Keresés

Részletes keresés

celsius_ Creative Commons License 2008.04.23 0 0 539
Kisebb eltérések természetesen elfogathatók és nem szúr szemet, hogy egy szoba 10,5 nm helyett 10 nm de egy 1-2 cm szintkülönbséghez képest (ami egy normális ajtóküszöb) a 18-20 cm akárhogy is számolom ez a tízszerese (1000%). Ez nagyon messze van az 5%-os kis eltéréstől.

Én optimista vagyok és bízom a TZ józan ítélőképességében. Egy ilyen eltérést nem lehet átvinni több tíz lakástulajdonoson.

Előzmény: Laci63 (538)
Laci63 Creative Commons License 2008.04.23 0 0 538
Mivel ezek a lakások igen nagy értékűek úgy gondolom, hogy ez a magatartás felháborító és elfogathatatlan. Egy jogállamban élünk - előbb vagy utóbb ezért felelősséget kell vállalnia az eladónak, a kérdés az, hogy ezt magától megteszi vagy majd a törvény kényszeríti rá.
Szerintem Neked teljesen igazad van, csak a szerződésben azt hiszem van erre kibúvó :-(
Talán itt is dohogtam azon, hogy volt "egy-két" eltérés az általam aláírt terv, és a kivitelezés között, de a kisebb eltérések megengedettek a szerződés szerint, beleértve az 5%-os (!) területváltozást is.
De nem vagyok jogász... (csak pesszimista)
Előzmény: celsius_ (536)
Laci63 Creative Commons License 2008.04.23 0 0 537
Sziasztok!

A mai konyhás kör kicsit kapkodósra sikerült nálam, így nagyon nem mentem bele a részletekbe, szóval sok tapasztalat nem gyűlt össze. :-(
10-kor nyitnak, szóval azelőtt nem érdemes menni. (autóval a parkolás a belvárosban ugye szintén ismert ...)
Valóban, olasz konyhákkal is foglalkoznak, de egy-két mintaár hallatán már tudtam, hogy nem az lesz az én konyhámban (hétszámjegyű árak). Viszont hagyományos (magyar gyártású) kivitel is választható.
A szín (előlap, munkalap), profil elég sokféle, szerintem lehet választani belőle (bár én elég konzervatív típus vagyok :-) ).
Árakat csak majd egy-két nap múlva tudok az összeállításra amit összeraktunk (nekem nem volt korábbi profátós tervem), aztán majd kiderül...
A bónokat természetesen elfogadják, lehet csak gépeket is vásárolni a teljes összeg feléért (noha a kapott bónon nálam magasabb összeg van)... az áraik nagyjából ugyanazok mint máshol, van amit akcióznak...ahogy ez lenni szokott...

No, szóval nem vagytok nagyon kisegítve a tapasztalataimmal...
Előzmény: eleri (535)
celsius_ Creative Commons License 2008.04.23 0 0 536
Üdv mindenkinek!

Eddig csak olvastam a fórumot, de mivel engem is érintett a teraszfellépős téma szeretném kifejteni a véleményem.

Újlakás vásárlásakor ugye az ember igazán csak a tervrajzra és a műszaki leírásra hagyatkozhat. Nem vagyok szakértő de feltételezem, hogy egy földhivatalhoz és más hivatalos szervhez benyújtott tervrajz meg kell feleljen a hazai és nemzetközi jelölési szabványoknak. Az általam megvásárolt lakás tervrajzán csak a lépcsőházban van feltüntetve szintkülönbség - a lépcsők.

Ezek után azt gondolom, hogy az eladó vagy már eladáskor tudott erről a szintkülönbségről és elhallgatta vagy építés közben jött rá, hogy hibás a tervezés és kényszerből választotta a számára veszteséget nem jelentő megoldást figyelmen kívül hagyva a vásárlók érdekeit, csak épp hogy azt nem mondta "Ez most így sikerült - majd meglátod ez is jó lesz neked kedves laikus Vevő".

Mivel ezek a lakások igen nagy értékűek úgy gondolom, hogy ez a magatartás felháborító és elfogathatatlan.  Egy jogállamban élünk - előbb vagy utóbb ezért felelősséget kell vállalnia az eladónak, a kérdés az, hogy ezt magától megteszi vagy majd a törvény kényszeríti rá.

Elnézést kérek a hosszú hozzászólásért.

Előzmény: Gyugyo302 (534)
eleri Creative Commons License 2008.04.23 0 0 535

Sziasztok!

Időközben mi is megkaptuk az értesítő levelet! Fel is hívtam őket - bár elég vicces volt, mert a megadott két mobilszám közül az első valami teljesen más kft-t takart, és a Csaba nevű fickó helyett valami Viki jelentkezett (lecsekkoltam, nem pötyögtem félre a telefonszámot)... Ezek után felhívtam a második számot... ott csak a kedves hölgy neve volt félre gépelve, minek után közölte, hogy hétköznap fél 10-kor, hogy sorry, de most még nincs az irodában és egy másfél óra múlva visszahívna... :-)) Végül sikerült egy szombat délutáni időpontban megállapodnunk, úgyhogy hamarosan én is tudok tapasztalattal szolgálni! Bár a puccos honlap alapján nem sok reményt fűzök a közös konyhabútor bizniszünkhöz... :-))

Laci mindenképp várjuk a mai tapasztalataidról szóló beszámolót!!!

Előzmény: Laci63 (533)
Gyugyo302 Creative Commons License 2008.04.23 0 0 534

sziasztok!

Az egyik építész kollégámmal beszélgettem a szigetelési eljárásokról:

Az mi lakásunk teraszának a síkja  kb 15-20 cm-t magasabb lett , mint a nappali szintje!

A terasz alatt ugye lakótér van és ezért a meglévő födém ,részben zárófödém is egyben és ezért 16 cm-es szigetlést kell rárakni pluszban.(hőhíd)Ez az eljárás műszakilag nem kifogásolható sajnos, itt csak a lakás értékesítésnél lehet hanyag munkára hivatkozni, miszerint nem tájékoztattak minket megfelelően,mikor megvettük.Arra mindenkinek felhívom figyelmét, hogy a terasz lejtésére figyeljetek oda, mert nagy gondok adóthatnak belőle, ha nem jó irányban folyaik el a víz!

Az is tény, hogy létezik olyan eljárás, amivel kiönthették volna szintkülönbség nélkül a födémeket, de ez megint csak tapasztalat, inkább az olcsóbbat választották nem tudom míért::)))....

Laci63 Creative Commons License 2008.04.22 0 0 533
Szia,

Az biztos, hogy kicsit gyanakodtam volna, hogy mi is van, ha nem kapom a levelet... :-)
A feltételeket tényleg nem tudom, azt majd holnap... de aki már másfelé gondolkodott, az -ahogy itt hallottam- inkább az árak mint a választék/minőség miatt tette.
Nem vagyok biztos benne, hogy az új cég árügyben sokkal eltérőbb lesz-e...
Végülis a kedvezményt nem semmiért adják...;-) azt általában szeretik behozni valahol... de ne legyen igazam...:-)
Előzmény: eleri (530)
T98 Creative Commons License 2008.04.22 0 0 532
Szia Aranyalma70!

Igen, azt olvastam, hogy a szigeteléssel volt probléma és volt beázás, de arra nem emlékeztem, hogy ez a szintkülönbségesdi nálatok is így lett-e elsütve, mint itt.

De teljesen igazad van, megint sikerült megtalálniuk a legolcsóbb megoldást. Klassz!
Előzmény: aranyalma70 (531)
aranyalma70 Creative Commons License 2008.04.22 0 0 531
Sziasztok!

Üdvözlet mindenkinek, én egy ÁF lakó vagyok és elmondhatom, hogy igen okozott problémát a tetőteraszok kialakítása nálunk is. Olvassatok csak vissza a mi fórumunkban tavaly tavaszi-nyári hsz-ek között... Az első ütemes szomszédainknak a beköltözés után fél évvel kellett felverni a teraszon a burkolatot, majd raktak be új szigetelést, mert a korábban beépített sajnos nem nyújtott elég védelmet az alsó lakásoknak és átnedvesedtek, penészedtek a plafonok.

Más kérdés, hogy ugyanakkor ez nem mentség arra nézve, hogy egy már 2006. januárja óta életben lévő EU direktíva szerint az ilyen módon kialakítandó tetőteraszoknál 15-16 cm-es szigetelést kell használni. Azaz egy 2007 tavaszán kezdődő építkezésnél ezt már alkalmazni kellett volna, a terveknek azt tartalmazniuk kellett volna.

A másik alapvető probléma nálatok, hogy mindezt a szigetelést a födém síkjába kellene beépíteni és nem a födémre ráépíteni, ahogy az nálatok történt. Persze ez mind bonyolultabb, költségesebb építészeti megoldás, amit nem vállaltak fel a beruházók. Végül is nem ők laknak majd a lakásban, nem ők lépegetnek át a fellépőn naponta többször is, és tíz-húsz év múlva nem az ő lakásuknak okoz majd problémát a továbbértékesítésnél mindez!

Előzmény: T98 (528)
eleri Creative Commons License 2008.04.21 0 0 530

Még jó hogy pénteken megkaptad a levelet és tudtad, hogy miről van szó. És nem csak pislogtál nagyokat, amikor ma hívtak... :-))

Amúgy azért szerintem egy mailt igazán megereszthettek volna, hogy ez és ez történt és hamarosan küldjük az értesítő levelet.

Mert ez így tényleg elég gáz, hogy a lakótársaktól / fórumról kell értesülni és igazándiból a feltételeket sem tudjuk... holott így egy hónappal a költözés előtt gondolom már nagyon sokan intézkedtek konyhaszekrény ügyben, abban az esetben, ha a Profátó nem volt ínyükre... most meg bizonytalankodnak, hogy vajon hogy lesz tovább...

Előzmény: Laci63 (529)
Laci63 Creative Commons License 2008.04.21 0 0 529
Sziasztok!

Nekem jött értesítőlevél pénteken...azért kérdeztem...
Tapasztalatom vélhetően szerdán lesz velük (ők hívtak ma engem...)
Előzmény: T98 (528)
T98 Creative Commons License 2008.04.21 0 0 528
Sziasztok!

A fellépő az erkélyeken nagyon rossz megoldás, igazából nem értem, hogy miért nem terveznek vele, mikor készítik a terveket. Ezt kb. egy laikus is el tudja képzelni, hogy egy ilyen tetőtereaszon, ha lesz szigetelés, akkor annyival magasabbra kerül a terasz... Ráadásul vízelvezetésileg sem a legjobb, hogy magasabban van a terasz, ahova esik az eső, mint a szoba, ahova befolyik, ha kinyitod az ajtót.
Nem tudjátok, az ÁF-en ezzel nem volt probléma?

Az új konyháról kapott már valaki értesítést a Terrától? Mert mi még nem. Ez pedig elég abszurdnak tűnik, hogy a fórumról kelljen tájékozódni az építkezéssel kapcsolatos hivatalos ügyekről. Egyébként van már valakinek tapasztalata velük?

Gyugyo302 Creative Commons License 2008.04.21 0 0 527

sziasztok!

A fellépőt tekintve én is várom, hogy mit tudtatok intézni, mert nálunk is van ilyen fellépő az E.302-ben.

Talán egy egységes fellépés segíthet majd a dolgon.

Egészen jól alakúl a közös terület , szépen fog kinézni ....

üdv.

eleri Creative Commons License 2008.04.21 0 0 526
Na erre én is kíváncsi vagyok, hogy ők mit mondanak! Majd számolj be, hogy mi volt!
Előzmény: szil. (525)
szil. Creative Commons License 2008.04.21 0 0 525

Szia eleri!

Megnéztük a szerződés 4.5 pontját és ott írják, hogy egy kis eltérés még megengedett az eredeti tervektől. De szerintem ez nem kis eltérés, mert ez a lakás késöbbi értékesítésénél elég nagy hátrányt jelenthet. Az, hogy a kivitelezésnél esetleg elnéztek  valamit az szerintem az ő hibájuk és  nem a miénk, ugyhogy ma megpróbálunk beszélni a Tz-kel.  Kiváncsi vagyok, hogy mit szólnak a felvetésre.

Szia bernadett3!

Örülök, hogy neked még maradt  erőd és optimizmusod visszaszámolni! A beköltözést én is nagyon várom!

Előzmény: eleri (523)
bernadett3 Creative Commons License 2008.04.21 0 0 524
Sziasztok!

Sajnálom, hogy így oldották meg a teraszotokat. Mi az F 1. emeletén vagyunk, és nálunk normális a terasz, de úgy tudom, hogy a 3., 4. emeleten nálunk is van fellépő.
Biztos engem is zavarna, és nem tudom mit lehet velük egyeztetni, de gondolom semmit, elvégre nekik tök mindegy, nem ők fognak benne lakni. Nem értem, hogy ezeket a szinteket miért nem csinálták magasabbra a lakások, és lépcsőházi szinteknél.
Próbáljatok velük egyezkedni,bár tudom,hogy ezt már nem tudják visszacsinálni.
Ja és még 41 nap, úgyhogy hajrá terra!
Előzmény: eleri (523)
eleri Creative Commons License 2008.04.20 0 0 523

Szia Szil!

Minket is nagyon zavar ez a TZ által egyoldalúan választott terasz "megoldás".

Szerintünk ez nem csak a B legfelső két emeletét érinti, hanem a többi épület tetőteraszos lakásait is. Ugyanakkor nem igazán tudjuk, hogy mit lehet kezdeni vele. Viszont az tény, hogy igen kényelmetlenül lehet csak ki- /belépni a teraszra. Habár a szerződéses tervekben ez nincs benne.

Van valakinek valami ötlete, hogy mit lehet tenni?

A korlát bár szabvány méretű, de biztonságérzeti szempontból tény, hogy a vízszintes rudazat miatt alacsonynak hat.

Előzmény: szil. (522)
szil. Creative Commons License 2008.04.20 0 0 522

Sziasztok!

Ma megnéztük a teraszkilépő megoldását, és elégé lehangoló a látvány. A terasz egy lépcsőfokkal magasabban van mint a szoba padlózata. Minket ez nagyon rosszul érintett , olyan érzés mintha egy szuterénban  laknánk.   Voltatok már a teraszon most, hogy kész lett?  A korlát is alacsony  ehhez az ajzathoz amit betonoztak. Minket nagyon zavar, hogy minden előzetes egyeztetés nélkül ezt így oldották meg. Ti ezt elfogadjátok? Mi nagyon goldolkodunk rajta, hogy ezt így nem fogadjuk el, csak még azt nemtudjuk, hogy mit lehet tenni.  Egyébként mindenkinél így oldották meg mint a B épületben?

Sica Creative Commons License 2008.04.19 0 0 521

Sziasztok!

Diczi,

üdv köztünk :-)

Konyha: a méreteket le lehet azért venni egy alkalommal, mikor bemehetsz, és legyártatni elkezdheted a konyhát. És amikor megtörtént a műszaki átadás, nálad a kulcs, akkor egy-két nap alatt csak be kell szerelni. Amúgy én is kérdeztem konyhást, többet is, és ha most megrendelem, akkor talán meglesz május végére, de inkább június elejére. Állítólag ilyenkor sok a megrendelés.

Laci63 Creative Commons License 2008.04.19 0 0 520
Sziasztok!

A Profátó-"utód" La Bella Casa-val van már valakinek tapasztalata?
T98 Creative Commons License 2008.04.19 0 0 519

Szia Brightman,

kamatmentes részletfizetésre akkor van esélyed, ha tudod bizonyítani (munkáltatói igazolás, stb), hogy nagyon megterhelne és gondot jelentene a mindennapokban az illeték egyösszegű kifizetése. Már többeknek sikerült, érdemes megpróbálni. Hajrá!

Előzmény: Brightman (517)
bernadett3 Creative Commons License 2008.04.16 0 0 518
Szia!

Nekünk engedtek el illetéket,mert a felszíni beállót 10%-ra számolta 6% helyett. Úgy tudom, hogy a teremgarázs a 10%-os.
Úgy tudom, a részletfizetés kamatmentes, és a Hivatal határozza meg a futamidőt.
Attól függ, hogy adnak-e részletfizetést, hogy milyen magas a fizetendő illeték összege.
Szerintem 15+15napon belül kell kérvényezni, amíg nem emelkedik jogerőre.
Biztos megkapod, olyanokra szoktak hivatkozni, hogy kicsi a jövedelmetek, havonta a hitel is leterheli a bankszámlát, vagy a szülők nyugdíjasak és az anyagi segítségetekre szorulnak stb. Szerintem nem kell túl hosszú levelet írni, de egyhamar ne várj választ tőlük. És ajánlott tértivevényesen küld.
Próba szerencse, legalább megpróbáltad. Nekik az az érdekük, hogy befizesd, nem az, hogy 1 összegben azonnal (amit úgysem tudnál: ezt is beleírhatod).

szia
Előzmény: Brightman (517)
Brightman Creative Commons License 2008.04.16 0 0 517

Üdv Mindenkinek!

Kis segítségre lenne szükségem illetékfizetéssel kapcsolatban. Sikeresen megkaptuk, örültünk is neki. Olvastam korábban, hogy valakiknek nem a megfeleő összeget szabták ki. Mi is számolgattunk (15m feletti rész 6%-a és a teremgarázs, valamint a  tároló 10%-a), én többet számoltam ki kemény 530 forinttal, úgyhogy nem fellebezek úgy döntöttem. Ezáltal szerintem nekünk jól számoltak.

Ha valamit nem jól tudok, kérlek javítsatok ki. 

Olvastam vhol, hogy van lehetőség részletfizetést kérni. Részletfizetés esetén kamatmentes, vagy sem? Mekkora futamidőre lehet max. megkérni?

Hogyan kell kérvényezni, milyenek az esélyek?

Várom válaszaitokat!

Üdv,

Brightman

Gyugyo302 Creative Commons License 2008.04.16 0 0 516

HEllo mindenkinek!

Az E-épületben 3-4.szinten megvan a lépcsőház burkolása!

A festő éppen Jaloroéknál dolgozott, tőle kellett elkérnem a bejárati ajtóm kulcsát.

A héten festenek a harmadikon és utána megy a parkettás!

A külsős asztalosok , csak az átadás után mehetnek be eddig úgy tudom!

Diczi Creative Commons License 2008.04.14 0 0 515
üdv minden leendő szomszédnak.Az E ép.1em.-tén fogunk lakni. Valakinél olvastam,hogy a konyhát csak az átadás után lehet elkezdeni.Ez már 100%?Vagy lehetet egyezkedni az ép. vezetővel?
Gyugyo302 Creative Commons License 2008.04.14 0 0 514

Helló mindenkinek!

A hétvégén burkolták az E épület lépcsőházát a 3. és 4.emleten illetve a lift akna szerelését csinálták gőzerővel.

A közös területet egész jól elrendezték már és az E épület homlokzatát is szinezik.

Tud e valaki valamit a határútfelöli oldalró valamit, hogy a területet ott is rendezni fogják?Persze ez annak fontos jobban, akinek az ablaka arra néz.

Akinek ez segíthet az építkezésen általában minden második nap kint vagyok!

Gyugyo

bernadett3 Creative Commons License 2008.04.11 0 0 513
Sziasztok!

Milyen jó, hogy messze leszel tőlünk Gyugyo:))
Hát igen, max a méreteket tudod levetetni, és megcsináltatni. És akkor csak átadás után pár napos csúszás lenne.
Költözni akarok!!!Remélem ebben a szép időben megjön a kedvük a tempósabb munkához:))
Előzmény: Gyugyo302 (512)
Gyugyo302 Creative Commons License 2008.04.11 0 0 512

Szia Jaloro!

Néztem, hogy kié a legnagyobb lakás az épületben:)!!!!

Ne ürölj, mert szeretek zenét hallgatni és filmet nézni durván:)))

Már kiváncsi vagyok!

Éppen küzdök most a terra-zebrával, hogy még az átadás elött az asztalos tudjon dolgozni, beépíteni a gardrobe-ot,konyhapult vázat stb., de állítólag csak az átadás után lehet menni, ami csúszást jelentene!

Még egyeztetek a TZ -val!

Törölt nick Creative Commons License 2008.04.10 0 0 511

Üdvözlöm a lakókat!

Bútorasztalos vagyok és azok segítségére szeretnék lenni akik a közeljövőben terveznek konyha,fürdő,beépített bútor stb beruházást.

Ingyenes felmérés és látványterv készítés.

Elérhetőség:designbutor@citromail.hu

Sica Creative Commons License 2008.04.10 0 0 510

Sziasztok!

Üdv köztünk Gyugyo302!

Mi is abban az E épületben lakunk majd, csak mi a földszinten. Pont Jaloro-ék alatt :-)

Én el sem hiszem, hogy már tényleg lassan itt a finish :-) Na de nem kiabálom el, és akkor már csak kicsit több, mint másfél hónap van hátra :-)

S.

Előzmény: Jaloro (509)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!