"de most, a karácsonyi szünetben, közelebbről láthattam azt is, hogy milyen a nevelőapád és az anyukád viszonya, és rögtön eldöntöttem, hogy én olyat nem akarok. Én nem fogok együtt járni sem, pláne nem együtt élni valakivel, akinek titkos útjai vannak, aki hazudik vagy arra kér, hogy inkább ne kérdezzek semmit, hogy ne kelljen hazudnia."
Kedves Cadogan! Köszönöm a visszajelzést. :-) Persze, ez jogos, a regisztrált kritikaírás... Hát ez volt a válasz a Továbbvilágon a robot-kritikákra... Igen, visszatérő beszélgetés ez közöttünk, hogy az Aetas Heroum mennyire elfogadhatatlan. Értem a fenntartásaidat (és aláírom, hogy a Defensorok zárójelenete már tényleg abszurd...), és jólesik, hogy így is annyira érdekesnek, izgalmasnak tartod, ahogy írok, hogy követed. Úgyhogy köszönöm. :-)
Teve, na igen, elfogyott a pergamen ;-) Az ember néha él ezzel a kegyetlen módival. De már egészen leszoktam róla... :-DDD
Nem csak egy olvasód van a továbbvilágon, én is ott szoktam olvasni, egy jó történetnek kijáró izgalommal várva a folytatásokat. Két oka van, amiért nem szoktam kritikát hagyni. Az egyik elég prózai. Ott csak regisztrált felhasználók tehetik meg, az én regisztrációm pedig az utolsó szerverváltáskor elveszett. A másik viszont elvi(?) jellegű. Hiába vagy jó író, hiába remek a történet, ha a váz, amire építed engem mélységesen taszít. Az Ateas Herorumot rosszabnak tartom az inkvizíció dogmatizmusánál vagy a huszadik századi szörnyűségek mögött lévő ideológiáknál. Persze ez a történet mintha korrigálni akarná az előző abszurditásig fokozott következetességét, amit az a jelenet fejezett ki legtisztábban, amikor (aktív közreműködésük mellett) sikeresen levezényelt roxforti tömegmészárlás után a két defenzor elindul megérdemelt ötórai teáját elfogyasztani.
Szóval most sürgetésedre megtettem, de a jövőben sem lesz szándékom idegeidet kritikával borzolni. (És elnézést kérek, roszkedvemnek nem Te vagy az oka, hanem a kilátástalanság, a világ körülöttem.)
utólagos ellenőrzés? merlin szakálára, Albus Dumbledore-ról beszélünk! Minden idők legnagyobb mágusáról. Szerintem nem volt élő ember, aki akkoriban bele mert volna kötni. A lejárató kampány is csak jóval a halála után indult el.
Bennem már a HP könyvek olvasása közben is felmerült, hogy vajon nem szokás az ilyen gyermekek életkörülményeit időközönként ellenőrizni? És ha már itt tartunk. Amikor Dumbledore elhelyezte Harryt a rokonainál, akkor ahhoz nem kellett valami utólagos ellenőrzés a varázsvilág részéről?
(Természetesen, ha te egy utf-8-as HTML-t adsz a kezébe, de ő szükségét érzi, hogy (mondjuk) PDF-be konvertálja feltöltés előtt, akkor nyilván nem te vagy a hibás.)
Már a ffnet-en is, a cselekmény egész meglepő: Piton először durva mint az atom, ismét megbántja a kisfiút, azután nagyon sajnálja. Álom
Note: Lehetett valami kis latin1/latin2 háborúság, talán érdemes lenne utf-8 kódolású HTML-ben feltölteni, azt még a ffnet sem tudja elrontani. (Kivéve, ha ismét fejlesztettek, amióta utóljára néztem.)
Másrészről persze felmerül a kérdés, hol a fenében volt ez a buzgó gyámügyesek az elmúlt tizenöt évben... és persze nem is ők rakták le Harryt Dursleyéknél, az Dumbledore partizánakciója volt...
Ügyes fogás, hogy az egyébként teljesen jogos aggodalmakat és kételyeket egy abszolút ellenszenves karakter szájába adja a szerző... (politikusi pályára is gondolhatna;)
Értem a célzást, de amikor írtam hiába törtem a fejemet, frappánsabb nem jutott az eszembe. Gyerekkorom óta használják a kifejezést a környezetemben, bár nem túl irodalmi, az igaz...
A helyzet az, hogy most már épp egy éve kezdtem, de lassabban haladok vele, mint az előzővel. Valószínűleg azért, mert itt már a váz sem épül a megszokott JKR történetekre. Most már nagyon benne járunk a cselekményben, szerintem a felénél vagyunk, de még nagyon sok minden bejöhet a képbe, nem tudom megítélni hány fejezet lesz. (Néha belemelegszem, vagy kitalálok még valamit, és akkor csúszik a dolog.:-))
Próbálok két hetente frissíteni, de sokszor nem jön össze. Nem szeretem elkapkodni, és ha nagyon be vagyok táblázva, nincs elég ideje a fejemben lejátszódni a történetnek, és leülepedni a végleges verziónak. Azért nagyon igyekszem...
Örülök, hogy tetszett az előző, és nagyon kíváncsi lenném, mit szólnál a második írásomhoz, mert itt már sokkal inkább saját dolgokkal, szereplőkkel dolgozhattam. ;-)
Milyen hosszúra tervezed a történetet? És milyen gyakran frissíted? Tegnap fejeztem be a Halálos Ereklyéket, szuper volt! Annak idején, még wip korában elvesztettem a fonalat, és félbehagytam. Ezzel nem szeretnék így járni, de persze úúúgy olvasnám tovább... :)