"Azt se értem, miért gondolod, hogy évekig szar volt."
Mert a Restinfó számlázó programját évekkel ezelőtt engedélyezte az APEH. Ha 2007 március 31-én rossz volt, akkor előtte is annak kellett lennie, mert az azért elég nehezen képzelhető, hogy kezdetben jó a szoftver, aztán meg hipphopp bezsizsisedik.
Az adóhivatal csak számlát fogad el, azon viszont kötelezeően rajta van a vevő megnevezése, hogy első példány. A Kóka papírján ezek nem voltak. Csak egy jó nagy SZ Á M L A felirat a sajtónak.
Ja, ja, a hírszerző meg vidéki buliról tudott. Vaszleg tényleg elég tipikus a történet ahhoz, hogy igaz legyen (egyébként Mongék is mintha csak tipuspéldának szánták volna eredetileg).
no ebben nálad a pont -- az mdf/hvg mellett egyébként az indexhu "értesülései" szerint is kókáról ám egy februári buliról van szó, de ez akkor is eggyel gyengébb forrás.
Hírügynökségemhez eljuttatott rejtett kamerás felvételen tisztán látszik, hogy amikor Viktor elindult ide, még egy búcsúpuszira visszafordult. Anikoó jól hallhatóan kérdezi: – Életem, van nálad elegendõ zsebpénz? – Van kincsem, s az áfás számla helyes kitöltésére is ügyelni fogok!
Lehet, hogy neked már izzadságszagú, de nem izzadságszagúbb mint Kóka erőlködése, hogy tisztázza magát egy olyan papírral amihez hosszan kell magarázni még a "rajongótábornak" is, hogy mit és hogyan is kell érteni rajta :)
Kóka június 9-én mutatta be a számlát, egy-két nappal azután, hogy név szerint hírbehozták. A szoftvert meg állítólag májusban cserélték ki.
Azt se értem, miért gondolod, hogy évekig szar volt. A szoftver addig szar, amíg az ügyfélreklamációk el nem érik azt a kritikus tömeget, amire a tulaj végre hajlandó megmozdulni.
Ma i napig van olyan nagy multicég akiknek a kiadott számlájuk nem felel meg az előírásoknak és az apeh elnézi: ekkora céggel nem tudnak mit tenni, hagyja.
Sőt soxor akkor ha csak hiányos de azért rajta van pár adat.
Rengeteg helyen adnak olyan kézzel írt számlatömbi számlát ahol a kitöltőnek fingja sincs.
Persze a vevőnek sem könyvelőnek lenni hogy fidelmeztesse.
Én is kapok soxor xar számlát, a sorbanállásor örülök a ha megkapom majd amikor átnézem látom hiányos.
Bizony soxor utólag írjuk rá a hiányos adatot!
Ha rajta vannak az adatok amiből minden egyértelműen kiderül akkor ellenőrzéskor békén hagyják a kuncsaftot.
Ott az egészben az a ciki, hogy plö pont negyed év ugrás van és nem mindegy ápr 1 vagy márc 31. Ha negyedéves a cég akkor ...... ????
Te el tudod képzelni, hogy egy számlázó cég szoftvere több évig szar, és ez csak akkor derül ki, amikor egy miniszter bemutatjaaz ezzel a szoftverrel készült számlát saját maga igazolására? Nem kellett ezt a szoftvert engedélyeztetni az APEH-nál? Vagy ott is hibáztak?
Te szedlacsek2, azt rebesgetik, hogy Orbán a minap vendégül látta a gazdasági elitet a Gellértben. Hát én nagyon remélem - a saját érdekében -, hogy megőrízte a - szabályos! - áfás számlát, mert amit tőled ezért kapni fog, azt nem teszi zsebre.
Jelzem, hogy Kóka nevét az mdf/hvg páros dobta be és nem a Mong-Vajda páros. Ami számomra csak annyit jelent, hogy teljesen hihető, hogy egy kormánytag (európai formátumú izé) samesza trükközni próbál az áfával, beleértve ebbe a körbe Kókát is - de hogy ez tényleg konkrétan Kóka lett volna, azt mérvadó forrás nem jelentette ki.
Az a "számla" amit a Columbustól bemutatott, az bizony egy adócsalásra alkalmas szabálytalan fecni. Ugyanis nem "nyugta" hanem "számla". Viszont ezen a számlán, üresen maradt, (egyelőre) kitöltetlenül, a vevő neve és címe.
Marhaság, Maci. :)
A számla akkor lenne adócsalásra alkalmas, ha
a) Az egy látszólag áfa-visszaigénylésre alkalmas számla lenne, ami mögött nem áll valós teljesítés (fiktív számla). Ez nem ez az eset. A számla áfa-visszaigénylésre alkalmatlan (mert nincs rajta a vevő neve) és a mögötte álló gazdasági esemény mindenki szerint megtörtént. b) Vagy akkor, ha a számláról látható lenne, hogy a szolgáltatás áfa-tartalmát a kibocsátó nem vallotta be és nem fizette meg, mert utólag nyomtatták ki. Sir Balambér ezt a vonalat nyomja, kissé már izzadságszagúan. Erről ugyanis ugyanis holmi formai ellenőrzéssel nem lehet meggyőződni, csak úgy, ha adóellenőrzést végzel a cégnél. De hát nem végeztél, mint ahogy más se.
Más eset nincs. A fecni szemrevételezés alapján nem alkalmas áfacsalásra.
De ez téged ne zavarjon semmiben. Neked lehet ez egy adócsalásra alkalmas fecni, mert veled én kivételezek. Te más vagy, mint a többi zombi, speciális. :)