Több, mint egy évtizede járunk vissza a Belső Őrségbe és azóta bűvöl el bennünket ez a varázslatos táj. Mindig találunk valamilyen új csodát a természeti és az épített környezetben, vagy az őrségi emberek tiszta világnézetében. Aki néhány felhőtlenül békés napra és csendre vágyik, annak bátran ajánljuk a Belső őrségi falvakat, köztük is különösen a szívünkhöz nőtt, középkori templomáról híres, erdőkkel koszorúzott dombok ölelésében fekvő Velemért. Azt tervezzük, hogy naponta újabb képeket mutatunk be a Belső Őrségről. Ezek egy részét (tájismertetővel és túraajánlatokkal együtt) a www.tar.hu/cserepmadar honlapon és a hozzá csatolt lapokon egyszerre is meg lehet tekinteni. Kérjük mindazokat, akik jártak a Belső Őrségben (Velemér, Gödörháza, Magyarszombatfa), hogy írják le a tapasztalataikat és tegyék fel ide az ott készített fényképeiket is! Az Őrség minden látogatóját, lakóját és tisztelőjét köszöntjük ezekkel a képekkel.
A veleméri Cserépmadár szállás pályázatot hirdetett nagylátószögű objektívvel készített belső képek készítésére. Az itt bemutatott kép (és még néhány további kép) készítője 70 000 Ft-os szállásutalványt nyert.
Sziasztok!Augusztus közepén én is elutazom a családommal néhány napra az Őrségbe. A Taligakerék vendégház lesz a szállásunk Őriszentpéteren.Innen járunk be néhány helyet,ami ebbe a néhány napba belefér.
Egy fórumozó szálláskereső kérdésére válaszolva adtam a linket. Nem tudom az árakat, mert én is tisztában vagyok vele, hogy minden megállapodás kérdése. Pusztán ötletet akartam adni. Évekkel ezelőtt töltöttünk néhány napot ott, nagyon kellemes, tiszta, minden tekintetben jó hely volt, jól éreztük ott magunkat. Az árakra egyrészt nem emlékeszem, másrészt már úgysem érvényesek, nekünk akkor reálisnak és megfelelőnek tűnt.
- 2000 Ft/fő/éj-től (ezt el lehet érni a Cserépmadár szálláson a last minute kedvezménnyel), a
-15 000 Ft/fő/éj-ig (ezt meg a Csinyálóházban lehet kifizetni, ha csak ketten jönnek az 5 ágyas önálló lakosztályba)
terjednek. Azaz itt az Őrségben is van eltérés.
Sajnos sokan csak az árakra figyelnek, az egyéb körülményekre nem. Szerencsére olcsón is lehet tiszta és összkomfortos szállást kapni az Őrségben, de ezen túl már igen nagyok lehetnek az eltérések. Akit az áron kívül az egyéb körülmények is is érdekelnek, annak több mindenre kell figyelnie.
A fenti árak egyébként ugyanazon a portán, hasonló (kitűnő) minőségű épületekben érhetők el.
A különbség nem a szállásban, vagy a szolgáltatásban, hanem a foglalás módjában van.
Sziasztok! főleg helyiek tanácsára lenne szükségem. Férjem 30 éves születésnapi meglepetése egy Őrségi hat napos kikapcsolódás. A Ferenc portán fogunk megszállni 2 kis gyermekkel. Tudnátok nekem megbízható időjárás előrejelzést ajánlani. 13.-án indulnánk. Köszönöm mindenkinek aki segít. Szandra