@nyman: teged hol talaltak meg, nem veletlenul a Westendben a foldszinten a bejaratnal? Nekem is rogton el akartak sozni, de mondtam, hogy epp nemreg mondtam fel, es amig nem latom a hivatalos hirdetmenyt, addig hiaba probalkoznak belerangatni barmibe is. Viszont ott a pultra kiteve meg a szines, oktober 1-jetol hatalyos 3%-ot az elektronikai aruhazi vasarlasokbol visszaterito hirdetmenyek voltak kiteve, ugyhogy el is jottem gyorsan.
Megszuntetni, racionalizalni is akarok hitelkartya vonalon, de elegge billegnek a szamok ide-oda, attol fuggoen, hogy mit nezek.
Vannak meg mas tenyezok is az egyenletben, pl. Raiffeisen Goldhoz jobb az utasbiztositas, mint a CIB-nel, ugyanakkor az utobbihoz jar haztartasi asszisztencia meg autos asszisztencia. Az elmult evekben volt ket dugulaselharitas, meg egyszer hazahozott a trailer. Ez nehany tizezer forint onmagaban. Persze erre is lehet kulon biztositast kotni evi parezerert. :)
A zárási díj tkp. egy burkolt kártyadíj, hiszen külön felszámítják a társkártyára is. Ez csak játék a szavakkal, a gyakorlatban 7200-7200 Ft az éves kártyadíj külön a fő-, és külön a társkártyára is.
Ja meg az amit nem tudok, hogy a 600 Ft-os zarasi dijat kartyankent v. egyenkent terhelik, illetve az arany kartya melle lehet-e sima tarskartyat kerni.
Tegnap en is kerestem egy jo ideig, de nem talaltam.
Van egy fenymasolt lap nalam, amin mar az van, de ez biztos "belso" :)
Az arany kartyanal visszamegy a hatar 30 ezerre. Az nem derul ki, az adott anyagbol, hogy marad-e a negyedevente a 300 ezer koltesig a maximum, igy ha az 1%-os kategoriaban koltesz, akkor 3000 Ft jar.
Tegnap elkezdtem szamolni. Ami magyarazatra szorul.
Az Erte Maxnal ugy jott ki az evi 42 ezer visszaterites, hogy osszeadtam az eddigi elert visszateriteseket es atlag 3500 Ft/ho jott ossze. Az elmeleti maximum az 96 ezer ft, de akkor mindent a 4%-os kategoriaban kell elkolteni.
A UPC-nel mar ki tudom maxolni kozel a havi 20 ezret, ugy, hogy az Erstes hitelkartya tartozast a UPC-vel szedetem be. Jovore mar biztos meg lesz.
Tegnap, mikor szamolt a no 750 ezres hitelkeret jott ki, amivel mar meg lehet az arany kartya. A OneCard tartozast be lehet szedetni csoportos megbizassal. Ez meg egy kerdojel.
Na igen, nagyon melléfogtak ezzel az októberi variával. Én is lemondtam a fenébe, hiába próbált később győzködni a telefonos ügyintéző. Mi ráadásul társkártyával használtuk, mert nem akartunk külön hitelkártya szerződéseket kötni, és így a havi 2x600 Ft-os zárási díj mellett legfeljebb évi 25600 Ft pénzvisszatérítésre számíthattunk. Mindezt nyakatekert feltételekkel, negyedéves regisztrációval, fix (nem választható) fordulónappal, nem módosítható napi vásárlási limit számmal, visszatérítés nélküli csekk befizetéssel, stb. Nem hiszem, hogy újra igénylek náluk hitelkártyát, még akkor sem, ha visszahozzák a 3%-os visszatérítést az élelmiszerre. Akinek több hitelkártyája is van, annak jó választás lehet a Rafi, de 'szimpla' kártyának jobban megéri a K&H vagy a BB UPC.
Ez amit irtal kb. a 2017. oktober 1. elotti felteteleknek hangzik. Marmint ha a 3% elelmiszer szuper es hipermarketekre vonatkozik, es nem csak elelmiszerre, hanem akar mososzerre, iskolai cuccokra, kerti cuccokra vagy barmire ami pl. egy Tescoban kaphato. Ez nem lenne rossz, de felo, hogy beetetes. Minek szuntettek volna meg, ha 3 honap mulva ismet visszahozzak? Az oke, hogy az oktoberi egy igen elcseszett lepes volt, ami miatt valoszinuleg fejek hullottak a banknal, de ha a banknak nem erte meg oktober 1 utan nyujtani a kedvezmenyeket, akkor most meddig fogjak vajon? Mindegy, nehany nap is kiderul mit talaltak ki. De furcsanak tartom, hogy a honlapjukon szo sincs meg a valtoztasokrol. Legalabb 15 nappal elotte kotelesek kozzetenni az uj hirdetmenyt, legalabbis ugy tudom.
A onecard.hu-n nem latom az uj szamokat, talan csak par nap mulva lesz lathato, de az adott tajekoztatoban 3% elelmiszerre, 1% a tobbire es negyedevente 5% kulonbozo kategoriaban.
Amit ir - es ez ellentmond a "szobelinek" - hogy a limitek 10 ezer a standard es 30 ezer a goldnak negyedevente, mint eddig volt.
A standartnel 600 Ft a zarasi dij, igy ez evi 7200 Ft.
Gold kartya eves dija 17 ezer.
Meg szamolok, mert ha sms-t is kerek, amit szoktam abban az esetben, ha rendszeresen hasznalok egy kartyat, akkor eves szinten "csak" kb. 28 ezer Ft plusz lehet evente. Ez nem olyan sok, a UPC-vel majdnem ki tudom maxolni a havi 20 ezret.
Engem is tegnap kaptak el a Westendben, de pontos reszleteket a visszateritesrol meg nem tudtak kozolni, latatlanban pedig nem akartam beleugrani egy ujabb pofonba, hisz alig 3 honapja mondtam fel az elozot. Ha jok lesznek a feltetelek, akkor talan visszaterek, bar nem tul szivesen, mert amugy a legdragabb kartya-es havidija a Raiffeisennek van.
Szerintem a játékszabályzat hibás, mivel a részvételre jogosultakra vonatkozó feltételeknél nem kerül említésre a játékban való részvétel ELŐFELTÉTELeként, hogy az ügyfélnek a játékban való részvételhez a tipp leadása ELŐTT már engedélyeznie kellet a reklám/marketing megkereséseket, ennek hiányában nem lehetséges tipp leadása, melyre a kód fellelésekor az app nem figyelmeztet, igaz tipp leadása sem lehetséges.
Amikor a behajtási osztályon érdeklődtem, hogy kapok-e majd valamilyen hivatalos papírt a felmondásról, a hölgy csak annyit tudott mondani, hogy valószínűleg igen. Mindegy. Várok 2 hetet, aztán ha nem érkezik semmi, akkor bemegyek személyesen. Amúgy is van 63 Ft túlfizetésem, amit elkülönítettek. :-)
Én is felhívtam ma őket, sima ügyfélszolgálat. Kelletlenül személyes adatok alapján beazonositottak, vakon vannak, először kérték az érvénytelen azonositókat, nem nagyon van rá protokoll úgy látom. Csak szóban erősítették meg, hogy minden rendben van a megszüntetéssel. Sem egy e-mail vagy SMS, írásos értesitőről ne is beszéljünk. Nagyon nem így kéne működnie szerintem sem...
Valamilyen értesítőt kaptál azóta? Mert én, mivel már nem vagyok az ügyfelük, DirektNeten keresztül nem tudok belépni, és a Telebankos azonosítom sem működik.
A behajtási osztályon keresztül sikerült beazonosítani, ahol megerősítették, hogy inaktív ügyfél vagyok, és nincs elmaradt tartozásom sem. De jó lenne, ha ezt írásban is megerősítenék. Remélem, hogy jön majd erről valamilyen értesítő...