Akkor harmadszor és egyszerűen: nem az a gond, hogy a zsandár követeli a matricát ott, ahol követelheti, hanem, hogy azon a párszáz méteres szakaszon miért volt matricakötelezettség?!
Nyilvánvalóan nem holmi felületességből, vszeg még csak nem is albertirsai tipusú bírságbevételi vágyból, hanem azért, hogy az országúti közlekedést az autópályára tereljék. Ehhez pedig egyszerűen - de trükkösen - elvették az "ingyenes" opció lehetőségét.
Az elmúlt 30-40 évben mér így volt. Lehet, hogy régebben nem. Viszont, ha nagyon visszamegyünk az időben, akkor elmondom, olyan kresztábla is volt Budapesten, amelyen ez a felirat állt: Jobbra tarts, te marha!
„Ez rendben is lenne, de mi a francnak kell tudatni a behajtani szándékozóval, hogy tilos behajtanod, de ne aggódj, mert a szemből jövőknek is tilos, azt nem tudom feldolgozni.”
Nem, nem erről tudat. Arról tudat, hogy biza kár körbeautóznod a háztömböt, mert a másik végéről sem mehetsz be.
"Ha nincs kiegészítő tábla, akkor azt az utat tekintsd gyalogos korzónak"
Hát akkor jól megváltozott a kresz, mert régen a piros karikás utcába be lehetett hajtani (célként), de nem lehetett átmenő útvonalként használni. Ez rendben is lenne, de mi a francnak kell tudatni a behajtani szándékozóval, hogy tilos behajtanod, de ne aggódj, mert a szemből jövőknek is tilos, azt nem tudom feldolgozni.
"(Van azért annak egy kis diszkrét bája, ahogy a "piréz utáló nép" felháborodik azon, hogy pl. az osztrákok nem annyira "szeressék" őket. (:-))))"
Ennek valoban csak egy kis diszkrét bája van, de az mar sajnos szanalmas, hogy mennyire kepmutatoak vagyunk (es az Index!), hogy tegnap meg mi is volt az egyik fo atrakciojuk?! A 120cm eroszak videojuk egyes romanokrol!
Es az a topik persze nem bunko, az az index hiradas ugy es azert amiert nem bunko.
Anrainerverkher... erre ezt találtam német oldalon "Anrainer sind beispielsweise die Bewohner oder Besitzer aneinander grenzender Grundstücke." szóval a helyi osztrák lakosok átmehetnek autóval is...