He? 2019-ben és 2023-ban is már 10 ezer felett voltunk, be is raktam a listát, hogy melyik évek előzték 1995-öt, 1996-ot.
Oké, 15 ezren lennénk szkenner és covid nélkül, kérdés: egyik sincs már, miért nem jön az a 4 ezer ember? Sértődősök vagyunk, és ha akkor megbántották őket, akkor soha többé? Mondjuk van ilyen ismerősöm, csak ha jól látom, azóta el is költözött vidékre, tehát hosszútávon amúgy se maradt volna meccsrejáró.
Ezt a nézőszám dolgot párszor már körberágtuk itt és a Hajrá Fradi topicban is. Ezt megelőzően a 95-ös BL csoportkör idején volt 10 ezer felett a bajnoki átlagnézőszám. Szerintem egyébként mára meg lett volna a 15 ezres bajnoki átlag, ha nincs a szkenner hisztéria és évekkel később pedig a covid.
Hú, ezt 5 év késéssel látom... akkor nem tudom, hogyan reagáltam volna, de most el tudom fogadni, ha ilyen szép gólokkal buktam. Gondolom élete góljait lőtte és azóta nem lett ettől nagyobb karrierje, majd utánanézek a csókának, mi lett vele azóta, tippre csak egy fekete Pölöskey.
Vicces, hogy most beszélünk a Hajdukról, tegnap töltötték fel...
A Blood & Honour Budapest-drapi új, durva, hogy mekkora divat volt akkor nácinak lenni. Mármint ahhoz képest, hogy mennyire kikoptak mostanra.
Az valami brutál nagy meccs volt! A Hajduk nyert a szaros máltai Gzira ellen idegenben 2-0-ra, és otthon is vezetett mát 1-0-ra, aztán kiszopott 3-1-re és kiesett a gecibe.
De baszki, micsoda gólokat lőtt a máltai néger??!!
Nem hiszem, hogy ezek a dolgok sokat dobnának a nézőszámon. Talán a Fradibusz adna valamennyi pluszt.
A klub fő imidzse a siker, a győzelem lett. Gyere ki, mert itt trendi győztes csapat van, profi körítést kapsz. Lelketlen, de profi, mint egy multitermék.
Ezzel a koncepcióval szerintem egyrészt az a probléma, hogy, ami ma siker az holnap elvárás. Nehéz fenntartani. Másrészt meg a sikerben, trendiséggel a top klubokkal nem lehet versenyezni, és a mai világban a giga klubok már minden értelemben könnyen elérhetők.
Persze a sikerre, a menőségre sokan rezonálnak, ezt a 10k feletti nézőszám jól mutatja. Kérdés hova lehet még fejlődni, illetve mi lesz a magyar bajnokikkal, mert azok igazából teljesen tétnélküliek évek óta. Max azon lehet "izgulni", hogy 3-4-5-6 fordulóval a vége előtt lesz meg matematikailag is az újabb bajnoki cím.
Honnan szedsz ilyen listákat? Asszem van egy nézőszámos oldal, de ott talán egyesével vannak a csapatok, és magadnak kellett összegyűjteni, akkor szép munka.
EGyébként nem csak az a lényeg, hogy Split környékén sokan laknak-e és hogy mindenki strandpapucsban megy két csobbanás közt meccsre... hanem hogy a letett teljesítmény tetszik nekik. Ők estek ki pár éve valami bohóc csapat ellen az EL elő-előselejtezőjében, ha jól emlékszem, mert buktam rajtuk mixen.
6400 az mitől magas?? 160 ezres csak maga a város. Mint Split. Ott a dalmát régió (855 000 lakos) van a csapat mögött, itt Északkelet-Magyarország (1 126 360 lakos).
Barátom, én még ott tartok, hogy "Politikusmentes Fradit", meg "Örökké kitartunk". Szólj, ha előbbi megvalósult, másnap megyek. Az örökké meg csak a takonygerincűeknél tart 3 évig. SZÉGYEN!
A Rapid és a Split a legdurvább. A Rapid azért, mert teljesítmény nem nagyon van, mégis mennek a bécsi polgárok, a Split pedig azért, mert az nem is egy nagy város... asszem.
Summa summarum: a Ferencvárosnál valamit rosszul csinálnak a közönségbevonzás ügyében.
Merthogy ugye eddig az volt a mantra, hogy majd ha lesz jobb stadion, eredményesebb csapat, majd dől a nép, le is lehet cserélni a balhés részét. Lett jó stadion, eredményes csapat, mégsem közelítjük meg a 15 ezret, sőt, az utolsó Puskás Stadion-os évhez képest mindössze 2 ezer az előrelépés.
Mit lehetne tenni?
Elsőként talán megkönnyíteni, leegyszerűsíteni a bejutást, kártyát-szkennert eltörölni.
Közönségbarát kezdő időpontokat (vidéki szurkolóink szempontjából is.)
Aztán ahogy az elnök úr mondta: nincs politika a lelátón. Jobboldali sem, kampányidőszakban sem.