Keresés

Részletes keresés

33marcipan Creative Commons License 2006.02.26 0 0 55

Ha csak irodaház épül, akkor azt hiszem, hogy nincs akkora gáz, de ha valami szórakoztatási centrum, hát akkor.... :-(

De a megnyitott utca sem jobb. :-(

Mindenestre majd meglátjuk.

Előzmény: dCi (54)
dCi Creative Commons License 2006.02.25 0 0 54

Az Angyalföldi összenyitásról annyit lehet sejteni, hogy az a Wallis területe amelyen egy nagy irodaház projektet indított. Elbontás alatt van a volt BMW szalon is. Szóval nagyon úgy tűnik, hogy nem lesz összenyitás.

Valami hasonló várható.

Előzmény: potika (43)
dCi Creative Commons License 2006.02.17 0 0 53
Van egy idevonatkozó cikk is. Ajánlom figyelmetekbe ITT
dCi Creative Commons License 2006.02.17 0 0 52

33marcipan:

Talán azért, mert a Velaron kívül máshol nem így működik. Az AL még pénzért sem csinál meg dolgokat, és javaslom beleolvasni a Central Park topicba, hogy mennyit fizetnek kisebb-nagyobb módosításokért (benne az átterveztetés költségeivel)

Potika:

Én is Potikának köszönhetően kerestem a tervezőt és döbbenetesen gyorsan, pontosan úgy csinálták meg a rajzot ahogy szerettem volna. Pedig kértem rendesen faltologatást.

Maestro:

ha egyszer beruházó leszek, Veled fogok terveztetni  :-))))  Inkább legyen eladva és keressek kevesebbet a 75nm-en mint álljon a 85 nm.

Előzmény: 33marcipan (50)
potika Creative Commons License 2006.02.16 0 0 51
B
Előzmény: 33marcipan (50)
33marcipan Creative Commons License 2006.02.16 0 0 50

Köszi.

Hogy ez nekem miért nem jutott eszembe?!!!!

De jobb későn, mint soha. :-)

Melyik épületben veszel (vesztek) lakást?

Előzmény: potika (49)
potika Creative Commons License 2006.02.16 0 0 49
Persze, a ház tervezőjéhez, de előbb beszéltem a Velarral, ők irányítottak oda.
Előzmény: 33marcipan (48)
33marcipan Creative Commons License 2006.02.16 0 0 48

A ház tervezőjéhez mentél be?

Nekem a változtatásnál gondjaim voltak  a méretekkel, így még mindig nem vagyok benne biztos, hogy elfér majd a sarokkád. Ezek szerint mégiscsak megszerezhező a pontos alaprajz. :-)

Előzmény: potika (47)
potika Creative Commons License 2006.02.16 0 0 47
Erre az a válasz, hogy az alaprajz módosításhoz csak annyi kellett, hogy elmenjek a tervezőirodába. Ott minden igényemet figyelembe véve csináltunk egy skiccet. (Minden belső fal mozgatható, csak a vizes helységek kötöttek, a strang miatt.) Ebből gyártottak egy rendes alaprajzot, amit másnap elküldtek e-mailen. Minden stimmelt, elfogadtam, erre harmadnap kaptam egy full-csicsa alaprajzot, minden mérettel, stb. Ez cc-ben ment a Velarbaunak is, csak be kell mennem aláírni. És ami fontos, mindezt ingyen és bérmentve. Eddig is jó tapasztalataim voltak, ettől még jobbak lettek. Nem akarnak mindenhol átverni...
Előzmény: maestro (46)
maestro Creative Commons License 2006.02.16 0 0 46
Szerintem nagyon is értenek a tervezéshez. Csak nem a te érdekedben...
Már régóta motoszkál bennem az a gondolat, hogy szándékosan terveznek ilyen béna alaprajzokat az ilyen új lekótelepek lakásaiba. Mert egy átlag család ugye valahány szobás lakást keres (gyerekszám, stb.). Ha minden 3 szobás lakás 85 m2, akkor akkorát vesz. Én kevesebb folyosóval és kevesebb holt térrel betervezném ugyanazt a három szobát 75 m2-be. Megérné az építtetőnek velem terveztetni? Frászkarikát. Jóval többe kerülne neki a tervezés, mint egy sematikus lakásokat sorozatban gyártó iroda munkája, és több vevőt kellene felhajtania ugyanakkora összes alapterületre.
Előzmény: dCi (44)
dCi Creative Commons License 2006.02.15 0 0 45

Épp most mentem el az építkezés mellett. Készen vannak a falhorgonyok, 2 hete megy a talajvízszint süllyesztés és egy részen lemélyítettek a lemezalapig. Hihetetlen milyen mély ott a gödör.

Előzmény: dCi (44)
dCi Creative Commons License 2006.02.03 0 0 44

Érdekes cikk az Indexen. Nem értem, hogy miért fényezik állandóan ezt az Illy Pétert és nagyon nem értek egyet vele. Egyre többet költenek marketingre ahelyett, hogy felvennének 2 lakberendezőt és a tervezők után rögtön ők alakítgatnák emberszerűvé a lakásokat. A mai napig döbbenek, hogy milyen (lakás céljára alkalmatlan) elrendezéseket terveznek kicseszett drágán. A hülye média meg írja, hogy lakás túlkínálat van. Igen a vacakból drágán.

Ebből a szempontból sokkal jobban tudok azonosulni a Velarbau üzletpolitikájával.

Ja végeztek a résfallal :-))

potika Creative Commons License 2006.01.30 0 0 43
Remélem lakó-pihenő övezet lesz, tele fekvőrendőrrel.
Előzmény: dCi (42)
dCi Creative Commons License 2006.01.30 0 0 42

Idézet a kerületi szabályozási tervből:

Az Angyalföldi út folyamatossá tételét KSZT tartalmazza az Apály utca és Klapka utca

között. Ennek megépítését a 2006. évben tervezik a fejlesztők, engedélyeztetése

folyamatban van, kivitelezése a Wallis Rt. finanszírozásában történik.

Előzmény: 33marcipan (41)
33marcipan Creative Commons License 2006.01.30 0 0 41

Sajnos, én is úgy tudom, hogy egybenyitják az Angyalföldi u-t, és egy sétáló utcát illetve bevásárló központot akarnak építeni. Állítólag valami Váci u. szerűséget. Tény, hogy befizetés előtt nem érdeklődtem meg, hogy milyen területrendezési terve van erre a részre vonatkozóan a kerületnek.:-(

Remélem, nem szívjuk meg. Nekem is az tetszett, hogy aránylag csendes a környezet.

dCi Creative Commons License 2006.01.30 0 0 40

Elköltözött a Wallis és el is kezdték bontani az épületet. Egy bontókalapácsos gép pedig szedi fel a betont a Wallis volt területén az Angyalföldi utca magasságában. Így most már sejtem miért.

Nagyon nem örülnék neki ha összekötnék. A sok barom autós itt fog tülekedni ha beáll a Váci út a Róbert Károly felé.

Előzmény: babaja (39)
babaja Creative Commons License 2006.01.30 0 0 39
Haho!
Azt hallottam, hogy egybenyitjak az Angyalfoldi u. -t! Errol tudtok valamit? Remelem nem lesz nagyobb a forgalom, olyan csendes kis utca volt ez eddig; nemigen hasznaltak csak paran csucsidoben.
kishableany Creative Commons License 2006.01.29 0 0 38
Szia! Nem sértődtem meg, vagy ilyesmi, csak ez végülis a Ti topicotok, én meg nem akarok beleszólni a dolgaitokba, vagy egy Dunyov-Fókusz vitát sem elindítani. Persze azért majd figyelemmel követem.:)
Előzmény: dCi (36)
kishableany Creative Commons License 2006.01.29 0 0 37

Egyet értek mindennel, ezért is írtam, amit írtam. A PR-ral kapcsolatban is igazad van, nem is ez alapján válaszotottam a Fókuszt, hanem mint már említettem, jelenleg is egy AL által építetett lakásban lakom.

Köszönöm Neked, ill. Nektek is további szép hétvégét!

Előzmény: 33marcipan (35)
dCi Creative Commons License 2006.01.27 0 0 36
Hahó! Nem kell megsértődni szerintem semmi olyant nem írtunk. És továbbra is szívesen látunk. Szerintem is hasznos ha egy építkezést megörökítenek. Lehetőség szerint az első kapavágástól...
Előzmény: kishableany (34)
33marcipan Creative Commons License 2006.01.27 0 0 35

Kedves Kishableány!

Bocsánat, hogy félreérthető volt a levelem. Tényleg nem állt szándékomban megsérteni téged, annál is inkább,mert az oldalt azután néztem meg, miután megírtam a levelet.

Nekem sem áll szándékomban azt bizonygatni, hogy melyik cég jobb. Az lenne a jó, ha mindenki jó minőségben elkészített lakásokat kapna azért a pénzért-ami szerintem egyik esetben sem kis összeg- , amit befizetett. Erről szólt az első mondatom.

Amúgy tényleg azt tapasztaltam, hogy nagyon jó PR mögött gyakran komolytalan cégek állnak. 

Egy dolgot tehetünk, hogy szurkolunk. :-)

Üdv, és szép hétvégét kívánok!

Előzmény: kishableany (34)
kishableany Creative Commons License 2006.01.27 0 0 34
Ja, és bocsi, hogy hosszú voltam, nem zavarlak többet Titeket!
kishableany Creative Commons License 2006.01.27 0 0 33

Szia! Érdekes, akkor mi pont "cseréltünk".:) Igazából én azért dönöttem így, mert most a Teve Házban lakom, és nekem nagyon tetszik minden, igaz, nincs messze a kettő egymástól, de nekem hely szempontjából jobban tetszett a Fókusz, az irodában is eddig mindig abszolut pozitívan és segítőkészen álltak hozzám mindenben, pedig már jó ideje aláírtuk a szerződést. (Bízom benne, hogy ez így is marad....) A Centereseket nagyon sajnálom, és szurkolok nekik, és tényleg csak abban bízom, hogy tanulnak ezekből a hibákból, a Fókusznál már nem követik el. (Az is tény, hogy a Center azért jóval nagyobb projekt volt, mint a Fókusz.)

Teljesen egyet értek abban, hogy a Dunyovnál sokkal közvetlenebbek, személyesebb a kapcsolat, és abban is biztos vagyok, hogy az AL-nél nem így menne a felmondás, nem hiszem, hogy ők visszaadnák a pénzt. Azt mondjuk hozzá teszem, hogy mikor ott aláírtuk a szerződést, még nem volt jogerős építési engedélyük, és az átadás dátuma akkor még 2006. november-decembere volt. És ez is benne volt az előszerződésben, hogy bármikor elállhatunk. De tényleg rendesek voltak.

AZ ilyen építészeti dolgokat én sem ismerem, vmi teremgarázs lesz, de akkor ezek szerint az földszinti lesz?!? Ezt nem tudom.

Nem tudom sajnos most így melyiket mondtuk vissza, emeleti volt, két szobás és belső udvarra néző, de ha érdekel, akkor előkutatom a papírjaimat és megírom.

Kedves 33marcipán! Az oldal nem PR vagy marketing része, hanem én csináltam, semmi ilyesmi szándék nincsen benne, kizárólag azért készült, hogy aki oda fog költözni és nem tudja követni az építkezést, de azért kíváncsi rá, vagy bárki, akit érdekel megnézhesse. Úgy tudom Nektek is van ilyen oldalatok, (amit én is szoktam figyelgetni) és én sem illettem ilyen "kritikával".  Természetesen ha építő, azt természetesen elfogadom, de ezt nem érzem annak. Nem szeretnék ilyesmin vitatkozni, hogy a Dunyov vagy a Fókusz a jobb, nem is én hoztam fel az összehasonlító témát, nyilván mindenki azt választotta, ami neki jobban tetszik. Ez pedig teljesen szubjektív, és szerintem nem kell azért a másikat "lenézni", mert éppen máshogyan gondolkodik.

Előzmény: dCi (32)
dCi Creative Commons License 2006.01.27 0 0 32

Hi! Érdekes. Én meg a Fókuszban néztem lakást (ugyanis az AL marketing hatékonyan működik), de az irodájukban történt egyeztetés és a Centerház problémái miatt nem jutottunk semeddig sem. Utána találtam Radányiékra.

Arra azért kíváncsi lennék, hogy az AL egy lefoglalózott lakás felmondásakor visszafizetne -e??? Gyanítom a választ.

A Fókusz alatt nem lesz mélygarázs - és bár a talajmechanikai vizsgálatokat nem ismerem - ekkor elégséges szokott lenni a fúrt cölöp alapozás. Nem akarok kiselőadást írni a lemez és cölöpalapozás előnye-hátrányairól (erre ott van a BME építészeti tanszékének ingyenes írásai).

Az azért érdekel, hogy mi győzött meg az AL-ről?? Az publikus, hogy melyik lakást mondtátok le?

Előzmény: kishableany (30)
33marcipan Creative Commons License 2006.01.27 0 0 31

Sziasztok!

Azt hiszem, az lenne a legjobb, ha bárki bármely cégtől venne lakást, elégedett lenne. Mivel ez sajnos nem így van, csak reménykedni tudunk, hogy jól döntöttünk. (Nem csak magunkra gondolok).

Az, hogy milyen képek vannak a honlapon, semmit sem mond. Szerintem,csak az a kérdés, hogy melyik cég mennyit költ reklámra és PR-ra.

Az első lakás, amit kinéztem magamnak egy szépen megszerkesztett, igényes honlappal rendelkezett, sőt bemutató lakásban folyt az értékesítés.

Azóta rengeteg rosszat olvastam róluk a fórumon, és az építkezés mind a mai napig nem kezdődött meg. :-(

Nem vagyok építési szakember, de azt tudom, hogy az alapok elkészítésénél pontos, alapos, precíz munkát kell végezni. Azt ne kérdezzétek meg tőlem, hogy mennyi egy alap elkészítésének az optimális ideje, mert nem tudnék rá válaszolni. Amúgy is többváltozós függvény. ( :-) )

Ami miatt én a Dunyov mellett döntöttem az először is a korrektségük (sikerült információkat szerezni a cégről), másodsorban az emberi hozzááállásuk a problémákhoz, kérdésekhez. A 2. egy szubjektív szempont egy ilyen kérdésben, de nekem fontos.

Sziasztok, és szép napot!

Előzmény: kishableany (30)
kishableany Creative Commons License 2006.01.26 0 0 30
Sziasztok! Először mi is a Dunyovban vettünk lakást, de aztán felfedeztem a Fókuszt és úgy gondoltam az jobb lesz, végülis rendesek voltak, mindenféle bonyadalom nélkül felbontottuk a szerződést, visszautalták a pénzt. De azért így utólag látva a dolgokat, nem bántam meg a váltást!:) Nem reklámozni akarom, de akinek van kedve, nézze meg a fokuszhaz.uw.hu-t, ott vannak képet, össze lehet hasonlítani. Természetesen szurkolok Nektek, hogy minden rendben menjen, minél előbb elkészüljön és beköltözhessetek a szép új lakásotokba!:)
dCi Creative Commons License 2006.01.26 0 0 29
Ha már így belejöttem: Épp elmentem az épülő Fókusz ház mellett. A 2 építkezés kb együtt kezdődött (Fókusz pár hét előnnyel) ami már az 5.emeletig kész vb szerkezet és csinálják a falkitöltést. Azt is láttam anno, hogy 2 hét alatt végeztek a cölöpös alapépítéssel, ami nálunk már 3. hónapja tart. Mire elkészül a 2 ház semmi nem fog kívülről látszani :-)) Csak érdekességképpen írtam.
dCi Creative Commons License 2006.01.26 0 0 28

Egyelőre csak négyen bolyongunk ezen a fórumon :-( A többiek biztos kevésbé net őrültek :-)

Rákukkantottam az építkezésre. Semmi látványos. Valahol épül a résfal, máshol meg visszabontják. Kellemes lehet azzal a légkalapáccsal -x fokban szétrázatni magad. Elérték a talajvízszintet amiből talajjég lett :-) Még elég sok résfal vasanyag áll berakásra várva. Kemény dió ilyen hidegben dolgozni.

33marcipan Creative Commons License 2006.01.26 0 0 27

Szia!

Vagy nem tudak a fórumról. :-)

Nekem is egy ingatlanos hívta fel a figyelmemet a fórumra. Nem rossz, igaz?

:-)

Adtál be módosítási tervet?

Előzmény: babaja (26)
babaja Creative Commons License 2006.01.25 0 0 26
Szerintem a tobbi lako... meg nincs. Nem vagyunk meg sokan.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!