Keresés

Részletes keresés

Százbolha Creative Commons License 2008.11.01 0 0 6030

Szomorú..... egy körös játéknál.

Az öcsém vett egy gigászi gépet, asszem 280GTX-vel. Azon is akadt.

Ezekután a laptopján játszik CIV4-et mert azon jobban megy a scroll.

Sokat böngésztem a netet ez ügyben és másoknál is olvastam Nvidia-val ezt a problémát.

Többen leírták, hogy a driveren kell állítani valamit, de vagy nem értettem meg, vagy nálam nem volt hatása. (azóta újrahúztam a gépet és a dolog nem változott....)

Előzmény: peca_boy (6027)
zizi Creative Commons License 2008.11.01 0 0 6029
elgépeltem: Erinaceus
bocsánat
Előzmény: zizi (6028)
zizi Creative Commons License 2008.11.01 0 0 6028
ez nálam is a konfig
Erineceusra hallgatva levettem low-ra a grafikát, így teljesen normálisnak tűnik Churchill, innentől kezdve én leszek a szűk keresztmetszet :-)))

mindenkinek köszönöm a tippeket
Előzmény: Recsej bácsi (6025)
peca_boy Creative Commons License 2008.11.01 0 0 6027
Core2Duo-val, 2 giga rammal, 8800 GT (!) videokártyával is akadozik nálam néha a scrollozás. Pedig a többi játék úgy megy, mint a kisangyal.
Előzmény: Százbolha (6026)
Százbolha Creative Commons License 2008.11.01 0 0 6026

Hát nem tudom... ki kell próbázni.

Volt hogy 3 hónapig nem játszottam CIV4-vel, mert E8400@3,6G +9600GT erőgében akadt a scrollozás, alap beállításokkal.  Ne már...... ilyen nincs

Aztán most 4GB rammal nyomom és kisebb géppel: megy.. de most sem teljesen folyamatos a scroll.

(eredeti a játék!!!!!  de NOCD-vel is ugyanezt csinálta. FrissInstallos XP-n is)

Előzmény: zizi (6022)
Recsej bácsi Creative Commons License 2008.11.01 0 0 6025
Nálam AMD 1800+ (1.5 ghz) és 1 gb rammal, leminimalizálva standardig oké, efölé ne nagyon menj, tapasztalatom szerint.
Erinaceus Creative Commons License 2008.11.01 0 0 6024

Gotm3 - noble

1700

Hát, gyorsan vége nem lesz, viszont élvezem :)

Elfoglaltam a karibi olajos várost, csak rosszul, mert nem az olajra települtem

(ami domb is, ugye?), hanem reflexből a hal mellé...

Jött Monti és megtámadott 8 egységgel, el is vette a szigetet (lovaggal),

ezt visszavettem, jönnek védeni a muskétások...

Ausztráliában enyém az arany, amúgy teljesen belakták az Óvilág népei.

Még csak most lesz majd vonat...

Monti elég fejlett, tudna eladni nekem techet (!),

de remélem a modern haderővel azért majd lesz fölényem...

Etiópnak van 3 vazallusa!

És a poén: behívtam az etiópot háborúzni Monti ellen, kíváncsi vagyok,

ebből lesz-e valami érdekesség, hogy 5 nép van most ellene...

Erinaceus Creative Commons License 2008.11.01 0 0 6023
szerintem a RAM fontos, az legyen 2 GB
zizi Creative Commons License 2008.11.01 0 0 6022
Százbolha: ez egy 1,5-ös + 1 Gb ram, akkor ez így eléggé reménytelennek tűnik :(

Erinaceus: kipróbálom

köszi a válaszokat
Előzmény: Százbolha (6021)
Százbolha Creative Commons License 2008.11.01 0 0 6021

P3 2,66 + 7300Gt-vel még türhetően megy.

Viszont sok memo kell hogy ne szaggasson. Min 2GB.

Előzmény: zizi (6018)
Százbolha Creative Commons License 2008.11.01 0 0 6020

De...  rafkos ez a "pálya".  Gondoltam majd tankkal nyerek, erre nincs olaj.

Szerencsére a karib szigeteken van 1.

Frindly etiopé volt, de Monte elvette tőle a szigetet. Ezekután lehett az enyém.

vagy 20 kör veszteség....

Nemrég partraszálltam északamerikában. Várok.. várok.. de nem történik semmi.

Pedig csak 4 egységem van ott.  Zsukov meg Lee tábornokkal.

Nem akarnak felörlödni az indián harcosok, igyhát várost kell foglljak.

Azt még nem tudom merre van az arany, de monte powerja 2x akkora mint az angoloké.

Előzmény: Arilian (6015)
Erinaceus Creative Commons License 2008.10.31 0 0 6019
tipp, vedd le az optionsban játékon belül a grafikát lowra, ne legyen animáció stb
Előzmény: zizi (6018)
zizi Creative Commons License 2008.10.31 0 0 6018
Sziasztok,

elég ritkán jutok oda, hogy időt számhassak a játékra, de belelkesedve rajtatok ma megvettem a BTS-t is, viszont a gépem (elég régi masina) nem tudja kezelni a large térképet :-(
Hol találok vmi infót arról, h melyik beállítás (large, huge térkép) milyen hw configot igényel? Tudtok erre ötleteket adni?

Köszönöm.
Erinaceus Creative Commons License 2008.10.31 0 0 6017

Volt szó róla, hogy most nem hajszoljuk a minél korábbi dátumot ;-)

(bár a versenyszellemet nem lehet vissza zárni a palackba...)

tofe99 Creative Commons License 2008.10.31 0 0 6016
Északon a bálnás várostól nyugatra van egy a jégen, illetve a karib-tengeri városnál...
Arilian Creative Commons License 2008.10.31 0 0 6015
én sajnos megszívtam azon, hogy abszúlt nem derítettem olajra. (olajhiány itt senkinek nemvolt még eddig) és most itt álok combustionnal meg flightal 1670ben, olaj nélkül...

fel is adtam ebből 1800+lenne már csak.

ti melyik olajat használtátok?
tofe99 Creative Commons License 2008.10.31 0 0 6014
GOTM 3 - noble

1734AD: Megvan a 6 arany, 1736-ban pedig már 7 lesz :)
Végülis 13 azték várrost foglaltam el, abban a hiszemben, hogy majd vazallussá tehetem, de csak nem akarta. Közben ő is betámadott az óvilágba, szerzett is 1-2 várost, szerintem ezért nem akart vazallus lenni. Később, amikor köztünk már béke volt, az etiópok elfoglalták az óvilági városát, és akkor neki egyből beállt vazallusnak.

Én meg összegyűjtöttem 4 civet, aki folyton azzal ostromolt, hogy vazallusom akar lenni, és megadtam nekik a "kegyet". Eddig csak zavartak volna... Jöttek az oroszok, spanyolok, Suryawarman meg Joao.

Jó kis játék volt, szerintem a kulcs a szerencsén kívül a gyors tudományos ÉS kulturális fejlődés.
mzprox Creative Commons License 2008.10.31 0 0 6013
Na jó azt nem állítom, hogy nem voltak jobb egységei, de a városvédőket úgy látszik nem volt pénze upgradelni és azok javarészt longbowman-ok voltak. amikor infantrykkal mentem akkor volt pár musketmanje és rengeteg lovasa akiket rendre be is áldozott.
Előzmény: Arilian (6012)
Arilian Creative Commons License 2008.10.31 0 0 6012
Hát nekem noble-n 1500ban már grenaderei vannak montinak.

úgylátszik szerencséje volt - nagyjából egész amerika az övé rohatt sok várossal.

Nembaj innen szép nyerni :)

Egyébként tényleg nagy szerepe van az irányíthatatlan szerencsének ilyenkor - mivel az ellenfél a másik kontinenesen van amíg nem találkoztos semmi beleszólásod nincs, hogy hogy feljlődjön.
Előzmény: mzprox (6010)
Százbolha Creative Commons License 2008.10.31 0 0 6011

17xx??? nem rossz.

Asszem újrakezdem, ha vége (19xx lesz az nálam), de nehezebb fokozaton.

Elhanyagoltam a nagyembereket és feleslegesen háborúzgattam egy kikötőért az óvilágban.

Előzmény: tofe99 (6006)
mzprox Creative Commons License 2008.10.31 0 0 6010

"A játék célja aranyat szerezni az újvilágból (vagy akárhonnan :) ). Összesen 6-t kell megszerzni, ez azt jelenti, hogy a mi, vagy a vazallusaink kultúrális határain belül kell lennie" :)

Szóval kereskedés nem játszik, de vazallus lehet. PA nincs bekapcsolva.

Lehet nekem is le kellett volna állítanom a kutatást és vásárolni sok infantryt, akkor jóval előbb végzek. A modern armorok a longbowman-ok ellen talán túlzás volt :P

Arilian Creative Commons License 2008.10.31 0 0 6009
Áhh kösz ezt vagy nemláttam, vagy közben írtam.

Előzmény: tofe99 (6007)
Arilian Creative Commons License 2008.10.31 0 0 6008
Énis mesélek :)

Végül úgydöntöttem a hillen kezdek amin a wine is van... ez +1 prod és +1 gold az elején.

Organised religionra rámentem rögtön agriculture után, közben stonhenge, de kő nélkül.

Utána Write és Open border mindekinel.

Ahogy ez megvolt, elkeztem ontani a városokat, amibe egyből worker+archer lett.
majd vallási épületek és library

Olyan nagyon sok azért nem lett de a "adria" kikötö a vassal igen.
Az északi lóról lecsúsztam pont ezért északra még 2-3 kisebb várost tettem a hidegbe a halért lóért bálnáét.

Great proféta szent épület és a kontinens nagyrésze pikpak zsidó.

1300ig nem háboruztam, és mindekivel minden cseréltem sőt adtam.

Ekkora megvolt Astronomy, és RIFLIG.

Déli goldot gyorsan bevettem, bár majdnem lecsúsztam róla mert a portugálok caravelekkel colonizálnak :)

a terv az volt, hogy beteszek egy várost tele Redcoattal "Amerika-ba és hagyom hagy támadjanak. (már csak monty volt meg HC mint vassal)

Ez be is jött de sajnos nem volt elég Redcoat és elfoglalta. Mindenesre lett 1 Great Generalom ebbol csináltam egy Medic 3as redcoatot.
Ezzel + pár ágyuval 1500ban viszafoglaltam a városom, és megvan Railroad + Constructions Corp (Sajna Corporationrol lecsusztam a nagy ajándékozgatásabn nem vettem észre igy Susim nemtudom hogylesz mert nincs Great merchantom)

Az egy szem városomban Drill3CityDef3HillDef3 Redcotokon őrli magát halálra Monty (igazábol csak egy ilyen van az öl meg mindekit a többi csak nagy néha jut szóhoz)
de még kitörni nemtudok. Várom a Repülőket meg a tankokat.

Na most kérdés: A bányákat fizikailag birtokoni kell? vagy trade ből is meglehet a 6 gold? (Pl a déli szigetnek adnék függetlenséget de a goldjukat megtartanám)
tofe99 Creative Commons License 2008.10.31 0 0 6007
Igen, elég, ha a vassal-é. Én ezt akartam Montyval, de az istennek nem akart kapitulálni.

Viszont PA asszem nincs.
Előzmény: Arilian (6004)
tofe99 Creative Commons License 2008.10.31 0 0 6006
Nem eszik meg őket, mert csapatostul dobtam be őket. Később meg már inkább csak követték a tankok előrenyomulását, és frissen foglalt városokba ereszkedtek le megvédeni azokat. A tankok, ejtőernyősök és tengerészgyalogosok extra kevés veszteséggel nyomultak előre, mostmár béke van, 9 kör múlva Tenochtitlanban vége lesz a disordernek, onnantól amilyen hamar össze tudok tarhálni oda 150 kultúrapontot akkor vége. Most 1718 van, század közepére megleszek.
Előzmény: Erinaceus (5998)
Százbolha Creative Commons License 2008.10.31 0 0 6005

GOTM3:

1700 lett mire Napoleont megszüntettem

(lehet felesleges volt, de úgy éreztem kell a nyugati kikötő)

Közben sikerült egy karibi várost is felhúzni, ahova egy erősebb csapatott átvittem, mert az újvilágiak támadják folyamatosan.

Sok városom van az óvilágban, de a sereg legyengült a keleti végeket alig védi 1-2 puskás.

Persze Izabella betámadott csatlósaival együtt... hiába a tech főlény mert 30-as létszámú lovasseregekkel támad. A határmenti város hamar elesett és már London felé közelednek.

A francia "félszigetről" még csak most érnek vissza az erőim, de ahogy nézem igy is vészesen kevés az egység.

Pénzem van, de demokrácia hiányában nem tudok vásárolni, népességet beáldozni nem szoktam, de lehet nem tudom elkrülni ezt a lépést.

Már túl jól álltam... ilyenkor szokott az AI valami hasonló lépést tenni.

Előzmény: Százbolha (6001)
Arilian Creative Commons License 2008.10.31 0 0 6004
Ha a vassalom birtokolja az aranyat az elég?

Illetve PA lehet?
Százbolha Creative Commons License 2008.10.30 0 0 6003

1510-ben bejelntkezet 3 újvilági nép. (térkép és tech csere után)

Kevés a techjük, de Montezuma az élen. és helyből -7 a kedélye, mert minden ellenségével trédeltem.

Pacal a hűbérese, a másiknak alig van városa.

Valószinüleg már haboruzgat egy ideje az óvilági népekkel, csak én nem tudtam róla.

karib szigetek szabadok!!! Indítom a hajót!

Jenki666 Creative Commons License 2008.10.30 0 0 6002
Én mindenkit áttérítettem a judaizmusra igaz most nekem 2055 öt írnak és nagyon bowli a technológiám :s
Százbolha Creative Commons License 2008.10.30 0 0 6001

Jó terv...

Én már 1500-ban járok és még hajóm sincs...

Legalább az óvilágban jól áll a szénám, szorosan az etiopok után 2. vagyok.

Mióta rájöttem, hogy a hátammögött 'occóér' techtrédelnek, gyak mindent eladok, elcserélek, még a gyengébb népekkel is.

Igy mindig van pénzem, de sajna vissza kellett vegyem 50%-ra a fejlesztést a második háborum miatt.

Kb. 30 körrel ezelött frindly behívott egy  Napoleon ellen... most vonultam fel az első városához 6 katapulttal (ágyú még nincs) és körönként 6%-val apasztom a védekezőképességét.

Szeretnék majd egy bázist a karib szigeteken, de a többiek már hajókáznak és tuti megelőznek. Lehet mégis elküldek egy settlert a nagy vizen túlra...

Előzmény: tofe99 (5997)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!