Keresés

Részletes keresés

teachers Creative Commons License 2007.03.26 0 0 304

Szia !

De jó lehetett neked !!!! Összehasonlítva a Manart és Sharm-ot, melyik tetszett összességében jobban ?

Előzmény: Okusaba (302)
Cilikécske Creative Commons License 2007.03.26 0 0 303

Szia!

Köszönjük a beszámolót!

Ha valami eszembe jut, majd még kérdezlek. Most jelenleg várakozós állásponton vagyok, mert még mindig nem tudunk foglalni-olyan messze az indulási időpontunk.

Üdv: Cili

Előzmény: Okusaba (302)
Okusaba Creative Commons License 2007.03.25 0 0 302
Sziasztok

Tegnap este megjöttünk Sharmból. Legszivesebben már most visszamennék:)
Az idő gyönyörű volt. Szombaton mikor érkeztünk és vasárnap volt hűvös, hideg szél fújt. A nap ezerrel sütött végig, tegnap volt egy kicsit felhős, de nagyon jó meleg volt.
A tenger szép, de én csak egyszer mentem bele a sekély részre, mert nekem túl sok állatka volt benne, halak, rákok, stb.:) A medencékben lehetett fürödni, nem fáztunk ha kijöttünk a vizből.
A szálló maga nagyon szép, a kert gondozott, a szobák tiszták, csak jót tudok mondani.
Az ellátás jó, mi ettünk mindent, epret, gyümölcsöt bármit, s nem volt semmi bajunk tőle. Ami talán egy kis negativum, pl a főétteremben vacsorázni este 7-9-ig lehet. A hét közepétől fullon volt a szálloda, nyolc előtt nem is fértünk be az étterembe, s egy ott megismert házaspárral vacsoráztunk együtt, nem siettünk, a végén már kinéztek bennünket az étteremből. Háromnegyed kilenckor már a megürült asztalokról szedték le a diszitéseket. Az ételekből nagy a választék, a süteményekből már kevésbé. (Tunézia után mindenképp)
A strandon és a medencék mellett van napágy bőven, lehet üreset találni, legfeljebb nem ott ahol szeretnéd.
Jelenleg három magyar animátor van a szállóban, de hamarosan jönnek haza. Megkérdeztem Forgács urat, novemberben már nem lesz ott, de a Gulet valószinű megint küld egy magyarul beszélő képviselőt.
Fakultativ kiránduláson az üvegfenekű hajóval voltunk és a szent Katalin kolostornál. Négyen mentünk magyarok, hat főtől már önálló csoportként mehettünk volna, magyar idegenvezetéssel. Forgács úr elkisért bennünket, egy német csoporthoz csatlakoztunk, így szerencsénk volt.
Még egy apróság: a szobában egy konektor volt ami európai szabvány, sőt, ez volt az egyetlen szabad konektor. ( s a füdőszobában volt) Át kell gondolni, hogy mikor mit akarsz tölteni.
Hangyát nem láttunk a szobában, de szúnyogok voltak, néhány megcsipett bennünket, de nem volt nagyon zavaró.
A szálló buszával jártunk a városban, mindkét helyen, elméletileg előző nap kell jelentkezni rá, de ha van még hely, akár indulás előtt is lehet.
Két helyen áll meg a busz, Ne'Ama Bay-nél és Sharm-ban az Old Marketnél. Érdemes megnézni mindkettőt. Mi voltunk délelőtt és délután is. Oda pl 9.30-kor mentünk és 12.15-kor indult vissza a busz. Elég is volt egyszerre ennyi, de lehetőség van arra is, hogy a későbbi busszal gyere haza, csak jelezni kell előre.
Internet: Míg Tunéziában nagyon meg voltunk vele elégedve, addig itt ez nagyon nem működött. Nem hiszem, hogy mi lettünk volna nagyon hozzánemértők, mert szinte mindig üres volt a gép. Pontosabban kettő volt belőle, de nagyon más rendszerben működik mint amit ismerek. Egy kódot kell kérni a recepción és azzal 20 percig tudsz netelni, utána automatikusan leáll a gép.
A szállóban a legtöbben angolul beszélnek, de a némettel is jól el lehet boldogulni.
Egyenlőre ennyi jutott eszembe.
Összességében nagyon tetszett, máskor is szivesen elmennék oda, és tényleg nagyon jó idő volt:)
rodos Creative Commons License 2007.03.22 0 0 301

Szia Teachers,

szerintük a 2 hét Tunéziában sok. Az volt a véleményük, hogy "nyaralj pl. görög, török ML-ben, majd menj el valamikor egy hétre Tunéziába is, sima all-ban, ez bőven elég náluk." Tunéziát én semmiképpen nem írom le, mert feltett szándékunk náluk is körülnézni, megismerni egy kicsit az ő világukat is. Csak ez nem az idei évben lesz..., bár ha nyerünk... !?

Előzmény: teachers (299)
rodos Creative Commons License 2007.03.22 0 0 300

Szia,

a delfinárium Antalyában található. Biztos, hogy van másutt is, arról azonban én nem tudok.

Antalyában a Dolpinlandban delfin-show és delfinúszás is van. Mi nem voltunk, mert gyerkőc nélkül nyaraltunk, így más programokon vettünk részt. Azt hiszem Antalya, Dumlupinar Bulvari a cím, de ezt szerintem a neten meg tudod keresni.

Előzmény: Cilikécske (298)
teachers Creative Commons License 2007.03.21 0 0 299

Szia !

Miért beszéltek le Tunéziáról ? Mi tavaly a ML Manarban voltunk és nagyon jól éreztük magunkat. Az ráadásul Imperial, a görögök közül pedig csak az új rodoszi az, a többi mind Classic. Svájci szállodaigazgató van, ez sok mindent elmond a szolgáltatásokról. A medencék itt sem voltak túl melegek ( a tenger melegebb volt és szerintem messze jobb a strand, mint akárhol Görögországban, szép fehér finomhomokos és lassan mélyül), de a jacuzzikat fűtötték. Ráadásul volt egy egész jó csúszdaparkja is. Mi nagyon meg voltunk elégedve. A török ML klubok szolgáltatásban valóban felülmúlják az összes többit, de szerintem Tunéziát egyáltalán nem kell leírni, sőt.....

Előzmény: rodos (286)
Cilikécske Creative Commons License 2007.03.21 0 0 298

Szia!

Az a jó ha beleszólsz, legalább többet tudunk meg. A Delfináriumról nem tudsz valamit? Leginkább az elérhetőségük érdekelne, azt sem tudom hogy melyik városban van.

Köszi: Cili

Előzmény: rodos (296)
teachers Creative Commons License 2007.03.21 0 0 297

Szia !

Még nem jártam a Waterworldben (júniusban mentünk volna, de nem jön össze), de a Hills rész a legjobb választás. Végigolvastam rengeteg idegen nyelvű fórumot is, ott is azt dicsérik. 2 éve adták át, minden újszerű még, nem lelakott.

Előzmény: kulon (293)
rodos Creative Commons License 2007.03.21 0 0 296

Szia,

bocs hogy ismeretlenül beleszólok. Nagyon jók a programok amiket ajánlottál, azonban nem szabad kihagyni a rafftingot. Egész napos program, felvisznek a Taurus hegységbe a Körpülü kanyonhoz. Fantasztikus a látvány, gyönyörű az a kb. 14 km, amin végig haladtok. Az élmény felejthetetlen. Nem szabad kihagyni!

Szia, K.

Előzmény: Cilikécske (291)
Rozi2 Creative Commons License 2007.03.20 0 0 295
Három magyar nyelvű animátor volt. Mi egyébként éppen németül nem tudunk, de angolul is tökéletesen boldogultunk.
Előzmény: rodos (290)
Cilikécske Creative Commons License 2007.03.20 0 0 294
Sajnos erről a részről nem, mi családi szobában voltunk a villa részben.
Előzmény: kulon (293)
kulon Creative Commons License 2007.03.20 0 0 293

Szia!

Köszi az infót, a szobákról (Hills) tudsz valamit mondani?

Üdv.

Előzmény: Cilikécske (292)
Cilikécske Creative Commons License 2007.03.20 0 0 292

A szállóról: kedvenc helyünk a hammam volt, a törökfürdő. Itt be lehet különféle masszázsokra fizetni.  Mi a sima "schaummasszázst"választottuk. Ez egy irdatlan mennyiségű habfürdővel való dörzsölgetést jelentett,( pucéran feküdtünk egy kőpadon a hammam közepén-a sok habtól semmi sem látszott belőlünk)  a végén pedig nyakon lettünk egy vödör vízzel öntve. Kicsit pikáns, de főleg nászutasok lévén ne hagyjátok ki: emlékezetes lesz.

Animáció: ha szeretitek a napközbeni közös bohóckodást akkor oké a felnőtt animáció ( különféle játékok), különben inkább az esti műsorok a jók. Na és a vizisportokat se hagyjátok ki. A férjem itt tanult meg rendesen vizisíelni. Menjetek el tengeri kajakozni is.

Kérdezz csak nyugodtan,üdv: Cili

Előzmény: kulon (289)
Cilikécske Creative Commons License 2007.03.20 0 0 291

Szia!

Szívesen válaszolok, csak mostanában sajnos ritkán érek rá a géphez leülni.

A hotelban sokféle kirándulásra be lehet fizetni. Mi a Manavgat-i hajókirándulást választottuk, ez 25 Euro/fő volt ebéddel. Tulajdonképpen egy folyami hajókázás volt: teknősöket és pelikánokat is láttunk. A hajón hastáncosnő adott műsort.

Amire mi nem mentünk el és azóta is sajnálom( nagyon korán kellett volna kelni) az a Pamukkale volt. 35 Euro/fő lett volna. Antik romokhoz is vannak kitrándulások, többféle variációban. Egyik társunk egy esti színházi előadást nézett meg egy római kori amfiteátrumban ( talán Aspendos-ban?) -nekik nagyon tetszett.

Belek mindenképp megér egy látogatást, hangulatos kisváros .Ott egy mecsetben voltunk meg a bazárban. A szálló előtt megálló kistraktorral menjetek be.

Folyt.köv.

Előzmény: kulon (289)
rodos Creative Commons License 2007.03.19 0 0 290

Szia Rozi,

már lefoglaltuk az utat, még febr.28. előtt, előfoglalási kedvezménnyel. Volt magyar nyelvű animátorotok?

Előzmény: Rozi2 (288)
kulon Creative Commons License 2007.03.19 0 0 289

Szia Cilikécske!

Köszönöm, hogy szánsz rám időt! Tulajdonképpen második nászútnak választottuk ezt a szállodát (Hills rész), remélem nem csalódunk majd. Szeretném tudni milyen fakultatív kirándulásra érdemes  benevezni, a környék  (Belek) megér egy látogatást?

Szállodáról mit érdemes tudni - a leírt szolgáltatásokon túl, pl. masszázs, animáció stb.

Köszi!

Előzmény: Cilikécske (280)
Rozi2 Creative Commons License 2007.03.18 0 0 288
Befizettétek már az utat, vagy még csak nézegetitek?
Rozi2 Creative Commons License 2007.03.17 0 0 287

Az internetet nem tudom, nem is próbálkoztunk ilyen lehetőséget találni, de nem is találkoztunk vele, szerintem valahogy értesültünk volna róla, ha lett volna.

Fakultatív kiránduláson nem voltunk, mivel a kicsi gyerekünk 1 év alatti volt, és nem akartuk a hőségben vonszolni. Éppen azért választottuk a ML-ot, mert tudtuk, hogy helyben fogunk maradni. Amúgy mindent lehetett ott helyben intézni: fakultatívot is és autóbérlést is. Ahogy megérkeztünk, a telepített id.vez. már jelentkezett is nálunk, hogy beszervezzen valamilyen kirándulásra. Szerintem egyébként általános szabály az, hogy itthon nem szabad fakultatívot befizetni.

rodos Creative Commons License 2007.03.17 0 0 286

Szia Rozi,

köszönöm a gyors választ.

Amiket leírtál biztatóak voltak, a sport és egyéb felszerelések gondolom legalább az első évben - az átadás és az első turnus júniusban lesz - sérülésmentesek lesznek.

Besorolás szerint imperiál, talán túl nagy csalódást nem okoz majd. Mi eddig ML vendégek még nem voltunk, mindenhová "sima" all.inc. ellátással mentünk ezidáig.

Törökország nekünk nagyon tetszett, kétszer nyaraltunk már a tengerpartjukon, az idei évben azonban gyerkőcünk választott, és ő kizárta a törököket. Örülök, hogy kamaszként nem húzkodja a száját a közös nyaralás miatt. Még nem...  

A krétai ML-ről több negatív véleményt hallottam már, mi Kos-ra szerettünk volna menni, de ott már nem volt hely. Az ut.irodában pedig Tunéziáról beszéltek le bennünket. Így aztán nem túl sok ML lehetőség maradt. Én bízom benne, hogy élvezni fogjuk, és hogy az ár-érték arány egyensúlyban lesz. Fiúnk júliusban tölti a 16-ot, mi aug.-ban nyaralunk, tehát ő is teljes áron utazik és nyaral már.

A tavalyi nyaralásotok során volt a szállodában internet elérési lehetőség?

A szigeten voltatok fakultatív kiránduláson, és ha igen, akkor a jelentkezéseket itthon rendeztétek, vagy kint?

Köszi, K.

Előzmény: Rozi2 (283)
anita222 Creative Commons License 2007.03.17 0 0 285

Hello!

Esetleg mi is ebben az időpontban megyünk.Kinél fizettetek be és ha megkérdezhetem mennyiért? Gyerek jön veletek?Nekem egy 13 éves lányom van,jó lenne ha más magyar gyerek is menne ebben az időpontban,akivel összebarátkozhatna,akár már az utazás előtt.

Találtam a neten a Lupus Travel-nek is utat ide,mi  a véleményetek róluk,mert nem találtam semmit?Olcsóbban hírdetik,mint aTUI.

Kszi:Anita

Előzmény: kulon (278)
Rozi2 Creative Commons License 2007.03.17 0 0 284
Még az animációhoz elfelejtettem: este parádés műsorok vannak. Itt ne gagyi bohóckodásra gondolj, hanem látványos műsorokra brazil táncoskkal, stb.
Rozi2 Creative Commons License 2007.03.17 0 0 283

Szia!

Mi 13  éves kamasszal voltunk Krétán tavaly nyáron.

Az animáció valóban tisztességesen működik, az animátorok a lelküket kiteszik, hogy a vendégeket szórakoztassák, és nagyon ügyesek, a gyereked egészen biztosan élvezni fogja. A Lyktosnak nagyon szép környezetben, kifogástalan teniszcetruma van, a tréningek nagyon jók. A mountainbike center is minden képzeletet felülmúlóan fel van szerelve. A tini-animációval nekem az egyetlen gondom az volt, hogy a sportok egy részét a tinik csak a kibírhatatlanul meleg órákban végezhették, a kellemesebb időpontokban csak a felnőtteket engedték oda.

Az ételek nagyon jók voltak, és nagyon nagy volt a bőség.

A szálló épületei szépek voltak, és jó karban voltak. Teljesértékű ágy a pótágy is, ami nem elhanyagolandó előny (sőt, a mi szobánkban sokkal kényelmesebb volt, mint a főágyak.)

A parkok is rendben voltak, dús, ápolt növényzettel. (A rendszeres esti fekáliaszagról, ami gondolom az öntözésükkel lehetett összefüggésben, azért szívesen lemondtunk volna.)

A nagygyerek nagyon jól érezte magát, de nekem összességében mégis csalódás volt, én az elnevezés és a hírverés alapján valahogy kifogástalanabb szolgáltatásra számítottam.

Már lejjebb is leírtam, elég sok, szerintem fontos dolog nem ütötte meg azt a szintet, ami egy álomnyaralásnál elvárható.

A fontosabbak: 

A relaxpool vize olyan hideg volt augusztusban, hogy alig volt ember benne. Persze így a vize mindig tiszta maradt. Ahol a tenger sokszor viharos, ott szerintem a medencéknek kellemesebbnek kellene lenniük. A gyerekmedence is elég hideg, időnként azonban még kifogásolható tisztaságú is volt. A jakuzzi vize szintén dermesztő volt.

Nagyon kevés volt a tisztességes árnyékos hely, ezek már hajnalban elfogytak.

Napernyőből volt elég, de ezek szitaszerűen átengedték a sugárzást, és még lehangolón koszosak is voltak.

A napágyak között sok volt a törött és foltozott darab, a kicsi gyereken jónéhány véres karcolás lett.

A szabadtéri konditeremben azok a berendezések, amiket mindenki akart használni (ellipszis tréner, bicikli) töröttek, használhatatlanok voltak, és egyáltalán nem igyekeztek őket megjavítani.

Az italok cukros szörpök voltak, a juice nevűek sem láttak sok gümölcsöt. Az igaz, hogy a nagy területen mindenütt találtál a közelben hűtött italt. A kávézó nagyon jó volt, a sütik szuperek, az alkoholokhoz nem tudok hozzászólni.

A török klubbokban szerintem nagyobb luxust kapsz, mint ami Krétán volt.

Az szerintem valóban igaz, amit hirdetnek, hogy az ár és a szolgáltatások aránya jó, de a Lyktos szerintem részleteiben semmiképpen nem luxusszálloda, aki ezt várja, csalódhat. A rengeteg sportszolgáltatás árát szerintem az árból csak úgy tudják kigazdálkodni, hogy némely részlet igencsak háromcsillagos szintre kerül.

R.

Előzmény: rodos (282)
rodos Creative Commons License 2007.03.17 0 0 282

Sziasztok,

még nem írtam a fórumba, csak olvasom egy ideje a hozzászólásaitokat.

Rodoszt választottuk - ML Kiotari, Kosról lecsúsztunk már februárban nem volt hely. Mivel új, nyílván még senki nem tud bővebb infót.

16 éves tinivel megyünk - leginkább az ő választása Rodosz - kérdésem az animáció.

Volt közületek valaki nagyobb tinivel ML-ben? Élvezte az animációt a gyerkőc?

Előre is köszi a választ!

anita222 Creative Commons License 2007.03.16 0 0 281
Lehet,hogy mi is ekkor megyünk.Ti kivel mentek?Akkora a választék,hogy nem tudok dönteni.Mennyibe kerül az út nektek?Gyerek megy veletek? Velünk a 13 éves lányom jön.Én is szívesen fogadnék véleményeket,hogy tényleg olyan klassz-e,mint amilyennek hírdetik?
Cilikécske Creative Commons License 2007.03.14 0 0 280

Így van, én voltam ott. Szívesen segítek neked Kulon, ha van kérdésed.

Üdv: Cili

teachers Creative Commons License 2007.03.14 0 0 279

Szia !

Csak irigykedni tudok. Mi is június 14-től mentünk volna 11 napra, de sajnos az utolsó pillanatban nem jött össze. Egyébként Cili volt már ott, ő többet tud segíteni. Én csak a hammameti Manarban voltam és nagyon élveztem.

kulon Creative Commons License 2007.03.14 0 0 278

Hello!

06.11-25. a ML Waterworldbe utazunk szívesen vennék véleményeket, tanácsokat. Esetleg jön valaki(k) ebben az időpontba?

Cilikécske Creative Commons License 2007.03.11 0 0 277

Szia!

Eddig 3x repültünk Bécsből , de a súllyal még nem volt gond. Igaz nem is léptük még túl. Azért irigyellek ám. Jó utat!

Cili

Előzmény: Okusaba (276)
Okusaba Creative Commons License 2007.03.11 0 0 276
Eszembe jutott még egy apróság.
Bécsben és Sharmban is, nagyon komolyan veszik a súlyhatárt. Visszafele fizettek az osztrák utasok közül sokan és nem is keveset. A kézitáskát ha nagyobbnak itélik hozzámérik a bőrönd súlyához.
Ma előzetesen bepakoltam a bőröndbe és lemértem:)) Úgy látom nem lesz gond.
Okusaba Creative Commons License 2007.03.06 0 0 275
Szia Cilikécske

Szívesen vittem volna magammal a fiam, de erre a tanévre már nem mertem mégegyszer elkérni:)

Az igaz, hogy nekem csak egy fővel kell számolnom, (max kettő, ha jönne a fiam) így én hamarabb benevezek egy másik útra is, amely csak a piramisokról és a látnivalókról szólhatna.
Nagyon tetszik a ML hajó a niluson, de az már tényleg embertelenül drága, így erről le kell mondanom. S még akciózni sem szokták.
Majd ha aktuális lesz, akkor keresek egy elfogadható áru és szinvonalu hajóutat.
Előzmény: Cilikécske (274)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!