Sziasztok! Ennek a patika állapotú anatómiai sport marokbélésnek keresek új gazdit, akinek van rá mondjuk 35 forintja... Eredetileg a .357-es Taurus-omra készült, arra hajszál pontosan illeszkedett. A fotózás kedvéért poénból megpróbáltam felszerelni a képen látható vacak S&W-ra, de annak a xarnak közel 1 mm-rel nagyobb körbe a markolatkerete... Ezen okból kifolyólag csak nekitámasztottam a fadarabot a vasnak (meg amúgy sem lehetett volna rácsavarozni) Bár... ki lehetne bővíteni a markolat belsejében a barlangot, hogy rá lehessen húzni az S&W-re, de erre eddig nem vállalkoztam. Nekem egy közepes kaliberű jobb kezem van 5 ujjal díszítve. Hasonló adottságú kollégák is szorgosan fogdosták a nyelet: kisebb-nagyobb végtagú egyedeknek is kényelmesnek mutatkozott. Nos. Nekem rendkívül komfortos, stabil fogást nyújtott. A tenyérél-támasz - ahogyan az a képen is észlelhető - magasságban és valamelyest szögben is állítható. A fogási felület kellemesen érdesített, jól tapad és még éppen nem zavaró. A hódfarok kitűnően kompenzálja a lövés közben fellépő, felfelé csavaró erőket. A holmit a fenti áron, vagy annál többet, legtöbbet, vagy még annál is többet ígérő szerencsés teheti magévá! Itt lehet kérdezősködni: null-hat-harminc-301-harmincegy-36 Komoly szándékú, szimpatikus és főleg tőkeerős jelentkezőknek szükség szerint ennél részletesebb, vagy akár makrózott fotókat is küldök! Igény esetén modellt is állok!
Már tudom hogy hülyeség amit írtam. Két megoldást ajánlottak, haza utazol (mármint Magyarországra) és elkezded a tartási engedély megszerzését. Majd ha 6-8 hónap múlva megvan akkor megkéred a behozatali engedélyt és beíratod... vagy a klub "megveszi" és kér rá behozatali engedélyt majd futárral hazarepül és ha megvan a tartásid itthon, "visszaveszed" nyilván mindkettő macerás és költséges.
Lionel_North a problémádra azt gondolom hogy egy lövész klub a megoldás. Kapsz tőlünk meghívót versenyre, (ergo utaztatod a fegyvereidet) majd verseny után (papíron) eladod a klubnak. Ők felvesznek tagnak és elindítják a sportlövö engedélyhez szükséges procedúra. Ha tag vagy akkora a megőrzés ingyenes... szerintem... tudok ilyen klubot 300 méteres pályával...
Ár-érték arányban a CZ Shadow SP-01 a best újonnan sokak szerint. Szerintem is. Már persze a 300e alatti kategóriában.
Használtan is, csak nem nagyon kapni. Én most már inkább a CZ felé húzok, de ha sikerül kifognom egy jó állapotú használt Glock 17-est akkor valószínű azt választom. Shadow újonnan 260, Glock 17 pedig 230 körül van (Glock 45 sajnos drágább, az 260 körül mozog).
XDM nekem a markolatbiztosító miatt nem szimpatikus sajnos, pedig amúgy jó pisztoly lenne.
A Glock pedig egy szolgálati/hadi pisztoly elsősorban. Viszont ezért könnyű, megbízható, kapható hozzá minden sokszor szó szerint fillérekért, kezelése biztonságos és egyszerű.
De most már több ember tanácsát meghallgatva én is kezdek rájönni arra, hogy újonnan inkább CZ. Stabilabban tudom fogni és tartani a súlya miatt, pontlövészetnél számít illetve duplázásoknál még inkább.
Nem fogom egész nap cipelni ahol esetleg már számítana a fél kiló plusz.
Köszönöm a linkeket. Sajnos hajlamos vagyok a fém tokos fegyvereken túl nem látni. Pedig ár/érték arányában a műanyag tokos fegyverek valóban egy jó belépő színtett adnak.
Ami kimaradt a sorból, pedig nem rossz fegyver az az XDM. Szerintem közel egyenértékű a glock-al.
Én a magam részéről a Glock-ot favorizálom. Van 2 db 17-esem is, bár nem tudom megmondani miért, egyszerűen megbízható, jó pisztoly, tudok vele lőni, nem én vagyok a leggyorsabb a versenyeken, de az IDPA-t csak funny-ból csinálom. Pontot mással lövök.
Univerzális pisztolyt nem fogsz tudni venni ami mindenben jó/ kimagasló!
Embere válogatja, ki mivel lő jól, van-e érzéke hozzá, mennyire tanulékony, fogékony-e a lövészetre, és nem lusta gyakorolni a megvett fegyverrel.
Van, aki a glock-al hosszabb utat jár be mire megtanulja rendesen használni.
Bár elvből nem vagyok nagy CZ fan, ettől még jó az SP01.
Részben igazad van, ha viszont már van tartásid és be van jegyezve pl. nagy kal. pisztoly, úgy jelenleg az a módja, hogy az MDLSZ-nél, ha ott vagy tag, a fegyver ügyintézés menübe szépen be kell írnod mit szeretnél venni, amire van minősítésed...., gyáriszám, gyártó, tipus és úgy küldik a javaslatot.
Legutóbb már csak így tudtam beíratni ....
A glock 45 -öt benéztem, nem olvastam utána, de nem értem miért kell ezt Glock-éknak így megvariálni?!
Céláthelyezéssel kapcsolatos érved el tudom fogadni, de sajnos ez nálam időben nem mérhető, viszont azt kitapasztaltam, hogy a fémtokossal gyorsabban tudok duplázni.
Bocsánat, de ennyi sületlenséget már rég olvastam.
Ketté kell bontani a tartási javaslat és a megszerzési hozzájárulást.
1., Tartási javaslat. Ez az az eset amikor a sportolónak még nincs fegyvertartási engedélye. Ehhez kell a sok sok igazolás és papír.
Ha a hatóság engedélyezi akkor kap a delikvens egy határozatot amivel elballaghat Mo.-on és vehet egy fegyvert. A megvásárolt fegyverhez kell kérni a megszerzésit.
2., Megszerzési javaslat. Ezt a szövetség adja ki. Nem kell látatlanba venni fegyvert! Elmész kipróbálod, tetszik megveszed. Ezek után kérsz a szövetségtől hozzá igazolást.
A fegyverrel, és adásvételivel a szövetségi igazolással, meg a határozat/tartásival beballagsz a rendőrségre ahol ezt beírják.
Ami fontos. Saját felelősséged, hogy
- olyan fegyvert vegyél amire van minősítésed, különben nem kapsz szövetségi hozzájárulást
- akkor vegyél fegyvert, ha bele fér az engedélyes darabszámodba (alap 10db)
- olyan fegyvert vegyél amilyenre van tárolóhelyed (ha csak pisztoly safe van otthon a puskát nem jegyzik be)
Lehet a szövetségtől előre is javaslatot kérni, ha tudod mit akarsz megvenni kitől és mik a paraméterei.
Valamint van a külföldi beszerzés amikor a rendőrhatóság a megfelelő papírok megléte esetén kiad egy 16-os nyomtatványt (inport engedély), itt sajnos ha nézegetni akarod amit veszel az plusz út.
Sok tapasztalatom nincsen dotos pisztollyal, de szerintem gyorspontozni nem a SP01 a leg alkalmasabb, a dot árából vehetsz egy alfa forgót mondjuk, ami messze jobb arra vagy ha komolyan akarod csinálni akkor valami 32-es kaliberű céllövő pisztolyt.