Keresés

Részletes keresés

Babfaló Béla Creative Commons License 2015.08.06 0 0 893

Szervusz!

Kérlek, írj további részleteket a publikus email címemre. Tiéd nem publikus. Néhány nagy felbontású kép is sokat segítene kedvcsinálónak. Ez pénzbe nem kerül. Nem színem a fekete, de hátha meg tudnék barátkozni vele.

Lehet, hogy érdekelne.

Előzmény: Törölt nick (891)
gosztiapa Creative Commons License 2015.08.05 0 0 892

Kedves "oljeg12"!

Gratulálok a nyers "fogadtatáshoz"! (szomorú).

Természetesen a ciao-hoz kértem volna segítséget.......

További szép napot.

Előzmény: oljeg12 (890)
Törölt nick Creative Commons License 2015.08.05 0 0 891

Elado Ciao Mix. 45000ft Budapest

ez az olajkeveros fajta szoval nem kell keverni a benzint mert van kulon olajtartalya.Fekete,nagyon szep allapotban,uj ekszij.gyorsabb a normal ciaonal,kb 55km/h 120kgval,2 ponton rugozo ules,uzemkepes napi hasznalatba van,egy olajsar nincs rajta rendbe van rakva,szepen halkan jar,kosar a csomagtarton,feklampas is,most kototem ra biztositast de berhazba lakom es a lakok fel lazadtak mert 2motorom van a berhazba.ebbol az arbol nem engedek mert ezek 60korul vannak.

oljeg12 Creative Commons License 2015.08.04 0 0 890

És az a dokumentáció miről is szóljon? Kiscicáról, vagy nyusziról. Én ha segítséget kérek, akkor azt is megmondom, hogy miről és milyen segítséget kérek.

Előzmény: gosztiapa (889)
gosztiapa Creative Commons License 2015.08.04 0 0 889

Sziasztok!

Valaki dokumentációt tudna küldeni a gosztonyi@ent.hu emailomra?

Előre is köszönöm

u.i: bármilyen nyelvű jöhet(kivéve arab,stb.)

Üdv

sjeneis Creative Commons License 2015.08.01 0 0 888

Sziasztok!!

Variátoros a Ciaom de nem nagyon tudom mire figyeljek-ügyeljek nekem nagyon hangos elöl és hátul egyaránt,mekkora görgök kellenek most 8grammosak?Szíjat biztos cserélnem kell mert több helyen válik szét. Köszi  a tanácsot!

gosztiapa Creative Commons License 2015.07.31 0 0 887

Ja nem variátoros és 45 ezret adtam érte.

Üdv!

gosztiapa Creative Commons License 2015.07.31 0 0 886

Sziasztok!

A  moped nagyon egyben van.Megtakarítottam a kuplungját,alapjáraton is fogott,így hidegen megfogta a motort ha alapjáraton befogtam a hátsó féket,most már tökéletes(a pofák egyáltalán nincsenek elkopva).A tankot leengedtem,a csapot kicsavartam(nincsen benne szűrő,azt vennem kel)A gumik michellin újszerűek.A hátsó tárcsa 94-es,a szíj viszont nem bordázott,hanem sima (francia gyártmány)de jó az is.A kipufogó gyári(nem mértem a furatokat)A karburátort nem szedtem szét,mert jó,a levegőszűrőn mind a három lyuk nyitva, pöcc-röfre indul,gyorsul...

A fiamnak vettem 110 kg,nagyon jól húz (45-50 km a vége)Már ezzel jár napi 12 km-t.A fogyasztása 1,5 liter(3 nap tapasztalata alapján).ZSÍÍÍÍÍÍR

Ami viszont itt nem derült ki(az összes hsz-t elolvastam) kilométeróra nincs benne,bele lehet-e tenni,illetve spirálnak van-e helye?A lámpa kocka és gyárilag egy kerek fedlappal van eltakarva a km óra helye.

Üdv:István

fufnyak Creative Commons License 2015.07.30 0 0 885

Én 100 vagyok és simán elvisz.

Előzmény: gosztiapa (880)
sjeneis Creative Commons License 2015.07.30 0 0 884

Szia, a telefonszámom:30/267-8438.

Jenei Sanyi

Előzmény: gigia01 (881)
Tari Sándor suncuku Creative Commons License 2015.07.29 0 0 883

Sziasztok ciaot keresek megvételre. kb. 30000Ft-ért

gosztiapa Creative Commons License 2015.07.29 0 0 882

Megvettem: Ciao 1983 gyártás,fellelt állapot(egy pajtából hozta elő a tulaj)porosan,koszosan,kopottasan,állítólag,tavaly ment utoljára.benyomta a szívatót,rúgott rajta egyet és pöcröf beindult.kipróbáltam szépen megy,halkan ketyeg,a tulaj is ment vele egy kicsit(majdnem nem akarta eladni),de kifizettem és hazavittem.Hétvégén reparálás.Képeket rakok fel.

gigia01 Creative Commons License 2015.07.29 0 0 881

Szia.Engem érdekelne a dugattyú,egy telefonszám megkönnyítené a dolgom.

Köszönettel :gigia01

Előzmény: sjeneis (879)
gosztiapa Creative Commons License 2015.07.28 0 0 880

Üdv Mindenkinek.Ma megyek megnézni egy jó állapotban lévő ciao-t.Mire figyeljek?110 kg-os embert elvisz?Illetve ha jó,mennyit érdemes adni érte?

Üdv!

sjeneis Creative Commons License 2015.07.26 0 0 879

Eladó Ciao Polini hengerhez vadi új,rossz méretet rendeltem ezért eladó 6500 forint.

buheramariska Creative Commons License 2015.07.22 0 0 878

szia!

köszi akkor utána járok a babetta küllőnek. még egyenlőre semmi nyolcas.

Előzmény: oljeg12 (877)
oljeg12 Creative Commons License 2015.07.20 0 0 877

A Babetta küllőjének a hossza ugyan akkora, de vékonyabb és olcsóbb. Ha nincs nagy vángli a kerékbe és azt ki is tudod húzatni a küllővel, akkor be rakhatod.

Előzmény: buheramariska (876)
buheramariska Creative Commons License 2015.07.20 0 0 876

sziasztok!

esetleg tudnátok segiteni? ciao hátsó kereket vennék mert elkezdődött a küllő hullás:)))) lehet etz valahonnan újonnan rendelni ?

a kitört küllőt pótolnám (2db) egyenlőre. 3x160 mm-es ez meg egyezik a babettáéval. szerintetek bele tehetem?

köszi!

oljeg12 Creative Commons License 2015.07.17 0 0 875

Sajnos, nem tudom, hogy az SI kerékének mennyit kellene fordulni, mivel nekem is egy variátor nélküli CIAO-m van. Lehet, hogy Svájci megrendelésre készítették eredetileg és azért nagy a fogyasztása, mert nem mindegy, hogy milyen az áttétel a motor és a kerék közt. De ha jól nézem abban a dokumentumban a 006-os képen, amit majd át fogok Neked is küldeni, akkor úgy látom, hogy az SI áttétele 1/12.79 és 1/21.52 között van. Vagy is, 21.52x kell a főtengelynek fordulni ahhoz, hogy a hátsó kerék egyet forduljon, alapállapotba. Ha megy a motor és húzod a gázt és a variátor maximumra áll, akkor pedig csak 12.79 szer fordul a motor, mire a kerék már egyet fordult. Ezt kiszámoltam 6000 fordulat/perc és 150 cm-es kerék kerületnél, 42.2 km/h sebesség jött ki.

A kipufogó kiherélése azt jelenti, hogy kiszedik a belsejéből a fojtást, vagy valamilyen módon variálnak rajta, hogy a fojtást kikerülje a kipufogógáz. A kipufogó oldalán, amit írtál, hol van az a lyuk és mekkora? Lehet, hogy ott jön ki a kipufogógáz fojtás nélkül, vagy legalább is csökkentett fojtással. Próbálj meg végig dugni a kipufogón egy valami erősebb drótot, vagy pálcát és meglátod, ha a pálca teljesen végig megy a dob hosszába, akkor egyérttelmű, hogy ki van herélve. Az a lyuk a kipufogó oldalán pedig, a megérzésem szerint azt a célt szolgálja, hogy a kipufogó végén jöjjön ki a kipufogógáz, hanem már a fojtás előtt. Lehet, hogy eldugult már a kipufogó és valaki így oldotta meg, hogy a füst kitudjon valahol jönni. És nem foglalkozott azzal, hogy kitakarítsa a kipufogót.

A gyertya színe elárulja, hogy milyen a benzin levegő keverék elégése. Ha nem tud tökéletesen elégni, mert mondjuk sokat kap, vagy nem megfelelő a gyújtás, akkor fekete, olajos. Ha kevés a benzin a keverékbe, akkor pedig egészen a fehér színig kivilágosodik. A legjobb, amikor az üzem meleg motornál (néhány kilométer megtétele után) a gyertya őz barna színű.  A kipufogó pedig úgy árulkodik, hogy ha nagyon olajos, akkor sok elégetlen üzemanyag távozik a hengerből.

Olvass vissza és nézd meg a 848, 852, és a 853 hozzászólásokat.

Előzmény: zsaki123456789 (872)
zsaki123456789 Creative Commons License 2015.07.17 0 0 874

e-mail címem:farkaszsolt@szelmalomktv.net

köszi

Előzmény: oljeg12 (871)
zsaki123456789 Creative Commons License 2015.07.17 0 0 873

Az mit jelent hogy a kipufogó ki van herélve?

Ill.mit nézzek Egy lyuk van rajta oldalt.De amúgy azt sem tudom hogy az ideális.

Ez ki lehet herélve?

Mit nézzek a kipufogón ill a gyertyán ami árulkodó jel?

zsaki123456789 Creative Commons License 2015.07.17 0 0 872

Természetesen elküldheted az e-mail címemre,csak az a baj hogy én teljesen hülye vagyok a motorszereléshez.

Az egyik szerelő /a harmadik/ már a szakszervíz volt -jelzem.Mikor besokaltam akkor vittem oda.Ez sem segített.

De most kaptam egy ötletet.Hátha tudnál segíteni!

Ez elméletileg egy ugynevezett postás motor volt!Azt mondták lehet hogy le van butítva.

Azt az ötletet kaptam nézzem meg mennyit forog a hátsó keréknél a tengely.15-öt. Nem tudom mennyi lehet a gyárinál.Azt mondták ,mivel postás motor volt lehet hogy erősebbre csinálták a meghajtást.Azt szeretném megtudni hogy mennyi lehet a fordulat egy normál motornál. Sajnos eddig csak egy variátor nélküli ciaot-tudtam találni.De az csak 7-et fordul.És ha a variátorosnak is ennyi lenne a fordulata akkor lehet hogy ez lehet a megoldás.

Tudod-e esetleg mennyit kellene fordulnia?

Köszi.Zsolti

oljeg12 Creative Commons License 2015.07.17 0 0 871

Ha a szerelő nem mer hozzá nyúlni  a hengerhez, akkor az ne is nyúljon hozzá egyáltalán a kis mocidhoz. Ezek a kis piaggio motorok annyira egyszerűek, mint a faék. És ha egy szerelő nem mer, vagy nem tud utánajárni a hibaforrásának, akkor ahhoz nem szabad vinni a motort.

Egyébként a gyertya és a kipufogó sok mindent elárul a fogyasztásról.

Az is eszembe jutott, hogy talán a kipufogó ki van herélve. Mivel a 2 ütemű motorok, csak akkor működnek ideálisan, ha kellő mértékben fojtva van a kipufogóban. Ha nagyon le van fojtva, akkor a motor nem tudja leadni a kellő teljesítményt. Ha pedig nincs fojtás, akkor az megint csak a teljesítmény rovására és a fogyasztásra van kedvezőtlen hatással. Mivel a keresztöblítéssel sok benzin-levegő keverék ki tud menni a kipufogón. A karburátor pedig az a típus ami kell hozzá. (Delorto 12 12)

Ha publikus lenne az e-mail címed, akkor küldenék dokumentációt, ami igaz, hogy nem magyar nyelvű, de azért sok mindent meg lehet így is tudni belőle.

Előzmény: zsaki123456789 (870)
zsaki123456789 Creative Commons License 2015.07.17 0 0 870

Hát az ülést még nem cserélték! :-)

Először a fúvókát cserélték ,majd vetettek velem egy vadi új piaggio si karburátort,hátha úgy jó lesz!Tehát gyári karbi van most rajta! Remélem!

A dobozán ez áll:dellorto carburator sha12.12 cod2260

Remélem ez is van benne!

A hengerhez az első"szerelő" azt mondta ne nyúljunk mert szinte maximális a kompresszió!

Ettől még lehet ez a baj forrása?

Köszi a tanácsokat!

sjeneis Creative Commons License 2015.07.17 0 0 869

Olaj helyett egy KIS GÉPZSÍR!? Ez fogadott mikor szétszedtem.

oljeg12 Creative Commons License 2015.07.16 0 0 868

Mi az a "Szinte mindent kicseréltek már rajta"? Ülést, sárvédőt, hátsólámpát, stb?

Karburátor milyen van rajta? A pontos típus megnevezés.  Milyen fúvóka van a karburátorba? A henger nincs-e nagyon kikopva?

Előzmény: zsaki123456789 (867)
zsaki123456789 Creative Commons License 2015.07.16 0 0 867

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni!

Sokat hallottam arról hogy a piaggio si milyen keveset fogyaszt.Én is vettem egyet ,de ez szinte zabálja a benzint!3 "szerelő " látta eddig de még nem sikerült a fogyasztást lecsökkenteni!/jelenleg 3-4 litert is megeszik 100 km-en.

Szinte mindent kicseréltek már rajta de semmi javulás!

Esetleg valami ötletet tudna valaki mondani merre induljunk,de a legjobb egy tuti szerelő címe lenne Szeged környékén!

Köszi :Zsolti

oljeg12 Creative Commons License 2015.07.01 0 0 866

Mikor hozzászólást írsz, akkor a szövegmező alatt található "Kiválasztom a képet" gombra kattintasz. A gépeden megkeresed a feltölteni kívánt képet. Rákattintasz, majd a megnyitás gombra kattintasz. A kép feltöltődik alulra. Ott pedig a beillesztésre kattintasz és felmásolódik a szövegmezőbe. Innét már ha elküldöd a hozzászólást akkor megjelenik képpel együtt a topikban.

Előzmény: akosboss (865)
akosboss Creative Commons License 2015.07.01 0 0 865
akosboss Creative Commons License 2015.07.01 0 0 864

piaggio

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!