Az SzDSz a rendszerváltás legmeghatározóbb pártja volt. Radikális antikommunizmusa miatt rengeteg szavazója volt még 1994-es választásokon is. Aztán koalíciót kötött az „ősellenségével” még olyan áron is, hogy ezzel elveszítette szavazóinak 70 %-át, pedig nem lett volna szükség rá, mert az MSzP több mint 50 %-kal nyert. A hatalomért ennyi szavazóját vágta a sarokba. Ha akkor ezt nem teszi meg, még mindig 20-30% közötti eredményt érne el, ami egy sokkal kiegyenlítettebb, demokratikusabb palamentet feltételezne, egy élhetőbb magyar demokráciát.
2002-ben is odaállt a hatalom mellé, és inkább kapaszkodik belétek, liberálisokba, mert tudják, hogy ez az utolsó kijátszható kártyájuk az MSzP mellett a megmaradásra.
De őszintén, mi közötök Nektek liberálisoknak az MSzP-hez és a szavazóikhoz? A jobb oldalon több liberális gondolkodású ember van egy városban, mint az MSzP táborban az egész országban. Pártvezetőiteknek csak a szavazatotok kell, aztán ha majd fordul a politikai szélirány kivágnak Titeket is a szemétdombra. Vegyétek már észre!
Nézd, én készséggel elhiszem, hogy nem egy sétagalopp, de igenis elsősorban annak kell küzdenie a jobb feltételekért, aki érintett. Tömeges tüntetésekkel, tömeges sztrájkokkal. Hogy képzeled másként? Állami bérszabályozással?
Nyithatna nyugodtan nyugaton is gyárat a Suzuki, de nem érné meg, hiszen ott magasabbak a bérek Öt napja ezt mantrázom én is, de nekem nem akarnak hinni.
Hat nem konnyu de gondolod az oregapamnak konnyebb volt Horthy alatt amikor nyomdasz szakszi vezeto volt? Az o apjanak meg Tisza Pista alatt a vasutasoknal amikor a Tisz Pista egyszeruen csak hazatlan bitangoknak nevezte oket.Ez harc tudomasul kell venni.
De erdekes modon nyugaton megis a nagy multiknal,pl a Boeingnel a legerosebbek a szakszervezetek,igaz a Boeing nemigen tud es akar attelepulni Kinaba:-))
Ember, attól, hogy az ismerőseid körében gazdagok a cukorbetegek, az nem jelenti azt, hogy mind az! Nekem nem kell sem segély, sem közgyógyellátás. Fizetésem alapján amúgy sem vagyok egyikre sem jogosult. (Még mielőtt elkezdenéd verni a melledet, százeter alatti összegről van szó, tehát nem vagyok gazdag) az inzulin úgynevezett létfontosságú gyógyszer, ami alanyi jogon ingyen jár. Tudod, csak egy-két napig nem kell beadni, és azután soha nem kell...
Kicsit néha le lehetne szállni a magas (fizetésű) lóról és belegondolni azoknak a helyzetébe, akik esetleg megdolgoznak a hozzátok hasonlók pénzének a negyedéért, harmadáért.
Tudod a szakszervezetekkel van egy kis gond a Suzukinál, vagy, hogy Esztergomban maradjunk, a Tyco nevű mulinál is. Olyan szakszervezeteket nem engedek létrehozni, amelyek tenni is tudnának valamit. A Tyconál szó szerint megmondták: ha szakszervezet létesül, összecuccolnak és mennek Kínába, vagy akárhová. A Suzukiban meg egyszerűen szétszórják - más műszakba, más üzemegységbe küldik - a szervezkedőket.
A mulik nem veszik jó néven és nem is engedik a szakszervezetek működését. nyugaton tudtommal jó száz, vagy még több éves hagyománya van a szakszervezeteknek, amelyek erejüket tömegtüntetésekkel, tömeges sztrájkokkal vívták ki, nem kevés emberélet árán. Ma egy jogállamnak gúnyolt országban ez lenne a dolog megoldása? Nem hiszem...
A Suzukival kapcsolatban még:
Van Nyugat-Európában gyára, pontosabban volt, a Spanyolországban működő Santana, ahol régen a Vitarákat és Samurai terepjárókat gyártották. Jópár éve ez a cég tőlük függetlenül működik. Nyithatna nyugodtan nyugaton is gyárat a Suzuki, de nem érné meg, hiszen ott magasabbak a bérek, az alkatrészgyártás költségei - melyek közül nem kevés kis hazánkban készül, ja és ott az a piszok szakszervezet is...
Az, hogy te nem tudod kifizetni a gyógyszeredet, egy szociális probléma. Amire szociális megoldás kell. Például segély, közgyógyellátás, stb. Ahány cukorbeteget pld. én ismerek, azok mind kifejezetten vagyonos emberek, akik lazán ki tudják fizetni a gyógyszer árát. Ha az ártámogatás mellett döntünk, akkor ezeket a vagyonos embereket is dotáljuk olyan pénzből, amit alkalomadtán tőlük jóval szegényebbektől vontunk el. Ezzel szemben élhetnél olyan országban is, akár, ahol efektíve megdöglenél, ha nincs pénzed gyógyszerre. Ott aztán fenyegetőzhetnél, marhára meghatódnának és már rohannának is adni neked harmincezret, mer' olyan szépen kérted.
mert innen nagy hasznot képes kis kockázattal kivinni A kis kockázat ugyebár abból áll, hogy 2005- ben 60 milliárd forintot, idén tervezetten 46 milliárd forintot feccölnek bele hazai beruházásokba. Bagatell, mondhatni, mintha egy vándorköszörűs idetolná a biciklijét.
Ráadásul közel van Ausztriához, ahol még megveszik ezt az autót ... Aha. Idén 132.000 darab autót terveznek külföldön eladni. Most vagy Ausztria ekkora felvevő piac, vagy te mondtál butaságot. Hab a tortán, hogy a Suzuki SX-4- ből (olaszul FIAT Sedici) nem bírnak annyit gyártani az európai piacra, amennyire megrendelés van, ezért is bővítik a kapacitást Esztergomban.
A németek egyrészt nagy autógyártók, oda egy ilyen gyártó nem fér be Tudtad, hogy a német Opel a Suzukival közösen fejleszt ki kisautót az európai piacra, amit 2008- tól Esztergomban fognak gyártani?
A szakszervezet meg nem a jogtól lesz, hanem a melós öntudatától. Vagy szerinted nyugaton először volt a jogszabály, utána lett az erős szakszervezet?
Aha, én meg fizessek, ha nem is majd' harmincezret, de azért legalább egy-két ezret az inzulinomért, vagy dögöljek meg. De szeretnék elbeszélgetni egy-két emberrel, talán a meglévő inzulinom keretéből meg is kínálnám őket egy-két mililiterrel. Hasba szúrva...
Igen kell. És viribis, és a többi szadeszes ezért szavaz rájuk. Megmondta, hogy Ő egy ultra gazdag ember, aki meg tudja fizetni a minőségi privátkórházat, és mindennek megvan az ára. Aki nem született milliárdosnak, vagy nem haverja Kókának, hogy milliárdos laptopbizniszt kapva meggazdagodjon, az dögöljön meg.
El kell keserítselek, épp a mostani Híradóban közölték, hogy IGEN az inzulinért is fizetnie kell a kedves betegnek, meg az ágyért és kosztért, valamint a vizitért is.
És ha beviszem a saját tábori ágyam és a rokonság hozza a diétás kajámat? Akkor a kórház fizet nekem? :-)
Ezt a marhaságot! A szlovákok már rájöttek, hogy ez az út rossz.
"Azt hiszem én eddig egy mintaliberális voltam, de ez még nekem is sok. Tudja valaki, hogy miért lesz minden gyógyszer térítésköteles? Vajon az életmentő gyógyszerek is beletartoznak majd (pl. cukorbetegeknek az inzulin)?"
Én sokkal inkább azt állítom, hogy azért van itt pl. a Suzuki, mert innen nagy hasznot képes kis kockázattal kivinni. Ráadásul közel van Ausztriához, ahol még megveszik ezt az autót ...
A németek egyrészt nagy autógyártók, oda egy ilyen gyártó nem fér be, ráadásul nem kaphat kedvezményeket és kötelezik arra, hogy ott fordítsa fejlesztésre az ott keletkezett profitját és csak elenyésző részét engedik ki az országból.
A magyar szakszervezeteket már az Antall-kormány jogalkotó munkája padlóra vitte, azóta sem teszi lehetővé a magyar jog, hogy megerősödjön ...
Elkeserítlek,de ezzel semmit nem bizonyítottál! Az SZDSZ üzemelteti az egyedüli szabad fórumot. A bűncselekményre felhívás,buzdítás kivételével,ott azt írsz amit akarsz
Azzal,hogy ott egy álhír,vagy bejegyzést be írsz és át hozod bizonyítéknak,semmit nem érsz el!
SzDSzesek! Vakok vagytok? Azért van amelyik ébredezik. Egy hozzászólás az szdsz.hu fórumról:
macskatappancs post 2006 Aug. 29. 16:32 Létrehozva: #816 Kezdõ Csoport: Tagok Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2006 Aug. 29.
Sziasztok, Azt hiszem én eddig egy mintaliberális voltam, de ez még nekem is sok. Tudja valaki, hogy miért lesz minden gyógyszer térítésköteles? Vajon az életmentő gyógyszerek is beletartoznak majd (pl. cukorbetegeknek az inzulin)? Ha valaki értelmes választ tud adni, annak hálás lennék. Jelen állapotomban azt gondolom, hogy becsaptak, de nem is kicsit.
Értem és igazat adok: igen, az SZDSZ prominensei éppen az állami csecstől nőttek/nőnek fel, miközben a szájuk szegletéből ki-kihallatszik, hogy "hz hllhm hssz hzdh".