Én sem tudok a gmail fiókomban semmit csinálni a számítógépemen kb. 2 órája. Nem nyitja meg, nem küldi el el a leveleket. (Írni tudok, olvasni,küldeni nem.)
Sziasztok! Olvastam, hogy pár hónappal ezelőtt voltak néhányaknak gmailes problémái a levelek megnyitásakor. Kipróbáltam a cache ürítését, amit ajánlott valaki, de nem működött. Arról van szó, hogy néhány órája nem tudok megnyitni egyetlen levelet sem, sem a beérkezőket, sem másokat. Nem tudok levelet elküldeni sem (megírni igen). Nem tudok leveleket kukázni, ki lehet jelölni őket, de hiába kattintok a kukára. Próbáltam más böngészőt, ott sem működik. Létrehoztam egy új Gmail-fiókot, azzal nincsen gond.
Hogyan tudom orvosolni a problémát? Hálás lennék a segítségért.
aha valószínű ez lehet... nem nekem való. egy csomó jó szoftvernél tapasztaltam már hogy amikor kiforrottá vált már, és nem tud hova fejlődni akkor a fejlesztők, kínjukban elkezdik szétbarmolni az egészet (nyílván muszáj megélniük valamiből), és teljesen használhatatlanná teszik.. alap tendencia, hogy pl elkezdik kiherélni a jó kis fícsöröket mert az átlagfelhasználót hülyének nézik aki nem ért semmihez.. a másik talán mégrosszabb, hogy nem elégszenek meg az adott alkalmazás leprogrmozásával, hanem közvetve a felhasználót is "programozni" irányítani akarják.. nah ez az amit nagyon rühellek mikor nem azt érzem hogy én vezérlem a progit hanem fordítva.. rám kényszerítenek olyat amire semmi szükségem és nem tudom kikapcsolni, akár a "biztonság" égisze alatt, ami egy nagy baromsság.. igen ez már tényleg nem nekem való, hanem a bírkáknak.. azért kösz a segítséget.
A Thunderbird-re gondolok (bár azt magam nem használom). Lehet, hogy Mozillát kellett volna írnom, mert talán az a keretrendszer, aminek része a FF és a Thunderbird? https://www.mozilla.org/hu/thunderbird/features/ Ebben azért nem látok tisztán, hiszen nem mélyedtem el bennük.
Mindenesetre azt olvasom a linkre kattintva, hogy "Ha megkedvelte a Firefox lapkezelését, akkor szeretni fogja a lapkezelést a levelezőprogramban is."
Ne kérj már bocsánatot! Még ha a smájlit el is felejtettem kitenni. Inkább örültem ennek a kellemetlen meglepetésnek, mert ki tudtam jelentkezni onnan, ahol nem akartam megjegyezve lenni.
Egyébként a meglátásom szerint a Google rendszere és a Firefox rendszere mutat némi hasonlóságot. A Firefoxban sem csak böngésző van, hanem levelező is, Az adatokat felhőben tárolja, és szerintem előbb-utóbb lesz ingyenes tárhely is (ha még nincs). Csak a panaszokból látom, hogy vannak még gyermekbetegségek. Hogy például az Adobe Flash Playertől még mindig nem sikerült megszabadulni. Meg az új verziók telepítésekor is adódnak néha kisebb-nagyobb problémák.
Adtál egy ötletet, és szereztél egy kellemetlen meglepetést. Ami persze végső soron hasznos. Ugyanis az én gépemen is van Firefox, csak ritkán használom. Most kipróbáltam, kijelentkeztem a Chrome alatt a Google fiókból. Ellenőriztem, hogy ha be akarok lépni akár a Gmail-be, akár a Chrome-ba, a rendszer kéri a jelszót.
Viszont megdöbbentett, hogy ezután a Firefoxba belépve minden jelszó kérés nélkül megnyitotta a Gmail levelezőmet (azaz a Google fiókot). Persze korábban már előfordult, hogy innen néztem meg a leveleket, arról nem tudtam, hogy tárolja is a jelszót a Google fióktól függetlenül. És vért izzadtam, mire törölni tudtam a Firefox-ban tárolt adatokat.
igen, erre utaltam én is. Az a figyelmeztetés egy gmail-belépésre vonatkozik, ami történetesen Chrome-ban történt. De a gmail és a Chrome nem feltételezi egymást, gmailt lehet más böngészőből is használni (én is FF-ot használok) és Chrome-tól független gmail belépésnél is jöhet ilyen figyelmeztetés.
Sőt egyre inkább hajlok arra, hogy ez a precíz megfogalmazás, amit írsz. Az a sejtésem, hogy a figyelmeztetés, amit a 1121-es hozzászólásomban bemásoltam, egy pontatlan megfogalmazás lehet. Hiszen nem is tudhatja a rendszer a hibaüzenet küldésekor, hogy a "Chrome alkalmazásba" akartam-e belépni, vagy a Gnailbe, ami szintén a Google fiók egyik egyik alkalmazása.
A biztonsági ellenőrzés (https://myaccount.google.com/security) már pontosan fogalmaz, és Google fiók megnevezést használ, és Google-ba történő bejelentkezésről beszél. Szóval úgy gondolom, hogy ez a pontos kifejezés.
pedig nem emlékszem az időpontokra sem. az ip-ket ha sorolja, az azt jelenti hogy tárolja is valahol. és akkor is ha a sütiket törlöm, tehát nem abba.
ráadásul most az egyik gépről nem enged belépni, mindenáron a telefonszámomat akarja kizsarolni belőlem, vagy olyan hülye kérdésekkel bombáz hogy mikor regisztráltam.. hát honnan a fenéből tudjam?? valamikor évekkel ezelőtt, de akkor még nem volt ilyen paranoid szar..
Szerintem ennek semmi köze a Crome-hoz. Ahhoz van köze, hogy a Google-n belül csak az egyik szolgáltatás a Mail. Ha oda belépsz, akkor onnan gyorsan elérheted a többit, pl. a Drive-ot is, de ehhez semmi más nem kell, csak a Mail-be való belépés.
Még annyit, hogy hogyan tudsz meggyőződni arról, hogy van Google Chrome fiókod: Lépj be a Gmailbe, majd nyiss egy új lapot/ablakot, és írd be, hogy drive.google.com! Gyönyörűen meg fog jelenni a 15 GB-os tárhelyed, és ha az egérrel a bal oldali menü legaljára mész, és a tárhely bővítése fölé állsz, akkor azt is megtudod, hogy a Gmail mekkora területet használ a felhő alapú tárhelyből.
nem használok chrome-ot mert rühellem. operát használok (bár ez is bénább mint volt) és csak a saját gépeimen jegyzem meg a jelszót. de ez a ritkább eset. egyébként otthon is a munkahelyen is céges gépeket használok, és természetesen mindig kilépek és nem jegyeztetem meg a jelszót. viszont minduntalan jön az értesítés hogy már megint beléptem és én vagyok e? több órás késés után honnan a fenébből tudjam hogy én voltam e? nem írkálom fel mikor milyen ip-t használok. s nem kell hogy ezt nekem megjegyezze. mert mi van ha máskor más valaki használja majd azt az ip-t? arról nem is beszélve hogy több helyen vagyok "otthon", mert van hogy hazautazok és vagy viszem a saját vagy munkahelyi gépem, vagy nem és az ottani gépről jelentkezek be. inkább nincs szükségem erre az extra védelemre. vállalom a rizikót csak kapcsolhassam már ki valahol.
Szerintem az a baj, hogy minden alkalommal ki is lépsz. Pontosabban kijelentkezel. Nem a Gmail-ből, hanem egyben a hozzátartozó Google Chrome fiókból. Ha olyan gépen léptél be, amit más is használ, akkor ez a lehető leghelyesebb döntésed. Ha viszont telefonról, vagy olyan gépről használod a Google Chrome fiókodat (benne a Gmailt), amit csak te használsz, vagy olyan családtagod, akiben teljes a bizalmad, akkor nem kell kilépned, és akkor nem is zaklat a bejelentkezésről szóló tájékoztatással.
Mellesleg ne felejtsd el, hogy a Google Chrome a jelszavaidat is megjegyzi, ha engeded, sőt megfelelő ismeretek birtokában ezt meg is mutatja neked, ezért nagyon fontos, hogy más - rossz szándékkal - még véletlenül se tudjon bejelentkezni a fiókodba, mert akkor ő is megnézheti. Ezenkívül a fiókodhoz tartozik egy 15 GB-os ingyenes tárterület, ezt sem kell, hogy idegenek lássák, és használják.
Én két gépet, és a telefonomat használom rendszeresen, kijelentkezés nélkül, így ezekről nincs bejelentkezési problémám. Ha közösségi használatú géphez ülök, akkor mindig figyelmeztet a bejelentkezési kísérletemre, ami tudomásul veszek. És persze a munka végén arról a gépről kilépek (kijelentkezem).
Egy időben viszont tényleg kaptam figyelmeztetést vagy 2-3 alkalommal, hogy Salgótarjánból jelentkeztek be a fiókomba (Budapesti vagyok, és nem járok arrafelé). Akkor tértem át a kétlépcsős bejelentkezésre, azóta nem turkál a fiókomban a sátoraljaújhelyi hacker.
de nekem mindennap más az ip-m. és az összes belepépésmnél jelzi hogy beléptem.. hát hagyjon már békén, nem akaram jelölgetni hogy én voltam e.. teli van a fiókom az értesítéseivel hogy beléptem.
Pont az, hogy jelzi a belépéseket. Ha te léptél be, akkor nyilván nincs gond. Tudod, hogy te voltál, megadod a belépési eszközt (mondjuk egy mobilt), hogy a tied, ennyi. Ha nem te léptél be, akkor tudod, hogy valaki nyúlja a méledet, tehát tudod, hogy kurva gyorsan jelszót kell váltani.
A gmail jobban áll biztonság szintjén, mint pl. a freemail...
A figyelést nem bztos, hogy ki lehet kapcsolni, de azt valahogy meg lehet neki adni, hogy te léptél be, nem nyúlták a méledet, ne jelezzen mindig. Mert ez a dolog a mél lopásvédelmét szolgálja, nem szimplán egy 'paranoid baromság'.
én is ezt szeretném kérdezni: hogy a picsába kell kikapcsolni hogy ne figyelje milyen ip-ről, eszközről lépek be és honnan? és ne küldözzen erről a paranoid baromságról még leveleket is.?????
Nagyon kezdő vagyok a gmail használatában. A telefonomon regisztrálva van a gmail címem általában onnan használom, most viszont muszáj többször is pc-ről bejelentkeznem és mindig küld egy üzenetet a telefonomra, hogy bejelentkeztem más eszközről. Ki lehet ezt valahogy kapcsolni? Köszi!
Alapesetben a Google fiókodba vagy bejelentkezve, és ez éppen azt biztosítja, hogy az előzményeidet, jelszavaidat, leveleidet bárhonnan el tudod érni. Ha például félbehagytál egy levelet a telefonodon, azt az otthoni gépen is megtalálod a piszkozatok között, és be tudod fejezni, majd elküldeni.
Ugyanígy a böngészési előzményeidet is bármelyik gépről látod. Hiszen az adatok nem a te gépeden tárolódnak, hanem egy úgynevezett felhőben, azaz a szolgáltató (jelen esetben a Google) szerverein, ami nagy biztonsággal őrzi az adataidat.
Még egy különös előnye ennek a technikának, hogy ha egy új gépet (asztali, laptop, tablet, vagy telefon) vásárolsz, és megadod a jelszavadat (azaz belépsz a Google fiókba), 1 percen belül rendelkezésedre áll minden könyvjelződ, jelszavad stb.
Viszont van olyan, hogy egyes nyilvános helyeken nem szeretnéd, hogy más is elérje az adataidat. Erre az egyik a privát mód, illetve az inkognító mód: https://pcworld.hu/szoftver/erre-hasznalhatod-a-privat-bongeszest-156452.html. Erről nem írok többet, mert magam nem használom, így nem ismerem a részleteket.
Sokkal egyszerűbb módszert ajánlok: Ha nyilvános helyen vagy - például munkahely - , ahol a számítógéphez más is hozzáférhet, ott minden alkalommal használd a Kilépés funkciót a Gmailből, illetve a Google fiókból való kilépéshez. Ez azzal a kellemetlenséggel jár, hogy minden belépéskor meg kell adnod a jelszavadat a belépéshez, de legalább más nem tud kutakodni a fiókodban.
Én még ezt kiegészíteném azzal, hogy használd a kétlépcsős bejelentkezést. Ilyenkor a jelszó megadása nem elég, hanem a rendszer küld egy azonosító kódot az általad megadott telefonszámra (ingyenesen), és ezt a kódot is meg kell adni, bizonyítva, hogy te magad akarsz belépni, nem valaki más egy ellopott jelszóval.