Fene a belét az UPC-nek, április 1-től megszünteti a MEZZO sugárzását. Ez egyetlen komoly zenei csatorna volt. Kit zavart vajon a sok gagyi csatorna között, hogy itt klasszikus zenét és igényes jazzt is hallgathattunk? Tiltakozzunk, mentsük meg az ezt a nem 0 zenei csatornát!
Felhívtam a UPC-t, hogy miért veszik le a Mezzót és lecserélik az AXN-re. Az volt a válasz, hogy mert erre van igény. Ezt miből tudják? Mert ezt kérik az emberek - vagyis emiatt telefonáltak.
Ezek szerint, most azt kellene csinálni, hogy MINDENKI, aki olvassa ezt a topicot, TELEFONÁLJON UPC-nek, mert elvileg ezt rögzitik magnóra. És szóljon az ismerőseinek is, hogy telefonáljanak, mert azért 1-2 ember nem elég. Szóval tudatni kellene velük, hogy erre is van igény.
Bocs, hogy nem olvastam el az egész topicot, csak a végét, így lehet, hogy már valaki írt róla. Itt most nem arról van szó, hogy ízlés formálás, meg kultúra, hanem a mai világban uralkodó tények: kell, vagy nem kell valami. Ha rossz adóra van igény, akkor azt adják. EZÉRT KELLENE A SOK TELEFON.
Én csak az Index.hu, meg az Origo.hu-nak írtam egy kis levelet, hogy ugyan írjanak már pár sort erről meg a kultúrált eljárásukról is, hogy basznak értesíteni!
Magam is láttam, ahogy felbőszült tömegek tüntettek az UPC irodák előtt és követelték, hogy a MEZZO csatorna helyére egy egésznap képújságot sugárzó csatornát vegyenek fel:-) Köszi a többiek nevében és aktivizáljuk magunkat!
Üdvözlök minden kedves igényes zenét kedvelő fórumozót. Azért regisztráltam, hogy csatlakozhassak a tiltakozókhoz. Minden elképzelhető érdekeltnek írtam levelet, UPC, kabelszov.hu, ktv.hu,gvh.hu,hif.hu,Önkormányzat ,készülök a franciaintezet.hu-nak írni. Nagyon kedveshangú válaszlevélben -többségi igényekre hivatkozva- UPC most utasított el, de én még nem adom fel, bár lehet, hogy tényleg nem vagyunk annyian zenerajongók, mint mondjuk a kínai kisebbség.
szóval én is csatlakozom. ja, és írtam egy tiltakozós levelet a júpíszínek. egyelőre csak egy automatikus választ kaptam, hogy bevételezték a kérdést, és minden bizonnyal válaszolni fognak...
Csatlakozom, mert az ismeret_terjeszto csatornakon kivul csak a Mezzo volt az egyeduli nezheto/hallgathato csatorna. Ja, + a CNN es a BBC, mert nem itthoni hirekkel traktalnak.
Sokaig volt a 3sat, ami a nemet nyelvu csatornak kozul messze a legnivosabb, nos pity-puty elvettek :-(
Bocs, a másik Mezzso topikba írtam, pedig ide akartam. Néhány éve ezt a cikket írtam a Mezzo TV-ről. Most olvasva kicsit lehetne érthetőbb is, de a lényeg benne van, hogy miért kell a Mezzo. Szóval én is csatlakozom az aláírókhoz, a cikk pedig itt olvasható: http://www.pergokepek.hu/hu/issuearticle.aspx?GUID=b59fff5f-daf8-4285-aade-4c3c585e298c
én csak jazz miatt néztem néha a Mezzo-t, a Mezzo-nak köszönhetem, hogy megismertem Stacey Kent jazz-énekesnőt! mára nagy kedvencem lett és lehet sose hallok róla a tv nélkül!
A UPC honlapjáról, a www.upc.hu oldalról. A csatornakiosztások menüpont alatt megtalálható az ápr. 1-jétől érvényes csatornakiosztás és a Mezzo már nem szerepel benne.
Április 1-jétől a UPC legtöbb kábelhálózatán elosztásra kerül az AXN csatorna. Budapesten a központi fejállomás által ellátott területeken a Családi csomagban lesz látható, az UHF43-as csatornán (a Discovery Channel helyén). A Discovery Channel az alapcsomagba kerül át az UHF 25-ös csatornára (a Mezzo helyére). A Mezzo kikerül a budapesti kínálatból. A vidéki rendszereken továbbra is látható lesz, a legtöbb helyen ugyanis a Rai Uno helyére kerül az AXN.