Keresés

Részletes keresés

somii Creative Commons License 2015.07.20 0 0 5964

Akkor visszafogom a locsolást, lehet, hogy a nagy meleg miatt túlzásba vittem. :-S

A cserép egyébként lyukas, az biztos.

A bugás hortenziád milyen fajta? Gyönyörű az is!

Ha tudsz képet rakni, azt szívesen nézegetem ;)

Előzmény: ZsuR3 (5963)
ZsuR3 Creative Commons License 2015.07.20 0 0 5963

Remeljuk, hogy a viragzas utan megmarad a noveny maga.  Ne locsold tul... nem szeret vizben allni. Egy kolleganom olyan cserepes novenyt vett, aminek az aljan nem volt luk... el is rohadt a virag.  Megnezted a cserep aljat?

A keppel nem tudok segiteni... :(( 

Előzmény: somii (5962)
somii Creative Commons License 2015.07.19 0 0 5962

Legalább azt az egyet meghagyták. Emlékszem már régóta szerettél volna fehéret :-)

Nemrég vettem egy szép macrót a Lidlben, gyönyörű kék színe van, tiszta virág és most a virágokból kis részek száradnak el, nem értem. Esővizet kap és a nagy meleg elől be szoktam vinni a garázsba. Mi lehet a baja? Tennék képet is, de hiába kattintok a "fájl kiválasztása" gombra, nem tudok semmit kijelölni :-(

Előzmény: ZsuR3 (5961)
ZsuR3 Creative Commons License 2015.07.16 0 0 5961

Egy virag maradt meg a harombol... legalabb latom, mit vettem 3 evvel ezelott! :))

Előzmény: somii (5960)
somii Creative Commons License 2015.07.16 0 0 5960

Megmenekült a fehér hortenziád?

Köszönöm wieder-nek a segítséget, több helyen is rákerestem a lepkekabócára, végül mosódiós narancsolajos  szerrel permeteztem le őket, úgy tűnik sikerrel. Viszont a szomszédasszonyomnál szinte minden növényen láttam, ő a colára esküszik. Szerintem nem túl nagy sikerrel, ha már mindent elleptek :-S 

Próbáltam képet feltenni a hortenziáimról, de nem sikerül most.

Előzmény: ZsuR (5958)
ZsuR3 Creative Commons License 2015.07.15 0 2 5959

Nagyon szeretem a hortenziakat - azt hiszem ha csak az lenne a kertemben akkor is boldog lennek... 

ZsuR Creative Commons License 2015.07.07 0 0 5958

Nincs... szabadon grasszalnak... 

Ma ujra megneztem - es meg ez az egy szal ep es egeszseges...

Probalok talalni valami sprayt, vagy mas szagos izet amit nem szeretnek... hogy ne jojjenek at. Tudom, nekik is kell elni - szivesen keszitenek nekik uzsonnat, ha cserebe nem ennek meg a hortenziaimat meg azokat amiket sajnalok... par hostat OK enni... van boven.

Előzmény: somii (5957)
somii Creative Commons License 2015.07.05 0 0 5957

Köszönöm a gyors választ! Viszont nagyon sajnálnám levágni a bimbókat :(((

ZsuR hogy jutottak be az őzek? Nincs kerítés? Sajnálom, hátha az még megmarad.

Előzmény: wieder (5955)
ZsuR Creative Commons License 2015.07.05 0 0 5956

...esznek az ozek... harom eve varok a feher hortenziara, hogy lassam, es ketto viragot a harombol megettek... :((

wieder Creative Commons License 2015.07.05 0 0 5955
Előzmény: somii (5954)
somii Creative Commons License 2015.07.05 0 0 5954

Sziasztok!

Már napok óta bújom a fórumot, de még csak a 2011es hszeknél tartok.

Nekem is van pár hortenziám, de mióta Titeket olvaslak és látom a gyönyörű virágokat, még jobban beleszerettem ebbe a növénybe.

A bugás hortenziámon fehér vattaszerű tetveket vettem észre. Tudtok segíteni mi ez és mit lehet ellenük tenni?

Köszönöm előre is.

ZsuR Creative Commons License 2015.07.03 0 0 5953

Egyre tobb a viragzas... 

anlu2 Creative Commons License 2015.06.26 0 0 5951

Szia!

Cserélhetünk hajtást, csak én nem tudom azt mikor érdemes. Még nem próbálkoztam hortenzia szaporítással. Én amikor elvirágzik a növény (mikor teljesen elcsúnyúlnak a virágok) szoktam visszavágni, az már késő szaporítani? Olyan hajtás kell a szap-hoz amin nincs virág, vagy elég ha a virágrész le van róla vágva?

Merre laksz? Én a nyugati végen gy-m-s megye

Amúgy én idén valahogy elhanyagoltam a növényeimet, nem tápozom öket annyira mint règen. Örüljenek, hogy vizet kapnak. Nincs bennem az az elán mint máskor. Mindamellett a gyerköcök is ritkitják öket nap mint nap. Múlt héten lett kettétörve a csömöri leanderem is. Máskor megettem volna öket, most meg arrébb raktam a növényt, ahol majd pár nap múlva szintén útban lesz nekik ;). Azt mondtam, hogy többé nekem nem kell már semmi, mert nyáron útbanvannak , télen nincs hely teleltetni. 

De ha valami szépet látok, valahogy nem mindig sikerül megállni, hogy nekem aztán nem kell :). A vanille fraise tényleg nagyon szép :)

Előzmény: Ranyu (5949)
dihacs Creative Commons License 2015.06.25 0 0 5950

Bocs, rosszul írtam! helyesbítek: dézsások, és szabad földben is! A két felső baloldalin a dézsások vannak, a többi szabad földben.  Az apró virágú rózsaszínen van a 49 virág!

Előzmény: anlu2 (5947)
Ranyu Creative Commons License 2015.06.25 0 0 5949

Anlu, nagyon szépek a hortenziáid! Majd én is hozok az enyémekről közeli képeket, egyelőre csoportkép van. Nálam a cserjések és még egy-két fajta van kiültetve, a többit cserépbe tartom, mert a macrophyllák érzékenyek az erős fagyra. Néhány éve kaptam jó pár fajtát hajtásként. Mindet ki tudtam gyökereztetni, egy évig ápolgattam őket. Következő év telén sikerült kirohasztanom mindet sajnos. Volt közöttük Romance fajta, olyan, mint a te másodikad. Esetleg hajtás cserében benne lennél, vagy vennék is erről a második és harmadik fajtádról.

Cserjésből: Hydrangea paniculata ruby, Hydrangea paniculata Vanille fraise

valamint Ayesha

Előzmény: anlu2 (5948)
anlu2 Creative Commons License 2015.06.25 0 3 5948

Nekem az összes cserépben van. Nem tudom mi történt velük az idén, de némelyiknek szinte nincs is levele, csak virágja. Ha elvirágzik, csupasz lesz.

Ez teljesen meghibbant:

Tavalyi, boltból megmentett, féláras:

Régi, zöld-fehér, de az utóbbi években kezd átmenni fehérbe, talán valamilyen spec. táp kéne neki:

A legrégebbi, talán elsö hortenziám lehetett, majdnem mellmagasságig ér. Rajta idén kevesebb a virág mint szokott lenni, ellentétben a másikakkal

Szintén tavaly mentett. Nem tudom miért vannak neki ennyire lelógó vékony fás hajtásai. Vissza volt vágva, ezeket a hosszú hajtásokat mind idén hozta

Sima fehér, nem szereti a meleg napokat

Ö idén szintén megbolondult, minden irányból ennyire tele van

Ö is egy éves, tönkremenéstöl megmentett:

és egy kis hajnali, reggeli feeling

Előzmény: anlu2 (5947)
anlu2 Creative Commons License 2015.06.25 0 0 5947

Mi az, hogy "dézsásokszabadföldben" ? Most vagy dézsás vagy szabadföldben van.  A képek inkább dézsák , cserepek, nem szabadföld szerintem. Amúgy gyönyörüek!

Előzmény: dihacs (5945)
dihacs Creative Commons License 2015.06.24 0 2 5946

Előzmény: dihacs (5945)
dihacs Creative Commons License 2015.06.24 0 0 5945

Teljes virágzásban!!!! dézsásokszabadföldben,49virág egy tövön!!!

CsK1234 Creative Commons License 2015.06.10 0 0 5944

Egy pár fotó a foltokról. 

CsK1234 Creative Commons License 2015.06.10 0 0 5943

Sziasztok. Tudnátok nekem segíteni?  Van egy kerti hortenziám, aminek a szárán, fekete foltok jelentek meg . Mi lehet az??  Van ötlet? Előre is köszi:)

ReeDonLee Creative Commons License 2015.06.09 0 0 5942

Lala! Ez a Gheisa? A jelölők valahogy eltűnnek..

caterina3 Creative Commons License 2015.06.03 0 0 5941

Köszönöm szépen!

Előzmény: CBNora (5940)
CBNora Creative Commons License 2015.06.03 0 0 5940

Nem hinném, hogy ártana.

Előzmény: caterina3 (5939)
caterina3 Creative Commons License 2015.06.03 0 0 5939

Szerinted ültetéskor keverhetek kertészeti feketeföldet a homokhoz? A mi talajunk nagyon sovány önmagában.

Előzmény: CBNora (5937)
caterina3 Creative Commons License 2015.06.03 0 0 5938

Köszönöm szépen! :-)

Előzmény: CBNora (5937)
CBNora Creative Commons License 2015.06.03 0 0 5937

A paniculata szereti a napot.

Homokos talajban van, időnként volt alatta fűnyesedék takarásnak, de egy ideje már oda nem jut. Ugyanúgy ültettük, mint bármelyik növényünket, nincs savanyítva a talaj se neki, se az arborescensnek. Nem tűnik egyáltalán kényesnek.

Előzmény: caterina3 (5936)
caterina3 Creative Commons License 2015.06.03 0 0 5936

Sziasztok! :-) Kezdő hortenziásként szeretném megkérdezni Tőletek: a Hydrangea paniculata mennyire kényes valójában a talajra? Eléggé ellentmondásos dolgokat lehet olvasni erről a neten. Eddig egyetlen hortenziám van (két éve), egy H. macrophylla, melyet beültettünk a talajba, és időnként kap egy enyhe ecetes vizes locsolást. Eddig még kibírta így, nem tudom, hosszú távon mi lesz. És a paniculatát inkább teljes árnyékba ültessem, vagy nem gond, ha délután kap néhány órán át napot?

leilieve Creative Commons License 2015.06.02 0 0 5935

Sziasztok!

Gyökeres Annnabelle ( fehér virágú) hortenziát kínálok cserére más hortenziára vagy évelő virágmagokra, esetleg örökzöld virágzó növények vesszőire. ( gyökereztetés céljából) Érdeklődni az e-mail címen lehet.

krisztababa Creative Commons License 2015.06.01 0 0 5934

Én cseresznye- vagy meggyvesszőnek látom. :)

Előzmény: gomba2008 (5929)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!