Szóljon ez a topic csak a MANDOLINról. Nem igaz, hogy az egész országban 3 év alatt nem sikerül 2-3 embernél többel találkoznom, akinek van ilyen hangszere. Úgyhogy írjatok bármiről, a mandolinotokról, kedvenc zenéről, példaképekről, itthoni koncertekről, tapasztalatokról.
Szia. Egy profi beallitast ajanlok mindenkeppen. Oktav allithato de nem feltetlenul trivialis. Pesten tudok jo szakembert aki mar ki van kepezve mandolinra. (Zoli, Stageshop.) A Sucek itt van, de sajnos baja van. (Eppen a Zolinal pihen s remeljuk gyogyul.) Az Orpheum az meg log a levegobe, de szeretnem ha haza jonne. Nem csak rajtam all. Cserebe en nem vagyok az orszagban Marcius legtobb napjan szoval jol kellene egyeztetni. Udv. Levi
Your item is being processed by customs in CANADA at 7:28 am on February 06, 2012.ActivityDate/TimeLocationCustoms ClearanceFebruary 06 2012, 07:28 amCANADAProcessed Through Sort FacilityFebruary 06 2012, 07:28 amCANADAProcessed Through Sort FacilityFebruary 04 2012, 10:58 amISC SAN FRANCISCO (USPS)Arrived at Sort FacilityFebruary 04 2012, 09:13 amISC SAN FRANCISCO (USPS)Electronic Shipping Info ReceivedFebruary 03 2012,
Elnezest a kihagyasert. Valoszinu hazahozom a mandolint akarmi lesz. De sajnos ma nem lesz itt mert nem kuldtek el idoben haveromhoz (ami ma jon). Tobben erdeklodtek felolle. Jobb ha itthon van. Ez az Orpheum az ebayen ez egy sokkal regebbi darab. Tenyleg Stradolinos. (Egy Stradolint mar regen meg akartam simogatni.) De a marka az az 1800'as evekig megy vissza szinte. Nem tudom hogy kerult a Japanokhoz utanna a nev. Lehet hogy loptak.
A logója alapján szerintem ez egy régebbi építésű Fylde oktáv mandolin lehet http://www.fyldeguitars.com/mandolas.html, és valóban portugál fazonú. A hangolás meg a mérete alapján biztos, hogy oktáv mandolin, nem mandola.
De egyszerűbb, ha megkérdezed Éri Pétertől a legközelebbi koncertjén :-) majd írd meg, ha sikerült!
Goat Rodeo az nagy kiralysag. Punch Brothers lemezeket hallottad mar? Erdemes ha a Goat Rodeo tetszett. A hangszert igy nem igazan biralnam el. Az a baj ezekkel a tavolkelet markakkal (illetve nem csak ezekkel) hogy nagy a szoras. 10-bol 3 biztos jo. A legalacsonyabb kategoriaban is 10-bol 1 OK szokott lenni. Szoval ki kell fogni.
Amit tudok mondani hogy a Rover RM-50esekkel jok a tapasztalataim. Persze itt is melle lehet fogni. Ilyet ebayrol rendelt tobb ismeros. Relative jo aron van ott (bar manapsag kulfoldrol minden draga).
Illetve van nekem egy elado mandolinom ebben az arkategoriaban. Ez egy regi japan hangszer. De sajna nincs az orszagban s Marciusig nem is lesz.
Nekem CMF 300-am van : pontos és nagy hangerejű hangszekrénnyel rendelkező tömörfa mandó . Nagyon elégedett vagyok vele . A 100-as sajnos rétegelt , ezáltal kissé dobozhangú:én gyüjtenék még egy 30-ast a 70-hez és 300-ast vennék ( ahhoz tok is jár )
Köszönöm, akkor beszerzem. Amúgy közvetlenül a Horától (hora.ro) rendeltem a mandolát és rekordgyorsasággal érkezett meg, ráadásul nagyon kedvesek voltak és a hangszer is gyönyörü.
Szia. Mekkora a hangszer menzuraja hurlabtol a nyeregig? Ha ezt tudni vala akkor tudok hurt ajanlani. Ez a Mandola, Mandoline, baritone/oktav stb. kerdes ennyire nem tiszta, foleg a klasszikus vilagban.
Nem más a hangolás, ugyanúgy kvint hangközök vannak a mandolán is, tehát ugyanazokat a fogásokat kell használnod. tegyél egy kápót az oktáv mandót 5. bundjára, és kezdj el játszani rajta - ebben a hangnemben szól a mandola, tulajdonképpen ugyanott vagy. Az érthetőség kedvéért: ha meg a 12. bundra teszel kápót, kis túlzással olyan, mintha mandolinoznál.
Igen tudom, azzal nem is próbálkozom (tudod, van oktáv mandolinom is), csak azt nem értem, miért nem gyártanak GDAE húrkészletet a mandola 400 mm-es menzúrájára, én nem tartom lehetetlennek, hiszen alig hosszabb a sima, kis mandolinnál, ami szintén GDAE. Persze, lehet, hogy van még valami, amit nem értek a fizikában (csak kettes voltam belőle :-). Jobb lenne maradni ennél a hangolásnál, mert már így is néha összekeverednek a fejemben a mandolin-, gitár- és bendzsóakkordok.
GDAE = oktáv mandolin, nem mandola. Más nyakhossz, más menzúra. Én valahogy nem látom összeegyeztethetőnek, persze még sohasem próbáltam, de úgy képzelem, hogy úgy lötyöghet az ilyen húrszett a mandolán, mint amikor a gitárt lehangolod H-ra.