Kár. :(. Rémlik, hogy alsó tagozatos koromban volt egy kékszínű puhafedeles könyv, amiben voltak régi képek Érdről is. Vagy csak Érdről? Nem emlékszem már sajnos. Pedig szeretem a régi városképeket nézegetni, kitalálni hol készülhettek.
Kedves mozo01! Sajnos az én készletem kimerülőben van, ha jól emlékszem még 2 képem van Érdről, megkeresem és felteszem. Nemrég kölcsön kaptam az Érdi Krónika c. könyvet, szerkesztette Dr. Kubassek János, kiadta Érd város Önkormányzata. Nos ebben a könyvben láttam néhány, szintén archív felvételt, többek között Falusi Ferenc gyűjtéséből, jó lenne, ha ezek is felkerülnének ebbe a topicba. A Szent Mihály alapítvány honlapján is van néhány ritkaság, Ők is gyűjtési felhívást bocsátottak ki, de az archívumok még üres. Ezért is örültem a kezdeményezésnek, de úgy tűnik, nem nagyon mozdulunk előre.
a következő képek a Néprajzi Múzeum Ethnológiai Adattárában találhatóak. 1915-ben készítette a fotókat az ófalusi szőlőhegyről és pincesorról Semayer Vilibáld és Ács Lipót.