Keresés

Részletes keresés

kvantum Creative Commons License 2004.02.04 0 0 370
OFF
Tudatlanságod téged minősít
(Kertészt NEM a kritikusok fedezték fel a Nóbel díj után, hanem a hozzád hasonló bérnyüszítők...:-)
ON

Milyen elvárások?
Hogy tud egy második sikeres közönségfilmet is rendezni?
Mert csak erről lehet szó - ha te másként tudod, fejtsd ki.. vagy inkább mégse, kérlek...:-)

Előzmény: eftárs (366)
Konrad Creative Commons License 2004.02.04 0 0 369
Macisajt!

A (321) hozzászólásomra még nem kaptam választ tőled...

eftárs Creative Commons License 2004.02.04 0 0 368
:)
Nobel, Oscar

többségében ugyanarra a témára osztják. :)

de azért bocs a freudi elszólásért, bakiért. :))

Előzmény: Törölt nick (367)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.04 0 0 367
"Végtére Kertészt is csak az Oscar után fedezték fel a honi kritikusok. :))"

Nobel, Nobel...:)))
És ne menjünk bele Kertészbe, mert attól megint kitör itt a nyűszítés...:))))

""Érdekes. Netán Herendi nem játszotta (elég) jól azt a szerepet amit rá osztottak? ""

"lehet, hogy igazad van.
ha megfelelt volna az elvárásnak, most egekig magasztalnák . :) "

Kérdés, hogy most azért szálltak így bele mert csalódottak a "primkó magyarkodás" meg " a hamís mitoszok lebontásában" elért eredmény láttán...

Vagy mert úgy érzik hogy eljött az a pllanat mikor a provokációkat fékezett habzásúbbra kell venni, ezért "elhatárolódnak" tessék-lássék mint Bajtai
" Barangótól" (társairól már szó nincs...)

Majd meglátjuk.

Nahát:)

Előzmény: eftárs (366)
eftárs Creative Commons License 2004.02.04 0 0 366
"Érdekes. Netán Herendi nem játszotta (elég) jól azt
a szerepet amit rá osztottak? "

lehet, hogy igazad van.
ha megfelelt volna az elvárásnak, most egekig magasztalnák . :)

Végtére Kertészt is csak az Oscar után fedezték fel a honi kritikusok. :))

Előzmény: Törölt nick (365)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.04 0 0 365
" a híradásokból eleinte úgy tetszett, hogy a Magyar vándor a hamis mítoszok felépítésére specializálódott nemzettudatot vicceli meg és a primkó magyarkodás elé tart görbe tükröt,"

No lám, lám...
Ezek szerint láttak benne ilyen szándékot...
(Aztán az persze nézőpont kérdése hogy kinek mi számit "primkó magyarkodásnak"...)

"de nem ez történt, mi több, Herendi – egyebek mellett a 6:3 legendáját erősítő jelenettel vagy a nyáladzóan hazafias zárószekvenciával – épp azt építi és erősíti meg, amit eredetileg lebontani és gyengíteni készült."

Nocsak.
Mintha emiatt némi neheztelést éreznék a kritikustól.
"nyáladzóan hazafias" wow...:)
"amit eredetileg lebontani és gyengíteni készült."

No igen.
Kérdés, bármilyen is a film, mármint ha trágyadomb, akkor miért kellett ehhez a MAGYAR történelem?
Díszletnek?
Netán azért , mert így kaphattak 100 millió állami és még egyéb százmillió magánpénzeket mert Herendiéktől remélték " a hamis mítoszok felépítésére specializálódott nemzettudatot lebontását és gyengítését" " és a primkó magyarkodás elé tartott görbe tükröt" ?

Érdekes. Netán Herendi nem játszotta (elég) jól azt
a szerepet amit rá osztottak?

Nahát.

Előzmény: takacsi (363)
takacsi Creative Commons License 2004.02.04 0 0 363
Szándékosan nem vettem részt a sárdobálásban, mivel kemény kritikát kaptam.

1. bemutatták-e a filmet (bemutatták, sajtóbemutatón is, a topic indítása előtt)
2. miután az első kritikát is olvastam, a topicindítás előtt (http://www.cinematrix.hu/hirveg.php?hir_id=12387), indítottam a topicot.
Tudomásul véve, de nem osztva a kritikus sorait: " A csavar, hogy veszítsék el népüket, ugyancsak rendben van, hiába vinnyognak majd páran, és kiáltanak szentségtörést. A Magyar vándor egyáltalán nem sértheti a sokat emlegetett nemzeti önérzetet. Egy ártalmatlan vígjáték. Aki önérzetileg vinnyog, az nem nézte meg."
A mai kritikát is érdemes elolvasni (bár nem értek egyet a vonatkozó véleménnyel) és nem válasz az itteni vitára. Holnaptól mások szubjektív véleménye is megjelenik, mivel nemcsak a két bemutató nézői lesznek túl rajta.

Cinematrix.hu:
Magyar vándor
2004/02/04
Még röhögni sem tudunk magunkon.

A magyar közönségfilm (újbóli) megteremtésének frontján a Valami Amerikával jelentős tettet végrehajtó egykori reklámfilmrendező, Herendi Gábor egy csapásra sztárrá vált, és új munkájához már jelentős tőkesegédlettel vághatott neki. A Valami Amerika példátlan, közel hatszázezres nézőszáma megnyitotta a bőségszarukat új projektje előtt, és nem csupán multik prominenseinek, de az MMK kurátorainak a szívét is képes volt meglágyítani. A Valami Amerikát lehetett szeretni, lehetett gyűlölni, de azt nem lehetett elvitatni alkotóitól, hogy a magyar filmtől a hetvenes évek óta mindinkább elforduló közönség érdeklődését sikerült újra felkelteniük egy honi produkció iránt, és ez a tény önmagában véve elismerésre méltó.

Amit presztízsben nyertek Herendiék ott és akkor, azt vélhetően elveszítik itt és most, a Magyar vándor ugyanis az utóbbi évek egyik legsiralmasabb mozidarabja, hervadt, bárgyú, szánalmas próbálkozás. A történet Mikszáth Új Zrínyiászának és Terry Gilliam Gyalog galoppjának ihletésére készült, és a hét vezér magyar történelemben tett bizarr időutazását meséli el, a honfoglalástól napjainkig. Nem az alapötlettel van baj, hiszen az akár még működhetne is, hanem a kivitelezés módjával, az elemista gegeket sorjázó ostoba kényszerpoénkodással, a minden épkézláb elképzelést nélkülöző jelenetszervezéssel, a jobb híján a cselekménybe épített klipszerű betétekkel, a gyenge kísérőzenével. Nem segít ezen a filmen semmi, hiába vonultatja fel Herendi a magyar színészek krémjét, emellett hiába szerepeltet a cameókban is jól ismert szórakoztatóipari személyiségeket, a produkció menthetetlen. Már csak azért is, mert zavaros a koncepció: a híradásokból eleinte úgy tetszett, hogy a Magyar vándor a hamis mítoszok felépítésére specializálódott nemzettudatot vicceli meg és a primkó magyarkodás elé tart görbe tükröt, de nem ez történt, mi több, Herendi – egyebek mellett a 6:3 legendáját erősítő jelenettel vagy a nyáladzóan hazafias zárószekvenciával – épp azt építi és erősíti meg, amit eredetileg lebontani és gyengíteni készült.

Persze mindenkinek lehetnek hervadtabb pillanatai. Önmagában még nem akkora baj (illetve dehogynem, de hagyjuk) a gyenge színvonal, ennél sokkal szomorúbb, hogy az utolsó negyedórára szabályos reklámblokká fajul a film, a fő szponzorok logóit látjuk egymás után, bután beépítve a jelenetekbe. Még ez sem lenne probléma, ha figyelmen kívül hagynánk azt a körülményt, hogy a Magyar vándor az adófizetők pénzét osztogató MMK-tól a megítélhető legnagyobb összeget – 100 milliót – kapta. A film olyan, amilyen, inkább szomorkodni, mintsem háborogni lehet rajta. Ez a szponzorblokk viszont vérlázító.

Pápai Zsolt

Törölt nick Creative Commons License 2004.02.04 0 0 362
"Te most komolyan el tudod hinni a Herendi Gábor és a stáb valami szabadkőműves páholy tagjai akiknek egyetlen célja az hogy a magyar történelmet megalázzák? "

Nos. Remélem nem.
Csakhogy nagyon megszaporodtak az effajta kisérletek (egyházak, vallás, tanügy, nem folytatom), ezért az ember már gyanakvó(bb).

"Nekem a stáb résztvevői és a szinészek is magyarnak tűnnek,de szólj ha tudsz valamit ami ezt megcáfolja.
Nem hinném hogy bennük kellene keresned a nemzet ellenségeit."

Hogy te mit HISZEL, az ugye az max. a te véleményed...Én meg netán mást (vagy az is megeshet horribile dictu másképp tudom...)

"Ami meg az álltalatok állandóan felhozott zsidó párhuzamot illeti,miszerint a zsidók vajon höbőlögnének egy auswitzet kifigurázó magyar filmen,nos ez picit sántit. "

Nos, nincs "általunk"...
Én nem "általunk" vagyok.
Én Macisajt vagyok , és ha velem szeretnél vitázni (valamelyik állitásommal), akkor szépen copypaste
az eredetimet, alatt a hozzáfűznivalódat....
(Mert pölö én ilyesmit soha sem írtam...)

"Ez valami olyan szintű paranoia amire nehéz mit mondai. "

Akko neg nem kell..:))) Vagy nem kötelező...:)))
Vagy te is valami mondáskényszerben szenvedsz írásaim láttán mint az itt hemzsegő genetikailag kódolt elmebetegek?:))
Azt meg ugye ismered hogy attól hogy még valamki netán paranoiás, az még nem jelenti azt hogy nem üldözik...:)))

U.I. Mellesleg, ennek a Herendi Gábornak ajánlom olvasd el az interjúját az origon...:))))
Olvasók ott pölö töle a filmbéli "zsidózást"
kifogásolták...:))))))

Előzmény: Edward the Great (361)
Edward the Great Creative Commons License 2004.02.04 0 0 361
Azt nem tudom megérteni hogy hogyan tudod azt komolyan gondolni hogy a Szabó Győző,Gesztesi Károly és társaik azzal kellnek és fekszenek hogy a magyar nemzettudatot földbe tiporják.
Te most komolyan el tudod hinni a Herendi Gábor és a stáb valami szabadkőműves páholy tagjai akiknek egyetlen célja az hogy a magyar történelmet megalázzák?
Ez valami olyan szintű paranoia amire nehéz mit mondai.

Azzal a mondatoddal meg nem tudok mit kezdeni hogy:

"-ha valaki magyarként szelíden, tanulságosan öníronizál ezeken,
VAGY
az ellenfelek/ellenségek tudatosan emiatt gyaláznak
vagy divatos ballib szóval "fikáznak".... "

Nekem a stáb résztvevői és a szinészek is magyarnak tűnnek,de szólj ha tudsz valamit ami ezt megcáfolja.
Nem hinném hogy bennük kellene keresned a nemzet ellenségeit.

Ami meg az álltalatok állandóan felhozott zsidó párhuzamot illeti,miszerint a zsidók vajon höbőlögnének egy auswitzet kifigurázó magyar filmen,nos ez picit sántit.

Teljesen más helyet foglal el a két nép történelmében ez az két történelmi korszak.
Nem valószínű hogy valaha is vigjátékot fognak forgatni a délvidéki magyarok ellen elkövetett szerb tömeggyilkosságokról,és nem is tanácsos.

Azonban vannak olyan történelmi események amikkel bőven lehet viccelni,ilyen a honfoglalás is.M

Előzmény: Törölt nick (357)
Gerenda Creative Commons License 2004.02.04 0 0 360
Azért szar lehet egyeseknek, hogy már saját magukon sem bírnak egy jót röhögni. Görcsberándult önparódiák.
G
FREEDOM OF PRESS Creative Commons License 2004.02.04 0 0 358
Nyihihi! :)))))
Előzmény: Törölt nick (357)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.04 0 0 357
"Eleve nem értem hogy miért ne lehetne a magyar történelmet kifigurázni? "

Mondtam már. És nem csodálkozom ha ennyit sem vagy képes megérteni:

Csakhogy: nem mindegy
-ha valaki magyarként szelíden, tanulságosan öníronizál ezeken,
VAGY
az ellenfelek/ellenségek tudatosan emiatt gyaláznak
vagy divatos ballib szóval "fikáznak"....

Ez utóbbit más nemzetek is (érthetően)nehezen viselik...
Pláné ha folyamat...

--------

És látva az itt összesereglett geszthidonalfonsoprobatbicol (öncenzúra) személyeskedő hörgését, nagy a gyanúm, hogy itt már megint egy ilyenról van/lesz szó...

Ismétlem: bár ne lenne igazam.

Előzmény: Edward the Great (329)
edice petlice Creative Commons License 2004.02.04 0 0 355
"biztos nem minden arab gyűlöli a zsidókat és fordítva, attól még arab-izraeli ellentétnek hívjuk közbeszédben a helyzetet"
Ejnye, szarvasmarha, hát saját szövegei megértésével is problémái vannak? Most már értem, mért oly bús.
Előzmény: turboboci (354)
turboboci Creative Commons License 2004.02.04 0 0 354
próbáld megmagyarázni a kedvesednek, hogy te is meg ő is egy halmaz, az utódaitok meg metszetek, ó te szent együgyű fehérjehalmaz!
Előzmény: edice petlice (353)
edice petlice Creative Commons License 2004.02.04 0 0 353
"az élet nem halmazelvű"
Látom, a matematikához is nagyon tetszel érteni. De ha bele tetszennél menni ennek a kijelentésnek a filozófiai mélységeibe, és el tetszennéd árulni, hogy bele tetszetted-e kalkulálni ebbe az egyébként tökéletesen idiotisztikus kijelentésbe a metszet fogalmát, akkor nagyon hálás lennék, szarvasmarha polmoderátor.

Wágner, I fuck your taste.

Előzmény: turboboci (350)
turboboci Creative Commons License 2004.02.04 0 0 352
- Nagy Tanító! Kérlek, segíts meglelni az elmém, hogy értsem a Tanítást! Nem találom, hiába keresem!

- Felejtsd el a szavakat, Jen-csao! Felejts el olvasni, írni, beszélni! S az elméd megleled- tanácsolta neki Lin-csi, de Jen-csao hitetlenkedett.

- Mester! Gúnyt űzöl belőlem, pedig én a Tanításért jöttem. A segítségedet kérem.

- Szűnj meg a szavak körül forgolódni, szerzetes! Az elme egyetlen szó csupán. Te kipányváztad magad e szóhoz, akár egy szamarat a gazda, s most körülötte forogsz. Elméd minden erejével az elmédet keresed. Felejtsd el a szavakat! Mielőtt teljesen elmenne az eszed - mondta Lin-csi, s őszintén sajnálta a szavak hálójába gabalyodott szerzetest.

Előzmény: edice petlice (349)
edice petlice Creative Commons License 2004.02.04 0 0 351
Na, ez segítség volt.
Tehát a két halmaz, melynek tagjai szívesen kiirtanák egymást -- legalábbis magadból kiindulva bizton állíthatod --, a magyarok és a zsidók. Szerinted a zsidók csinálták ezt a filmet a magyarok kiirtására készülendő. Itt felmerül minimum két empírikus kérdés -- a normatívokat hagyjuk is egyelőre. Biztos vagy benne, hogy a filmet zsidók csinálták? Biztos vagy benne, hogy magyar vagy, nem pedig egy szodomita idióta, akit az egészséges magyar néplélek automatice kivet magából?
Előzmény: turboboci (348)
turboboci Creative Commons License 2004.02.04 0 0 350
az élet nem halmazelvű
biztos nem minden arab gyűlöli a zsidókat és fordítva, attól még arab-izraeli ellentétnek hívjuk közbeszédben a helyzetet
Előzmény: edice petlice (347)
edice petlice Creative Commons License 2004.02.04 0 0 349
Kéne értenem?
Nézd el nekem értetlenségemet, és segíts egy kicsit, szarvasmarha polmoderátor.
Előzmény: turboboci (346)
turboboci Creative Commons License 2004.02.04 0 0 348
azért teszek egy próbát...

amikor a Pannon Rádióban indiai tücskökről esszéznek, azt hívják kódolt gyűlöletnek, galíciai jöttment dettó

amikor a Tilos Rádióban felaprított fakeresztekről meg Assisi Szent Ferenc szexuális életéről vízionálnak, azt szintén kódolt gyűlölködésnek hívják

a szállóigévé vált "kiírtanám..." pedig nyílt gyűlöletkeltés

ennek a kódolt gyűlölködésnek metaforikus filmváltozata a Magyar Vándor, aminek jelentáse:
"pofon vágunk titeket, magyarokat, és még keresünk is rajtatok egy csomó pénzt"

Előzmény: edice petlice (344)
edice petlice Creative Commons License 2004.02.04 0 0 347
Egyelőre ott tartunk, hogy van egy halmaz, melynek tagjai szívesen írtanák ki szerinted egy másik halmaz tagjait, de ugyancsak szerinted a másik halmaz tagjai is nagyon szívesen kiírtanák az egyik halmaz tagjait. Merthogy a gyűlölet kölcsönös, ahogy fogalmaztál. Az is világos, hogy te valamelyik halmazba tartozol. A kérdés az, hogy melyik két halmazra gondolsz. Na, na, ne légy már szégyenlős ...
Előzmény: turboboci (345)
turboboci Creative Commons License 2004.02.04 0 0 346
nincsen annyi türelem a világon, hogy a csöpp agyacskádba bárki is eljuttasson egy kis értelmet
Előzmény: edice petlice (344)
turboboci Creative Commons License 2004.02.04 0 0 345
egy kicsit is széplelkű ember nem viccesnek fogja fel, hogy embertársai legszívesebben kiírtanák egymást
Előzmény: edice petlice (343)
edice petlice Creative Commons License 2004.02.04 0 0 344
Kik között, nyuszifül? Mondjad már, hagysz itt kétségek között hánykódni...
Előzmény: turboboci (342)
edice petlice Creative Commons License 2004.02.04 0 0 343
Nyögd már ki, na, na .., na ... :)
Előzmény: turboboci (341)
turboboci Creative Commons License 2004.02.04 0 0 342
a gyűlölet kölcsönös és viszonos, hogy ne bújjak ki a kérdésed alól...
Előzmény: edice petlice (340)
turboboci Creative Commons License 2004.02.04 0 0 341
Miért van az, hogy nem zsidók nem csinálhatnak zsidó témájú "kényesebb" filmeket?
Mel Gibson, Szabó István mit kapott pl.
Ezen gondolkodj, légyszíves.
Előzmény: edice petlice (340)
edice petlice Creative Commons License 2004.02.04 0 0 340
Ne kímélj, nyuszifül, ki vele: ki gyűlölködik kódoltan ki ellen?
Előzmény: turboboci (339)
turboboci Creative Commons License 2004.02.04 0 0 339
Ali G kibucban született orthodox zsidó (bármennyire is furcsa).
De ne hasonlítsuk a számos nagyszerű zsidó komikust a Magyar Vándor kisstílűen áskálódó, áporodott humorú bohócaihoz.
Sok pénzből szart csináltak, amit távolról sem lehet önironikus történelmi szatírának nevezni, csak otromba gúnyolódásnak.
Leginkább a Tilos Rádió fakeresztes élcelődéseire emlékeztet az ilyen gunyorossággal takart kódolt gyűlölködés.
Előzmény: geszthi (326)
dolphin Creative Commons License 2004.02.04 0 0 338
A "Bowling for Columbine"-ban van egy betet-rajzfilm az amerikai tortenelemrol (gondolom a filmet nem lattad, ezert reszletezem), amit a South Park alkotoi keszitettek. Nezd meg, es utana kivancsi leszek mennyiben valtozik a velemenyed...

A Woddy Allen filmekben pedig Woody altalaban lepattant zsido ertelmisegit alakit, es igencsak szatirikusan beszel sajat zsidosagarol...

Előzmény: Gyorgyi (335)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!