Nagyon állat lett a kódos system lock... tökéletesre megjavították, nem vilagít a lámpa minden gombra, nem csak a "locked" van a kijelzön, és sms-ben is le lehet lockolni..
az imaging-ben pedig az 1600x1200 as képet is könnyedén lehet nézegetni, nem is olyan lassan.
most töltögettem rá zenéket, programokat meg ilyesmi, lementettem a contactokat, állítgattam a telefont, és határozottan begyorsult kívül a contact list.
szinte jó lett.
amúgy 8 mega több mint egy perc alatt megy át USB-n, phone memory-ba. Ez abszolut nem zavar engem, de ha mondjuk valaki ilyen 1G körüli kártyát akar használni nagy fileokkal, ott már lehetnek komoly várakozások.
a webes megjelenítés meg nem kifejezetten a telefon baja, az szépen olvas 1-2-3 k/sec sebességen, nodehát sok oldal úgy kezdi, hogy az index.html is vagy 120k, az meg tényleg pár perc, és még nincs lent egy kép sem...
hmm.. a netet szidták a lassúsága miatt ( képfelépítés stb) de megoldották azzal, hogy a default cache értékét a 3x ára növelték... utána mindenkinek sokkal gyorsabb lett....
köszi, úgylátom meg kell néznem, mielött megrendelem...
jó a kérdés, sokféle PDA-t, használtam, 900-as ericssonom volt is egy pár napig, Bármi jelentösen gyorsabb. és nem is lenne baj a 9500-zal, ha nem lenne Lassabb, (néhány alapvetö funkcióban) mint a 9210i...
és általában kívül minden képváltás olyan függönyszerüen történik, szépen lehet látni, ahogy kirajzolja a képet vagy bármit miszter szupergyors processzor.
de legyünk igazságosak, a keresés tényleg csiga lassú, de nem kezdöbetü szerint keres, mint a régi, hanem szövegrészletre. ami csak nehezíti a dolgot, de mindegy. szóval szoftverfrissítéssel javítható lenne a 9210i szintjére a külsö telefonálás
fenntartom, hogy nemcsak nem szupergyors, hanem kifejezetten lassú a telefon. ugyanakkor 2 nap alatt lemerült, a billentyüzetek rosszabbak. az 5 irányú gomb nehézkes, hangos, pontatlan. a belsö az jó, csak ott vannak a nyilak is mellette, szerintem feleslegesen.
A memória nagyobb, és emiatt sokminden hamarabb megjelenik, mert nyilván így nem kell az OS-nek annyit lapoznia de ennyi.
a belsö display tényleg szebb, fényesebb, de a régi sem volt rossz. viszont a kis ikonok belül ilyen minimál 2 dimenziósak lettek, ami nekem nem tetszik, a régi szebb volt.
beollózom ide az egyik angol fórumból azokat a progikat amiket, próbáltak:
Amelyek működnek és problémáik:
well, the appliaction which i managed to install on my 9500 !
nICQ 2.2 cocktail 1.13 AppMan 1.03 (some buggy information about the processes and open files numbers, otherwise all is good... even rebooting my commi ) Arabic Localisation (the same problem with 9210 was there, it screwed all my system fonts) reboot 1.0 Black List 1.0 Code Vault 2.2 SolvoEd Dictionary (english-french) (partial... hummm... well... when u quit the application it reboots the comunicator) Nightmare Remote Control 1.0.2 some cursor movement problems. Tom Tom City Maps Tom Tom Route Planner Four in a Row AppForge Booster MobiPocket Reader YFTP 1.02 Rayman it works sort of, screen colours are all messed Mini Chat MIDlet Card deck works partially, exiting the program crashes the program Most of Purplesoftwares games like Go, Chess, backgammon do work sort of... SSH client "putty" works fine. No Problem so far Extended Recorder Dopewars somehow working
Problémásak:
Application which had problems during or after installation :
CoBuild English dictionary Active Mail Active Desktop IM+ SmartAnswer SmartClock interkey localisation VISIARC 3DMotoRacer MercuryIM C.I.M DOOM Frodo Emu48E VNC Viewer 2.2 YFTP 2.04 error it gives ( System: Unable to find the specifed object) Asteroids Dragonfire Atomic requires OPL Runtime OPL Runtime it reboots the commi Pong Redshift Commander RedShift Legacy MGS 1.6 (mgs karting/ and such) Triplepop Ximlify MyList Pro AvantGo RMR Bank civilisation
Megdöbbenve olvasom soraid... Tényleg annyiból állna az egész újítás, hogy másik külsőt kapott (meg pár apróságot, mint pl a kamera)? Elég komolyan elkezdett foglalkoztatni, hogy vegyek egy 9500-at céges telefonnak, de ezek alapján inkább maradnék a 9210-nél... Ráadásul a 9210 formája szimpatikusabb is!
Pl. bluetooth, gprs, MMS van benne? Esetleg azt nem tudod, mennyire kompatibilis a 9210-es progikkal a szoftvere?
ja, ha a telefon részröl keresek neveket, legalább 10 másodperc, míg kikeresek valakit.... azért a 9210-óta már eltelt vagy 3-4 év, a computertechnika fejlödik, rájöhettek volna a nokiánál...
elég csalódás a 9500. alapvetöen nincs változás, a 9210-hez hozzárakták a kamerát,meg a wlant.
kb.5'%-kal lehet gyorsabb, valoszinuleg a tobb/gyorsabb ram miatt. az OS egy kicsit modernebb. a billentyüzetek kivul-belul rosszabbak, a kulso még hangos is, nagyon kattog, és mind a kettö teljesen sima, odanézés nélkül elég nehéz megtalálni a gombokat - amit bent jól át is rendeztek, ki tudja miért... Egyedül a 8 irányú gomb jobb egy kicsit, viszont megmaradtak a nyilak is pluszban, amiket nagyon könnyü véletlenül megnyomni.
a külsö színes kijelzö jó, ha kamerázol, az összes többi esetben viszont rossz, mert nem látszik, csak ha kattintunk rajta egy nagyot.A ház mechanikailag ugyanaz a letörhetö szerkezet, az átvezetö fólia dolgot viszont megerösítették, úgy látszik.
Simább lett kívülröl is, szebb, viszont könnyebben kicsúszik az ember kezéböl.
Mondjuk az szép lenne, ha nem is lehetne visszavinni, ha vacak.
mert azért ott az esély egy nagyon bugos os-re, vagy valami más alapvetö hibára, lassúságra vagy ilyesmi. az elsö 9210-ek is nagyon bizonytalanok voltak.