Milyen fajta fűtőszálad van? Tudnál küldeni róla fényképeket a keltetődről?
Én keltetőm 30*30 zártszelvényből készül , keltetőből való ventillátór 70-cm magas és 71-cm széles , 130-cm hosszú. (Azért van fektetve mert így jobban dolgozok a ventillátór gondolom én) Ez a keret pedig beakarom burkolni 3-cm fehér szendvicspanellel.
Forgatómotornak milyen motort rakjak bele szerintetek?
Ekkora alaptalan dumát ! A motorvédő kapcsoló az átfolyó TÚLÁRAMRA kapcsol le . Ne etesd azokat akik nem ismerik az alapokat . Itt mindig feltűnnek nagy idők nagy okosai megértem fényezni kell a nemlétező családi ezüstöt de ne mások örömszerzőjével keljen csapkodni a csallányt. Remélem diplomatikus de érthető voltam !!!!
Szerintem nem lesz jó, mert koncentrált hőt ad, aztán lehet hogy mindegy. Én 2db tök hagyomásnyos 60-as izzót raktam a fagyasztó részébe egy exhűtőnek, onnan húzom ki egy 20w-os 4 colos alulapátos ventivel a meleget, így egyből el is van osztva, alul-felül egyenletes a hőmérséklet. Persze az én hűtőm az épp csak egyel nagyobb, mint a szállodai bárhűtő. A párásító részt most építem. műanyag 1,5 literes doboz. beleépítve egy 45w-os akváriumfűtő, ráépítve egy asztali pc tápjából kimentett 12v-os venti.
Ezt az egészet pedig arduinoval vezérlem. Eddig pénzbe csak az arduino került, a többit sikerült összekukázni innen-onnan :)
Igen közé, hogy oldja ha a relé nem teszi a dolgát. A legmegbízhatóbb viszont a motorvédelmi kapcsoló. Annál be tudod állítani, hogy mekkora ellenállásváltozásnál oldjon le. Ilyet illik rakni házi vízművek elé is. Védi a berendezést és kéglit is, hogy ne égjen le :)
Nyugalom ! Jó az ha van nyugodtan használd tuti biztos lesz kicsit túlméretezve de az nem baj. Jelzem 5-8A hazai kereskedőknél 2,3-2500Ft behozva csoda csomagküldőkről 1500-2000 Ft csak vársz 3 hétet.
Ha kell 25A és 5kW, akkor jó cucc. Szerintem, ha nem ipari méretben gondolkozol, akkor felesleges. Nekem az egész arduino rendszer nem került cakk-pakk ennyibe (kínából) :)
Ha valakit érdekel, akkor építettem egy izzós keltetőt. Arduino vezérléssel. Kimondottan fürjekhez. A vezérlés kész van teljesen, de kicsit elkadtam. A párásításra kellenének tippek.
Amire én goldoltam, hogy 12v ventilátor egy dobozra, amiben van a víz, plusz egy 25w-os fix akváriumfűtés. Ez így mennyire kivitelezhető? A "fűtést" 3db 60w-os izzó adja, és az egész egy kisebb hűtőbe van beleépítve. Tojásforgató is van. Próbáltam automatizálni, de a kézi, mechanikus megbízhatóbb lett végül.
Az am2302 nem igazán megbízhatóan méri a páratartalmat, illetve elég nagyokat téved. Most tesztelgetem, de valószínű GY21 szenzor lesz a megoldás. De várom, hátha valakinek van tapasztalata.
Üdv mindenkinek! Végigolvasva a fórumot (mit mondjak nem volt egyszerű!)belekezdtem én is a saját keltetőm megépítésébe.Az alapot egy selejt hűtő szolgáltatta!Rengeteg ötletet vettem a fórumból, úgy érzem sikerült bár lehet még tökéletesíteni mert tavaly mikor elkészült még nem forgatott magától ,így a páromra hárult ez a feladat :-)így is sikerült vele kapott tojásokból keltetni! Sajnos az építés fényképei letörlődtek a gépemről :-( Idén is elindítottam :-) de már forgat :-) bár a vezérlő minden funkciója nincs kihasználva. (párásító beszerzés alatt) Bár szerintem jövőre átépítem másképp. Rakok fel képeket ha sikerül. A pipik a tavalyi állomány,a gépben már az idei transzport van, ha minden okés húsvétra gyarapodunk ! További szép napot ,és sikeres keltetést mindenkinek ! Üdv tuslaci.
"Láttam korábbi hozzászolásokban kézi forgatásnál ha kinyitjuk kihűl a keltető tér.A kotlós is elmeny enni wc szaladgál stb ott is kihűl."
Tettének természetes értelme: hűt és szellőztet. Hűtéskor a tojásokban kicserélődik a levegő, az embrió oxigénhez jut.
"Kacsáknál elment megfürdött megszáradt majd vissza ült mégis mind kikelt."
Normális: párásít. A vizi szárnyasoknak különösen fontos a folyamatosan magas páratartalom keltetéskor.
"Izzós kivitelűt szeretnék." ..........' WH-9137A+ ezzel szeretném elkészíteni"
Vigyázz! Ha már mindenáron ilyen fűtést akarsz, soros + párhuzamos kötést alkalmazz, mert jobb az várható élettartam. (ohm törvényre figyelj). A kis kínai kütyü elvileg alkalmas, de a relét (nagyon vackok, pillanatok alatt beégnek sült tojás lesz) dobd ki és biztonságosabb szilárdtest relét tegyél rá.
Minden általam javasolt megoldást megtalálsz számításokkal, kapcsolási rajzzal. Keresd Chik Fan barátunk hsz-eit a keresőben!
En is szeretnék építeni egy keltetőt évek óta.Most lehet belefogok.
Izzós kivitelűt szeretnék.
Vissza olvastam nagyon sokat látom mennek a viták.
Kotlóssal keltettem már sokszor.
Nézegettem kész gépeket is.
Láttam korábbi hozzászolásokban kézi forgatásnál ha kinyitjuk kihűl a keltető tér.A kotlós is elmeny enni wc szaladgál stb ott is kihűl.Kacsáknál elment megfürdött megszáradt majd vissza ült mégis mind kikelt.
A lényeg saját tapasztalatok alján készíem el.Mindenki másra esküszik és nem tudni kinek van igaza.
Tisztelt Ladybee.koszonom a segitseget,jol jott ,meg idobe,87 szemes tojasbol,meg bent van 14 darab abbol meg kb 7 ki van vagva.ketto elpusztult mert segitettem neki,megegyszer nem fogok,a tobbi csipog,megegyszer koszonom!!!!