A Veszprém.Lepsény vonalat NEM szabadna megszüntetni!!! Három sugárirányú fővonalat köt össze. Szinte az egyetlen kpcs a Balaton két partja között!!Bár a cstlakozásai nem túl jók.. TEGYÜNK A MEGMARADÁSÁÉRT!!!!
Sajnos elfelejtettem megnézni közelről, de a sínszálak már nem úgy vannak mint a bezáráskor voltak. Kinagyítva a készített képeket, mintha kicserélték volna, de meg fogon nézni hamarosan.
Már csak azt a változatot nem kalkuláltad be, hogy akkor és ott senki sem akart utazni, vagy aki akart, az a saját autóját/biciklijét/lovasfogatát használta. Vonatozni, vagy buszozni senki sem akart.
a Balaton volánnak is sok esze van, új homlokfalas E95-öst járat vonatpótló gyanánt, ezeken a rossz utakon.bőven megtenné egy jobb állapotú 260-as, esetleg c56 vagy 415.ezekből úgyis van bőven a volánnál.
ON
egyébként én már többször is utaztam rajta, szinte végig egyedül voltam minden alkalommal.
Én csak azt nem értem,hogy megállapítottuk ,hogy a vonatokon is több utas lett volna hogyha akkor közlekedtetik őket amikor azt az utasoknak is passzolt volna.Na most a Volán is nagyjából ugyanabban az időben közlekedteti a buszait mint a vonatokat akkor miért csodálkoznak,hogy nincs utas.
Azt nem tudhatjuk, hogy az egyik ember nem -e a buszvezető lánya volt és elkisérte apucit, vagy a másik meg egy volánbarát. :-)
Amikor a felvételt készítettem az jutott eszembe, hogy íme a vidék elsorvasztása.
Bezárjuk a vasutat, mert veszteséges. Nem áll arányban a jegyek bevétele a költségekkel.
Átülünk buszra, de az drágább, és lassabb.
Áh, inkább kocsival megyünk, mert az többedmagunkkal már jobban megéri.
Ja, de a Józsi nem jön ma velem, mert nem ér rá.
Egyedül meg nem megyek a fenti okok miatt, inkább otthon maradok.
De mit is csináljak itthon, inkább a mozi és a kúltúra helyett nézem a mónika showt a retekklubbon. Nem baj ha hülye maradok és bezárkózok falumba. Ha meg mégis zavar akkor beköltözök a városba...
Gyakorlatilag a buszos játék nem váltotta ki a vonatokat. Aztán a volánok is rájönnek, hogy ez nem rentábilis és buszok sem fognak járni.
A végén kiderül h. hiába jobb a busz útvonala mégiscsak a vonaton utaztak többen, ami azt jelenti hogy sok volt a vasútbarát és a túrista. Bár volt amikor a vonaton is ketten voltak rajtunk kívül...
Találkoztam a pótlóbusszal is, kemény ketten ültek rajta.
Lehet optikai csalódás, de az utak állapota mintha leromlott volna az elmúlt egy hónap alatt. Lett jónéhány kátyú. Nem mondom, hogy a buszok miatt, de észre lehet venni.
Ez nem teljessen igaz, ugyanis a Hajmáskér-Papkeszi és a Csajág-Lepsény szakaszokról érkezett Végrehajtási Utasítás, hogy miként és hogyan kell a közlekedést rajtuk lebonyolítani. A Papkeszi-Csajág szakaszról semmi nem érkezett, tehát ezen szakaszon nem lehet és nem is lehetett volna vonatot közlekedtetni.