selyemakác fák 50-100 cm magasak eladóak 800 forintért,egy két nagyobb is van még 1500ft-ért,helyhiány miatt,.tel:06205228048 ugyanitt magok is eladóak 1000ft/40db ha valakit érdekel email cimem: szaboa@kabel2.hu
Egy tapasztalt kertésztől hallottam nem rég, hogy igazából nem a nagy hideg miatt fagynak meg az ilyen érzékeny növények, hanem attól, ha rájuk fagy a víz és a hó. Szóval szerinte e lényeg az, hogy szárazon legyenek letakarva, akkor nem lesz baja a növénynek. Ezt látszik alátámasztani, hogy a mi selyemakácunk is évekig tövig visszafagyott, és akkor nem fagyott le először amikor egy sima műtrágyászsákot fordítottam rá, amit pár helyen összekötöttem.
Idén ültettem egy új fát, azt is így fogom védeni, csak a tövét töltöm fel majd kicsit talajjal, plusz a zsák.
Nagyobb példányoknál szerintem már nem nagyon lehet mit csinálni, azoknak úgy is a vékonyabb felső ágaik fagynak le.
Én tavaly nem takartam el is fagyott pedig 4 éves volt igaz ami magról kelt azt nem bántotta a fagy. Tavasszal vettem egy másikat szépen meg is nőtt erre már jobban vigyázok. Ezért pont ma csomagoltam be nem biztos hogy így szakszerű de talán megteszi. A törzs körül kb:25 cm vastagon szénát tekertem amit krumplihálóval rögzítettem úgy 160 cm-es magasságig a talajon meg 30 cm vastagon az öntöző gödörben. Biztos van más megoldás is de nekem ez jutott az eszembe (elég mókás de mindegy csak használjon).Azért hallgass meg mást is. (A másik variáció meg csőszigetelő szivacs lett volna de ez szimpatikusabb volt.)
Van egy kb.3 éves selyemakác fánk.Érdeklődnék hogyan lehet fagy ellen védeni a fát? Minden évben új hajtást hoz egészen a tövéröl,de a következő éven ezek hajtások elfagyank
Ha van a fán virág, este sem szabad Actarával permetezni, mert felszívódó szer. Nem csak akkor pusztítja el a méheket, ha rájuk megy, hanem később, nektár gyűjtögetés közben is.
sikerült venni egy kb. 80-100cm-es selyemakácot...ugye még ne ültessük ki, van télikert, ahol át tudom teleltetni, aztán ma tavasztól mehet ki...jól gondolom?
Van még virág a fádon? A méhek arra szoktak jönni. Selyemakác levélbolha szokott rajta garázdálkodni. Én lepermetezném Actarával, estefelé, amikor már nem járnak a méhek.
Valami kartevo lehet a selyemakacunkon, mert nagyon szalljak a mehek, es mintha apro kis rovarokat latnek rajta. Kerdesem, hogy kell-e meg permetezni, vagy mostmar ugyis lehullatja a leveleit, es inkabb majd csak tavasszal?
érdekelne olyan selyemakác, ami már 1,5-2m magas, és viszonlyag erős a törzse...mert bár körbe lesz kerítve, kutyavédelemmel ellátva mégis csak kutya mellé lesz beültetve...
az előznél, bár akkor még a kutya és az akác is kicsi volt, az akác húzta arövidebben...
Szia, nekem is ott van, ha kicsit lejebb lapozol megtalálod a képet amit feltettem. Nem ragacsos, mert két hetente permetezzük actarával, és igy gyönyörü lett, egész nyáron tavasztól virágzik még most is. Valóban szemetel, potyognak a virágok, de engem nem zavar, naponta amugy is fel kell söpörni, viszont megéri az árnyékot amit ad, és a látványt amilyen gyönyörü. Egy kocsi áll félig alatta, és semmi baja nincs tőle.
Szia, tavasszal kötjük amikor elkezd nőni észvejtően. Kicsit lejebb tettem fel róla képet, már hatalmas, és n em tudom hogy tudom-e fotózni a kötést, mert nem fog látszani a fotón. Csak simán összehuzom az ágakat, nem szorosan, csak hogy tartson, vagy a terasz korlátjához rögzitjük.
Szia Mosómasa! Nálam a terasz fölé nyúlik a selyemakác koronája. Többet nem ültetném oda mert sokat szemetel. A sok virág elnyílva lehullik, nem győzöm takarítani. Ha kocsival állnál alá, az is mindíg mocskos lenne. A ragacs az akkor hullik, ha elszaporodik a selyemakác-levélbolha. Figyelni kell a fát, és időben permetezni kell. A fa törzsén hozott hajtásokat kiskorukban el kell távolítani, hogy ne maradjon nagy sebhely.
Kedves selyemakác tulajdonosok! Tavaly ültettem selyemakácot a házunk elé, mert nagyon megtetszett, és minden kritériumnak megfelt. Egy kivágott fát és annak árnyákát szeretném pótolni. Szépen áttelelt és növekszik, bár idén nem hozott virágot. Viszont az egyik szomszéd nagyon meghökkentett, azt tanácsolta, hogy vágjam ki, merthogy ragacsos termése fog hullani, és nem lehet alatta parkolni, ráragad az autóra... Tényleg így van? Kivágni semmi estre sem fogom, esetleg átültetni, ha nagyon muszáj, mert tényleg ott parkolunk. -Ileltve nem tudom, hogy ki fog-e egyáltalán terebélyesedni az útig. Szóval mik a tapasztalatok ilyen téren?
Illetve, ha már rátaláltam erre a fórumra, még megkérdezném, hogy azzal a hajtással, amit alul hozott, kell-e csinálni valamit?
Csoki: ha nagy orra esést akarsz, akkor hajrá, szinte mindenkinek évente tőből újrázik... :P Dézsásnak vagy évelőként kezelve, téli takarással-vészfűtve, esetleg. :D
Hát itt mifelénk is igy nőnek, mi összehuzzuk egymáshoz kötjük, és indenkit azt csinálja. Sajnos egy csodálatosan szép nagy ág letört, nem birta el a súlya, ezért inkább tavasszal kicsit levagdossuk, és ami ugy nől, azt inkább összekötjük.
Érdeklődnék, hogy hol lehet megnézni? (Mi Érdiek vagyunk) Képeket lenne kedves feltenni? Ha valakinek lenne "Csoki" színben, nagyobb, (Kb. 2 m-es) az is érdekel!