Keresés

Részletes keresés

sniffí Creative Commons License 2007.09.22 0 0 22
De ezeket a szemszögeket, a „civilizáltság” hozta, az egyed dolga lenne eldönteni a történelem, ill. a fizika tudományának tapasztalatai alapján, milyen szellemiség teremti meg a jövő harmóniáját, lehetőségét. Mi zúzza szét a jövőnk lehetőségét.
Már, ha van módja, lekapcsolódni a diktált programról, az egó erősítéséről., a jómód eléréséért.
Ez nem a lemondásról szól, ez az egyéni birtokoltság meghaladásból, létrehozni egy új struktúrát hol elméletileg, a technológia osztatlanul biztosíthatná az aktuálisan elérhető eszközöket.
De amíg az egók, harca dúl, ez idea marad. Hisz egy ilyen világban mindenkinek jutna ideje képzetsége csiszolására, jutna ideje a másikféle fordulni. Tanulni, tanítani s nem pénzért a társaságért.
Előzmény: Vajk (21)
Vajk Creative Commons License 2007.09.21 0 0 21
ugy hiszem sok ember szerint nincs egyetemleges igazsag es valosag, Minden szemszog kerdese.
Mint ahogy a konok, onfeju ember az makacs-e vagy kiall a velemenye mellett es tudja kepviselni az erdekeit?

Ugyanaz mas szemszogbol.
Előzmény: Törölt nick (17)
josag Creative Commons License 2007.09.21 0 0 15
Finom hangnem honol ebben a topicban. Tetszik. Talàn én is irok egyszer magamròl bövebben.
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.21 0 0 14
Igen. Érdekel, ha folytatod elolvasom...
Előzmény: Törölt nick (5)
Vajk Creative Commons License 2007.09.21 0 0 13
én pont castaneda után jöttem rá, hogy isten belül van: te magad vagy az.
castanedat pedig a pszichedelikus írásaid után kezdetm el olvasni, úgyhogy már biztos lehetsz benne, hogy volt értelme lírnod:)

Köszi !
Előzmény: Biga Cubensis (7)
Vajk Creative Commons License 2007.09.21 0 0 12
nem semmiség, hiszen leartad. Őszintén vagy sem, azt Te tudod, de végül is akkor jutunk egyről a másfélre, ha saját magunkkal vagyunk őszinték.

Hogy ez menbyire semmiség vagy sem, azt pedig Te tudod eldönteni, ha összeveted a többi "élménnyel" megélt dologgal.
Előzmény: Törölt nick (9)
Vajk Creative Commons License 2007.09.21 0 0 11
mi az a Fekete Könyv?
landdie Creative Commons License 2007.09.21 0 0 10
Deja-Vu. Nem gondoltam volna, hogy így meg tudsz nyílni. Persze én még zöldfülű vagyok itt. Őszinte gratula! Meg mindenkinek, aki a témában felvállalja magát, és érintett. Én is megteszem, hamarosan.
Üdv. mindenkinek a topicban!
kris12 Creative Commons License 2007.09.21 0 0 8
A bor nem ellenség! Az a legjobb barát!
Előzmény: Báthory Ödönke (4)
Biga Cubensis Creative Commons License 2007.09.21 0 0 7

Érdekes és ismerős...

Én sosem voltam szerintem igazán keresztény, bár a lelkesedés sokáig bennem is megvolt. Nekem egy szakítással kezdődött, elhagyott az, akivel terveztem leélni az életem. Jó mélyre csúsztam és rettentő depresszióba estem. Egy haverom a kezembe nyomott egy szórólapot, hogy az utcán adták neki, menjek el. Előtte már voltam a HGY régebbi kis helységében, valami kis klubban, amikor még nem volt csarnok. Ott sírva mentem ki a színpadra, imádkozni, megtérni. Sajnos nem éreztem semmit és még szomorúbb lettem. Aztán elmentem a szórólapos helyre, ami sokkal jobban tetszett, jórészt fiatalok voltak. Elkezdtem házicsoportra is járni, több emberrel megismerkedtem, de továbbra is magányosnak éreztem magam.

A lelkésznek hatalmas lakása volt, de eleinte nem zavart, mert ő volt a lelkész, a vezető és különben is még kártyázott is velünk ebben a lakásban, sokat voltam ott. Nem szerettem már hazajárni, a barátaim elfordultak tőlem, az egy-kettő hűséges pedig csak aggódott, de nem hallgattam rájuk.

Bűnlistát nekem is kellett írnom, nagy nehezen összeizzadtam pár sort, de visszaküldtek, hogy ez kevés lesz. Legalább egy oldalt írjak. A többiek bemutatkoztak, volt ott exdrogos DJ-től a börtönviseltig sok mindenki. Én csak egy nő miatt vagyok itt, gondoltam.

Összevitatkoztam a lelkésszel egy-két alkalommal, mert másképp láttam dolgokat, de magyarázat helyett csak azt kaptam, hogy ne szóljak bele, amikor a lelkész beszél. Megkérdeztem tőle, hogy most ő az Atyaúristen, vagy ugyanolyan ember, mint én, akivel beszélgetünk és nem csak bólogatunk. Mindenki tágra nyílt szemekkel nézett rám én meg becsaptam az ajtót és elmentem. A Feneketlen-tó körül imádkoztam és kértem Istent, hogy adjon valami jelet, mi lehet a baj.

Az exdrogos-exDJ volt a házicsopvezetőm, akivel legalább régebbi témákról (zene, szintik) tudtam beszélgetni, de legtöbbször gyorsan témát váltott. Egyszer kifejtette, hogy ő már megbeszélte Istennel, hogy akkor fog barátnőt kapni, ha engem minél előbb megkeresztel. Addig csodálkoztam, hogy milyen rendesek, hogy miért kell nekem már reggel 6-kor a mekiben velük bibliát tanulmányozni, de most világos lett. Kérdeztem, ezt komolyan gondolod? Üzletet kötöttél Istennel? Bólogatott én meg még zavartabb lettem.

Télen szerettem volna elmenni a családdal, mert az addigi hétvégeim jórészt a gyülivel teltek. Természetesen arra a hétvégére egy fontos bibliatanulmányozó alkalom esett, így meg kellett kérdeznem a lelkészt. Válaszul elmesélt egy történetet, hogy egy másik gyülekezetben valaki inkább a családjával való üdülést választotta, mint az Urat és lezuhant vele a repülő.

A k.anyátokat gondoltam ekkor, tudok én Bibliát olvasni nélkületek is, amikor én akarok, és imádkozni szépen a szobámban. Úgyis visszajössz, mosolygott fölényesen a lelkész. Pár év múlva mindenki visszajön. Tíz év telt el, nem tudom megvan-e még a gyüli..

Még tettem egy kísérletet a BAGY-ban, ahol bemerítettek. Készültem rá, nagyon vártam, de nem éreztem semmit. Bibliát még jó ideig sokat olvasgattam, témába vágó könyveket, a saját könyveim írásához is jó sokat kellett kutatnom, ezt élveztem is.

Én már a keresztény kaland előtt is olvasgattam mást, Castanedát, próbáltam pszcihedelikus drogokat, érdekeltek más kultúrák vallásai. Sokáig próbáltam hidat találni ezek között, a preterizmus is nagyon érdekes volt, aztán lassan rájöttem: nincs kapcsolatom Istennel, vagy akárhogy hívjuk. A sok évnyi ima, megaláztatás, olvasgatás egy lehelletnyit sem jutatott közelebb oda, ahová vágytam: Istenhez közelebb.

Visszatértem azokhoz a dolgokhoz, melyek eredményeket is hoztak, meditáció és társai. Ezekkel már voltak valódi tapasztalataim, és ez a fő. Felébredtem egy álomvilágból, de még mindig nem teljesen.

Létezik-e Isten? Nem tudom a mai napig sem. A magam módján keresem is tovább, ha már nem is hiszek az antropomorf Istenben. Tényleg itt van a keresztényekkel Jézus Krisztus? Nem tudom. Velem nem volt, nem találtam meg vele a kapcsolatot. De halálomig tisztelem és szeretem. (remélhetőleg utána is :))

A kereszténységtől senki sem szabadulhat. Valamilyen formájában európai embereként kultúránk és tudatalattink része. Kitörölhetetlen. De a valódi lényege valahol elveszett az első század viharaival kezdődően.

Csipkelődő, mindentudó, cinikus és nagyokos beírásokra nem reagálok, de szívesen olvasom mások történetét.

űrszél Creative Commons License 2007.09.21 0 0 6
kb.7éves voltam mikor, Édesanyám sírjához közeledve, belém hasított hogy az ki nekem életet adott s most halott, nem lehet jóság műve.
Azóta foglalkoztat, a hogyan van. S már látom, tudásunk mi teremt, s korlátot szab.
Sok hívő szerettemet, elveszítettem azóta. Többen nem lábaltak ki betegségükből, nem értetteték az orvostudomány csak esélyt ad nem megold.
A megoldás bennünk van.
Előzmény: űrszél (2)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2007.09.21 0 0 4
Ott kezdődött, hogy a bor lett az ellenségem......

b
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.09.21 0 0 3

magyarul - s kicsit bővebben...?

;)

Előzmény: űrszél (2)
űrszél Creative Commons License 2007.09.21 0 0 2
Mikor rádöbbentem, a jó szándékúság ellenére vezetni nem tanítani akarnak, tudnak, csak az ideológia rabjai.
Alkalmasint elvárják az értelmetlen halált, 1ideológiáért.
Előzmény: Tafkó Birgut (-)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.09.21 0 0 1
Volt idő, amikor újjászületett kereszténynek tartottad Magad...?
Előzmény: Törölt nick (0)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.09.21 0 0 topiknyitó
Kíváncsi vagyok, kit mi indított el a hitehagyás útján...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!