sárosdi TT? Már megint miről nem tudok? Nincs ilyen a ttt.tr.hu-n! A szolnoki duatlont terveztem be szombatra, 30 km bicaj, 30 km kenu. Keddre igért Lajos új DVD-t, rögtön szólok, ha van.
Kezdek kilábalni-kitekeregni a bukás utáni regenerálódós időszakból. Ma egy olyan K50-szerűt toltam egyedül mint a magányos szamuráj=ronin és 1 ó 45' alatt teljesítettem, ami 15 perccel jobb mint az eddigi "csúcs".
Hahó, hogyhogy nem futottunk össze, mi csiga papával a szokásos kört nyomtuk délután:a 3-son a bagi elágazóig, onnan Tura-Vácszentlászló(izotóniás hosszúlépés)-Valkó-Gödöllő. Holnap gyere velünk.
Hát kérem, elkészült a Nagy Mű igen! Kicseréltettem a CédrusTT-n szomorú grafomán véget ért első felnimet egy Bike+ Acrobat Pro duplafalú szegecseltre. A régi Suntour XC-pro agyba átfűzettem a régi küllőket(szerencsére azok épségben megmaradtak) és ma már egy próba tekergést is véghezvittem. Az több hetes kihagyás meg is látszott, mert piszokul szenvedtem. Képek: http://kep.tar.hu/akaido/ My Bike könyvtár. A "galydeszra" vágott felni a Cédrus65TT-ben van.
2005.06.04.Nagymaros Cédrus65
Hogy színesítsük a mai nap eseményeit ezen a kedves családias túrán vettünk részt. Délben indultunk ronintillával Veresegyházra, ahol kényelmesen vonatra szálltunk, és irány Vác, majd átszállással Nagymaros. Úgy gondoltuk tartalékoljuk erőnket a ’nagy’ menetre, meg a hazaútra. A hajóállomáson már nagy nyűsgés fogadott, meglepett mennyien eljöttek. Az utóbbi TT-ken (Pusztavacs,Bükk) elszoktam a tömeges kerékpárok látványától. (Na jó Gödöllői K100-on azért szintén voltak rendesen). Nevezés után indul a külön komp csak nekünk. Pár autóst azért felengedünk, nehogy rossz véleménnyel legyenek rólunk. Aztán nagy tülekedés a túloldalra érve. Én bölcsen hátra maradtam, majd utánuk iramodtam. Szépen hagyogattam le az utóvéd harcosait, mikor pár km-el a tihanyi rajt után.
az út mellett egy szomorkodó, véres lábú sporttársban ronintillát ismertem fel. Közölte, hogy neki ezzel a mai túrának vége. Közbe BIstván is visszaért hozzánk, és szakavatott módon ugráltunk az első kereken, mígnem nagy nehezen sikerül forgatható állapotba hozni, gondolom az első fékpofát azért ki kellett szedni. Mivel úgy láttuk, hogy ronintilla életben marad, elköszöntünk tőle, és a többiek után iramodtunk. Én nagyvonalúan előre engedtem Istvánt, ő ismerősebb errefelé, így tartottuk a 30-as tempót. Dömös, Pilismarót útvonalon. Aztán valahol elkezdődött a kerékpáros út, és azon mentünk tovább Esztergomig. A bicós útnak nem volt különösebb baja, egy kicsit visszavettük a tempót. Istvánnak volt csengője, a mi egy ilyen bicós úton elengedhetetlen kellék. Át a múltkori szlovák túráról már jól ismert párkányi hídon. A túloldalon előzetes terveinkkel ellentétben megáltunk, mivel kiderült, hogy Istvánnak van némi súly többletet képviselő koronája. Igy aztán egy korsó sör társaságában emlékeztünk meg elvérzett csapattársunkról, és együtt érezve emlegettük fel a velencei tó körül tekerő topiktársakat. De lévén, hogy profi túrázok vagyunk, pontosan tudtuk, hogy mennyi időnk van ugrálni ronintilla kerekén, hány slukkra tüntessük el a sört, hány percig udvarolhatunk a pincérhölgynek, mennyi időveszteség lesz majd az Ipoly-völgyében az állandó szembeszél. Szóval indultunk tovább tartva a 30-as tempót. A szlovák szakasz elég rövid volt, Garamkövesd után az ellenőrző ponton kaptunk egy müzlit, inni valót, és egy francia kártya lapot, pecsét helyett. Innen kis mászás következett, majd Szalka, és Letkés. Innen már az ismerős Ipoly-völgyben tekertünk tovább, ahol meg is talált minket a szembeszél, már csak enyhe lejtőn ment a 30-as tempó. Ipolydamásdon szomorúan néztem az út melletti kerthelyiséget, nincs már idő ilyesmire. Utána elszégyelltem magam, hogy hátul bujkálok, és előre álltam, így következett Szob, majd Zebegény. Közbe folyamatosan értük be a kényelmesebb túra társakat. Újra átadtam a vezetést, és István navigált be a célba, egy nagymarosi napközi otthonba. Én rosszul emlékeztem, és az egész túratervet 3 órás szintidőhöz igazítottuk, és be is értünk 5 perccel előbb, mire kiderült, hogy 3.5 óra van megadva. Hát még egy sörmegálló belefért volna :o), de így elértük a tombola kezdetét. A teremben már tartott a buli, mi is rávetettük magunkat a zsíroskenyérre, és a sörre. És nyertünk a tombolán napszemüveget! Ronintilla, te is nyertél, majd odaadom! István megint besöpörte a legtapasztaltabb résztvevőnek járó elismerést. Utána Istvánnal Kismarosig együtt tekertünk a bicós úton, majd onnan egyedül tovább Vácig. Ott a stadionnál rövid terepszakasz után ki az országútra, és irány Gödöllő. Vácrátótra érve meguntam a langyos, pezsgőtablettás kulacs lötyit, és megálltam egy izotóniás hosszú lépésre. Ez kitartott Őrbottyánig, ahol egy két gombócos fagyi következett, mert addigra a nagymarosi négy szelet hagymás zsíros kenyér már halvány emlékké vált. Ettől erőre kaptam, és sikerült 15-ös tempóba felkaptatnom a szadai emelkedőn, majd negyven fölötti célhajrával bezúgtam Gödöllőre. Hát ennyi volt, a végére összejött a 100 km. Köszönöm a szervezőknek! Nem tudom Berger hogy csinálja, 300 ft nevezési díjból, komp, müzli, a végén sör, zsíros kenyér, és még majd mindenki nyer a tombolán is. Jó lenne, ha jövőre nem ütközne a V10-el, akkor esetleg oda is elmerészkednék. Persze előbb megvárom az összes ottani beszámolót. Képek: Cédrus65
Igazad van, nem muszáj ezt! Van ott roston pulya, héjában sült kruplival, görög salátával! :o).
Ronintilla, találka előttünk 12:10-kor.25 perc csak elég lesz legurulni Veresig. Na jó az elején egy kicsit emelkedik. És ott lesz 20 percünk a nevezésre.
Alternativ lejutás holnap: Könnyű ebéd még itthon, és vonattal Veres (12:38)-Vác (13:15 átszállás)-Nagymaros(13:39). Túra után pedig a megérdemelt sör-csülökkel töltött pizza kombo. Aztán vhogy haza. Akkor már nem lesz annyira meleg.
Nagymaros, hajóállomás 14:00 óra 300 Ft/fő 65 km 300 m 3.5 óra MTSZ 35.5 pont
Már ha valaki nem éppen a velencei tavat kerüli meg 10x. Ismertető pdf-ben.
Laza eltekerés Nagymarosra, ott könnyed ebéd a hajóállomásnál (van csülökkel töltött pizza:o). Túra közben csapolt sör a szlovák oldalon. Túra végén állapottól függően hazatekerés, vagy vonattal Vácig, majd Veresig, és onnan két keréken haza.
Épphogy odaértem a rajthoz 9-re, addig *köhi* ültem... Az a letekert 50-es se esett jól, megmondom őszintén. Utána egész nap csak pirítós, főtt krumpli. Sörről álmodni sem mertem.
Elkerültük egymást. Én elaludtam, plusz lapos volt az elsőm, igy negyed kilencre értem ki, a fő mezöny már elrajtolt! Kutya meleg volt, az utolsó 20-km vánszorogtam. 23-as átlag lett outival, pedig a régi K100 ment már 27-el is. Ha nincs Aszódon fagyizás beiktatva túl se élem. Sör csak befutás után.
Majd felfejlődsz! :-D Ha nem is rögtön, de apránként. Én is úgy kezdtem, hogy pl. azt a K30-at amit Te most letekertél azt kb. 1 ó 50 tekertem le egy Neuzer Passattal. Aztán az ideit már 1 ó 30 alatt! Egyedül már kissé unalmas volt nekem is tekeregni { 5 évig így tettem---> utalás a ronin szóra aki magányos szamuráj }, meg ha többen megyünk akkor beállunk egymás szélárnyékába, és akkor könnyebb tartani a tempót. Persze szabadon választott a dolog. Én sem tudok minden TT-re elmenni, már így is sandán nézeget az asszony otthon, hogy ritkábban vagyok otthon hétvégén. :-)
Olvasgattam az itteni hsz.-eket, azért merem állítani, hogy amatőr vagyok. Nekem a 30 vagy táv vagy csúcsseb. :-) Mai sebesség: 19.61, átlag: (óránként kötelező 10 perc leülésekkel,fotózással) 14.60.
Üdv! Én is-ohpardon- mi is teljesen amatőr szinten kergetjük a bringáinkat saját magunk alatt. Igazándiból én is csak 1999. óta bringázok. A "papa csapattal" meg idén április óta, addig a Teljesítménytúrákat egyedül toltam végig. A Cédrusra sztem előreláthatólag megyünk. Az átlagok tereptől, kedvtől és a fröccsmegállók<--- :-))) gyakoriságától függően olyan 25-30 km/h körül alakulnak. Az szerintem nem olyan vészes. Ezt a tempót egy acélvázas TREK kb. 15 kg-os bringával tudom tartani, pláne, hogy 62 kiló a súlyom. A Párkányi TT végén én is szenvedtem mint a kutya, de végigtoltam... valahogy. Aztán a Pusztavacsi sárdagonyát egész vígan lepengettem pedig az is lett egy 100-as a 90 km helyett. Szal ha úgy gondolod egy ösmerkedő, összehangoló tekergésre elmehetünk hétközben is.
Én csak 1 amatőr túrázó vagyok. Holnap Gazdarét-Biatorbágy-pátyi pincenap. Bár én kerülgettem itt-ott (GÖdöllő-Blaha, Veres1ház mackók felé) 47Km 3ó16perc. Mogyoródon én is lihegtem azért rendesen.
:-) Gratula! A végén sajnos ugyanúgy emelkedik a szadai domb, mintha Veresegyház felől jöttél volna fel egyenesen. Ha fordítva jössz, akkor meg a ahogy beérsz Szadára onnan kezd emelkedni először csak lankásan de aztán belecsap rendesen.... Holnap nem jössz a K100-ra?
Nagyon szép helyen jártatok. Sajnálom is hogy nem mehettem, de mindenhol nem lehet egyszerre, valamikor dolgozni is kell, sajnos... :-( Csütörtök de. bejártam a K100 egy részét. Elég sok emelkedő lesz rajta... áááá... előre félek....