Keresés

Részletes keresés

pimre Creative Commons License 2018.03.16 0 0 1140

Úgy látom, mások is panaszolnak hasonlót most este: https://productforums.google.com/forum/?hl=en#!topic/gmail/PYu79BbMn9I;context-place=forum/gmail

Ami engem illet, megnyitni tudom a leveleimet, levélírással nem próbálkoztam.

Baromi kellemetlen, emlékeim szerint a Gmail-ben 2-3 évente szokott hasonló probléma jelentkezni.

Bízzunk benne, hogy holnapra elmúlik.

Előzmény: nanakata (1139)
nanakata Creative Commons License 2018.03.16 0 0 1139

Sziasztok!

Én sem tudok a gmail fiókomban semmit csinálni a számítógépemen kb. 2 órája. Nem nyitja meg, nem küldi el el a leveleket.   (Írni tudok, olvasni,küldeni nem.)

Telefonon, tableten működik.

Tud valaki segíteni?

Előre is köszönöm!

Gabifi Creative Commons License 2018.03.16 0 0 1138

Sziasztok! Olvastam, hogy pár hónappal ezelőtt voltak néhányaknak gmailes problémái a levelek megnyitásakor. Kipróbáltam a cache ürítését, amit ajánlott valaki, de nem működött. Arról van szó, hogy néhány órája nem tudok megnyitni egyetlen levelet sem, sem a beérkezőket, sem másokat. Nem tudok levelet elküldeni sem (megírni igen). Nem tudok leveleket kukázni, ki lehet jelölni őket, de hiába kattintok a kukára. Próbáltam más böngészőt, ott sem működik. Létrehoztam egy új Gmail-fiókot, azzal nincsen gond.

Hogyan tudom orvosolni a problémát? Hálás lennék a segítségért.

atherton_ Creative Commons License 2018.03.14 0 0 1137

aha valószínű ez lehet...  nem nekem való. egy csomó jó szoftvernél tapasztaltam már hogy amikor kiforrottá vált már, és nem tud hova fejlődni akkor a fejlesztők, kínjukban elkezdik szétbarmolni az egészet (nyílván muszáj megélniük valamiből), és teljesen használhatatlanná teszik.. alap tendencia, hogy pl elkezdik kiherélni a jó kis fícsöröket mert az átlagfelhasználót hülyének nézik aki nem ért semmihez.. a másik talán mégrosszabb, hogy nem elégszenek meg az adott alkalmazás leprogrmozásával, hanem közvetve a felhasználót is "programozni" irányítani akarják.. nah ez az amit nagyon rühellek mikor nem azt érzem hogy én vezérlem a progit hanem fordítva.. rám kényszerítenek olyat amire semmi szükségem és nem tudom kikapcsolni, akár a "biztonság" égisze alatt, ami egy nagy baromsság.. igen ez már tényleg nem nekem való, hanem a bírkáknak.. azért kösz a segítséget.

Előzmény: pimre (1127)
Kilroy Creative Commons License 2018.03.12 0 0 1136

Ja, igen, ez ilyen letölthető levelezőprogram. Én sem használom, nyilván ezért sem vágtam azonnal :) A Mozilla szerintem is inkább a keretrendszer.

Előzmény: pimre (1135)
pimre Creative Commons License 2018.03.12 0 0 1135

A Thunderbird-re gondolok (bár azt magam nem használom). Lehet, hogy Mozillát kellett volna írnom, mert talán az a keretrendszer, aminek része a FF és a Thunderbird? https://www.mozilla.org/hu/thunderbird/features/ Ebben azért nem látok tisztán, hiszen nem mélyedtem el bennük.

Mindenesetre azt olvasom a linkre kattintva, hogy "Ha megkedvelte a Firefox lapkezelését, akkor szeretni fogja a lapkezelést a levelezőprogramban is."

Előzmény: Kilroy (1134)
Kilroy Creative Commons License 2018.03.12 0 0 1134

Oké :)

Nem egészen értem, milyen levelező van a FF-ban. Azon kívül persze, amit megnyitsz benne... Flasht (meg Javát) a legutóbbi FF már nem is telepít.

Előzmény: pimre (1133)
pimre Creative Commons License 2018.03.12 0 0 1133

Ne kérj már bocsánatot! Még ha a smájlit el is felejtettem kitenni. Inkább örültem ennek a kellemetlen meglepetésnek, mert ki tudtam jelentkezni onnan, ahol nem akartam megjegyezve lenni.

Egyébként a meglátásom szerint a Google rendszere és a Firefox rendszere mutat némi hasonlóságot. A Firefoxban sem csak böngésző van, hanem levelező is, Az adatokat felhőben tárolja, és szerintem előbb-utóbb lesz ingyenes tárhely is (ha még nincs). Csak a panaszokból látom, hogy vannak még gyermekbetegségek. Hogy például az Adobe Flash Playertől még mindig nem sikerült megszabadulni. Meg az új verziók telepítésekor is adódnak néha kisebb-nagyobb problémák.

Előzmény: Kilroy (1132)
Kilroy Creative Commons License 2018.03.12 0 0 1132

Bocs. Szerintem minden böngésző képes tárolni belépési adatokat, a Chrome is. Bevallom, nekem is megjegyzi a FF.

Előzmény: pimre (1131)
pimre Creative Commons License 2018.03.12 0 0 1131

Adtál egy ötletet, és szereztél egy kellemetlen meglepetést. Ami persze végső soron hasznos. Ugyanis az én gépemen is van Firefox, csak ritkán használom. Most kipróbáltam, kijelentkeztem a Chrome alatt a Google fiókból. Ellenőriztem, hogy ha be akarok lépni akár a Gmail-be, akár a Chrome-ba, a rendszer kéri a jelszót.

Viszont megdöbbentett, hogy ezután a Firefoxba belépve minden jelszó kérés nélkül megnyitotta a Gmail levelezőmet (azaz a Google fiókot). Persze korábban már előfordult, hogy innen néztem meg a leveleket, arról nem tudtam, hogy tárolja is a jelszót a Google fióktól függetlenül. És vért izzadtam, mire törölni tudtam a Firefox-ban tárolt adatokat.

Előzmény: Kilroy (1130)
Kilroy Creative Commons License 2018.03.12 0 0 1130

igen, erre utaltam én is. Az a figyelmeztetés egy gmail-belépésre vonatkozik, ami történetesen Chrome-ban történt. De a gmail és a Chrome nem feltételezi egymást, gmailt lehet más böngészőből is használni (én is FF-ot használok) és Chrome-tól független gmail belépésnél is jöhet ilyen figyelmeztetés.

Előzmény: pimre (1129)
pimre Creative Commons License 2018.03.12 0 0 1129

Sőt egyre inkább hajlok arra, hogy ez a precíz megfogalmazás, amit írsz. Az a sejtésem, hogy a figyelmeztetés, amit a 1121-es hozzászólásomban bemásoltam, egy pontatlan megfogalmazás lehet. Hiszen nem is tudhatja a rendszer a hibaüzenet küldésekor, hogy a "Chrome alkalmazásba" akartam-e belépni, vagy a Gnailbe, ami szintén a Google fiók egyik egyik alkalmazása. 

A biztonsági ellenőrzés (https://myaccount.google.com/security) már pontosan fogalmaz, és Google fiók megnevezést használ, és Google-ba történő bejelentkezésről beszél. Szóval úgy gondolom, hogy ez a pontos kifejezés.

Előzmény: Kilroy (1128)
Kilroy Creative Commons License 2018.03.12 0 0 1128

Mert végülis a Chrome is tekinthető a Google alá tartozó alkalmazásnak, ahogy a Mail vagy a Drive és mások.

Előzmény: pimre (1124)
pimre Creative Commons License 2018.03.12 0 0 1127

Add fel! Nem neked való a Gmail. Használd a citromailt, a freemailt és egyéb megbízhatatlan levelezőket.

Előzmény: atherton_ (1126)
atherton_ Creative Commons License 2018.03.11 0 0 1126

pedig nem emlékszem az időpontokra sem.
az ip-ket ha sorolja, az azt jelenti hogy tárolja is valahol. és akkor is ha a sütiket törlöm, tehát nem abba.

ráadásul most az egyik gépről nem enged belépni, mindenáron a telefonszámomat akarja kizsarolni belőlem, vagy olyan hülye kérdésekkel bombáz hogy mikor regisztráltam.. hát honnan a fenéből tudjam?? valamikor évekkel ezelőtt, de akkor még nem volt ilyen paranoid szar..

Előzmény: pimre (1121)
pimre Creative Commons License 2018.03.11 0 0 1125

Na sikerült ezt is rosszul írnom: "...azon belül Gmail fiókról" helyett azt akartam írni, hogy "azon belül Gmail levelezőről"

Előzmény: pimre (1124)
pimre Creative Commons License 2018.03.11 0 0 1124

Igazad van, talán helyesebb lenne Google fiókról beszélni, és azon belül Gmail fiókról, Google Chrome böngészőről, Google Drive tárhelyről stb.

Csak ők maguk is "Chrome alkalmazásról" beszélnek, ami félreérthető.

Előzmény: Kilroy (1123)
Kilroy Creative Commons License 2018.03.10 0 0 1123

Szerintem ennek semmi köze a Crome-hoz. Ahhoz van köze, hogy a Google-n belül csak az egyik szolgáltatás a Mail. Ha oda belépsz, akkor onnan gyorsan elérheted a többit, pl. a Drive-ot is, de ehhez semmi más nem kell, csak a Mail-be való belépés.

Előzmény: pimre (1122)
pimre Creative Commons License 2018.03.10 0 0 1122

Még annyit, hogy hogyan tudsz meggyőződni arról, hogy van Google Chrome fiókod: Lépj be a Gmailbe, majd nyiss egy új lapot/ablakot, és írd be, hogy drive.google.com! Gyönyörűen meg fog jelenni a 15 GB-os tárhelyed, és ha az egérrel a bal oldali menü legaljára mész, és a tárhely bővítése fölé állsz, akkor azt is megtudod, hogy a Gmail mekkora területet használ a felhő alapú tárhelyből.

Előzmény: pimre (1121)
pimre Creative Commons License 2018.03.10 0 0 1121

"nem használok chrome-ot"

A büdös francot nem. Azzal, hogy Gmailt használsz egyben Google Chrome fiókot is használsz. Ha tudsz róla, ha nem. 

"honnan a fenébből tudjam hogy én voltam e?". Például a bejelentkezés időpontjából. Arra csak emlékszel nagyjából.

"...nem írkálom fel mikor milyen ip-t használok" Higgadj le, és indulatok nélkül gondold át, mit írsz! Hol találsz te ip címet az üzenetben? SEHOL.

Az én utolsó üzenetem néhány hónapja, amikor egy idegen gépen léptem be a fiókomba, a következő volt:

Ha figyelmesen elolvasod az üzenetet, NEM IP ALAPJÁN figyeli a bejelentkezésedet, hanem a gépen tárolja, ha engedélyezted a sütiket.

Ha pedig bennfentes szakembertől szeretnéd megtudni, hogy megoldható-e az új bejelentkezés figyelmen kívül hagyása, akkor kérdezd meg itt: https://productforums.google.com/forum/?hl=en#!forum/gmail

Itt szakemberek válaszolnak érdemben. Nekem már megtették, amikor problémám akadt.

Előzmény: atherton_ (1120)
atherton_ Creative Commons License 2018.03.10 0 0 1120

nem használok chrome-ot mert rühellem. operát használok (bár ez is bénább mint volt) és csak a saját gépeimen jegyzem meg a jelszót. de ez a ritkább eset. egyébként otthon is a munkahelyen is céges gépeket használok, és természetesen mindig kilépek és nem jegyeztetem meg a jelszót. viszont minduntalan jön az értesítés hogy már megint beléptem és én vagyok e? több órás késés után honnan a fenébből tudjam hogy én voltam e? nem írkálom fel mikor milyen ip-t használok. s nem kell hogy ezt nekem megjegyezze. mert mi van ha máskor más valaki használja majd azt az ip-t? arról nem is beszélve hogy több helyen vagyok "otthon", mert van hogy hazautazok és vagy viszem a saját vagy munkahelyi gépem, vagy nem és az ottani gépről jelentkezek be. inkább nincs szükségem erre az extra védelemre. vállalom a rizikót csak kapcsolhassam már ki valahol. 

Előzmény: pimre (1119)
pimre Creative Commons License 2018.03.09 0 0 1119

Szerintem az a baj, hogy minden alkalommal ki is lépsz. Pontosabban kijelentkezel. Nem a Gmail-ből, hanem egyben a hozzátartozó Google Chrome fiókból. Ha olyan gépen léptél be, amit más is használ, akkor ez a lehető leghelyesebb döntésed. Ha viszont telefonról, vagy olyan gépről használod a Google Chrome fiókodat (benne a Gmailt), amit csak te használsz, vagy olyan családtagod, akiben teljes a bizalmad, akkor nem kell kilépned, és akkor nem is zaklat a bejelentkezésről szóló tájékoztatással.

Mellesleg ne felejtsd el, hogy a Google Chrome a jelszavaidat is megjegyzi, ha engeded, sőt megfelelő ismeretek birtokában ezt meg is mutatja neked, ezért nagyon fontos, hogy más - rossz szándékkal - még véletlenül se tudjon bejelentkezni a fiókodba, mert akkor ő is megnézheti. Ezenkívül a fiókodhoz tartozik egy 15 GB-os ingyenes tárterület, ezt sem kell, hogy idegenek lássák, és használják.

Én két gépet, és a telefonomat használom rendszeresen, kijelentkezés nélkül, így ezekről nincs bejelentkezési problémám. Ha közösségi használatú géphez ülök, akkor mindig figyelmeztet a bejelentkezési kísérletemre, ami tudomásul veszek. És persze a munka végén arról a gépről kilépek (kijelentkezem).

Egy időben viszont tényleg kaptam figyelmeztetést vagy 2-3 alkalommal, hogy Salgótarjánból jelentkeztek be a fiókomba (Budapesti vagyok, és nem járok arrafelé). Akkor tértem át a kétlépcsős bejelentkezésre, azóta nem turkál a fiókomban a sátoraljaújhelyi hacker.

Előzmény: atherton_ (1118)
atherton_ Creative Commons License 2018.03.09 0 0 1118

nem értem.. milyen mélemet nyúlják le??

Előzmény: Kilroy (1116)
atherton_ Creative Commons License 2018.03.09 0 0 1117

de nekem mindennap más az ip-m. és az összes belepépésmnél jelzi hogy beléptem.. hát hagyjon már békén, nem akaram jelölgetni hogy én voltam e.. teli van a fiókom az értesítéseivel hogy beléptem.

Előzmény: Kilroy (1116)
Kilroy Creative Commons License 2018.03.09 0 0 1116

Pont az, hogy jelzi a belépéseket. Ha te léptél be, akkor nyilván nincs gond. Tudod, hogy te voltál, megadod a belépési eszközt (mondjuk egy mobilt), hogy a tied, ennyi. Ha nem te léptél be, akkor tudod, hogy valaki nyúlja a méledet, tehát tudod, hogy kurva gyorsan jelszót kell váltani.

A gmail jobban áll biztonság szintjén, mint pl. a freemail...

Előzmény: atherton_ (1115)
atherton_ Creative Commons License 2018.03.09 0 0 1115

nemtom mi az a "mél lopásvédelme".

régen freemailt meg több más ilyet használtam, de sehol nem volt ilyen marhaság mint itt újabban.

Előzmény: Kilroy (1114)
Kilroy Creative Commons License 2018.03.09 0 0 1114

A figyelést nem bztos, hogy ki lehet kapcsolni, de azt valahogy meg lehet neki adni, hogy te léptél be, nem nyúlták a méledet, ne jelezzen mindig. Mert ez a dolog a mél lopásvédelmét szolgálja, nem szimplán egy 'paranoid baromság'.

Előzmény: atherton_ (1113)
atherton_ Creative Commons License 2018.03.09 0 0 1113

én is ezt szeretném kérdezni: hogy a picsába kell kikapcsolni hogy ne figyelje milyen ip-ről, eszközről lépek be és honnan? és ne küldözzen erről a paranoid baromságról még leveleket is.?????

habee1 Creative Commons License 2018.02.25 0 0 1112

Sziasztok!

Nagyon kezdő vagyok a gmail használatában. A telefonomon regisztrálva van a gmail címem általában onnan használom, most viszont muszáj többször is pc-ről bejelentkeznem és mindig küld egy üzenetet a telefonomra, hogy bejelentkeztem más eszközről. Ki lehet ezt valahogy kapcsolni? Köszi! 

pimre Creative Commons License 2018.02.22 0 0 1111

Alapesetben a Google fiókodba vagy bejelentkezve, és ez éppen azt biztosítja, hogy az előzményeidet, jelszavaidat, leveleidet bárhonnan el tudod érni. Ha például félbehagytál egy levelet a telefonodon, azt az otthoni gépen is megtalálod a piszkozatok között, és be tudod fejezni, majd elküldeni.

Ugyanígy a böngészési előzményeidet is bármelyik gépről látod. Hiszen az adatok nem a te gépeden tárolódnak, hanem egy úgynevezett felhőben, azaz a szolgáltató (jelen esetben a Google) szerverein, ami nagy biztonsággal őrzi az adataidat.

Még egy különös előnye ennek a technikának, hogy ha egy új gépet (asztali, laptop, tablet, vagy telefon) vásárolsz, és megadod a jelszavadat (azaz belépsz a Google fiókba), 1 percen belül rendelkezésedre áll minden könyvjelződ, jelszavad stb.

Viszont van olyan, hogy egyes nyilvános helyeken nem szeretnéd, hogy más is elérje az adataidat. Erre az egyik a privát mód, illetve az inkognító mód: https://pcworld.hu/szoftver/erre-hasznalhatod-a-privat-bongeszest-156452.html. Erről nem írok többet, mert magam nem használom, így nem ismerem a részleteket.

Sokkal egyszerűbb módszert ajánlok: Ha nyilvános helyen vagy - például munkahely - , ahol a számítógéphez más is hozzáférhet, ott minden alkalommal használd a Kilépés funkciót a Gmailből, illetve a Google fiókból való kilépéshez. Ez azzal a kellemetlenséggel jár, hogy minden belépéskor meg kell adnod a jelszavadat a belépéshez, de legalább más nem tud kutakodni a fiókodban.

Én még ezt kiegészíteném azzal, hogy használd a kétlépcsős bejelentkezést. Ilyenkor a jelszó megadása nem elég, hanem a rendszer küld egy azonosító kódot az általad megadott telefonszámra (ingyenesen), és ezt a kódot is meg kell adni, bizonyítva, hogy te magad akarsz belépni, nem valaki más egy ellopott jelszóval.

Előzmény: laikus11 (1110)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!