a spec cucc
Előzmény: pmon (160)
szimat1977 Creative Commons License 2009.08.06 0 0 165
a Digi az jó lenne ha lenne!
pmon Creative Commons License 2009.08.06 0 0 164

Szia Rolessz 84!

Üdv a csapatban!

Köszi az infót!

Lehet,hogy össze fog jönni a 2/3 os többség,márcsak azért is mert a Digi jóval olcsóbb. És a mai világban,az a pár ezres különbség is számít.....pláne,ha a minőség is jó!

Előzmény: Rolessz84 (163)
Rolessz84 Creative Commons License 2009.08.06 0 0 163

Sziasztok!

Mi a II. ütemben vettünk egy lakást.

Olvastam, hogy több leendő lakót is érdekelne a digi kábel tv és internet. Van egy barátom a Diginél, akitől megérdeklődtem lehetséges lenne-e a szolgáltatások kiépítése a Tövishát Lakóparkban. Azt a választ kaptam tőle hogy akkor mehetne a dolog ha a leendő közös képviselő ezt jelezné feléjük, illetve minimum a lakók 2/3-ának kellene hozzájuk leszerződni. Igazából ez még nem aktuális, csak gondoltam megosztom veletek ezeket az információkat.

üdv Roli

pmon Creative Commons License 2009.08.06 0 0 162

.....jogos a helyreigazítás..!   :-)

Mondjuk a konyhaszekrények nem a közfalra kerülnek,de  remélem,hogy 1-2 polcot azért kibírnak!

Előzmény: Peaceke (161)
Peaceke Creative Commons License 2009.08.05 0 0 161
Kedves Pmon!

Bejárati ajtóról nem sokat tudunk, csak ami a műszaki leírásban benne van. De ha abból indulunk ki, akkor lehet, hogy semmit sem tudunk róla :-)

A falak terhelhetőségét kérdeztük London úrtól, de már nem emlékszem a válaszára. Mindenesetre mi inkább a falhoz, mint a falra rögzítést preferáljuk.
Előzmény: pmon (160)
pmon Creative Commons License 2009.08.05 0 0 160

Tudja valaki ,hogy milyen lesz a bejárati ajtó?

Szerintetek az a 8 cm es gipsz közfal elbirja a falra szerelendő szekrényeket?

Peaceke Creative Commons License 2009.08.05 0 0 159
Akkor valami szerencse folytán bennünket nem érint. Mi másfajtát rendeltünk. Mondjuk,még nem biztos, hogy az lesz :-)

Mi B-sek leszünk, de mi is május elején választottuk ki a cuccosokat. Azóta meg várjuk a csodát, hogy végre mehessünk megnézni a csilli-villi kéglit.
Előzmény: Hati_x (158)
Hati_x Creative Commons License 2009.08.05 0 0 158

Kedves Peaceke!

Bemásolom hogy milyen e-mailt kaptam a London Zsolttól :

Tisztelt Leendő Lakástulajdonos!

A parkettagyártó cég egyes színek gyártásának megszüntetése miatt, a következő parketták kerülnek lerakásra:

- 1358 Alder Bordeaux helyett --> alapértelmezettként 9455 Noce Rosso

- 9770 Mahogany Tobacco helyett --> alapértelmezettként 0854 Wenge (alterntívaként 9455 Noce Rosso)

- 709 Oak LD helyett --> alapértelmezettként 1665 Dab Klepka (alternatívaként 1675 Dab Deska)

Amennyiben az alternatív megoldás érdedkli, kérem a következő fax számon jelezni: 06 1 296 0321.

Amennyiben az Ön számára nem felel meg az új szín, akkor a helyszínen a felvonulási konténereknél választhat a jelenlegi színminták közül 2009.08.07-ig 7:30 és 16:30 közötti időszakban.

Azt nem tudom hány embert érint de nekünk jött.

Lehet , hogy csak az A ép. ben lévő lakókat érinti a többieknek még nem is kellett kiválasztani majd ha csak ott tart a dolog.

De ez csak egy tipp!

Az Apeh-es illetéket meg majd kéred részletfizetésre! :)

Plusz egy csekk ide vagy oda már nem számít.

Üdv!

Rendesen beindult a fórum. :)

Előzmény: Peaceke (157)
Peaceke Creative Commons License 2009.08.05 0 0 157

Sziasztok!

Én az illetékfizetés alatt azt értem, amikor majd bejelentkezik az APEH(?), hogy ingatlantulajdon szerzése miatt x összegű illetékfizetési kötelezettségünk keletkezett, és y napon belül fizessük be. Igaz, ezt az összeget is érintette volna az áfa-növekedés. Remélem, egy pár hónapig még nem kopogtat ezzel a levéllel a postás. Már találkoztam olyan esettel is, amikor több mint egy év után jelentkeztek csak, de olyannal is, amikor még az adásvételli szerződés érvénybe lépése előtt megérkezett a többszázezres csekk....

Kedves Hati_x!

Milyen "parkettaváltozásról" írsz? Ti választottatok újat, vagy a kínálat változott, és nekünk felejtettek el szólni? :-)

Ui:

méghogy nem pezseg ez a fórum!

:-)

hipolit Creative Commons License 2009.08.05 0 0 156
Sziasztok!

A redőny engem is érdekelne benne vagyok a dologba,hogy össze fogjunk és talán így olcsóbban kijövünk a dologból.
Sziasztok.
pmon Creative Commons License 2009.08.05 0 0 155

Igen, ez szerintem is egy jó gesztus volt a cégtől,hogy átvállalta a garázsok,tárolók

AFA különbözetét !

Előzmény: Hati_x (154)
Hati_x Creative Commons License 2009.08.05 0 0 154

Sziasztok!

Na nem nézek rá a fórumra 2 azaz kettő napig és már van egy jó pár hozzászólás.

Ennek csak örülök.

Vegyük sorba a dolgokat.

Az illetékről nekünk jött egy levél (Glorix Kft-től) , hogy mivel a mi szerződésünk időben lett érkeztetve (július 1 előtt , úgy rémlik) a földhivatalhoz így nekünk az ÁFA maradt az eredeti 20%-os és így annyit fizetünk amennyi a szerződésben szerepel.

Plusz egy "apró" gesztust is tettek mivel a tároló és a garázs nem tartozik a lakóingatlanhoz ezért arra 25%-os ÁFA vonatkozik. De ezt a különbözetet Ők átvállalják! :) Nálunk ez a tárolónál nem sok de ha valaki vett egy földszinti dupla beállós garázst annak ez igen nagylelkű felajánlás.

A konyhabútorok és egyéb bútorok nálunk családon belül meg vannak oldva ezért velünk nem tudtok "falkába" verődni. :)

A T-Com/Home pedig tényleg csak egy tájékoztató papír volt.

Amin le volt írva hogy ha velük szerződsz akkor 3 hónapig ingyen kapod az HBO-t.

Nagy szó , de ha lehet akkor nem Őket választanánk mi sem.

A redőny téma viszont érdekelne.

Mert már Én is gondolkodtam , hogy innen onnan bekérek egy előzetes árajánlatot.

De az ablak és ajtó méreteken kívül nem sokat tudok.

Gondolom nekik meg számít minden más információ.

Jaj és a burkolás.

Mi jövő héten megyünk ki és állítólag akkorra már meg lesznek a hidegburkolatok (fürdő , WC , előtér , konyha)! :)

De még előtte le kell rendezni a parketta változás miatti dolgokat.

Üdv!

Brigi és Atesz / A ép. 101. /

pmon Creative Commons License 2009.08.05 0 0 153

...Na jó, a szabisok felmentve...!

Viccet félretéve:

Én is jobban örültem volna a Diginek! A  UPS t  nem nagyon ismerem,még nem néztem utána milyen ajánlataik  vannak. Tulajdonképpen a mobil is egy megoldás....

hipolit Creative Commons License 2009.08.04 0 0 152
Sziasztok!

Szerintem sokan nem tudnak regisztrálni az oldalra,nekem is két hónapomba került mire be tudtam lépni,ugyan is ha beírtam egy jelszót mindig azt írta vissza,hogy ez a jelszó már foglalt próbálkozzam új jelszóval.A konyhabútor akcióról nem tudok semmit kérlek írj róla.Mikor aláírtad az adásvételit akkor kaptad meg a Telefonos papírt amibe azt írták,hogy a T-hom fogja az épületbe bevezetni a telefont de nem írtál alá velük szerződést csak egy tájékoztatót kaptál.Szerintem járj utána és kérdezd meg,ha lehet a DIGI-vel is szerződést kötni írd meg légyszi nekem is, mert engem is érdekel Én már hívtam a T-homot, információ véget, de nekem azt mondták,hogy egyenlőre nem tudnak pontos információt adni mert még nincs a rendszerükbe a Csáth Géza u de annyit mondtak,hogy a kábel tv, az internet és a telefon kb 8000-ft ba kerül havonta és külön megkel venni a modemet ami 7500- ft ba kerül tévénként.A Diginek én is jobban örülnék mert az jóval olcsóbb.

Heló!
Peaceke Creative Commons License 2009.08.04 0 0 151
Kedves Pmon!

Nem akarom mentegetni a nem aktív lakótársainkat, de most egy kicsit talán csendesebb a helyzet. Az áfa-kérdés már rendeződött, a beköltözés előtti hajrá pedig még előttünk van. Ráadásul sokan most tölthetik a szabadságukat (lehet, hogy az utolsó "gondtalan" szabadságukat :)

Szerintem pár héten belül újra pezsegni fog itt az élet: kinél készültek már el a burkolással, milyen eredménnyel, mikor költözhetünk már, stb-stb.

Szerintem is érdemes lenne "szövetséget kötni": ha a konyhabútornál nem is számíthatnátok ránk, de pl. redőnyösnél vagy biztonsági rácsosnál igen.

A T-Home-mal valóban nem kötelező szerződni (ez valószínűleg nem is lenne törvényes), de pl. a Digi meg nem szolgáltat ott. Mi már kérdeztük.

Egyik előző kérdésed az illeték-fizetéssel volt kapcsolatos: mi reménykedünk, hogy egy darabig még nem akarják rajtunk bevasalni :) Bár most állambácsinak nagyon kell a pénz, szerintem még van pár nyugodt hónapunk.
Előzmény: pmon (150)
pmon Creative Commons License 2009.08.04 0 0 150

SEHOL SENKI????

Állitólag 60 lakás kelt el a házból! Szerintetek hol vannak a többiek???

Alig vagyunk itt egy páran,jó lenne valahogy összekovácsolni a csapatot :-)

Sok hasznos dolgot megtudnánk itt beszélni egymással.

pl.bizonyos szolgáltatásoknál,ha összefogunk,és többen is kérjük árengedményekre is szert tehetünk.Gondolok itt a konyhabútorra, de érdrkelne pl.,hogy ki milyen biztositást köt a lakására,ill. azzal,hogy aláirtam szerződéskötéskor egy T...home.. s  papirt,hogy ők szolgáltatnak a házban,és állitólag nem kötelező velük szerződni,bekötettethetem e én pl. a digit?

Biztos vagyok benne ,hogy vannak itt olyanok is akik nem regisztráltak,csak olvasgatnak minket! Szivesen venném az ő ötleteiket  ,véleményeiket is!

GYERÜNK SZOMSZÉDOK ,HÚZZUNK BELE  !!!!

pmon Creative Commons License 2009.08.04 0 0 149

Köszi a képeket !

Alakul a házikó.....!

Kapott már valaki értesítést az illetékfizetésről?

Előzmény: Hati_x (148)
Hati_x Creative Commons License 2009.08.03 0 0 148
ez a feltöltés múltkor is megviccelt , de majd belejövök egyszer! :)utcába befordulvaB ép. innenb ép. onnanA ép. állványozvaA ép. csupaszon
Hati_x Creative Commons License 2009.08.03 0 0 147

sziasztok!

ígértem a fényképeket és állom a szavamat!

Hati_x Creative Commons License 2009.08.03 0 0 146

sziasztok!

ha este nem felejtem el akkor töltök fel fényképet , de főleg a B ép-ről van mert az van szépen leszigetelve és színezve. az A ép. meg még csak most van felállványozva ezért nem sok minden látszik.

a burkolást meg nem tudom , hogy milyen szinten áll majd ha odamegyünk.

de egy biztos , hogy előtte telefonon részletesen lebeszélem , hogy tutira menjünk.

viszont , hogy legközelebb mikor tudunk kimenni az már kérdéses.

mivel egy kicsit mi is elmennénk nyaralni plusz nem olyan szabadok a hétköznapjaink sem.

üdv

pmon Creative Commons License 2009.08.03 0 0 145

Sziasztok!

Egy kis szünet(szabi) után én is itt lennék.....

Örülök neki,hogy" ÉL" a fórum! ......és persze annak is,hogy nem kell 5% kal többet fizetni a lakásért!

Esetleg nincs valakinek friss képe a házikóról?Én sajnos nem járok arra olyan gyakran,de szivesen nézegetném............. :-)

hipolit Creative Commons License 2009.07.29 0 0 144
Szia!

A jövő héten már szerinted az összes burkolás készen lesz a kéglidben, vagy csak egy kiválasztott helyiség? Mi azért tudjuk olyan sokszor ellenőrizni az építkezés folyamatát,mert mi arra járunk vidékre a rokonokhoz, elég sűrűn.Remélem ha legközelebb mentek akkorra már készen lesz a burkolás és lesz egy kis öröm a lelketekben,hogy hamarosan költözhettek(költözhetünk mindannyian)
Helló!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!