Ez a Topic a RedBull Ládaderbi versenyzői, szurkolói és érdeklődői számára készült.
Osszuk meg egymás között a Derbire való felkészülés tapasztalatait, örömeit, mélypontjait.
Az alkotás mindent felülmúló öröme a miénk! :)
Már két hete flexelek, az a negyed óra csak könnyű rutin volt... De az fájt hogy le kellett vágnom a betolókart (min. 2 másodpercet vesztettünk, mert nem tudtuk jól betolni) és a hifit is ki kellett venni, így a tuti vonat efekteket sem tudtuk nyomatni.
Mi is mértünk (szobamérlegen persze) és tudtam, hogy nehéz, de nem gondoltam, hogy ilyen komolyan veszik. Lényeg az, hogy el tudtunk indulni.
Beszeltem a RedBullos sajtos contacttal (ha minden igaz, olvassa is forumot!:))), es felvetettem a kozos videonezes otletet. Azt mondta, semmi akadalya, csak kell ne'mi ido, mig megvagjak a tartalmat. Azt mondta, kb 3 het kell, mire mindennel meglesznek, szoval van idonk kitalalni egy idopontot, amikor egy kozos bulin visszanezhetjuk magunkat. :) Szerintem kerhetnenk segitseget toluk valami helyszin biztositasa kapcsan, ahol a nyerteseket is megunnepelhetnenk, meg lelokhetnenk oket valami lejton, ugyis megszokta'k mar. ;)))))))))
Én szivesen mentem volna a rámpára, hogy látványos legyen, de eléggé el volt cseszve a dolog, mert ahogy néztem, ha egy folyamatos ívet akartam volna követni, akkor eccer csak vége a rámpának... Szal nem volt igazán jó a kivitelezése! :S
Nos, én éppen a haveromat tárcsáztam, mikor emlékezetem szerint volt egy igen nagy villámlás, még szikrázást is hallottam, de látni nem igazán, mert az ebédlőben voltam. Ez a telefonom szerint 16:27-kor történt. Remélem segített valamit ez az infó.
aham... mindenki azt mondta, hogy ne menjek a rámpára, mert összetöröm az autót, hát nem mentem:P de legközelebb, hagyunk időt magunknak gyakorolni is. mert lennie kell legközelebbnek.
egyébként a redbull minden évben szervez valamit, csak mindig mást, szóval csak legyünk kreatívak és máris összejön a következő osztálytalálkozó!
Pont az volt a fura, hogy ennél sokkal nagyobbakat is szoktak szólni villámok, amik messzebb dörrennek! Szal én azt mondanám, talán mázlijuk lesz a sérülteknek, és ez egy kisebb fajta villám volt... Aránylag magasan voltunk, szal abból is adódhat ez... :S
nagyon komoly volt az verdatok, meglattam, lehidaltam. :))))) En attol feltem, hogyha ramesz a rampara, a mosogepdob kiszakitja majd a kulloket vagy legalabbis teljesen eldeformalodik. Aztan pont a masik oldalon kaptad el a falat. Te is a rampara figyeltel? :)))
Ahha! És nem tudsz hozzáférni a megfigyelőrendszer adataihoz? Vagy annak nem ennyire jó a helymeghatározása? Olyan sok villám nem volt a környéken! Talán ha 5 db volt... Én olyan 16:30 és 40 közé tenném inkább... Az órámat nem néztem sajna! :S
Ez mért olyan érdekes? :o Nekem 16:21-kor készült egy képem, ami még pár perccel a vihar előtt volt. És van egy 16:59-es képem, ahol már újra majdnem süt a nap, szóval szerintem korábban volt, mint 16:50.
Megtudnátok esetleg mondani, hogy mikor volt pontosan a villámcsapás? (Ha jól tudom 16:50 körül, de pontosabban kéne, lehetőleg másodperc-el). Ha esetleg megnézte az óráját valaki, vagy készített fényképet amiről vissza tudja nézni, az nagyon nagy segítség lenne. Köszönöm.
Persze simán lehet, hogy vmit elnézett a mérlegelő ember! :D Vagy valaki rátehénkedett a tehénre! :D De ti még jól jártatok! A vonatos csapat vagy negyed órán át keményen flexelt! :D
Én itt szeretnék mindenkinek gratulálni a barib@szók csapat nevében. Elég nagy buli volt. Mi direkt a lehető legkevesebb anyagi ráfordítás mellett építettünk csóró egyetemistaként, ahoz képest szerintem jól sikerült. Az összes rokontól össze kellett vadászni a padláson porosodó báránybőröket, egy valódi kosfejet is szereztem. Hegesztettünk,csavaroztunk,flexeltünk,fúrtunk,fűrészeltünk,ragasztottunk,varrtunk, beállítottunk:D
Hát mi egy tök hagyományos, mutatós szobai mérlegen mértünk! :) És 3 zsák 25 kilós cement segítségével megállapítottuk, hogy a mérleg 80 kilónál már kb. 2 kilót csal felfele! :D Aztán mivel ezen 80 kilót mértünk, így nyugodtan vittük mérlegelésre! :) És ott 77-et mértek, szal jól számoltunk! :) Attól, hogy digit, még mérhet szarul! :D
De, az vagyok. :)))))) Hello, kicsi a vilag. :))))))))))
Balna csinalta a HIFI-t. :))))) 2x100W vagy mennyi volt benne... mi otthon merlegeltunk egy digitalis merlegen, ami az embert pontosan merte, es 73-75 Kg kozott volt a verda... :) A rendezvenyen a tengelyterheles meresekor meg 85Kg-ot mutatott... :)))))) Szoval kivettuk az egyik hangfalat, igy lettunk pont 80. Nem tudom melyik merleg hibazott, maradjunk ennyiben. :))
Te teljesen véletlenül nem vagy GMC-s is? :o Ha nem tudod mi az, akkor tárgytalan a kérdés! :D
Én a Le! Go! Team pilótája voltam, és egyik építője a 2-ből! :) Nekünk is nagy élmény volt, már így utólag úgy érzem, túl sok energiát és pénzt feccoltunk a dologba, ahhoz képest mondjuk, hogy a zsűri mennyire tekintette meg a verdát! :D De nem búslakodunk, mert sokat tanultunk mi is! :) Kész alkatrész lényegében alig volt a verdában: 4 db gömbcsukló, 2 db csapágyház + csapágy, 1 db bowden, 2 db levedlett fékbetét és a 4 kerék! A többi alkatrészt mi gyártottuk, a fakormánytól a kormányszerkezeten át a rozsdás kazánlemezből készült féktárcsán át a fékszerkezetig. Szóval sok-sok meló és tapasztalat! :) A buli jó volt, reméljük a következőn is ott leszünk! :)
Itt megtalaltok a mi felkeszulesunkrol nehany videot meg infot. Majd bovitjuk lelkesen. Foleg a visszafele videoval, ha sikerul osszeszednem a nyersanyagot mindenkitol... :D
ezt a topicot a 2008-as, 2. La'daderbi kapcsan hoztam letre, nekunk, a versenyen induloknak, a szurkoloknak, es az erdeklodoknek. Osszuk meg egymassal a tapasztalatokat, ki hogyan elte meg a rendezvenyt, milyen nehezsegei voltak, milyenek voltak az oromteli pillanatok, stb.
Mi a 70-es csapat, az Elore az Aranyer' csapata vagyunk, es oszinten elmondhatom, nagyon sokat tanultunk az epites alatt... :))) Soha nem dolgoztunk azelott femmel, csak a verseny kedveert probalkoztunk hegesztes tanulassal, sok hasonlo ujdonsagokkal lettunk gazdagabbak. :)
Itt is szivbol gratulalok minden lelkes indulonak, kulonosen a nyerteseknek, szep munka volt! :)) Koszonjuk a RedBullnak a remek rendezvenyt, igazan profin megszervezte'k, minden mukodott... azert nem kis energia mehetett bele, gratulalok a szervezoknek. Az idojarasrol meg - szerintem - senki nem tehet. :I