Az igazság az, hogy 2006-ban Samuin voltunk februárban, na akkor oda nem akkor kell menni, hanem legalább márciusban-esett-mit esett szakadt éjjel de akik 3 hétig voltak velünk azoknak 2 hétig rossz idejük volt. 2008-ban január 14-től voltunk Changon, de ez a legszárazabb rész és igy ott nagyon meleg volt. A véleményem most is az, hogy Phuketre is február végén érdemes, de mi is most érünk rá és nagyon bízom benne, hogy ha esik, akkor éjjel fog! De biztosan állítom, hogy sokkal jobb itt az idő, mint Mexikóban volt!
Egyelőre csak repjegyünk van, és mivel 10 napja csak a szálloda foglalásokat bújom, egyre kevésbé tudom. Valami egyszerű thai jelleget szeretnék. Utoljára Changon Önálló emeletes fa házban voltunk és az tetszett. Itt nem akarok luxus szállodát, itt nincsen rá szükség-sőt! Nem is szállodát keresek, csak szállást. Bangkok csodaszép és mindig vissza akarsz menni, mint Thaiföldön bárhová:o))))
Szia! Igen, most Thaiföldre megyünk.Január 19-én megyünk de január 29-én jövünk is és most csak Phuket lesz. Mi már jártunk 4 éve Samuin, 2 éve pedig BKK-Ko Chang-on. Most viszont olyan drágák az utak, hogy kénytelen voltam saját magunknak megszervezni: vettem repjegyet, meg foglaltam szállást.
3 éj Bangkok (onnét 2 nap kirándulás Kwai folyó, Nakhon Pathom, majd Ayutthaya, Phitsanulokban alvás, majd Sukhotai, azután le Pattaya. Itt 4 éjszaka, sok-sok kirándulással (Krokodil farm, Elefánt farm,Paradicsom sziget stb). Bánatom ez az utolsó 4 nap, mármint hogy nem valami "szebb" helyen lesz, viszont a körút része nagyon tetszik, ezért született ez a kompromisszum.
Mi a Királyi palotában találkoztunk egy magyar csoporttal, ők eléggé kivoltak, és azt mondták megbánták, hogy csoportosan jöttek, mert minden egyes helyen átrángatták őket, nem addig voltak egy épületnél ameddig szerettek volna, nem érdekelte őket minden amit "meg kellett" nézni. Kaptak egy ledarált történelmi ismertetőt, amit maguk is eltudtak volna olvasni. És mindezt nem kevés pénzért. De ez tényleg változó. Mi általában szeretjük magunk felfedezni, és a saját tempónkban végigjárni a fontosabb helyeket.
Sajnos ebben nem tudok segíteni, nincsenek ilyen emlékeim. Csak annyit tudok mondani, hogy erre sincs recept. Volt, hogy szuperjó idegenvezetőt fogtunk ki, aztán három év múlva ugyanannál az irodánál, ugyanazon a helyen szörnyű volt egy másik idegenvezető. Nincs olyan, hogy adott irodának csak jó idegenvezetői vannak, másiknak meg rosszak, meg az sem biztos, hogy ha x.y. idegenvezető idén adott helyen volt - és jó volt - akkor jövőre is ugyanott lesz.
Úgyhogy ezügyben hallgass a megérzésre (a nők jók az ilyenben:)
Igen, jól értelmezed, mi csak a "kereteket" (repülő+szállás) vettük igénybe irodától. Egyébként mindenhol volt telepített idegenvez (Bangkok+Phi Phi+Koh Samui). Ebből Phi Phi-n csak kísérő volt, ott nem voltak programok, ahová kellett volna (mondjuk a zsebkendőnyi szigeten ez tök érthető volt). A másik két helyen viszont volt magyarul vezetés is (Királyi Palota, Úszópiac, stb.), csak mi nem vele mentünk.
Ezek szerint az utazást, szállásokat nektek is az iroda szervezte, csak ha jól értelmezem a beszámolódból, akkor Ti nem az idegenvezetővel fedeztétek fel a dolgokat. Volt egyáltalán idegenvezető? Ha igen, akkor magyarul volt a vezetés?
Mit tesz Isten, Jordániába is együtt megyünk Dóri-bogyóékkal és onnan is valszeg én fogok élménybeszámolót írni:)
Ami az irodázást illeti, nincs abban semmi kivetnivaló (bár a hátizsákos fórumon ezért biztos megköveznének), annyi hátránya van, hogy mindenképpen drágább, viszont rendkívül kényelmes. Thaiföld egyébként annyira más, mint a világ többi része, meg fogod szeretni. Színes, élő, gyönyörű, akár a kultúrára, akár a temészetre gondolok. Jó keresgélést.
Élvezettel olvastam a Maldívos utatokról is az elmúlt évben, és nagyon várom az idei Jordániáról való tapasztalatokat is, főképp azért, mert az nekünk is tervbe van véve.
Igen, Bangkokot tényleg nem szabad kihagyni, és nagyon jó valamelyik szigettel összekötni a nyaralást. Kambodzsa nekünk is piszkálja a fantáziánk, valamikor jó lenne oda is eljutni, és persze észak Thaiföldet is látni kell, ha meg akarjuk ismerni az igazi thai kultúrát. Reméljük egyszer összejön:)
Igen, elég jók az árak, csak egyelőre még ez is nehézséget okoz, de mindenesetre gondolkodunk erősen:-).
Néhány hónapja még nagyobb kedvezmények voltak(50%!), de azokban nem volt tengerpart, aztán volt még pár, amin ezirányban módosítottak, de számunkra ez a BKK-körút-pihi lenne az ideális. Angkor meg - reméljük - megvár, azt majd Ko Chang-gal szeretnénk 1x összekötni.