Nyugi. A zárás dzsordzsiban már reggel 8 körül látszani szokott, az sms az 11-14 óra tájban szokott jönni.
Kb. reggel 8 óra körül a dzsordzsiban az infóban már látszani szokott a záró összeg, az már végleges, de a számla részletezőben még van mozgás, nincs minden tétel jól a helyén. Van ami akkor még mindig a zárolások között van. Olyan is előfordul, hogy a lekönyveltben is látsz valamit, és még a zárolások felsorolásában is. Nincs duplán figyelembe véve, de a zárolt listából csak kb. 10 óra körül tisztázódik jól ki minden.
De miért is nem fizeted be akkor az egészet egyben, kp-ban? Mondjuk, 1000 vagy 10e felfelé kerekítve.
Nyugodtan fizethetsz be kicsit többet mint a lezárt időszaki költésed. Legfeljebb így már a következő időszakból is kifizettél egy kicsit. Arra érdemes persze figyelni, hogy ezt ne mindjárt a befizetésre rendelkezésre álló napok elején tedd, hanem pár nappal később. Az aktuális összes tartozásnál nem érdemes többet fizetned, hogy ne veszíts Erste forintokat.
Várom hogy kuldjon uzenetet a George hogy fizessem vissza a hitelkartyamra de nem jott uzenet. Masnak se? Raadasul ma vont le dolgokat amiket par napja fizettem nem ma. Az ki van irva hogy tartozas. Ma joval tobb mint tegnap holott tegnap nem is koltottem. Varjak meg a visdzafizetessel? Mindig egyben fizetem vissza.
Mivel elég sok az utalási költségem idegen bankban, lehet úgy visszatölteni az Erste Hitelkártyát, hogy egy részét (10.000-ig kerekítve) befizetem KP-ban befizető ATM-en, és a maradék kis részt átutalom? Tudja kezelni, hogy többször érkezik rá befizetés a türelmi időszakban, hogy kamatmentes maradjon?
ps. Ha még nem ismered, ajánlom a https://www.grizly.hu/ -t sok ismerősöm lett függő az ott kapható jó áras mogyoróktól, mandulátók, liofilizált gyümölcsöktől :-D Most akkor meg is nézem ezt a programot, 2 hetente rendelek.
Nálam a coop volt még jó tavaly tavasszal. De a többivel én sem tudok mit kezdeni. Metró és spr még jó, igen.
Bár tavaly a spar 20.000 ft-ot írt elő, azért z már nehezebben jött össze, kellett venni kartony paradicsomlevet, meg ilyeskit, csak legtöbb spr-ban vidéken nincs annyi belőle raktáron.
"Két éve vezették be a Moneyback szolgáltatást, amely mára az egyik legnépszerűbb lett. Az ingyenes, személyre szabott pénzvisszatérítési kedvezményprogramban mindenki a saját költései alapján, a számára leginkább releváns kereskedőktől kap ajánlatot, amelyet aktiválva automatikusan jár az akár a vásárlás értékének 10 százalékát is elérő pénzvisszatérítés."
INTENSET, 4home, Bluedigital, marketworld.hu, Grizly, Vuch.hu, TESCOMA, enbook.hu, stb., ezek a saját költéseim alapján, a számomra leginkább releváns kereskedők az Erste szerint, bár a többségüknél nem csak, hogy soha nem vásároltam, hanem azt sem tudom, hogy mit árulnak. De azért jó a marketing szöveg.:-))
A METRO az kétségtelenül nagyon hasznos volt, vagy most éppen a SPAR, de ezek a ritkább esetek.
Én a metrót csutkára kihasználtam, 20.000 ft jött vissza janiárban. Öcsém új lakásba költözött, kellett kávéfőző, miegymás, ami kb ugyanannyiba kerül ott, mint a műszaki áruházakban. Én vállaltam a fuvart, ha az én kártyámmal fizetünk. :-)
De a SPAR boltokat sem tudom mindig elkerülni,mert a közelben az van, így most a 12% kedvezménnyel éppen alig drágább ott vásárolni, mint máshol. Amúgy nem vásárolmék SPAR-ban, mert pl. egy 0,7-es whisky 7700 ft, az EcoFamily-ben ugyanaz hatezer valamennyi.
"A bankközi jutalék mértékét a nemzetközi kártyatársaságok határozzák meg, ez Magyarországon jelenleg 0,2% betéti kártyák esetén, és 0,3% hitelkártyák esetén. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy kereskedőként minden kártyás tranzakciónak a 0,2 -0,3%-át Neked kell állnod. "
A Visa-t nem keresem most ki, de gondolom ugyanaz.
A kereskedő természetesen fizethet ennél többet is, attól függ kivel szerződik, milyen forgalma van stb.
A visszatérítések az Ersténél 1-4% között (a Maxnál 3-ra csökken rövidesen), a Moneyback programnál látni 20-at is, de a zöme 10% alatti. Itt már valószínűleg egyedi szerződés történik.
Végül is mi a vásárlók fizetjük meg, de valószínű nem ilyen arányban. Ott az opció beszállni a programmba valószínűleg mindenkinek. Mivel ez önkéntes, gondolom sokan mérlegelik mit jelent, illetve lehet késöbb is értékelni.
A visszatéritéseket is a kártyahasználóktól, elfogadóktól szedik le valamennyire. De mindenki üzletként eldöntheti, hogy belép-e. Nem ösztönöz vásárlásra az, ha 5%-ot ad vissza valamelyik üzlet a Moneyback programban, de a versenytársaknál 10-15%-al olcsóbban vásárolok. Eddig 500 forintot sikerült gyűjteni, de én is meglepődtem ezen. Minden akciót beaktiválok, az egyiknél éppen vásároltam is. Árösszehasonlító oldalról jutottam oda.
Én január 7-én megkaptam a decemberi költésekre a járó összeget. Viszont azóta ugyanazt mutatja következő kifizetésként, amit már január elején megkaptam. A januári költéseim folyamatosan megjelentek a következő kifizetésekben, mint elászámolás alatti tétel, majd pár nap után onnan eltűntek és úgyanúgy a decemberi költéseket mutatja következő kifizetésnek.