Hol élsz te? Ébresztő! Tartjuk és áruljuk. De ha nem dugod felénk az orcád (na jó annyira azért nem hiányzol, hogy itt rimánkodjak ;-)))))))))))) ), nem találkozol vele. Szerdán érkezik és szombatig mostanában elfogy. Most többet rendeltem. Remélhetőleg az is elfogy. ;-)
Kolbászügyben akartam kérdezni, h milyen célra kell?
Egyik tapasztalatom, h a füstölt gabonacsemege vajjal elkeverve, mindenevőknek is ízlő kolbászkrémszerűséget produkál, jól szolgál lencsefőzelékbe, rakott krumpliba is, de kenyérhez túl morzsalékos.
Az embernek, aki ugye mindenevő, legjobban a búzaburger jön be, gyártó: Búzahús Kft., ill. a paprikás Virecolbi és a Vegabond paprikás gabonahús szendvicsfeltétje.
A 7gabonás az tényleg max 6, mert szója van benne.
Ami most a legnépszerűbb nálunk az az ún. szegedi kolbi. Van sima és csípőskolbász (enyhén) csomagolású és van a téliszalámi csonagolású ami paprikásszalámira emlékeztet (ez csípősebb). Jellemzőjük, hogy eléggé lágyak, inkább kenhetők mint szeletelhetők.
Nekem egyik gabonakolbász sem ízlett. Az állaguk meg aztán végképp nem hasonlít a húsból készült kolbászéhoz. (Az ízük sem, amennyire a húsra emlékszem. Régen volt.)
Hááát nehezet kérdeztél, de majd Thulya kijavit, mert a szojatartalomban nem vagyok biztos...
Nekem a kedvencem a Biopontos szalámi. Állagra, izre ez a leghasonlobb.. De ha igazán jot akarsz akkor a 7gabona csemege a tiéd. Ebben igaz hogy van egy pici szoja, de nagyon jo füstös ize van. Az állaga inkább krémes, kenhető. Ez mehet spagettibe, rakottkrumpliba stb... Sulyos kaja...
Van egy olyan hogy füstölt gabonakolbi, az nekem nagyon bejött, de hogy mennyire hasonlít a húsos kolbászhoz, azt nem tudom már megmondani, mivel 2 éve nem ettem. De ha nem is hasonlít, attól függetlenül szerintem nagyon finom!