Hakuna Matata! Milyen gyönyörű szó!
Hakuna matata, nem ráz, mégis jó!
Csak annyit jelent szép az élet itt BENT :)
Tiszta élvezet, a bölcselet
Hakuna Matataaa!
2. Mikor a sóhaj ráfagy a létre, utcasarki lámpa vibráló fénye melengeti a fázós lelkeket, betonfal tövén kuporgó testeket.
Álmukban újból apró gyermekek, kiket nem ver apjuk, s anyjuk is szeret, kikre nem köpnek, s el nem kerülik, a világból júdásként ki nem vetik.
Kiknek volt múltjuk, s a mát csak álmodják, kiknek földön is pokol jár, s nem a boldogság, gyakran semmin múlt, hogy senkik legyenek, kiknek a jövő se több, de lehet, kevesebb.
Kiknek a karácsony sem nyújthat vigaszt, -elítéljük őket, mint igaz a gazt-, kiknek a helyében soha sem lehetsz, s elhisszük mi mind, ostoba emberek.
Nem haltam meg. Csak ezentúl,mindig egyedül ébredsz. S nem leszek veled Éjszaka, amikor álmodból sírva rettensz.Nem haltam meg. Csak ezentúl nem csókolom a könnyed. Ha terítesz, elég lesz egy tányér is, S már sosem lesz közös Ünnep. Nem haltam meg.Csak ezentúl, Ne félj! Ne hulljon a könnyed. Mert láthatatlanul Követlek én. S ezentúl, Örökre így lesz.
"legegyszerűbb lenne néha vonatra ülni, és minden gondot hátrahagyni...de nem mindig lehet ezt megtenni, ahogy most sem. a kötelesség az első. utána törődhet az ember magával is..."
Szeretnék valamit elmesélni, mert szerintem ez a ti hasznotokra is válhat :) Egy átlagos munkahelyen dolgozom, átlagos pénzért. Elég a megélhetéshez, viszont előrébb jutni nem tudok belőle. Gyakran gondolkodom rajta, hogy mit tudnék tenni magamért a nyafogáson kívül, hogy pár dolgot meg tudjak valósítani a megélhetésemen kívül is. Közgazdasági szakközépbe jártam, és már órán is nagyon érdekelt a tőzsde, ezért gondoltam, hogy ez lehetne az első dolog, amit kipróbálhatnék…hobbinak sem utolsó, meg még nyereséggel is kecsegtet. Kezdőknek nincs szüksége hatalmas kezdőtőkére, veszélyes lenne, viszont a megélhetésemhez szükséges pénzből ezt a keveset is sajnáltam erre a célra, hiszen esetleges veszteségnél nagyon hiányzott volna a költségvetésemből.
Így lett pénzem:) Nem gondoltam én sem , hogy sikerülhet. Találtam egy oldalt, www.bux.to ahol azért kapsz pénzt, hogy regisztráció után cégek reklámjait megnézegesd. Az elején nekem is hihetetlennek tűnt, hogy ez létezhet, azért is írom le, mert TÉNYLEG MŰKÖDIK, és lehet, hogy valaki hasonló helyzetben van mint én. :) Kicsit kevesebb, mint egy év alatt 200.000 Ft körüli dollárt nézegettem magamnak össze :) Ami a legjobb , hogy a barátom is csinálta, nézegetett ő is, szóval a tőzsde pénzem megduplázódott, mert képzeljétek, mindet oda adta, hogy játszhatok vele a tőzsdén. :) Esténként nézegettem a reklámokat, egyáltalán nem raboltak el időt tőlem , mert közben hasizom gyakorlatokat végeztem :) , gyorsabban eltelt a kemény testmozgás, és még gyűjtöttem is vele.
Ha valakinek felkeltette az érdeklődését , próbálja ki, leírom ,hogy működik a regisztráció, meg a „munka” :)
Beírod böngészőbe, hogy www.bux.to majd az oldal jobb tetején rákattintasz a register szóra. Itt regisztrálhatsz.
username: felhasználónév, password: jelszó, confirm password: jelszó újra email adress: email cimed confirm emaila: email újra alert pay email adress for pay: ez egyenlore ugyan az az email, amit az elozoekben megadtál, ez majd akkor lesz fontos, ha szeretnéd a pénzed az internetes számládra utaltatni. Ez csak minimum 20 dollártol lehetséges. Ha osszejott a pénz , csinálnod kell egy internetes számlát, meg egy számlát a bankban,ennek segitségével kapod meg a pénzed.
contry: város referrer: kiskaralabed1 kell egy pipa a kis négyzetbe, hogy elfogadod a feltételeket. Be kell irnod a biztonsági kodot, és katt a register gombra.
Ha regisztráltál, a jobb felso sarokban a bux.to oldalon a login gombbal tudsz bejelentkezni. Fontos, hogy bejelenkezz, csak úgy gyűlik a pénz. :) Ha bejelentkeztél a surf ads gombbal tudsz „dolgozni” csak rá kell kattintani a különböző reklámokra, fent a számláló elindul 30 rol, ezt meg kell várnod,hogy nullára érjen, majd megjelenik hogy done, és egy zold pipa. Ilyenkor kapsz dollárt. a My stats gombbal tudod megnézni, hogy mennyi pénzed van már. Nekem itthon négy böngészőm van, Mozzila, Explorer, Opera meg Googlre Chrome :) minél többel csinálod, minél többször regisztrálsz annyiszor 20 dollárod lesz az internetes számládon. ( Ha nincs mérnök informatikus pasitok, akkor itt van pár link böngészők letöltéséhez: http://www.google.hu/chrome?hl=hu&brand=CHMI http://www.opera.com/download/ Ez rövidtávú pénzszerzésre nem jó, úgy hat mint a hasizomgyakorlatok :) Napi szinten nem sok időt igényel, viszont , ha összegyűlik az összeg, akkor szinte a semmiből van megtakarításod :) Én megtanitottam a kishugomat is, 11 éves, suli után, amikor volt kedve kicsit nézegetett. Öt böngészővel csinálta, és egy év alatt kicsit kevesebb, mint 100.000 Ft megtakaritása lett:) Most is csinálja. Nem kell majd pénzért könyörögnie, ha moziba szeretne menni pár év mulva a barátnoivel…
Elmémben kavarogtak a gondolatok. Régi emlékek, érzések tűntek fel, majd süllyedtek vissza a sötétségbe. A ki nem mondott szavak, melyek régen értelmes mondatként fogalmazódtak meg bennem, most ürese, értelmüket vesztve kavarogtak az emlékek örvényében. Éreztem, ez az a pillanat, mikor össze fogok roppanni a teher alatt. Felnéztem az égre, mintegy onnan várva megváltást, vagy egy jelet, ami elűzi minden fájdalmam. De nem történt semmi és tovább sajgott a szívem. Egyetlen pillanat erejéig fordult meg a fejemben a gondolat, és már léptem is le a járdáról. A következő pillanatban hallottam a kerekek visítását. De már késő volt. Vagy öt métert repültem, és esésemet semmi sem tompította. A hideg betont csak a fejemből csorgó vér melegítette fel…
Egy könnycsepp gördült le az arcomon. Az kívántam, bár meghalnék, bár ne fájna ennyire.
És egyszerre minden elsötétült. Nem hallottam már a körülöttem nyüzsgő tömeget, sem a szirénák vijjogását.
Nem fájt már. Nem fájtak az emlékek, és nem fájtak többé a ki nem mondott szavak….nem fájt többé semmi sem.
Nem érdekel ki vagy, és honnan jöttél. ahogy az sem, miket tettél. Nem érdekel többé ha rám mosolyogsz, hisz már az is mosott. Mocskos hazugság minden szavad, mit szádon kiejtesz, mond mondtál életedben valaha igazat? Érzelmeid elrejted, mondd, így, hogy szeresselek? Pedig gyülőlni akarlak teljes szívemből, de még mindig nem megy...
Szép volt, és csak első nap szakadt végig az eső, pedig nem mondott az időjárás napsütést! De mi kikönyörögtük odafenn. :-DD
Nálunk sem mostanában lesz üresedés, néha pang az iroda. Máskor meg persze tonnaszámra van mit tenni. Egyszer az az idő is eljön, amikor repülhetek onnan. :-) De addig még azért van néhány hónap/év.
Szép kis kirándulás lehetett akkor ez is! Közjegyzőiroda? Király! Szólj ha van állás!:)
Jó ügyért vagy nem jó ügyért de mérlegképes könyvelő leszek elvileg:) Elkezdtem csinálni mert valahogy minden állásnál feltétel volt, legalább így hasznosan töltöm az időmet. Legalábbis ezt az érzetet kelti:))
Kééépzeljétek voltam csokikiállításon Pesten! Hmmm ezek a csokik naggyon finomak voltak! Egy francia jóképű gyártotta előttünk a bonbonokat:)