Keresés

Részletes keresés

Black Dragon Creative Commons License 2010.05.13 0 0 921
Mondjuk hívd fel EZT a tagot!
Lehet még meg van neki :)
Előzmény: PLACI (920)
PLACI Creative Commons License 2010.05.13 0 0 920
Sziasztok!

Olyan problémám lenne, hogy elhagytam a Panasonic TZ1-es akksijának a töltőjét. Hol tudok a legolcsóbban szerezni ugyanilyen töltőt?

Köszi előre is!
derekbell Creative Commons License 2010.05.13 0 0 919
hüp hüp, a TZ-6-os megy vissza a szervizbe. Ugyanolyan szar, mint "javitás" előtt.....
vigmolnar07 Creative Commons License 2010.05.13 0 0 918

SZIA   A VIDEO PART KFT-nél  TESZNEK  RÁ  MAGYAR  MENÜT  HA NEM  AMERIKÁBOL

VAGY ÁZSIÁBOL  SZÁRMAZIK A GÉP HA MEGVAN A DOBOZA  AKKOR A TELEFONBA 

BEDIKTÁLOD  HOGY  MI VAN  RÁIRVA ÉS  MEGMONDJÁ K   LEHET RÁTENNI  VAGY NEM 

NAGYON RENDESEK   AMUGY  5000 pénz az ára  ÜDV

Előzmény: e_koko (915)
dzzsoni Creative Commons License 2010.05.12 0 0 917
Nem teljesen egymásutáni generáció. Párban járnak, ha jól tudom. Tz10 kistestvére a Tz9. Tudásban van némi különbség(pl:videó nagyobb felbontású). Azt nem értem ,miért nem másképp jelölik, mert ez így zavaró. pl:Tz9 és nem Tz10, hanem Tz9b.
Előzmény: Törölt nick (903)
Black Dragon Creative Commons License 2010.05.11 0 0 916
Ezt mindenképpen bízd a hivatalos Panasoniic szervizre.
Előzmény: e_koko (915)
e_koko Creative Commons License 2010.05.11 0 0 915
Sziasztok,
most már csak a magyar menü hiányzik a TZ-5-ből. Azt ígérték az is benne van, de nincs.
Előre is kössz a segítséget!
derekbell Creative Commons License 2010.05.10 0 0 914

Jópofa.. kösz...

De sajnos a gép ettől még továbbra sem a régi.....

Előzmény: scarabaeus (913)
scarabaeus Creative Commons License 2010.05.10 0 0 913

Egy tetszőleges, indexre felrakott képből vett EXIF információ, itt pl. PhotoME képernyőmentés-részlet:

Előzmény: derekbell (912)
derekbell Creative Commons License 2010.05.10 0 0 912
Ezt most már értem, de akkor is: honnan tudod, hogy 2009.05.27.-én az én gépem volt a 173. a szalagon???????????????????
Előzmény: scarabaeus (911)
scarabaeus Creative Commons License 2010.05.10 0 0 911

A reset óta eltelt annyi nap a kézhezvételig. Általában kerek időpontokra állítják a reset dátumokat a firmware-ek írói, és mivel nincs értelme sok évvel a modell gyártása előtti időpontra állítani az órát, úgyis csak azt követő dátumok jöhetnek szóba, úgyhogy a minimumdátumnak ezért állítottak 2009-et. Bárki, aki TZ6-ost resetel, erre áll be a gépe (nem csak a tied), ha az a firmware van beleégetve.

Amúgy a szalagon azon a napon a tiéd volt a 173. gép. :-)

(EXIF Panáknál tartalmazza)

Előzmény: derekbell (910)
derekbell Creative Commons License 2010.05.09 0 0 910

Ezt azért nem értem. 2009.05.27.-én gyártották, a firmware resetje 2009.01.01. és nálam 2009.01.10.-től adja a dátumot?

És ezt te  honnan tudod, hogy ezt gépet 2009.05.27.-én gyártották???????? (Monjduk az tény, hogy valamikor 2009 08. elején vettem...)

Előzmény: scarabaeus (908)
derekbell Creative Commons License 2010.05.09 0 0 909

Igen, azóta már módosítottam is dünnyögő bensőmben a kérdést... Valóban, a képszámozás előlről kezdődött.....

De sajnos az alapprobléma, az maradt... Továbbra sem olyan brillantos a gép, mint április eleje előtt volt....

Előzmény: scarabaeus (907)
scarabaeus Creative Commons License 2010.05.09 0 0 908
Most meg is néztem, a gépedet 2009.05.27-én gyártották, simán elképzelhető, hogy firmware-ének a reset dátuma 2009.01.01. pl.
Előzmény: scarabaeus (907)
scarabaeus Creative Commons License 2010.05.09 0 0 907

A dátummal kapcsolatos következtetés rossz - ha kicserélték benne valamelyik modult, azután a gyári alapbeállításra való visszaállítás is szükséges (egyébként is, még a szervízmódból való kilépés is azzal jár, talán még ennél a gépnél is). Így volt ez az én FZ20-asommal is pár éve, amikor a CCD-t cserélték benne. Ha megnézed, nemcsak a dátum állt vissza a gyári alapbeállításra (relatíve új az a fényképezőgép, ezért 2009-re áll be, nem 1980-ra, mint az IBM PC-k a hőskorból:-) ), a képek sorszámozása is újraindul ilyenkor.

Ha valami fájlkezelővel nézed meg a kártyát (akár gépen keresztül is, bár én a magam részéről a kártyaolvasókat preferálom), ott vannak azok mind a kártyán, dátumtól függetlenül, én nem bíztam sose azokban a felhasználóbarát programokban, amik kiveszik a kezemből a kártyás fájlműveleteket.

Előzmény: derekbell (905)
biker07 Creative Commons License 2010.05.09 0 0 906
Kellemetlen. Üsd ahol éred őket, amíg meleg. Nekem is van rossz tapasztalatom Panasonic szerviz ügyben sajna. De nem a TZ sorozattal.
Előzmény: derekbell (905)
derekbell Creative Commons License 2010.05.09 0 0 905

Szóval nem is annyira "kifogástalan" a gép a javítás óta.......

Az elmosódottság most is jelentkezik, ha nem is annyira penetránsan, mint azelőtt...

És ami érdekes. A géppel nyomban gondtalanul fotózni kezdtem, ám az otthoni computerbe bejátszva a képeket, nem találtam azokat. Nem a mai dátumot írta rá a képekre...

mivel valami titokzatos "unit"-ot cseréltek a lelkecskéjében, hamar rájöttem, hogybizony feltehetően újból be kellett volna állítani a dátumot...

Csakhogy nagy gépben sehol nem voltak a képek, még az "időszámítás előtti" időpontnál sem....

Aztán ahogy a TZ-t a kezembe vettem, hogy újból állítsam a dátumot, akkor vettem észre, hogy a gép valamilyen rejtélyes okból 2009 január 11.-től dátumozta a "szervíz utáni" fotókat...

Ebből én arra a primitív következtetésre jutottam, hogy valamai régebbi, más, beteg gépből 2009 januárja után kibányászott, használt és akkor sem túl frankó unit-ot rakta kbeaz én gépembe........

Kezd egyre érdekesebb lenni a történet.... A mai képeket összehasonlítva a "megbolondulása előtti" idők képeivel, még a nagyon laikus nejem is érzi a különbséget .- a mostaniak kárára......

Előzmény: derekbell (899)
alicoins Creative Commons License 2010.05.08 0 0 904
tz9-es is létezik, de úgy tudom, h az nálunk, mm Magyarországon, nem jelenik meg. itt csak a 8as és a 10es sorozatszámút hozta forgalomba a Pana.
Előzmény: Törölt nick (903)
derekbell Creative Commons License 2010.05.07 0 0 902
Egyetlen reménység, hogy ennek a TZ-6-osnak a kitolós obketivjét nem akadályozza védősapka. Amit, ha  az ember fia vagy jánya elfeljt lekapni bekapcsolás előtt, akkor előbb vagy utóbb, az objektiv mozgató fogja kárát látni....
Előzmény: dzzsoni (901)
dzzsoni Creative Commons License 2010.05.06 0 0 901
"(Úgy hogy TZ-6-osnak SEM jósolok túl hosszú időt....::)))))"

Ne fesd az ördögöt a falra! Remélem nem lesz gond vele.
Előzmény: derekbell (899)
dzzsoni Creative Commons License 2010.05.06 0 0 900
Köszi!
Előzmény: Black Dragon (898)
derekbell Creative Commons License 2010.05.06 0 0 899

Hehehehehe.. közel egy éve vagyok egy TZ-6-os elvakultan szerelmes birtokosa...

Az aksi kapacitásával soha nem voltam igazán kibékülve, főleg mert típusjeléhez - TZ = travel zoom - méltóan utazásokra használom és olyankor nem igazán fogom vissza magam az exponálógomb nyomogatásával....

eléggé zavart, amikor a barcelonai csavargások során vissza kellett érni a szállodába töltögetni az aksit (Na jó, meg a lábainkat is, mert szóval azért valahogyan csak megoldottam volna különben a fokozott üzemmódot..::)))

Viszont idén április elején szó szerint meghülyült a gép. Enyhén elmosódott, finoman életlen képeket kezdett ontani magából...

Eleinte azt hittem, én vagyok ökör, nem jó beállítással csinálok valamit, de a bibi nem szűnt meg, holott mindennel próbálkoztam.

Végül remegő lábakkal elvittem a Panasonic szervizbe garanciális gyógyításra. A korábbi, más termékek más gyártóival kapcsolatban megtapasztalt fura, olykor hónappokig eltartó esetekkel szemben itt minden hiper gördülékenyen zajlott, az ígérttől egy nappal előbb kifogástalan állapotban visszakaptam a masinát...

Ami mégis homlokráncolásra késztetett, az az, hogy tényleg a gép hülyült meg. (És mégsem én...)

Valami "unit" került cserélésre, aminek az ára kb. 14.000.- HUF...

Ha jól vissza bírok emlékezni, kb. 2000 óta vannak digitális gépeim, de ezekben elektronika még elvétve sem halt meg.

Azok a gépeim haltak meg - kivétel nélkül -, amelyek kitolós objektivval rendelkeztek... (Úgy hogy TZ-6-osnak SEM jósolok túl hosszú időt....::)))))

Na de, hogy az elektronika is így be tudjon szarni, egy ilyen kis mütyürben, egy ilyen kis körömpiszoknyi bármi.......

Black Dragon Creative Commons License 2010.05.05 0 0 898
Nekem van három utángyártott az FZ50 hez, de nem tapasztaltam, hogy számottevően gyengébb lenne mint az eredeti!
Az eBay ról vettem őket bagóért.
Előzmény: dzzsoni (897)
dzzsoni Creative Commons License 2010.05.05 0 0 897
Sziasztok

A családba került egy TZ6-os. Akku kapacitásra én is kíváncsi vagyok. Eredetit, vagy utángyártottat érdemes hozzá venni.
e_koko Creative Commons License 2010.05.05 0 0 896
Üdv,
hálás köszönet! Valóban, halandó ember meg nem találja...
Előzmény: smith (895)
smith Creative Commons License 2010.05.04 0 0 895
TZ5 kezelési
A Pana meg elmehet a fenébe, hogy az eddig a magyar site-ról letölthető magyar manuálokat így eldugta...
Előzmény: e_koko (894)
e_koko Creative Commons License 2010.05.04 0 0 894
Üdv,
sikerült hozzájutni egy TZ5-höz, de nincs hozzá magyar kezelési. Tudna valaki segíteni?
bandee83 Creative Commons License 2010.05.01 0 0 893
Ne tartsd vissza a tapasztalatokat te sem:)
Veszel hozzá pót aksit is?
Előzmény: alicoins (891)
biker07 Creative Commons License 2010.04.30 0 0 892
Szia, én ISO 400 és 800-as képre lennék kíváncsi. Lámpafénynél. Köszi.
alicoins Creative Commons License 2010.04.29 0 0 891
sziasztok

pár napja én is vettem egy Lumix TZ10est. elég jónak tűnik, igaz nem volt még időm próbálgatni (zh-k miatt), de ami késik, nem múlik.
előtte tz1-es volt még, azt ak vettem, amikor bejött 2006-ban asszem a TZ-s sorozaqt. azzal teljes mértékben meg voltam elégedve, így szerintem ez sem fog csalódást okozni. bízok benne.
sokat utazok, így különösen jó, hogy kisebb lett a gép az 1eshez képest, tudása pedig nőtt.
hétvégén szerintem lesz mér időm, akkor csinálok képeket, videót is, és feltöltöm majd, hogy meg lehessen nézni őket. Üdv

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!