Ha van az embernek 500 ezer- 1 millio forintja mit tehet vele? Hisz azt mondják pénzből lehet pénzt csinálni. ez még kevés? ha ezzel is el lehet indulni mien uton tegye ezt az ember? Minden érdekel! befektetés, tőzsde, vállalkozás, mezőgazdaság...ami van minden szóba jöhet...
nem miliárdos akarok lenni csak a sajátmagam ura, és egy biztos anyagi hátteret...
jo lesz egy 5 éves terv is! :) vagy 10 éves.... minden épitőjelegü hsz-t várok!
Engem kimondottan a Tőzsde érdekelne, mint "viszonylag rövid idejű, magasabb hozammal bíró" pénzgyarapítási megoldás, de nem sok tanbácsot találtam itt szegény jó munkásemberek számára, mint én is. :)
Az a Garázs biznisz nem olyan rossz dolog, csak sajnos budapest és közvetlen közelben 1 millió forintból az ember egy felet is nagyon nehezen vesz... :)
Kőbányát kell nyitni, abban van anagy pénz! :) Én őszíntén arra gondoltam, hogy szobai/kerti szökőkutakat kellene tervezni és kivitelezni, mindent sajátkezűleg tervezve, jól összefogottan. :) Kertitavak mellé, irodákba, lakásokba kezdetben... Nem túl nagy méretekben gondolkodva eleinte, aztán ha beindulni látszik az üzlet, akkor mehet nagyobban is, terjeszkedve, a már meglévő referenciákat mintául mutogatva, bla-bla-bla... Tőke nem olyan sok kell hozzá, értelmes épp ésszel és némi kreativitással szinte mindenből lehet építeni szökőkutat, vízesést...
Akkor Ti "extra" hosszú távra terveztétek ezt a befektetést. 30-35 év az majdnem egy fél élet. Vagyis, ha most történetesen elhatároznám, hogy erdőbe fektetek, valszeg nyugdíjas koromra tudnék nyereséget realizálni.
Az hülyeség, hogy eleve "vágásra érett" területetet vásárolnánk, így azonnal megkezdődhetne az értékesítés? Az is kérdés, vajon mennyi idő múlva fogynak el a fák, így mennyi ideig hoz bevételt.
Megkérdezhetem, Ti milyen kilátásokkal, reményekkel vágtatok bele ebbe a projektbe?
Sziasztok! Na ezeken a dolgokon én is gondolkodtam! De nem sok mindenre jutottam! Nekem lenne 1 vagy 2 millóm valamilyen terv végrehajtására, de nem tudom én sem mibe kellene belefogni! Én azon morfondírozok, hogy mivel közel lakom a magyar-román-ukrán határhoz, ezt kellene valahogy kihasználnom! Csak tippem nincs hogy mi az ami ott eladható, és mi az amit ide tudnék hozni, meg ügye vám.....
azt nem tudja valaki, pl: ha egy autónyi (memóriát, akármit) át akarnék vinni egy cégnek romániába, mi kell hozzá, kell-e vámot fizetni, kell-e rá román címke, vagy mi kell, nagyon sötét vagyok...egyenlőre!
A pályázaton nyert összeg teljesen fedezi a telepítést és az azt követő munkák költségeit egészen addig, amíg szinte már nincs is vele munka. Tehát a vállalkozó teljes fizetsége kijön az elnyert összegből.
Persze bevétel nincs addig, míg nem lesz vágásra érett a telepítés, ami nagyon hosszú idő. Jól mondta Robert, ez akár 30-35 év, persze fajtától függ, lehet 25 év is, bár ez is nagyon hosszú idő, ez kétségtelen. Azzal is egyetértek, hogy van veszélye is, mégpedig ugye a lopás. Ez is terület és településésfüggő. Mi szerencsések vagyunk annyiban, hogy egy részére nagyon jó a rálátás egy forgalmas útról és a környékbeli gazdák is nagyon odafigyelnek a területre és már jó pár éve nem is volt probléma.
Persze jól látod, lehetne ezen a földterületen olyan dolgokat termelni, amiből évről évre folyamatosan van bevétel, csak kérdés, hogy megéri-e. Ebbe szerintem nem érdemes belemenni, hosszú lenne, de az is tény, hogy a mezőgazdaság is nagy lutri.
Ezt értem, de Ti - a megnyert támogatáson kívül - milyen bevételek könyveltek el az erdőtökből, pláne, ha még külön vállalkozónak is fizettek az állomány fenntartásáért.
Úgy értem, egy lakást vagy egy garázst ki lehet adni, a földterületen termesztett zöldségeket, gyümölcsöket tudtok nagy tételben piacon értékesíteni. Egy erdő mitől lehet nyereséges? (leszámítva az esetleges hosszú időtávra vett értéknövekedést)
Az erdő 30-35 év múlva érik vágásra. Rendkívül hosszú idő ez. 500 ezer forintnak a legjobb helye adókedvezménnyel támogatott UL konstrukciókban van a legjobb helye. A www.biztositasitippek.hu weblapon le van írva egy olyan konstrukció az új SZJA törvény hozamnövelő hatása menűpont alatt, amivel 3 éves lekötés mellett évi 8 %-os hozamtöbblet érhető el.
Szerintem az erdőtelepítéssel lehet pénzt csinálni, de az ugye nem kis idő mire hoz is valamit.
Nekünk van "kész" erdő és frissen telepített is (3 éves). A friss telepítésnél érdemes pályázni támogatásra. Ez nekünk úgy működött, hogy földminta bevizsgálás, terepszemle, kis papírmunka (pályázat) és az elbírálás után utalták a támogatást. Az FVM támogatja az erdőtelepítést, ha jól tudom akkor folyamatosan lehet pályázni. (Gondolom mindenkinek jobb ha a földeken nem olyan termék termelése folyik, amivel az EU már egyébként is el van árasztva.) Aztán egy vállalkozóval szerződés, a pénz (egy része) kifizetve neki. Ezért ő betelepítette és aztán a többi pénzért egy pár évig rendben tartja a területet és elvégez minden munkát amit kell.
diszkont kincstárjegy? "A Diszkont Kincstárjegy egy évnél rövidebb futamidejű állampapír, mely kamatot nem fizet, hanem a névértéknél alacsonyabb, diszkont áron kerül forgalomba, lejáratkor pedig a névértéket fizeti vissza. A diszkont összege a névérték és a vételár közötti különbség."
Mínusz a kezelési költség, jutalékok, egyebek, de úgy saccolom, egy millánál már elég jól lehet kijönni, és viszonylag rövid távon hajt kockázatmentes hasznot.
Csak nem tom, hol érdemes most értékpapírszámlát nyitni, ha még nincs. Az OTP kondíciós listáján nem bankos/tőzsdés nem ismeri ki magát, az Erste weboldalán nem is találtam ilyet, a Takarékbank oldalán nem lehet kiigazodni (ők hárman generálták a legnagyobb dkj forgalmat tavaly). A CIB kondilistáját sem értem teljesen (szerintem hiányos, vagy rosszat nézek), de ez én vagyok.
Jobban megnézve, most az utóbbi napokban szabályszerű filléres ethanol őrület tört ki az USA OTC-n, pl.: XTHN.OB, GSHF.OB, VRDM.OB, STDE.OB, NECX.OB, OTD, BLDV.PK, NVAO.OB (ez utóbbin már az is látszik, hogy bukni is lehet szépen).
Szerintem sem vehetünk részt az IPO-ban (legalábbis én nem tudom hogyan lehetne), de úgy gondoltam, hogy ha jó egy cég, akkor még az első pár tőzsdei héten sem rossz megvenni az ilyen részvényt (hot IPO-t :)). Pl. a Q-cells a tavaly októberi IPO után az első hetekben a kibocsátási ár körül, 40-50 Euron mozgott, most pedig per pillanat 83.
Persze még jobban elemezgetni kéne ezeket a cégeket (egyelőre csak azt láttam, hogy elég jól állnak az ethanol versenyben), és persze a kibocsátási ár sem mindegy.
Igen, nem olyan egyszerű, de egyre könnyeb már a ingatlanhitel ("mennyi a jövedelme? --- bla-bla-bal" reklám:)). Magánként kezdve és ingatlan hasznosító cégként folytatva lenne értelme ahol aktívaként szerepelne.
Magánszemélyként két három családtag, nevét felhasználva, időt lehetne nyerni. Ez nem egy rövidtávú stratégia. 10-20 éves folyamat.
Ez csak egy ötlet, van akinél működeht de sok esetben nem. Nehogy erre építsen valaki családi vállalkozást:) Ingatlan akármilyen másik eszköz is szerepelhetne, de azokra nem olyan "egyszerű" a hitel.
Vannak szabadfelhasználású ingatlanhitelek is, jövedelmed nem érdelik a bankot csak a fedezet.
Mivel nem lakóingatlan kisebb a bank kockázata. (simán folglalhat, nem kell kisgyerekes terhesanyákat utcára tennie::))
Most találtam rátok. Még nem igazán értek a dologhoz, de lenne egy kérdésem: "A garázsok fedezetére vegyél fel még 1-1,5 millát, olyan időtávra, hogy tud törleszteni a 10-14 eFt/hó bevétből. a hitelből vegyél a környéken ismét ilyen ingatlant tehermentesen, amelyet szintén adj ki bérbe. Játszd addig a felvásárlási kört amig csak lehet"
Na, az én gondom itt kezdődik. Van pénzed, veszel tegyük fel itt a példában, 2 db garázst, veszel fel hitelt, amiből ingatlant veszel. Eddig tiszta, de hogy haladsz tovább???? Arra akarok kijukadni, hogy ha még egy hitelt akarsz felvenni, akkor már nem tudsz másik hitelt felvenni, nem????
Pl. megveszem az első garázst kp-ból, erre veszek fel hitelt, és ezt terheltetem jelzáloggal. Tehát pl. az első garázsra a hitelt felveszem az Erste-nél. Van két garázsom: 1. jelzálogos, 2. tehermentes.
A tehermentesre akarok hitelt felvenni, akkor az Erstenél már hitelt nem kapok, neeeem??? Megyek az OTP-hez, veszek fel hitelt, aztán a következőre már ott sem kapok. Vagy nem jól gondolom???
Szóval tul. képpen a gyakorlatban nem tudom ezt elképzelni.
Ja, és a másik kérdésem, hogy ezt vállalkozásként érdemes, vagy magánszemélyként?? Magánszemélyként egy csomó banknál ott a jövedelemvizsgálat (jöv. 33%-a, vagy egyéb más kritérium) Tehát szerintem magánszemélyként nem lehet a végtelenig hitelhez jutni, vagy de?????? Ez nagyon érdekelne!
Ja, és ha már itt tartunk, egy vállalkozásnak az ingatlanokhoz a bankok kedvezőbb feltételű hiteleket adnak? Kb. mennyi önerő kell a vállalkozások esetén ingatlanhoz, ha a legtöbb részét hitelből szeretném? Nem tudja véletlenül valaki?
Na megpróbálkozzak 1-2 plusz ötlettel? (szerintem úgysem fogja senki megcsinálni ezeket az ötleteket, amiket ideírunk a topikba, úgyhogy nincs nagy kockázat :))
Tipp, ingatlanra:
tegyél hozzá még 2-300 eFt és vegyél 2 garázst például. (vidéken, olyan helyen ahol a területfejlesztés 10 éven belül az ingatlan felvásárlását tartalmazza, ehhez infó kel. Valamint tele van a környék lakóteleppel és szabadon álló több millás verdákkal. Melynek közvetlen közelépben összefüggő garázstelep van) Add ki a garázsok darabját piaci áron, pl. 5-7 eFt/hó-ért. A garázsok fedezetére vegyél fel még 1-1,5 millát, olyan időtávra, hogy tud törleszteni a 10-14 eFt/hó bevétből. a hitelből vegyél a környéken ismét ilyen ingatlant tehermentesen, amelyet szintén adj ki bérbe. Játszd addig a felvásárlási kört amig csak lehet, a végén TE leszel a helyi garászpiac "királya", kvázi monopolhelyzetben és így befolyásolhatod a bérleti díjakat. Jelenleg ingatlan piaci korrekció van, tehát jó áron vásárolsz, amellet egy középtávú ingatlan drágulási trend is van, valamint kecsegtet egy zsíros felvásárlás lehetősége is. Ha mind ezek egyike se jön be, akkor is jó kis bérleti díjbevételed lehet a hitelek kifizetése után, vagy cserékkel egy blokba szervezheted az egészet és csinálszbelőle vmi nagyon trendit:))))
A példa a gyakorlatban már működött, voltak is belőle viták kis városok szűkös terjeszkedési lehetőségeire spekulálók és a boszús garázsnélküli polgárok között.
Vannak kockázatai, de nam nagyobbak szerintem a szokásos ingatlan vásárlásokénál.
Igazából a módszert lakóingatlanra találták ki de ahhoz min. 50x ennyi lé kell.
Piactérre, eladóhelyre is lehetne így felvásárolni, de azok értéke nagyban függ a piactér "könnyen változó piaci" értékétől, nincs benne akkora "ingatlan" rész, és ott a helyi kereskedők intezív táamdására is lehet számítani:))))
vannak olyan biztosítások amiket az állam is támogat ezek 10 évnél hosszabb időre szólnak, a pénzed befektetési alapokba kerül, ha hosszú távra tervezel. Az állam visszaadja a befektetett pénzed 20 százalékát minden évben, maximalizáva van h. mennyit azt hiszem olyan max 60000 ft, de ez nem biztos majd ott elmondják. Ezzel csak az a baj h. a törvényt megváltoztathatják. De szerintem te nem ilyesmire gondolsz.
Valutára spekulálni nem kifizetődő szerintem. Ilyen szinten kb. olyan mintha fogadnál valamire. :) vagy bejön vagy nem, valutában inkább értékmegörző célból érdemes tartani. Persze ha te magad tudnád alakítani az árfolyamokat az más lenne de ehhez néhány milliárd dollár kéne... :)
Lehetőség van különböző befektetési alapkezelőknél is elhelyezni a pénzed, ha kockázatvállaló vagy tedd sztem tisztán részvény alapba, azok az elmúlt években elég jól hoztak (alapkezelőtől függően 20-40+% ig). Ha kevésbé ott a kötvényalap, ha biztosra mész akkor ingatlan. Szerintem.
Esetleg kiadhatod hitelnek a pénzed,ha van olyan rászoruló ismerősöd de kérj fedezetet. :) Van akinek bejön.
Az erdővel szerintem aza baj, h. úgy lopják el ahogy akarják, nem igazán tudod megévdeni a tulajdont, ha csak nem laksz ott az erdőben. Egyik napról a másikra kivághatják és odaveszett ha nem is az egész de sok. Gondolom mondanom sem kell h. ha te nem tudod megvédeni az illegál favágóktól más nem fogja. Ez Magyarország.
500 ezer forint egyösszegű befektetésére egyszeri díjas UL adókedvezménnyel a legjobb kockázatmentes konstrukció. Részletek a www.biztositasitippek.hu weblapon az SZJA hozamnövelő hatása menűpont alatt.