"A helyzet elég reménytelen. Egy háziállat tartását lakásban minden önkormányzat állattartási rendelete megenged. A szomszéd lényegében birtokháborítást követ el azzal, hogy a lakásából folyamatosan zaj jön és a tényállás szempontjából lényegtelen, hogy a zajforrás a kutya.
Ha a ház lépni akar, akkor a közvetlen szomszédai az állattartónak, vagy a lakók képviseletében a közös képviselő indíthat az Önkormányzat jegyzőjénél birtokvédelmi eljárást. Valószínűleg az Önkrományzat kötelezné is a lakót a birtokháborítás megszűntetésére, esetleg pénzbírságot is kapna, de a kutya ettől nem hallgatna el."
hát ennyi...
én nem támogatok hangszál átvágást, bár mondták nekem is ezt, de ez nekem nem fér jelenleg bele a gondolkodásomba.
smatte-nak igaza van, a gazdája a felelős a helyzetért, de ahogy hallom, pont telibeszarja..
tegnap este 11kor még bőven vonyított a kutya, és ma reggel is folytatta.
nem tudom mit lehet tenni, hirtelen nekem is az jutott eszembe, hogy következő lakógyűlésen megkellene ezt vitatni, mert egyszerűen nem lehet aludni :(((
az ügyvédi válasz tekintetében, ötletek, vélemények?
Több módszer is van arra, hogy házi kedvencünk ne ugasson, amikor nem szükséges. De hogy elvegyék tőle azt, amitől kutya??? Ha meg sokat rág, verjük ki az összes fogát???
Kutya. Egy beagle a hatodikról. Hónapokkal ezelőtt beszéltem már a gazdájával, hátha nem tudja, hogy amint kilép, rázendít a kutya. Elmondta, hogy tisztában van vele. Az én szememben ez egy tipikus "szarok rátok" viselkedés, amivel nem tudok mit kezdeni. Hagytam a fenébe. Nem kérdeztem meg, hogy gondolkodott-e már a helyzet javításán és azt sem, hogy mit gondol, meddig fogjuk ezt eltűrni neki.
le a kalappal komolyan, mert amit láttam eddig.. :( van valahol egy kutya a B-ben, fene tudja melyik emeleten de folyamatosan visszhangzik tőle az egész épület, nyüszít vonyít, a födém meg szállítja a hangot. szegény kutty.. már ha kutty, nem tudom biztosra megmondani, de jobbra nem tudok tippelni
nos, legalább elég komoly épületek vannak a referenciák között, reméljük ez se lesz rosszabb.... anno a népszabadságban találtam még pár projekt tervet, hogy mi lesz a nyomda helyén, de az spanyol érdekeltség volt. reméljük ez nem az lesz.
Sajnos ezt mi is megszívtuk. Amikor beköltöztünk akkor hívtunk egy redőnyöst, hogy rakják be. És még mielőtt szóhoz jutottam volna már estek is neki vésővel kalapáccsal a dryvitnak. :-( Aztán garanciában ugyan megcsináltattam az AFM-el de azért az nem az igazi. Ha jól megnézi az ember akkor látszik a javítás, kicsit másabb a színe!:-( Ja és persze a garanciális javítások ideje már lejárt tehát ez neked már nem játszik.:-( Marad az, hogy keress olyan redőnyöst aki bontás nélkül meg tudja csinálni, esetleg egy új takaró lemezzel el tudja fedni a bontás nyomát!
Amikor megvettem a lakást nem kértem redőnyt, aztán jól megbántam a dolgot, de a tuti, hogy eszesebb redőnyösök meg tudják oldani az utólagos felszerelést úgy, hogy egy segédeszközzel átfűzik a redőnyt, aztán visszahúzzák.....és nem kell kifarigcsálni a külső fehér hőszigetelő burkolatot a redőnytoknál. Azt már nem tudom neked megmondani, hogy nekem ki csinálta, mert nem tartottam meg a telefonszámát, de az biztos, hogy kültéri csúfitás nélkül is megoldható a dolog. Hátha van a fórumozók között olyan, aki tud Neked ilyen szakembert ajánlani. Mindenesetre ne engedd, hogy fűrészeljenek kívül, mert anélkül is be lehet szerelni. Kérdezz rá, hogy így be tudják-e szerelni....ha nem, inkább keress mást.
A redőnyöket sajnos nem készítették elő. Az ablakoknál bele kell vágni a dryvitbe, hogy hozzáférj a fedőcsavarokhoz. Azután az AL ad valami többé-kevésbbé méretre vágott fémtakarót, hogy elfedje a lyukat, és hevenyészve méretre végnak egy hungarocell darabot is szigetelésként. Én vettem egy rendes dryvit hungarocellt, pontosan méretre vátam, és a vágás helyét először cementtel bevontam, hogy ne morzsolódjon, nedvesedjen tovább. A szigetelés jól sikerült, nem penészedik, és nem is olyan csúnya. Egy csomó helyen scak úgy, kivágva hagyták a vakolatot!
nincsen redőnyöm sajnos, de ahogy láttam az ablakok eleve redőnyösre lettek tervezve, ott a nyílás az ablak felett a redőnynek,meg a sínek is a tokban vannak. megtudja mondani valaki, hogy melyik céget kell keresnem, kinek az ablakai? mert gondolom különösebb gond nélkül betudnák "pattintani" a redőnyöket utólag ha megvenném..
köszönöm:)
viszont sajnálattal vettem tudomásul, hogy itt is odaszaratják a lakók a kutyáikat a fűre a bejáratnál aztán mennek vissza. és a szart ki szedi össze?! :((((
Hétfő reggel viszik ki, ebben biztos vagyok, és talán mintha szerda lenne a másik nap. Én szelektíven gyűűjtök, amit sak lehet, tehermentesítve a kukáinkat.
Valóban a http://www.kaba-elzett.hu/ a honlap, és innen a "Márkaboltok". Bár emlékezetem szerint a "gyári" mintabolt itt a Váci úton van, kb. a RENO udvarral szemben. Indulj el azon az oldalon, meg fogod látni. Amit ott vettem, pár nap alatt megjött. A másik hengert egy viszonteladón keresztül, és heteket kellett várni, a kártyát sem töltötték ki.
Ne felejtsd el, a belső fele gombos kivitel legyen (a gombos fele legyen hosszabb), így nem hagyod benne a kulcsot és zárod ki magadat!
Hol lehet megvenni az általad említett Kaba ExperT, 22.5 mm kivitelben? .....és ez kinek a gyártmánya? Láthatod, hogy lövésem sincs ezekről, Te viszont szinte mindenhez értesz.....és ami még fontosabb, segítőkészen állsz a többiek problémáihoz. KÖSZÖNJÜK. ......ugye ha jól értettem ezt ajánlod az IKON-1-ben lakóknak, akik zárat akarnak cserélni? (az IKON-2-ben nem tudom milyenek az ajtók)
Mostanában jár le a lakások 3 éves jótállása (van, akié már lejárt). Ennek időpontja a lakás birtokba adásának napja, ami rajta van a Jótállási jegyen. Lehetőleg ne e-mail-en adjátok le a hibát, hanem faxon vagy ajánlott levélben.
Egyik nap bőszen tömörítem a pet palackokat a tárolóban, amikor az egyik kedves lakótárs bejön a gyermekével és átengedi a palack bedobásának lehetőséget a következő nemzedék képviselőjének okítván őt a hulladékok helyes szelektálására. Ez helyes és szép dolog, de hogy szarnak az emberre és arra mit is csinál és egészben bedodálnak n+1 db műanyagot, az kicsit felbosszantott! De persze nem szóltam, nem akartam lakótársat gyermeke előtt kérdőre vonni, hogy tulajdonképpen most ő úgy gondolja, ez így tökéletes.
dobná az ember a palackot a kukájába, de már potyog ki belőle, mert nem nyomják össze a palackokat:(
jut eszembe.
hol lehet az ajtócsengőmnél lévő plexiből legyártatni az újat az én nevemmel?
afm-ben nem nagyon tudták ezt megmondani, csak annyit, hogy ez egyénileg megy.
a gondnok bácsi meg "rulez", már kicserélte a kapucsengőnél és a postaládánál a nevemre, de hogy képtelen volt az előző tulaj nevét lekaparni, és egyszerűen felülragasztotta, azt is úgy, hogy látványosan lelóg, és ronda.....
hihetetlenül utálom az ilyen felületes, slendrián munkát:///////
eddig is szerettem a mikrohullámos dolgot, csak soha sem használtam..
nagy királyság hogy független a két szál egymástól:)
kíváncsi vagyok, hogy a cfosspeed hogy reagál erre az adsl után..
mondjuk még a routerem mac-jét újra kell reggelnem, mert a upc modem macje maradt benne, de ez meg az én hibám, hogy nem reseteltem előtte, most futhatok egy kört, amit nem lett volna muszáj:)