A Biblia Szól Gyülekezet (történelmi hitelveken alapuló keresztény gyülekezet) prédikációi, evangélizációi. A gyülekezet egy Jézus-központú keresztyén, felekezetközi világméretű szolgálat része. Folyamatosan táplálja azt a látást, hogy megtaláljuk az elveszetteket a közvetlen közelünkben és az egész világon, ahogy azt Jézus tanítja a Mt. 28:19-20 és ApCsel 1:8-ban. Hisszük, hogy Isten szentháromság. A topik nem csupán prédikációk gyüjteménye, hanem teret enged jóízű, békés beszélgetéseknek is a hívők között. Nagyon boldog vagyok, hogy Isten munkálkodhat a szívemben és a ti szívetekben az Ő szeretete által. Nála vannak az örök élet beszédei! Tanulmányozzuk behatóan az Ő Igéjét!
Isten áldjon mindenkit!
Ha már vallás-filozófia fórum, egy gyülis történetet megosztanék. Az egyik bibliaoktató megkért hogy egyik szombaton kora reggel vonattal utazzunk Ajka mellé Devecserbe, és egy kis gyaloglással a Sándor-majorba szolgálni. Mondtam oké. Hozzá kell tegyem, tél volt, nagyon hideg, és szakadt a hó. Amikor a vonat megérkezett Devecserbe, azt gondoltam néhány percig gyaloglunk, és ott vagyunk. Tévedtem. Kimentünk Devecserből gyalog, és az úton a szakadó hóban gyalogoltunk 1 órán keresztül. A bibliaoktató megdícsért hogy szépen bírom a hóban történő gyaloglást. Gondoltam magamban: ha a párom lenne itt mellettem, akkor valami kis női nyavalygás biztos kijönne belőlem, de a pásztor mellett nem mertem szólni semmit. Aztán befordultunk egy kis erdőbe, és kiderült hogy ez olyan szolgálat ami a cigányok fele történik, az erdőben egy kunyhóba érkeztünk, ahol megörültek nekünk, ők keresztény cigány család voltak, a Biblia Szól Gyülekezet mindenkire gondol, még a cigányokra is. Ez a család nagyon kedves volt, megtért keresztények voltak. És én nagyon elszégyeltem magam, mivel egy szép hosszú téli kabátban voltam, úgy néztem ki mint aki az önkormányzattól jött kitelepítés okán, és ha tudtam volna hogy ide jövünk, akkor egy sportos télikabátot veszek fel, mivel van nekem sportos is, azt amit az Alpokban szoktam használni. Kávéval kínáltak, elfogadtam, és örültek hogy elfogadtam Tőlük a kávét, nagyon rendesek, kedvesek voltak, de nagyon szegények. Volt Bibliájuk is, a férfi megkért hogy olvassak fel Nekik a Bibliából, mivel Ő nem tud olvasni, és keseregve mondta hogy Őt érdekli a Biblia, van is Neki, de sajnos nem tud olvasni. Aztán a pásztor gitározott, magával hozta a gitárt, én is énekeltem. Amikor hazaértem este a gyönyörű családi lakásba, én bizony elszégyeltem magam. Mások milyen nehéz körülmények között élnek...
Várjá! Arra emlékszel, hogy mit beszélgettünk a takaritóval tegnap? Lehet, hogy a bibliában UFO jelenségek vannak leírva és ennek alapján mondhatjuk, hogy Jézus egy csillagkapun keresztül hazament.
Jézus útnak eresztette a tanítványait, tehát felhatalmazta őket a tanításra. Amikor Jézus itt élt köztünk, akkor az Ő beszéde, de amikor már fenn ül az Atyánál, akkor Jézusé és a tanítványoké egyszerre, hisz Jézus felhatalmazta őket a tanításra.
Lépj bele a szellemi örökkévalóságba! Ha a keresztény élet nehéz, akkor az azért van, mert nem ismerjük Isten elméjét. A "testet" nem lehet boldoggá tenni. De Isten már megörvendeztetett. Akkor amikor a Fiú eljött.
Olyan vagy mit takarító. Ő is dumál, hogy Pál apostol így meg úgy, aztán mikor rábizonyítja az ember hogy Jézusnak se hisz el mindent, akkor kiderül, hogy ja hát igen, azt hiszi csak el amit akar*. Szóval duma amit te csinálsz itt!
Isten kegyelme az enyém. Nekem adta. Az Ő neve rajtam van, és az én nevem Benne. Fantasztikus! Minden tökéletes cselekedet Tőle jön. Az Úr írt egy életrajzot rólunk. Isten nem küzködik, hogy megváltva tartson minket. Elvégeztetett! Nyugalom vs küzködés. I.Jn.5:3.
Van egy megváltásom, amely a Szellemtől jön, mélyebb mint a lelkem és mélyebb mint a testem. Tiszta, romolhatatlan, semmi köze a bűnhöz. Túl megy a síron.
Ez miatt nem merítkezel be? Láttam én már vakot,nyomorékot és fél-lábu embert bemerítkezni. Nekik is nehéz lehetett de erőt vettek magukon!A fülednek nem lenne semmi baja,az egész bemerítés nem tart tovább 10-mp nél!
Szándékomban állt megtenni, de megműtötték a fülem, és a jobb fülemet víz nem érheti, mivel egy pár miliméteres kütyü van mélyen a fülemben, hogy azon járjon át a levegő.
Szerintem sem a szégyen itt a fontos, hanem amit írtál is:
"Az apostolok és az őskeresztények örömmel hajtották végre krisztus parancsát(a bemerítkezést)és ebben a rituáléban ahogy te nevezed tényleg volt erő."
E nélkül az erő nélkül miről beszélünk? Csinálhatunk bármit, nevezhetjük akárminek.
Anélkül az erő nélkül csak az lesz, amilyen erőt mi vagyunk képesek adni neki.
Az apostolok és az őskeresztények örömmel hajtották végre krisztus parancsát(a bemerítkezést)és ebben a rituáléban ahogy te nevezed tényleg volt erő.Akik krisztus parancsát végrehajtották azok más emberekké váltak és nem szégyelték azt,hogy a víz-alá nyomták őket.Ha pál a hirhedt keresztényüldöző megtérése után nem szégyelt bemerítkezni akkor a mai hívőnek miért szégyen a bemerítkezés?
Teljesen egyetértek azzal, amit írsz! Furcsa, hogy Tűzlány még nem tette ezt meg annak ellenére hogy nagyon istenszolgájának tartja magát és itt reklámozza a kereszténységet! Sok ilyen furcsa dolga van a Tűzlánynak... de ő tudja, az ő felelőssége, felnőtt ember.
Az a baj,hogy sok ember szégyenli a bemeritkezést és még hivőnek nevezik magukat! Kifogások:mit mondanak az ismerősök,ennyi ember előtt lenyomnak a víz-alá. Ha jézus és az apostolok bemeritkeztek egy hivőnek követni kéne példájukat!
Pedig ez JÉZUS parancsa! Aki hisz és megkeresztelkedik(bemerítkezik)üdvözül,aki nem hisz elkárhozik! Persze ez nem azt jelenti,hogy mindenki elkárhozik aki nem merítkezik-be.Ez azoknak szól akik felismerték ennek szükségességét és követik az ur parancsát. Amikor az ember bemerítkezik rengeteg áldást kap az úrtól én ezt megtapasztaltam!
Nem tudom. Amikor bekerültem a gyülibe, nem tudtam magam elképzelni az Almássy téri Szabadidő Központban a medencében fehér polóban ahogy két pásztor lenyom, aztán fel. Oyan mintha egy filmben vallatnának, nem tudom hol a mikrofilm. :)
Ez így van. De mi azt is hozzátesszük, hogy mi a világban élünk, de nem e világból valóak vagyunk. Tehát élhetünk mi a világban, szerethetjük a természetet, a tengert stb., de a világias dolgokat nem szeretjük, mert mi nem e világból valóak vagyunk.