Ne essünk túlzásokba
Európai elkötelezettsége nem jelent egyben elfordulást Amerikától. Mint fogalmaz, „el kell ismerni Amerika súlyát és szerepét, (…) de ne essünk túlzásokba a rendkívüli intézkedésekkel és jogkorlátozásokkal. Én például addig nem megyek – tudósként sem mentem – az Egyesült Államokba, amíg ujjlenyomatot kell adnom.”
http://index.hu/politika/belfold/solyom0805t/
Azt is kiérzem belöle, hogy az a kanadai furkó azt sugallja, hogy az USA most kezdi - hitleri mintára - átalakítani az országot. S ez egy olyantól aki az USA árnyékában képes csak létezni, aki az elsö blikkre elárulta öncélúan az USA-t, számomra türhetetlen. S ehhez Mumu a segítö kéz és az Index a talaj.
Igy onmagaban kiragadva a mondatot nem ertem mi a bajod ,valoban az Eisenhover terv a nemet autopalya szisztemat vette alapul az Interstate halozat kiepitesenel. Azt azonban sokan nem tudjak,hogy az USA-ban epitettek egy rovid freeway szakaszt valahol a nyugati parton,igaz szinte csak mutatoba es az otletet a nemetek onnan vettek.
Kérni fogom az illetékeseket, hogy - amíg az Indexen ilyeneket lehet leírni - addig a beazonosítható Index forumozóknak és moderátorainak vagy ne adjanak soha vízumot, vagy a tökeiket is morzsolják meg mielött beengedik az USA-ba, mert ilyeneket publikálnak:
Well (Mums: Mi neked Amerika):
" ...komoly az allami befektetesek az usan belul...(lasd hitler autobahn programjat)..."
Javaslom továbbá, hogy Kanada felöl is vegyék le azokat a nyomatokat, még a lábukról is. Nehogy az ilyen véresszájú szemét onnan bekerüljön ide.
És korrupt, nagyhangü disznök vagytok. Az elsö $2-$4-$6,000-es munkaajálantra még a lábatok ujját is rányomjátok a papírra. Mindenkit meg lehet venni, s ti nem tartoztok a drága portékák közé. Sosem tartoztatok. (Tisztelet a kivételnek, ami nem sok.) Period.
Tudod kiskoma, féljen akinek vaj van a fején. Én jobban bízom itt ezekben, mint az otthoni propagandistákban vagy a muszlim (alattomos) robbantgató terrorlegényekben. Én örülök, ha a rendörautók cirkálnak az uccán, mert tudom, hogy nem korrupt bunkokkal, hanem profi "rend örökkel" van tele. A békét a nyugalmat, a biztonságot hozzák. Ez a mindenáron a mindenkori hatalommal való szembenállás krónikus magyar paranoia. Ha leakarják venni azujjlenyomatodat, tehetsz ellene. Nem kötelezö adni, de a következményeit nem kerülheted el,. A véleményetek ebben az ügyben nem faktor. Ha egyetlen magyar nem jön ide akkor sem. 33 évig én ettöl az országtól csak kaptam. Nem anyagiakat. Nem vagyok kódis. Bizalmat, lehetöséget, optimizmust. Olyant amit a T. hazám megtagadott, elvett, elvitt, el államosított tölem a HAZA. Bull... Az igazi emberi jogokat. Ti meg nem tudtok lovagolni, igy átestek a Demokrácia nevü ló tuldó oldalára. KE-östöl.
ugyan balos vagyok de nem erzem magam sikhulyenek es rohejesnek.
amugy szerinted csak balos vesz/venne nagyfelbontasu plazmateleviziot olyan helyen ahol nincs ilyen adas? ez jobbossal elo nem fordulhat?
ha meg igen akkor irdd oda hogy: jobbosok sikhulyek es rohejesek vagytok..
ja es ha az eu torvenybe hozza a biometrikus azonositot akkor kenytelen kelletlen meg fogjuk valositani. ha van penz ha nincs penz. legfeljebb tobb kolcsont veszunk fel.
ezek a dolgok ma is vannak es ha szukseg van ra akkor alibit kell bizonyitanod es utanad nyomoznak hogy kivel, hol es merre jartal?
szerinted mi indokolna hogy egy csippel ellatott embert ELORE kovetnenek es figyelnenek?
a szabadsagjogaink, cselekvesi szabadsagaink meg novekednenek? hiszen regen zsarolni lehetett valakit azzal a szimpla tennyel hogy mondjuk buzi volt. ma ezzel nem lehet zsarolni hiszen az illeto nem szegyelli inkabb buszke ra. itt van nekunk pl. a lila buszkeseg napja.
miert tamogassunk olyan szabadsagot ami akaar az emberiseg kiirtasaval fenyegethet. mi lesz ha barki elotud 'piszkos' atombombat allitani es mondjuk 200 ilyen piszkos atombomba uzembehelyezese a foldi elet megszuntetesevel jarna?
valahogy nem akarsz megerteni. pedig szerintem van a dolgoknak tobb olvasata. attol hogy valaki szinhazban (jol vagy rosszul) tud not jatszani attol szerinted az illeto tud no lenni? eleeg lenne ehhez a hang megvaltoztatasa vagy tobb evtizedig kellene nokent elni es gondolkodni?
mondok mas peldat. nem igazan tudsz egeszsegeskent betegnek lenni. jon majd az ellentmondasod hogy ott vannak a hipochonderek. de talan tetelezzuk fel hogy a hipochondria betegseg onmagaban is.
ha jol tudom az egeszseget csakis a betegseg HIANYAVAL tudjak megfogalmazni. tehat az egeszseges aki nem beteg.!
a lenyegi folyamatokat tekintve a gyarmatositas formai is valtoznak. persze ettol a 'gyarmatositas' az eelet tenye es mint ilyen maximalisan figyelembeveendo es a legjobb dolog alkalmazkodni hozza. amugy magyarorszag is gyarmatosit, a magyarok is gyarmatositanak ott ahol tudnak. amikor meg olyan fokra fog jutni peldaul kina es a kinaiak akkor ok is gyarmatositani fognank.
az elet a maga bonyolultsagaban szep. majd tanulunk kinaiul.
"Derek ez bizony egy felső középosztálybeli egzisztencia volt a kádár érában"
Na jo hagyjuk man a hulyeseget. A kadar rendszerben a felso kozeposztaly az a varosi korhaz igazgatoja volt a kulonbozo osztalyvezeto foorvosok, az egyetemi tanarok, a meno maszek kereskedo ,az allamapparatus kulonbozo szintjein levo nomenklatura ,a vallalati menedzserek. a kulonbozo kulker cegek vezetoi, helyi takarekszovetkeszet elnoke, a bankok felso menedzsmentje a zold barok voltak,megcsak a varosi partitkar sem tartozott oda nemhogy egy serviz melosa vagy egy szovetkezet fodrasza. Mi mondjuk az akkori szisztemaban az also kozeposztaly voltunk.
Azt nem tagadom,mi nem alltunk rosszul anyagilag de a kotos haverom az egy nap alatt keresett annyit amit apam egy honap alatt. A felso kozeposztaly az nem csak anyagi jovedelmet jelent hanem tarsadalmi poziciot is.
a) magyarod neked a radai rosseb b) ha akartam volna, ott lennék c) -nem most találtam ki- CIA-s gyerekek szépen gyűjtögetik a biometrikus adatokat. Én nem számoltathatom róle őket el, ergo nem adom az adataimat neki. te jössz :) d) te büszkén adtál nekik újlenyomatot - váljék egészségedre. lehet, hog egy nap még nagyon meg fogod ezt bánni, bár ez utóbbit nem kívánom neked :)
"...nemzetközi jog erre nekem nem ad lehetőséget."
Ilyen nincs. Ezt most találtad ki.
Minden ország kizárólagos joga, hogy kit milyen feltételek mellett ereszt be a területére.
Sajnos magyarjaim, más országban (liberálisabbann) kell feketemunkát keresni. De igyekezni kell, mert hamarosan mindenütt le kell tólni még a gatyát is.
"tőke. csak a miheztartás végett idén a felsőoktatásba a jobb hlyekre bekerülni márcsak 2 db felsőfokú nyelvviszgával lehetett"
Na ne,mondjuk igy a legfelkapottabb szakokra,de azert ugye egy 18 evestol ket idegen nyelvbol felsofoku tudast kivanni azertr az kicsit irrealis. ja hogy van ilyen papirja esetleg az mas. tALAN AZ LENNE A KOVETELMENY HOGY AKI ORvos akar lenni az inkabb a biologiaban es a kemiaban legyen alapszinten jaratos.Ez a nyelvi kovetelmeny egyszeruen marhasaG.
A magyar felsofoku oktatas jobb heleyi azok nem a legmegrohantabb szakok. Hanem bizony olyan vert veriteket kivano szakok,mint a vegyesz,biologus, orvos, gyogyszarasz, fizikus, matematikus,villamosmernok vegyeszmernok es mas muszaki es akar agrar es rokon szakmak,/ezeken viszont nincs aaz a nagy roham,mert ugye ezek vertpisaltato szakok meg az orvosin se mar.Es ezek a szakok azok ahol a vegzettek nemzetkozileg is aktualizalhato tudast KAPNAK,,mert nem a jogaszok mennek am az amerikai keleti parti egyetemekre postdocnak nem is a mindenfele kommunikaCIOS SZAKON VEGZETT BUFE RUHATAr szakosok,hane azok akik valodi szakmat kapnak.
Vegigneztem a szegedi egyetem bejutasi pontszamait ,mi volt a legmagasabb a kommunikacio-orosz szak ,nem rohej?Mig a vegyesz szakra 92 pont eleg volt es miben elso a szegedi egyetem Mo-on a kemiaban, fizikaban, matematikaban,biologiban es az itt vegzetteknek nem gond am a szakmaban elhelyeszkedni akarhol a vilagon,nem ok szaporitjak a magyar diplomas munkaNELKULIEKET
"Te olyan jó felső középosztályba tartozhattál itt, persze ha most visszanézel az USA-bol, akkor lecsórózod az akkori itteni énedet.."
Felso kozeposztaly? Ne viccelj man .Apam autoszerelo volt a kanizsai szervizben 62-tol amig nyugdijba nem ment ,leszazalekolva. Elotte autoszerelo 45-tol a maortnal aztan a maszolajnal.Anyam fodrasz volt a kanizsai szovetkezetnel es csak 63-tol kapott allast amikor a kadar amnesztia eletbelepett,mert mint jobboldali szocdem csaladot nem nagyon szerette a rendszer elotte. A nagyapam nyomdaSZ VOLT ,48 ota rendori felugyelet alatt ahogy 45 elott is a hatvanas evek kozepeig. A MASIK MEG TAXISOFOR ELOTTE JUTASI ORMESTER hORTHY mIKLOS hu katonaja ot gyerekkel elotte cseled.Anyai nagyanyam arvahazban nott fel a masik igaz polgari volt egy vasarozo csizmadia otodik lanyaahokl az egyetlen fiutestver 44-ben meghalt tudogyulladasban,nem volt meg penicilin.Ez aztan felso kozeposztaly.
Csak harczosak voltunk.
Es bizony az en kapcsolati tokem az a gyerekkori barataim az iskolatarsaim es az egyetemi evfolyamtarsaim es en is az vagyok nekik.A magam szereny eszkozeivel.
Mert mi osszetartunk legyen ma a volt basszusgitarosom akar miepes is,nem az de a kotelekek megvannak es mukodnek. Mert ezek elsodlegesek es nem az szamit kit hova sodortak az evek,a regi galeri es a torzsi osszetartozas a fontos. Az hogy kivel kefeltem partiban a Balaton mellett 68ban az szamit a tobbi font fust.