Keresés

Részletes keresés

Firedog Creative Commons License 2009.10.19 0 0 6875
Anyagiak alapján pasit választani = kurvaság.
Előzmény: Neocortex (6874)
Neocortex Creative Commons License 2009.10.16 0 0 6874
normális csaj nem a fizetést nézi.

Amelyik gyereket akar azt is nézi, hacsak nem elég jómódú ahhoz ő maga vagy a családja, hogy ne kelljen néznie. Meg a stabilitást, az talán a legfontosabb. A szépfiúság az, ami ilyenkor másodlagos.

Előzmény: Firedog (6872)
Neocortex Creative Commons License 2009.10.16 0 0 6873
Most is szabad akarnod, de minek? Ha nincs jó, stabil minkád, akkor inkább lazulj. ;-)
Előzmény: Törölt nick (6871)
Firedog Creative Commons License 2009.10.16 0 0 6872

Nem akarlak megbántani, de így nem is lesz.

"Nincs jó, stabíl  munkám."

Szerintem ez nem kizáró ok, normális csaj nem a fizetést nézi.

"Mert a lányok nemigen kezdeményeznek."

Ez így igaz. Sőt, ha hagyományos nőt akarsz, aki gyereket szül neked, akkor ne is várd a kezdeményező fajtát.

"Nincsenek női ismerőseim, akiket megkedvelhetnék."

Tudatosan kell keresni, de legalábbis olyan helyeket látogatni, ahol előfordulnak a nők - és ismerkedni (kezdeményezni!).

"Nincs bizalmam általában senki iránt."

Ez még nem gáz. Ettől függetlenül lehetsz kedves, előzékeny MINDENKIVEL (az idős Mari nénit is beleértve) kizárólag pozitív mellékhatásai vannak a dolognak. Jó esetben meg még egy csaj is megkedvelhet.

"Nem vagyok szépfiú. "

Kezdeményezni olyan pasinál szokás, aki felkelti a figyelmünket. Nem biztos, hogy adoniszi szépségre vágyik egy nő - én is pl. jobban szeretem a kifejezetten csontos, vékony pasikat, arcban pedig inkább az érdekes, karakteres vonások jönnek be. Próbálj néhány általad jó csajnak tartoptt nővel barátságba (!) keveredni, és megtudni tőlük, nekik milyen stílus jön be, segítséget is kérhetsz tőlük, hogy segítsenek megtervezni a stílusodat (pl. haj, ruházat, stb - kevés pénzből is lehet!)

"Ja egy nő mégis van aki kedvel: a kiscicám."

Ez egy nagyon jó pont (legalábbis nálam). A közös érdeklődés is egy kapcsolódási pont lehet más emberekhez. Kapcsolódj be valamelyik állatbarát fórumba, vegyél részt programokon, segíts állatmentésben (ha csak szervezőként is). Az állatok iránti gondoskodás a legtöbb nőnek szimpatikus tulajdonság.

Hirtelen ennyi jutott eszembe, remélem, segítettem kicsit.

Előzmény: Törölt nick (6869)
Neocortex Creative Commons License 2009.10.15 0 0 6870
Ha nincs jó, stabil munkád, akkor miért akarsz gyereket?
Előzmény: Törölt nick (6869)
Firedog Creative Commons License 2009.10.05 0 0 6868

Nnnna, ahol felmerül a kérdés, parázs vita robban....

http://nol.hu/belfold/20091005-a_valsag_miatt_nem_szulnek_a_nok

Levendula68 Creative Commons License 2009.10.05 0 0 6867
Miért nincs nő? Te miben látod ennek okát?
Előzmény: Törölt nick (6866)
missparker Creative Commons License 2009.09.20 0 0 6865
Ez jó. Engedelmeddel belinkelem más topikba is.
Előzmény: Firedog (6864)
Firedog Creative Commons License 2009.09.20 0 0 6864
Levendula68 Creative Commons License 2009.09.14 0 0 6863

Tény, hogy a "nem működő" kapcsolat okozatainak a skálája igen széles. Normális ésszel felfoghatatlan, miért tenné tönkre egy szülő a gyereke életét .

Valóban nem lehet ilyet általánosságban kijelenteni, ebben igazad van.

Előzmény: Törölt nick (6862)
Graver Creative Commons License 2009.09.07 0 0 6861
Valamit félreérthettél. Nem rólam van szó, nekünk már van két gyerekünk. De a párom előző kapcsolatában a csaj nem tervezett gyereket, a leírt "érdekes" indokra hivatkozva. Az is igaz, hogy akkor talán még a párom sem akart komolyan gyereket, ezért nem is piszkálta emiatt. De végül is kiderült, hogy igenis lehet a csajnak gyereke, csak nem a páromtól akart. Kapcsolatuk vége felé kerek-perec meg is mondta neki, hogy már nem szereti, csak azért van vele, mert nincs hová elköltöznie. Amint lett, el is hagyta.
Mikor mi összekerültünk, én már három év után úgy éreztem, hogy szeretnék tőle gyereket (pedig sose voltam az a babát tervezgető tipus). Megbeszéltük, hogy jöhet, és jöttek. :)
Azért annak, aki gyereket akar, s a párja x év együttélés után nem partner ebben, érdemes elgondolkozni, hogy miért, és hogy érdemes-e így is fenntartani a kapcsolatot, miközben megy az idő.
Előzmény: missparker (6860)
missparker Creative Commons License 2009.09.07 0 0 6860
Jó, akkor megfordítom a kérdést: te pl. miért nem mondtad az akkori párodnak, hogy "figyelj kedves, vizsgáltassuk ki magunkat, és ha tényleg nem lehet, kezdjünk el a megoldáson gondolkodni." Vagy esetleg azt, hogy "figyelj, én vágyom gyerekre, te hogy állsz ezzel?"
Nálunk ugye megvolt ez a kör, szépen megbeszéltük, hogy nagyon úgy fest, nem lesz gyerek, merre tovább? Átbeszéltük. Ha a párom meggondolja magát, majd szól. És tudom, hogy szólni fog, én pedig nem fogok hisztit csapni emiatt. Tudomásul vettük, hogy ez van, ezzel élünk együtt.
Előzmény: Graver (6859)
Graver Creative Commons License 2009.09.07 0 0 6859
Jó kérdés. Ezt csak ezek a feleségek tudják. Talán azért nem, mert a meglévő kapcsolatban valamilyen szinten biztonságban érzik magukat, s amíg nem alakul ki stabilan az új kapcsolat, addig nem borítják a régit.
Személyes példát is hozhatok. Párom előző kapcsolatában (igaz, nem házasság "csak" több év együttélés), amikor felmerült a gyerekprojekt, a lány mindig arra hivatkozott, hogy gyerekkorában ilyen-olyan egészségügyi problémák voltak, és ő tudja, hogy nem lehet gyereke és nem is merné vállalni. (Azért komolyan ezt nem vizsgáltatta ki.) Érdekes módon, amikor a kapcsolatnak vége lett (a lány elég pénzhez jutott, hogy elköltözzön), az új társával egy éven belül gyereket vártak...
Előzmény: missparker (6857)
Firedog Creative Commons License 2009.09.07 0 0 6858
...én eredendően sem akartam egyiktől sem...
Előzmény: Graver (6856)
missparker Creative Commons License 2009.09.07 0 0 6857
Igen, ez is lehet. Ez esetben az a kérdés, miért nem borít a hölgy?
Előzmény: Graver (6856)
Graver Creative Commons License 2009.09.06 0 0 6856
Hát szerintem meg már nem szereti a férjét, és tudatosan, vagy tudat alatt nem vele képzeli el hosszú távon a jövőt. Több olyan párt ismertem meg az elmúlt néhány évben, ahol a feleség hosszú évekig nem akart gyereket, ilyen-olyan kifogással. Mindegyiknél bejött a képbe végül egy másik pasi (némely esetben már egy ideje szeretőként jelen volt), a házasságnak meg annyi.
Szóval szerintem, ha egy nő több év után sem akar gyereket a párjától, ott komoly gond van a kapcsolattal, és ritkán marad életképes hosszú távon.
Előzmény: missparker (6833)
missparker Creative Commons License 2009.09.06 0 0 6855
Ennek a buta ribancnak valóban nem.
Előzmény: Firedog (6854)
Firedog Creative Commons License 2009.09.06 0 0 6854

http://velvet.hu/blogok/gumicukor/2009/09/06/fuggokent_latja_meg_a_napvilagot_bb_evi_gyermeke/

ismét egy látványos példa arra, hogy nem mindenkinek való a gyerek

Firedog Creative Commons License 2009.09.06 0 0 6853

http://velvet.hu/blogok/gumicukor/2009/09/06/fuggokent_latja_meg_a_napvilagot_bb_evi_gyermeke/

ismét egy látványos példa arra, hogy nem mindenkinek való a gyerek

szanzaveronika Creative Commons License 2009.09.05 0 0 6852
: ))) "Nem olyan vicces ez."
Előzmény: Törölt nick (6851)
szanzaveronika Creative Commons License 2009.09.04 0 0 6850
Nem annyira extrém, mint gondolod, csak nem látsz bele. Nagyon sok ilyen típusú barátomról vagy volt barátomról tudnék írni.
Előzmény: Levendula68 (6848)
Levendula68 Creative Commons License 2009.09.04 0 0 6849
Átmegyek majd, csak most nincs sok időm, de hétfőn többet tudok majd csevegni. :-))
Előzmény: missparker (6847)
Levendula68 Creative Commons License 2009.09.04 0 0 6848
Hát igen.... Mondjuk ez extrém eset, én nem birom megérteni az ilyen szülőket. Tényleg, minek szül az ilyen??? És hogy lehet ilyen a saját gyerekével? Szerintem ez nonszensz.
Előzmény: szanzaveronika (6846)
missparker Creative Commons License 2009.09.04 0 0 6847
Szaktopikba gyere, beszéljük át:

http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9042213&la=92330250
Előzmény: Levendula68 (6844)
szanzaveronika Creative Commons License 2009.09.04 0 0 6846
"Én egyszerűen csak arra gondolok, hogy egy gyereknek akkor is kötelessége legalább minimálszinten gondoskodni a magatehetetlen szülőjéről, ha amúgy nem működik a kapcsolatuk, csak azért, mert akkor is ő nevelte fel."

És fogalmunk sincs, mekkora bűnöket követett el ennek keretében.
Van egy ismerősöm, 8 éves volt, mikor a hároméves húgát vizezett kötéllel verték meg (gondolhatod, hogy elég kegyetlenül), azért, mert a kislány leszedte a virágokat a cseresznyefáról. Addigra, mire az ismerősöm nyolc éves lett, nem lehetett úgy megütni, hogy úgy érezze, hogy fáj. A mai napig nem tud sírni, mert amikor verték őket, persze sírtak és a szomszédok balhéztak az állandó bömbölés miatt, szóval utána úgy verték őket, hogy nem volt szabad sírni. A húg ma harmincéves, a szülőknél él. Az ismerősöm vagy tizenöt éve nem beszélt a szülőkkel. Melyikük döntését érzed normálisabbnak? Hidd el, az ismerősömről ugyanúgy beszélnek a szülők környezetében lakók, ahogy te erről a gyerekről.
Előzmény: Levendula68 (6844)
Levendula68 Creative Commons License 2009.09.04 0 0 6845
Na ja. :-))
Előzmény: szanzaveronika (6843)
Levendula68 Creative Commons License 2009.09.04 0 0 6844

Igen, ez igaz. Én egyszerűen csak arra gondolok, hogy egy gyereknek akkor is kötelessége legalább minimálszinten gondoskodni a magatehetetlen szülőjéről, ha amúgy nem működik a kapcsolatuk, csak azért, mert akkor is ő nevelte fel.

Nem tudom elképzelni, hogy normális ember mondjuk abban a tudatban létezni tudjon, hogy mondjuk az anyja nem beszámitható állapotban kóvályog egy városban és alszik a hid alatt.

Előzmény: missparker (6841)
szanzaveronika Creative Commons License 2009.09.04 0 0 6843
Ha végigolvasod, szinte mókás, hogy mennyire nehéz megtartani a lírai hangot úgy, hogy közben a néniről is kell írni pár szót... : )))
Előzmény: Levendula68 (6842)
Levendula68 Creative Commons License 2009.09.04 0 0 6842
Igen, olvastam, kérdés, hogy ez ok-e v. következmény, esetleg az öregkor számlájára irható. Passz.
Előzmény: szanzaveronika (6839)
missparker Creative Commons License 2009.09.04 0 0 6841
szerintem a lányának nincs mentsége arra, hogy felé se néz.

Szerinted. De ez nem tudhatod. Ha nagyon akarod, megvitathatjuk a szaktopikban, de pl. a csöpikés posztban is az a felháborító, hogy kívülállók ítélnek úgy a gyerekről, hogy nincs semmi infójuk.
Előzmény: Levendula68 (6838)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!